Zeneileg és hangzásilag is elég amatőr munka. Nem tetszett.
Nem rossz, de azért ennél picit többre számítottam, kevés a kiemelkedő pillanat a lemezen
Ez bejött. A zenekar zseniálisan pofátlanul keveri a stílusokat és a hangulatokat, a zene nem hullik szét. Vannak rajta poénos részek, az egészből süt a frissesség és a lendület.
Ez itt kéremszépen egy válogatás a trve black-et játszó norvég zenekartól. A számok színvonala a hallgatható és az überfos között mozog. A hangzás szintén változatos, a próbatermi felvételek inkább a vicc kategóriába sorolhatók.
Az első dalnál felcsillant a szemem, hogy ez végre egy jó kis cyber-odabszós lemez lesz. Nem lett. Az album többi részén a jó témákat sikeresen agyonlövik néhány fantáziátlan megoldással és a teljesen felesleges indusztriális betétekkel. A hangzás nagyon állat, ezért plusz 1 pont jár. Sajnálom, mert ebből akár nagyon jó zene is lehetett volna.
Átlagosnál jobb black metal lemez. A hangzással nincs probléma, a zene viszont csöppet fárasztó hosszú távon. Nagyon nem tudok belekötni, korrekt munka.
Remek funeral doom lemez. Lassú és fájdalmas zene, amely nagyon sok hallgatás után adja meg magát.
Rettenetesen hosszú lemez, nagyon hosszú számokkal, és ez nem válik előnyére, egy idő után nagyon unalmas tud lenni. Egyébként a zenével nagy baj nincs, a dalok felépítése viszont nem az igazi. A témák igen jók, tömörebb, összeszedettebb formában sokkal jobban tetszene az egész.
Ebből a zenéből így sok a 47 perc, ha 30 percbe sikerült volna összefogalalni az amúgy előforduló jó ötleteket, akkor több pontot is kaphatott volna. (A gyorsabb (black)metálos, és a nemszintis népies részek tetszettek)
Nem nagyon követtem a Kreator munkásságát, azt tudom, hogy általában a Pleasure to Kill albumot szokás emlegetni, mint alapmű, én legtöbbet a Coma of Soul-t hallottam. Ezekhez képest eléggé északias lett, nem olyan tresses, mint egy Kreatortól elvárható lenne. Az első 4 szám fasza, ha olyan lenne végig, akkor kicsit magasabb pontot kapott volna.
Fura, mókás album, tele mindenféle zenei ötletekkel, néhol durább, néhol dallamosabb, hogy mér Szamuráj a címe, az hirtelen nekem nem derült ki, de mindegy. Jól el lehet hallgatgatni, a Lazy Day mondjuk lemaradhatott volna róla. Héj hó, lecc gó...
Lehet nem volt teljesen jó ötlet ilyen válogatás jellegű albumot ajánlani, mert nem egységes a hangzás, mindenesetre én élvezettel hallgattam. -1 pont a 4. és 5. szám miatt, mert az már szerintem is szarul szól. (bár a Manndaudsvinter így is fasza)
Ez nekem nagyon nem tetszik. Elvétve vannak jó részek rajta, pl. a Wormz, de ez is csak azért, mert a Fear Factory-t juttatja az eszembe. A Synthesize My DNA az abszolút mélypont. 4-4-1-8? Ha még 8814 lenne, úgy értelme is lenne :)
Végre sikerült olyat ajánlanom, amivel teljesen elégedett vagyok. Nagyszerű black metal muzsika ez, zeneileg az Abyssic Hate-hez hasonlít, énekhangilag pedig Burzum-ra emlékeztet, de semmiképp sem mondható másolásnak. Már sokadjára hallgatom, ez nekem van kitalálva.
Ez az első találkozásom a bandával, meg sztem a funeral doom stílussal is. Nem lesz a kedvencem. Az első két szám még tűrhető, különösen a második kezdete tetszik, viszont a harmadik nagyon unalmas, vontatott, az utolsónak pedig nem sok értelmét látom. Bennem ez a zene nem azt váltja ki, amit elvileg kellene neki.
Háát, egyet kell értsek cuckával, nagyon hosszúak a számok, és valahogy nincs ez olyan jó, mint a régebbiek. Pl. 8:50et kell várni, hogy az első fasza rész eljöjjön. Azért 7, mert mégiscsak Moonsorrow...
A metal részek nem igazán kiemelkedők a hangzás is lehetne jobb viszont a folkos részek szerintem sokat dobnak az albumon.9 pont mert ettől jobb pagan metal albumok is megjelentek ebben az évben.
Az The Ancient Plague kivételével nekem dögunalmas volt ez az album hiába nem leszek én már thrash rajongó :)
Nekem ez átjött :)
Ez az album az elejétől a végéig egy rakás szar de nem ám pici hanem jó nagy...ehh én még mindig azt mondom hogy ez csak valami vicc...jobb inkább sámlit csinálnának...
Elektronikus prüttyögös indusztriálos kispatakotidegesítős... szerintem :)
Egy picit ez azért jobb mint a Taake
Nagyon kedvelem ezt a fajta doom muzsikát de ez az album nem teccik annyira.Nem rossz de nekem néhol túl extrém a vokál megaztán lehetne kicsit dallamosabb is a zene :).Ha olyan lenne az album végig mint a The Blood Of The Eyes kb. első 4 perce akkor lehetne 9-10 pont is.
A Kivenkantaja talán egy hajszállal jobb mint az új album de ettől még ez az album is megérdemli a 10 pontot :)
Kissé unalmas volt, hiába önmagában jó folk részek nem visznek el egy albumot, jó zene is kell alá...
Nálam marad az Endless Pain "A" Kreator album...Azt az albumot régen rongyosra hallgattam (még mindig megvan kazin, igazság szerint cd-n be sem szereztem), lendülete, beleszarós rögzítése és dalai , az egésznek az atmoszférája (még ma is előjön két perc hallgatás után) nekem felülmúlhatatlan (ezerszer meghallgattam suliba jövet-menet). Tulképp nem akarom én azt, hogy megismételjék, lemásolják Mille-ék azt, de erre a mostani lemezre (bár lendületes, faszányos kis dalokat írtak, melyekből süt az energia) nem tudok tíz pontot adni, mert nekem nagyon hiányoznak belőle a rájuk (és még sok más német thrash bandára) jellemző germán thrash metal "jegyek", jellegzetességek...(lsd. pl Endless Pain "Cry War illetve Tormentor dalok).
Ez olyan "kéthallgatásos" album...Előszőrre bejön, másodjára még meghallgatja az ember, de aztán többször már soha a büdös életbe...(Igazság szerint azért bele-bele füleltem még, mert hát hp-s cuccot illik többször sasolni, de a véleményem nem változott). Mondjuk a német nyelvű dalok miatt amúgy is hendikkeppel indult, én már csak ilyen vagyok...:)
Maradjunk annyiban, ha black metalt akarok hallgatni, akkor nem ehhez az albumhoz fogok nyúlni...Az 1-3 dalok ill. még talán a 9. is elmegy, a többi viszont......ajajjjjjjj
Hiába a jó hangzás, ha nincsenek mögötte dalok...Nem emelek semmit ki ebből az albumból, inkább fogom az egészet, és elhajítom jó messzire...Legalább annyira idegesítő, mint bármelyik szar hangzású black album...Maradok a Fear Factorynál, az úgy jó, ahogy van....
Nekem ez elviselhetetlen rikácsolás...
Picit "túlsúlyos" album...Valamivel változatosabb dob, picit több dallam, egy-két fájdalmas gitárszóló hiányzik belőle...
Valószínűleg sok kritika is fogja érni a bandát (pl. túl hosszú album, hosszú dalok, 4 és fél perces természethangok, blackes durvulat az első dalban... esetleg egyebek) én viszont örülök annak, hogy nem egy "egyszerű" lemezt hoztak össze...Elvihették volna mégjobban a tipikus északias-folkos dallamok világába is ezt az albumot, nem ezt tették, helyette itt van 4+1 dal, ami magán hordozza az eddigi összes jót, amit tőlük eddig is megszoktunk, csak most valamelyest sűrűbb, súlyosabb formában...Jó, nagyon-nagyon jó kis dalok ezek...
Nem rossz, nem rossz, de engem zavartak a püttyögések eléggé a 2. szám végén
Felüdülés az esoteric után hallgatva. Igazán remekbeszabott album.
Összességében nem rossz, de úgy nem is fogott meg túlzottan.
Összességében egy elég jó kis lemez.
Ahol nem voltak elektronikus effektek, ott egészen hallgatható volt az album.
Mindig a saját ajánlásaimat hallgatom még1x utoljár, hogy mégis legalább kicsit jó érzéssel zárjam a hpt, most nem ez történt. Mégsem csalódtam. :)
Nagyon lassú, vontatott, már-már idegesítő zene.
A régebbi albumok jobban bejöttek... langyos volt az egész, az utolsó 2 szám meg kifejezetten nem tetszett.
Hosszú és unalmas folk-black-ambient.
Az előző albumokat nem ismerem, ez viszont tetszik. Bár az Exodust nem éri utol, de akinek az tetszett ez is be fog jönni.
Hm, mindenféle stílúsú szám van, igazából az ilyet nem tartom sokra. Ez amolyan zenélgetés mint zenélés. Karácsony, újév, jó szívem miatt 8 :)
Válogatás album hp-n??? Ez olyan mint ha koncert lemezt ajánlanánk. A zenekar honlapjából ítélve, elég nagy rajongótáboruk lehet, én még sosem hallottam róluk. Nem is nyomják rosszul, de azért próbatermi kismagnós szemetet elég nagy parasztság feltenni akármilyen lemezre, főleg hogy még a sipolást sem vágják le az elejéről. Trolldom (az első) a legfaszább szám. 7 pontot adtam volna, de a sipolás miatt -1
Voltak kellemes percei...
Nagyon jó zene lenne HA a dobok normálisan lennének keverve, meg a gitár jobban előtérben szólna.
Talán több hallgatás kellett volna neki, de így sem volt rossz.
Egyetértek kopival, tényleg remek album, bár szokni kell :)
Idegesítő hangzás, monoton, unalmas zene.
Becsületes iparosmunka, semmi több.
Süt belőle a lendulet, energia, stb. Ha kicsit hamarabb jutok hozzá, ez az album kapta volna meg a voksom az év albuma szavazáson.
Nincs benne egyéniség, vagy csak én nem látom benne.
Ez így kerek, elektronikus betétekel együtt. S ráadásul még jó is, nagyon.
Számomra ez hallgathatatlanabb, mint a legtöbb true black metal mű.
Régen, egy közleményben a zenekar azt nyilatkozta, hogy az új album szövegei politikusak lesznek, a dalok némileg el fognak távolodni a folktól, és az átlaghosszúságuk 5 perc lesz várhatóan. Nos, ebből (sajnos) nem lett semmi. Minden maradt a szokásos, tehát kis álmosság lett úrrá rajtam a lemez felénél, de ezt leszámítva korrekt munka.
N
N

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. ... 504. Full screen Vertikális nézet
2005. január 1.
cucka ensomhet kispatak kopi lenin Rely Vindex EnGrave ∑:
1. Vindex
Die Apolkalyptichen ...
Samurai - 2004
9 8 9 6 8 8 10   8.3
2. Rely
Moonsorrow
Verisaekeet 2005
7 7 10 10 7 9 6   8
3. kopi
Kreator
Enemy of God - 2005
7 7 6 8 9 8 7   7.4
4. ensomhet
Nyktalgia
7 10 4 4 9 7 6   6.7
5. cucka
Esoteric
Subconscious Dissolution Into ...
9 5 8 7 3 8 2 6 6
6. kispatak
Darkestrah
Sary Oy 2004
4 7 9 6 7 5 3   5.9
7. EnGrave
Red Harvest
Internal Punishment Programs -...
5 4 4 4 5 7 9 8 5.4
8. lenin
Taake
Helnorsk Svartmetall - 2004
3 8 3 3 8 6 5 7 5.1
∑:
6.4 7 6.6 6 7 7.3 6 7 6.6
Moonsorrow - Kivenkantaja (2003)
Kritika, boymester @ 2019. április 6., szombat, 08:46
Darkest Color - Deal With Pain (2018)
Kritika, boymester @ 2018. szeptember 3., hétfő, 15:50
Wrathchild America - 3-D (1991)
Kritika, boymester @ 2017. október 2., hétfő, 21:26
Rockstadt Extreme Fest 2017 - Augusztus 10-13, Barcarozsnyó, Erdély
Koncertbeszámoló, farrrkas @ 2017. augusztus 19., szombat, 22:02
Suffer Yourself - Ectoplasm (2016)
Kritika, boymester @ 2017. március 4., szombat, 20:49
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render