Nincs rossz Immolation lemez, ami a sok évtizedes múlt tekintetében igazán irigylésre méltó. Ugyanakkor az ezredforduló után hanyatlani kezdett egy kicsit a banda (számomra a mélypont éppen a Kingdom of Conspiracy volt), aminek az előző Atonement lemez vetett véget (a régi logó visszatérése pedig jelzi, hogy a klasszikus érához akarnak egy kicsit visszanyúlni az elkövetkező lemezeken). Ezen az úton halad az Acts Of God is, ami egy lehelletnyivel lett érdektelenebb, ennek okát pedig a lemez hosszában látom. Ez 35-40 percben, alaposan meggyomlálva akkora gyomrost adna, mint a 90-es években.
Azon kevés szerencsés legényhez, hölgyhöz tartozhattok, akik minden finom apróságot megtudhatnak a zenekarról és az említésre került, épp hogy megjelenését illetően a körbe férő lemezről szerény személyemnek köszönhetően, aki a lemez boldog tulajdonosaként ápolgatja tovább a tradicionális doom metal ezen fenséges ágazatát. Vagyis: lásd kritika.
A borító alapján valami sokkal tartalmasabb szórakozásra tippeltem volna. Nem rossz ez a lemez, amolyan lötyögős, minimáldallamos, középtempós death dalcsokor egy kissé túlpolírozott hanggal, de gyorsan meg lehet unni. Érdekesség, hogy időnként egy-egy dalba belehallgatva meg kifejezetten tetszett.
Örültem, amikor az előző körből kiszorult, de hát nem lehet mindentől örökké megszabadulni. Számomra nagyon unalmas sablon cucc, amikor meg operába vált át, attól a szőr feláll a hátamon. Szerintem az első néhány Nightwish lemez és a korai Epica nálam minden ilyen irányú receptort telítettek, azokhoz ez még középszerűnek is jóindulattal nevezhető. A zenészek nem rosszak, az időnként feltűnő folkos elemek értékelhetők, de a legtöbb résznél azért beugrott, ahogy Buffalo Bill vizslatja magát a tükörben... A lemez hossza pedig külön egy büntetés.
Ahogy a hozzászólásban ígértem:) Nagyon magával ragadó alkotás.
Hát messze nem egy Immortal Pride (szerintem megismételhetetlen hangulatú kiadvány), elég sok a lapos rész, de ahol ráfekszenek a viking témára, ott végig kellemes.
Ezt is volt alkalmam idejekorán meghallgatni a promós anyagok között és nagyon bejött. Hangulatos, darálós fekete fém és remélem írni is fog róla valaki. A záró Of Molded Bread and Rotten Wine utolsó perceit tanítani kellene, akkora hangulata van.
Lásd: kritika.
Rég esett már jól ennyire gépies zenét hallgatni, ami a jó daloknak köszönhető. Ugyanakkor a lemez messzemenően jobbra sikerült volna, ha két brutálisan felesleges tétel kimarad belőle. Ez a nyitó Proem, ami semmilyen hangulati módot nem tud bevezetni, valamint a nagyon unalmas Azrael. A címadó sem feltétlenül indokolt nyolc percet...
Nagyon epikus akar lenni, de annyira nem jön össze.
Az előző album hatalmas 10 pont volt, ahhoz képest csalódás, de még mindig nagyon jó.
Az az igazság, hogy jelen korunk egyik legstabilabb és legmegbízhatóbb death metal hordájának volt már ennél jobb, és kevésbé jól sikerült albuma is. A profizmus megkérdőjelezhetetlen, a hossza viszont indokolatlan.
Egész jó kis doom. Volt néhány pillanat, amikor valamiért beugrott a zseniális Madder Mortem által játszott muzsika keltette hangulat.
Kellemes kis death metal a maga gyerekbetegségeivel. Okozott kellemes perceket, az a típusú halálfém, amit végig lehet headbangelni!
Igazi, rózsaszín vattacukor. Ha valami sablon zene, akkor ez az. Már tényleg rengetegen ellőtték ezt a receptet, és valljuk be őszintén, a hangi adottságok, a megjelenés, a tehetség, és a magabiztos frontemberi szerep kevés női énekes sajátja, bármennyire is erőlködik háttérben a zenekar. Persze, jelen esetben a pontszám nemcsak az énekesnő teljesítményét hivatott tükrözni.
Régebben az ilyen típusú zenékre simán szórtam az alacsonyabb pontszámot, de ezen album hallgatása során olyan lelkiállapotba kerültem, amely ritkán adatik meg - egy léten túli kiegyensúlyozott belső béke, valamint egy zaklatott fájdalom érzése vívott egymással hatalmas csatát. Nem szokványos, teljesen egyedi, érzelmekkel játszó, mély, sötét alkotás.
Nálam ez sajnos most nem működött. Le a kalappal a zenekar munkássága előtt, de ezen a lemezen az epikusnak szánt részek óriási mosoly csaltak az arcomra. A zenei alapok és a koncepció tetszik, de az összkép sajnos elmarad a kívánalmaktól.
Impozáns black metal a svéd hagyományok, és a bevált receptúra alapján előadva, számos egyedi megoldással spékelve! Zene füleimnek, remek alkotás!
Egy igazán tetszetős, változatos, egyedi black metal album a német bandától, mely egyaránt táplálkozik a tradíciókból, ugyanakkor progresszív elemeket is tartalmaz. Hosszabb időt igényel a megismerése, de elsőre is kimondható, hogy nem mindennapi alkotással van dolgunk!
Ennek a görög blackened/death metal albumnak szinte nincs negatívuma - kivéve talán a túl hosszúra sikerült intrót. Ettől függetlenül hibátlan, a borító pedig impozáns!
Ez számomra elég unalmas és ingerszegény, de elfogadom, hogyha ez valakinek tetszik és zenei mivoltát sem kérdőjelezném meg soha. A borító is elég ingerszegény, eléggé hasonlít Ihsahn-Arktis. című lemezének borítójára.
Én vevő vagyok a jóféle csajos metálra, de ez sajnos annyira sótlan és unalmas, hogy nem nagyon találok benne kapaszkodót. Nem mai zenekarról van szó, a korábbi anyagok kicsit lendületesebbek, de egyszerűen a zeneszerzői tehetség hiányzik.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 461. 462. 463. 464. 465. 466. 467. 468. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2022. március 12.
boymester CarolusRex dimmurtal Husky paff mike666 ∑:
1.
Ultra Silvam
The Sanctity of Death
9 9 8.5 9 8 7 8 8.4
2. CarolusRex
Der Weg einer Freihe...
Noktvrn
9 9 9 8.5 6 8 8 8.3
3. Husky
Immolation
Acts of God
8 8 8.5 8.5 8 8 8 8.2
4.
Baest
Necro Sapiens
8 7.5 8 7.5 7 9 7.5 7.8
5. dimmurtal
Mind Erasure
Connive
7.5 7 7 9.5 8 7   7.7
6. boymester
Wheel
Preserved in Time
7 9 7 7 7 8 7 7.5
7.
Ennoven
Empty Passes, Silent Trails
8 10 6.5 9 4 6 9 7.3
8. mike666
Graveland
Hour of Ragnarok
7.5 8 6 6.5 6 7 8.5 6.8
9.
Imperia
The Last Horizon
4.5 4 5 5.5 7 7 4 5.5
∑:
6.9 7.9 7.3 7.9 6.8 7.4 7.5 7.5
Total War Fest 5. - 2017. július 28-29., Körmend, Rába Szabadidő Centrum
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2017. augusztus 2., szerda, 06:34
Pÿlon - A Lament (2016)
Kritika, boymester @ 2017. február 7., kedd, 15:48
Wheel - Icarus (2013)
Kritika, boymester @ 2016. július 3., vasárnap, 20:35
Serpent Sermon Tour 2012 - 2012. szeptember 3. - Blue Hell
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2012. szeptember 10., hétfő, 18:28
Immolation - Shadows In The Light (2007)
Kritika, zemial @ 2007. szeptember 26., szerda
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.025 seconds to render