Női frontos metalcore, semmi több.
Hangulatos kis MBM. :) - Igazából csak a hangzásba tudok beleállni, de lehet az csak az én hibám. :) Számomra kissé furcsa, hogy az olyan őskövület, mint én is miként veszi rá magát, hogy újra s újra hallgassa. :)
Aki jól elmozog, s kellően érzi a metalcore, alternatív, progresszív rock stílusok minden dobbanását, az jó helyett talál a Cave In új albumán is. Élvezetes, energikus mai modernkori darab. :) - Köszi az ajánlónak.
Ez nem is hasonlíthatna jobban, mint az izlandi Svartidau?i, vagy a szintén izlandi Na?ra. - Ja, utána olvasok, erre na találjátok ki. :)
Semleges ötös... E van.
Marhajó témák, bár én még egy nem kevés extremitást elviseltem volna. Sebaj, minden nem lehet tökéletes, s nem is kell, hogy az legyen. :) Előnye, hogy a kevésbé kegyetlen lelkületű hallgatók is hamar megtalálják a számításukat. :)
Faszányos black & roll nem kevés punk hatással. Imádnivaló, nem túlbonyolított nyavalya. :)
Igazi kavalkád jellemzi a kanadaiak death metal-ját, van itt folk, s szimfonikus nyavalya ami a csövön kifér. Ez nem baj, csak épp' a hatások miatt az ember próbálja összefűzni a megoldások végtelen tárházát. Profi zenészek, de kicsit túlgondolt koncepcióval, ami külön-külön talán jobb zenei érthetőséget remél. Talán az arányokban kell keresni a problémát, egyben hosszúnak tűnhet, pedig nem az.
Hagyománytisztelet a hajdani Death, Pestilence előadók munkássága előtt. Mai füllel kissé szokatlan megoldásokat választottak a talján zenészek, de ez a legkevesebb. Technikailag tökéletes, az egyediség az már egy másik kérdés. - Ajánlott minden death metal-t magáénak tudható fiókának, s olyan regén volt aggastyánoknak akik a fent nevezett zenekarok albumjait hallgatták anno rojtostosra kazin. :)
Azt hiszem már mindenki leírt róla mindent. :) Mindenesetre aki imádja a stílust az ne hagyja ki. :)
Nem rossz ez a kör és egy jó lemezre számítottam a borító alapján, de ez számomra művi extrémkedés lélek nélkül.
Teljesen korrekt BM lemez, amit ugyanakkor nem fogok rendszeresen elővenni. Számomra nem a tompaság nem tetszett, hanem az aránytalanság. Nagyon elől van a károgás, távolabbról jobban esett volna.
Érződik benne a kemény munka, de annyira változó dalról dalra, mintha nem is mindig ugyanazt a zenekart hallgatnám. Rettentően sok ez így egyben.
Szokás szerint fordítva vagyok bekötve. A csapkodó, kissé túlnyújtott első két tétel után kezd működni a lemez, onnantól már nem csak minőségi fekete fém, hanem hangulatbomba. Engin vorkunn és a záró Aftaka az album csúcspontjai. Hamarosan lesz róla cikk, talán addigra 10 pontosra hallgatom.
Kifejezetten jó stílusegyveleg, legalábbis zene tekintetében. Az ének hol tetszetős, hol fájdalmasan túltolt, amiért nagy kár. A kevesebb több lett volna. Olcsó szórakozás, de hatásos.
Lásd: kritika.
Nem az egyediségéről lesz híres, de nagyon kellemes hallgatni való. Pár dal valóban kiemelkedő.
Olyan, mint egy sikeres nyári akciófilm folytatása. A siker érdekében a szükségesnél kétszer annyi robbanás, autós üldözés és disznóvicc. Ennek ellenére nagyon össze van rakva a lemez, kifejezetten bejött a giccsmentes tiszta ének, ami valóban szép dallamokat is hozott. Sokkal ütősebb lenne, ha nem akarna minden egyszerre szólni...
Tisztességes lemez, de ezen felül nem fog megmaradni.
Az előző, igencsak pocsék körben már a nevük alapján leírtam őket...nagy ostobaság volt. Imádnivalóan retró death nyomorúság:) A címében Dario Argento három anya sorozatának második darabja ugrott be róla, mai szemmel nézve az is hasonló érzéseket tud kiváltani.
Valóban elég lélektelen, nem volt sajnos benne semmi, ami megfogott volna. Már egy korábbi lemezüket is hallottam pár éve, akkor is csak elindult és vége lett bármiféle hatás nélkül. Magával a stílussal nincs baj pedig, csak számomra nem sikerült semmi megjegyezhetőt írniuk. Kicsit az Employed to Serve-re emlékeztetnek, de náluk vannak jó dalszerzők is.
Tökéletes. Egyszerre ungabunga és melodikus. A hangzás is tetszik, ehhez a zenéhez illik. A tiszta ének is nagyon jó, főleg az első számban.
Csodálkozom hogy ennyiszer előjött a metalcore. Régen lehet azt játszottak, de ezen az album már nincs hozzá sok közük. Engem sokkal inkább a Mastodonra emlékeztetett a több vokalista és a riffek miatt is. A hosszába én is bele tudok kötni és pár gyengébb country hatásúbb szám is becsúszott, de az összkép még így is erős. Számomra a záró Wavering Angel volt a csúcs.
Első hallásra kevesebb pontot adtam volna, mert kicsit csalódtam, hogy nem az előző album vonalán haladtak tovább, ez most kicsit agresszívabbra sikerült. Aztán több hallgatás után csak beérett, de ha az Algleymi 10, ez csak 9,5 lehet. Aki szerint Marduk kópia az vagy bele se hallgatott a lemezbe, vagy a Mardukot nem ismeri eléggé. :D
Sok rosszat nem lehet rá mondani, de jót sem, annyira középszerű. Az énekesnek nem mennek túlzottan azok a heavy metalos sikoltozások. Német nyelvterületről özönlenek ezek a se színe se szaga heavy/power bandák, és mindegyiknek van egy kicsit gagyi hatása. Közös még ezekben a bandákban, hogy a borító általában jól kivitelezett, de maga az ötlet annyira klisés és bóvli... De igen, valaki szerint még ez is egyedi... vajon melyik bolygón? :D
Hallottam már egy éve is, most újra meghallgattam. A stílust szeretem, az is tök jó, hogy inkább tiszta énekből van több, de úgy érzem nem sok kiemelkedő számot sikerült írniuk. Az első I Have the Sky a legjobb.
A punkos black mindig jó, ahogy most is. Ha már mindenki a Mgłaból van, kíváncsi lettem volna, hogy szólt volna ez az album Darkside-dal a dobok mögött, de lehet nem ment volna neki, hogy ennyire leegyszerűsítve játsszon. :D
Többször volt olyan érzésem, hogy a szimfo részek nem feltétlenül illenek a zenéhez, néha túl giccses is volt, a hörgés egy idő után unalmas, a tiszta ének okés. Nem vészesen rossz, de magamtól nem hallgatnám. Nagyon epikus akar lenni, csak nem jön össze.
Semmi egyedi, de rögtön ahogy elindul, olyan mint az első Atheist lemez, én pedig imádom az ilyet. Kellően technikás, de nem megy át túlzásba, bőven vannak benne oldschool témák is, a vokál is tökéletes, ehhez a zenéhez nagyon illik. A hossza is ideális és a borító is tetszik. Köszi az ajánlónak! Pont láttam, hogy fellépnek majd az Extreme Noise Festen is... hát nincs közel, de szívesen elmennék. :D
Nem számítottam ennyire rosszra az értékelések alapján... :D Demonak oké lenne, de már 2 szám után is unalmas volt.
Jó lemez, nem igazán tudok belekötni semmibe, minden a helyén van. A modern megszólalás külön figyelemreméltó. Hogy miért nem kap akkor több pontot? Mert vannak a körben ennél jobb lemezek. Bocs. Bivaly erős lett ez a mezőny egy-két kakukktojást leszámítva. Nagyon keményen indul az év a HP-n.
Többször láttam már leírva, hogy erre, vagy arra a lemezre csak tizenéves tini csajok meg kanos fiúk gerjednek. Hát ezt ide is le lehet írni! Tizenévesen biztos, hogy bejött volna a maga suta igénytelen bájával (pl.: demóhangzás) ez a lemez, de ma ez nekem már kevés? nagyon kevés?
Vegyesek az érzéseim, van ami tetszett, van ami nem, de talán több ami nem.
Kifejezetten jó anyag erős Marduk utánérzéssel. Erős 8-as!
Azt hiszem nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy itt egy tökéletes metal zenei alkotásról beszélhetünk. A Svájci Gárda nagyon kitett magáért! Ilyen mesterművet évente a legjobb esetben is csak 2-3-szor hallani. Természetesen megkapja a minimum 10 pontot. Elismerésem, az ilyen lemezek győznek meg arról, hogy a stílus még mindig él, sőt virul. Köszönet az ajánlónak! És a borító is ép oly mesteri, mint a zene, hiába vannak még, akik minden részletre igényesek.
Itt is van utánérzésem, Borknagar. Már az önmagában jelentős teljesítmény, hogy a zene Borknagar-i szinteket ostromol, de mégis egyedi is egyben, ami tovább emeli a lemez nimbuszát. Kiváló lemez ez!
Kellemes, de nem túl izgalmas anyag egy kis Impaled Nazerene utánérzéssel.
Nem titok, hogy a Fleshgod Apocalypse nagy rajongója vagyok és némi zenei párhuzamot érzek a két együttes között. Sajnos a Fleshgod a tökéletes King lemez után nem tudta hozni azt a szintet, az Aeternam viszont nagyon jól megoldotta azt, amit a Fleshgod-nak a Veleno lemezen nem sikerült. Minden nagyon szépen és letisztultan szól, nem dugul be a sok téma, mint a Veleno lemeznél. Még a Myrath neve ugrott be az egzozikus témáknál. Ez egy nagyon jól megkomponált lemez, remek témákkal, ezért a kivételes teljesítményért jár a maximális pont. A borító itt is nagyon szép!
Kitűnő zenei tudással felvértezett zenészek méltó tiszteletadása a NAGYOK előtt. Nekem leginkább a Death-t idézte meg nagyon jól. A csak ok lemez az nem ez, azokat lentebb kell keresni! :)
Meglepett, hogy első lemezes mivolta ellenére mennyire profi cucc. Igazi old school death metal a jobbik fajtából. A lemez lehetne hosszabb, de más kritikai megjegyzésem nincs.
Valóban tompább a hangzás, de én ezt pont így szeretem. Köszönet az ajánlónak.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 483. 484. 485. 486. 487. 488. 489. 490. ... 502. Full screen Vertikális nézet
2023. január 14.
69Nostromo79 boymester CarolusRex Husky kopi mike666 ∑:
1.
Ereb Altor
Vargtimman
6.5 8 8.5 7.5 9 8   7.9
2.
Miscreance
Convergence
6.5 7.5 7 10 8.5 8   7.9
3. boymester
Mis?yrming
Me? hamri
4 7.5 9 9.5 8 8   7.7
4. Husky
Aeternam
Heir of the Rising Sun
9 7 7 6 10 6   7.5
5. 69Nostromo79
Owls Woods Graves
Secret Spies of the Horned Pat...
3 9 8 9 7 8.5   7.4
6.
Gomorra
Dealer of Souls
10 5 7 5 10 7   7.3
7. CarolusRex
Cave In
Heavy Pendulum
7 9 7 8.5 6 5.5   7.2
8.
Kloaka
Infierno
9 7 8 4 8 5   6.8
9.
Venom Prison
Erebos
9 6 5 6 8.5 5   6.6
10.
Szivilizs
Grabsuchtslieder
1 7.5 7 10 3 2 9 5.1
∑:
6.7 7.4 7.4 7.6 7.8 6.3 9 7.1
Sons Of Crom - The Black Tower (2017)
Kritika, boymester @ 2017. október 17., kedd, 20:08
Stove Bredsky - Black Ribbon Award (2008)
Kritika, haragSICK @ 2008. október 10., péntek, 14:20
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.03 seconds to render