Legközelebb felkérhetnének egy grafikust a borítóhoz, meg egy értelmes lógó sem ártana, mert ez már a vizuális környezetszennyezés kategória. A zene elég semmilyen, de egy fokkal jobb, mint amit a külcsín sejtetett.
Rockforgács. :D - Akkor inkább a régi Scorpions lemezek. :)
Hűha. Nem semmi egy mocsok ez, egészen pontosan doomviolence. - Az tuti, hogy akik a "stílus" mögött kukucskálnak valami elfajzott hülyegyerek mosollyal, mind klinikai eset. - Vártam az igazi egzakt pw megoldásokat, de inkább az alapot sludge/doom mocsárban áztatva oldotta meg a duó, s inkább a nóták hosszúságát idézi a már keresett stílus. (Az albumot még a mákosbejgli majszolása előtt "húzzátok" be, mert tuti - idegállapottól függően persze - a falhoz vágva végzi.) Mindamellett érdekes zenei próbálkozás, mert az extrém torzítás rendesen gondoskodik arról, hogy sokkal jobban megnehezítse az album feldolgozását, mint azt gondolnátok. Kezdőknek nem igazán ajánlanám. :) Az In Porcos Laqueo már-már zenei. :)
A Jinjer klasszisokkal jobb, de hát kinek a pap, kinek a papné, nekem inkább Sultz Gizi. Csajok itt a recept, hogyan kell az USA-ban modellből frontasszonnyá zülleni. :)
Epic Folk Metal a jobbik fajtából.
Polák grind a hozzáillő püspöklila kegyetlen igazsággal. Łukasz Pach hangja már-már fenomenális, kis odafigyeléssel érthetővé válik. Ezekből a nótákból én még elhallgattam volna egy csokorra valót. :) Tudom, személyes perverzió. - A Polish Black Metal Makes Me Sleepy örökzöld talán Adam Darski-ra utal?! Még nem fejtettem meg. - Ha szereted az egyszerű, de grooveokra épülő megoldásokat, akkor ennek tökéletes tolmácsa a zenekar. :)
A zenekar leginkább egy félreszabott Dez Fafara-s DevilDriver-re hasonlít, némi Dew-Scented ízzel. Bólogattam kari után, be is ált a nyakam. :)
Jó kis finn MPM, s pont. Évek óta hozzák a már ismert szintet, most sincs ez másképp', ráadásul a hangzásuk egyből maguk alá gyűri a hallgatót, de ezt már jól ismerjük tőlük, ravasz rókák ezen a területen. - Azért az évek óta tartó szériának köszönhetően némi megújhodást, vérfrissítést most már várok tőlük. Takaros iparosmunka, semmi több.
A téli "szünetben" újra olvasom (sokadjára) Frank Herbert klasszikusát. Igazi telitalálat volt, hogy a család zajait, zörejeit kizárni két idegen stílust választottam. A könyv képi megjelenítésének ez különös módja lehet, de higgyétek el, tökéletes. Negatívumként a tompa hangzást említeném, ami a szerző által megálmodott világból kevesebbet ereszt át sajátos szűrőjén keresztül. Bízom benne, hogy a sokadik eposzban ezek a hibák orvosolva lesznek. :) - Jó hangulatomban ért el az album, csak ajánlani tudom minden dökkálfar-nak. :)
Nos, ha Maija Tiljander hangját kivonjuk az egyenletből, akkor ez a zenekar semmi több, mint Oskari Räsänen egyszemélyes projectje. :) Lehet szeretni, utálni, s egykedvűen bámulni mert megértem mindenki érverését. Én sokszor a hetvenes években gyökerező prog/folk/doom alapban kerestem a magyarázatot, de túlgondoltam, mert sokszor egy Ritchie Blackmore és párja által játszott örökzöldre próbáltam ráhúzni a produkciót. Feleslegesen. Az egész semmi más, mint Räsänen bácsi önző alkotni vágyó énének manifesztuma. - Majd máskor, ha zenészek is lesznek benne. :)
Igazi hangszennyezés a javából prog-tech death szinten. Igazából aki a modern, változatos hatásokat keresi az itt jó helyen keresgél. Disszonáns hangfutamok tárháza, s természetesen a központi téma sem semmi: Yu-Gi-Oh!. - (Legalább együtt tudtuk végighallgatni a témákat a fiúkkal, bár az Ő érdeklődésük hamarabb alábbhagyott.) Kivitelezésében tökéletes, habár a sokszor inkább djent gitártémák nem hiszem, hogy a death metalon-on szocializálódott énemet hosszan felborzolja. - A szintis, narrátoros zúzás tetszett, olyan volt mint anno a Bal-Sagoth-ban, de ott a koncepció ugyebár teljesen más. :) - Ilyen az amikor a zenebohócok összetalálkoznak, s csinálnak egy albumot. Nem kell komolyan venni, de érzed, hogy hiányzik, ha nem hallgatod végig. :) - Ajánlott a nagy tűrőképesség, én a srácok miatt előnyben vagyok. :D /Profi témák vannak rajta, amiket más környezetben is szívesen elhallgatnék.
Nem rossz de kicsit unalmas.
Egész jó, pedig féltem tőle a gagyi borító miatt.
Sajnos már 5 perc is idegesítő ebből nekem.
Vigyázat Napalm Records-os kiadvány!!! :XD De hogy szinte minden számhoz van klip, milyen rossz is ez a Napalm Records, ami ennyi klip elkészítéséhez ad zsét, fúj, csúnya, rossz Napalm. :XD Tetszett a lemez! Nem tudok belekötni semmibe, minden a helyén, kiváló hangzással, jó klipekkel. Ezt a stílust csak így érdemes.
Akartam neki jobb pontot adni, de annyira vissssssszzzzzataszító, hogy nem bírtam. Ez nálam a hulladék kategória, remélem fizikai formátumban nem jött ki, mert csak feleslegesen szennyezné a környezetet. Hiába ők az élő példa arra, hogy kezeletlen pszichiátriai betegek is csinálhatnak "zenét"! Éljen a liberalizmus!
Hát ez nem tetszett. A zene sem egy nagy szám, az énekesnő ordítása meg az őrületbe kergetett. Hatalmas jóindulattal ennyi az annyi?
Mindenképpen figyelemre méltó és jó lemez, de a hangzás nem lett annyira kiváló. A bandcamp mellett hallgattam spotify-on is, de ott sem jobb sajnos. Betudható első lemezes mivoltának, de az olyan dolgokra, mint hogy a vokál alig hallatszik, meg a dübörgő gitár is túl dübörög, a dobból emiatt nem sok hallatszik a jövőben oda kell figyelni, különben mennek a süllyesztőbe.
Nem akarom lehúzni, mert objektíven nézve hallom, hogy van benne teljesítmény, de magamtól nem hallgatnám meg újra, nem kedvelem ezt a stílust.
Hú, ez a csapat még Ádám és Éva korából való és még mindig itt vannak. :) Hát azok a szólófutamok a számokban bitang jók! Hallatszik az elképesztő profizmus. A veterán csapat jött, játszott és meggyőzött! Elismerésem!
Már az első hangoknál éreztem, hogy ez egy jobb lemez lesz. Annyira nem követem a csapat munkásságát, de azt hallottam, hogy a stílusukban nagyon jók. Most lecsekkolva ezt a lemezt azt kell mondjam, hogy valóban kiemelkedő zenét nyomnak. Elismerésem! Természetesen maximális pont. Köszönet az ajánlónak!
Nem készült el elég gyorsan. :) Demóhangzás, dobgép/dobprogram szörnyű tompa beállítással. Olyannak tűnik mint aki két hónapja zenél black metal stílusban, van némi tudása a szintetizátorok terén (be tudja kapcsolni, tudja nyomkodni a hosszú alakú gombokat [billentyűket]). Megmosolyogtatóan amatőr. Annyi jó black metal együttes van a világban, erre pazarolni az időt...
Mintha egy időgéppel visszamentem volna a 60-as 70-es évekbe. Ami pozitívum az a zene kellemes jellege, pl. háttérzenének ideális, ami negatívum az az énekesnő nem túl képzett (vagy legalábbis annak tűnő) hangja, meg annyi ?Á?-zás volt, hogy ennyi nincs egy fogorvosi rendelőben egy hónap alatt. A vokál amatőr (vagy annak tűnő) jellege miatt marad az átlagos 6 pontos fiókban, de legalább átment a vizsgán.
Zene a diliházból, ahogy én szeretem. :) Kell hozzá némi technical death metal felé való nyitottság. Én nem éreztem borzasztónak a lemezt. És első lemez, amit figyelembe szoktam venni a pontozásnál.
A nevüket ismertem, de nem emlékszem, hogy hallottam e már őket. "Öreguras" muzsikát vártam, de meglepetésemre egész elviselhető modernebb slágerhalmazt rejt a lemez. Mivel nem nekem szól, így magamtól többet elő nem veszem, de ebben a mezőnyben ez még jónak is számít.
Ritkán adok egyest, de hát mindjárt itt a Karácsony és a banda melynek tovább tart kiolvasni a nevüket, mint a "dalaikat" meghallgatni, most ennyit kap a fa alá. Amúgy is szúrós lemez, mint a tűlevél, de az olyan pillanatra kellemes prüncögésre, mint ami pl. a Without Reasonban található, még nem érdemel többet.
Amikor kb. tíz évvel ezelőtt néha még nézegettem youtube videokat, akkor találkoztam először a bandával. Igaz, elsősorban akkor sem a zene keltette fel a figyelmemet, hanem a moldáv énekesnő. Némelyik számuk tetszett is, de ez a mostani lemez nekem egyszerűen semmilyen. Közepes és szürke.
Számomra a kör egyetlen kiemelkedő lemeze. Remek hangulat, minden a helyén van, arányosan. A borító, ahogyan a zenéhez illő. Jók a folkestral verziók is. Ráadásul, ha minden igaz, akkor ez egy első lemez, mert csak egy EP-t találtam ezen kívül a diszkográfiájukban. És lehet csak én hallottam túl vagy bele, de néhol olyasmi billentyű témák bukkantak fel, mint a korai Covenantnál. Szóval összességben több, mint ígéretes és jó ezzel zárni ezt a trágya évet.
Annak ellenére, hogy a grindcore és én nem a legjobb barátok vagyunk, ez hallgatható volt. Pláne a másik rövid tételekkel operáló HP "csoda" után. Igaz, a kettő szerencsére nem is nagyon hasonlít egymásra. A Polish Black Metal Makes Me Sleepy cím meg aranyos :)
Amit tudnak, azt jól csinálják. Ráadásul elég régóta már. De ez sem a magamtól előszedem cucc.
Réges-régen, egy messzi-messzi borsodi településen sokat hallgattam a korábbi anyagaikat. Azóta viszont távol kerültem tőlük. Nem nyújtja ugyan azt, mint akkor. Közepesnél kicsit erősebb, de ebben biztosan benne vannak az emlékek is.
Végre megérkezett a várva várt évi sokadik Elffor lemez. Az úriember a fejébe vette, hogy azzal marad igazi underground zenész, ha nem ad el egy lemezből sokat. Inkább sokból ad el keveset. Viccet félretéve, ez dögunalom volt. Még háttérzenének is az. A gyökerek közül kikukucskáló spanyol boszorkány-troll is azon merenghet, hogy vajon miért kellett több időt fordítani a zenekari logó elkészítésére, mint magára a lemezre.
Sajnos nekem nagyon nem jött be a hölgy hangja, a zene meg elég unalmasra sikeredett. Az elején azt hittem, hogy valami különlegességet kapunk, de nem.
Nem, ez nekem nagyon nem. Idegesítő, szaggatott, széttördelt zene. Néhol bosszantóan zavaró vokál. Számokat is inkább csak negatív irányban tudnék kiemelni. Talán a Pot ov Greed dühített a legjobban.
Mondjuk úgy, hogy nem zavart, de magamtól nem raktam volna be.
Olyan, mint egy grindcore lemez, csak egyperces bombák helyett egyperces lassulások vannak. Tetszik a koncepció, érdekességnek jó is, de zeneileg elég unalmas. Nyilván itt a hangulat játszhatná inkább a főszerepet, de nem nagyon van neki...
Egyértelműen jobb, mint a legutóbbi csajos-napalmos lemez, de odafigyelve már egy dal után untam...
Lám, itt egy full jó ízléssel összerakott folk metál album!! Nincs benne indokolatlan bloodhound gang, bohóckodás meg 100* ismételt gagyi pop refrén! És a Napalm még csak le sem nyúl érte?? Vagy talán ők nem akarják? Elsőre 8 volt, de miután a zene segített túllépni a német nyelv iránti kellemetlen érzéseimen, 9 lett. Ja és a Folkestral dalváltozatok külön dicséretet érdemelnek. UPDATE: nem is német, holland, csak én hallottam németnek. Meg közben rájöttem, hogy nem szőrözök, ez annyira monumentális és jó, hogy 10.
Jópofa türhő zene.
no return...
Zeneileg, hangzásban nagyon erős, de hangulatában nem fog meg nagyon. Ez mondjuk igaz a korábbi lemezeikre is.
Új Elffort a fa alá!! Bár a cd valszeg csak 2 ünnep közt fog megérkezni hozzám :) Idén ez már a 3. amúgy, de az előző 2 DS anyag volt, ez az idei első BM lemezük.
Imádom a borítót (10 pont), meg a nagyon weird műfajkeveredést, de összességében azért nem lesz visszatérő vendég.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 482. 483. 484. 485. 486. 487. 488. 489. ... 504. Full screen Vertikális nézet
2022. december 31.
69Nostromo79 boymester CarolusRex Husky jpeter mike666 ∑:
1.
Vanaheim
Een Verloren Verhaal
7 7 8 7 8 9 10 8
2. 69Nostromo79
Hostia
Nailed
8 9 8 7 5.5 6 7 7.2
3.
No Return
Requiem
6 8 6.5 7 9 7 5 6.9
4. CarolusRex
Iron Griffin
Storm of Magic
9 7 5 9 6 5 7 6.9
5.
Stratovarius
Survive
4.5 7 5 5 10 6.5 7 6.4
6. mike666
Elffor
Where the Damned Dwells
5 8 7 4 3 3 9 5.6
7. Husky
Optical Delusion
The Forbidden One
4.5 7 6 4 7.5 3 6 5.4
8.
Revered and Reviled ...
Swinevoid
8.5 7 6 8 1 1 6 5.4
9.
Kissin' Dynamite
Not the End of the Road
3 5 4 3 8 6 5 4.9
10.
Infected Rain
Ecdysis
3 7 4 3 5 5 6 4.7
∑:
5.9 7.2 6 5.7 6.3 5.2 6.8 6.1
Tuska Open Air Metal Festival 2015 - 26-28.6, Helsinki, Suvilahti
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2015. július 13., hétfő, 14:03
Tuska Open Air Metal Fesztivál 2015 - Helsinki, 26-28.7.
Galéria, andiprkl @ 2015. július 5., vasárnap, 18:44
I. Open Fest - Akiknek nem jutott a csehországi Metalfest-ből…
Koncertbeszámoló, GreenWitch @ 2014. június 4., szerda, 00:03
E-Force - The Curse... (2014)
Kritika, Mindenholottlevo @ 2014. május 6., kedd, 19:32
No Return - Psychological Contamination (2013)
Kritika, zeba @ 2013. november 3., vasárnap, 16:11
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render