Nagyot változott az Extol zenéje. Előző lemezükhöz képest visszavettek az elborult ritmusokból és sokkal több tiszta ének van a lemezen. Ez a váltás elég jól sikerült, bár van pár nagyon béna énekdallam is az albumon. Pozitívum, hogy a bandára jellemző különleges hangulat megmaradt. Van néhány gyengébb téma a lemezen, de összességében véve jól összerakott lemez.
Kicsit túl vidám lett a lemez, bár valószínüleg ez volt a céljuk vele. Részegen biztos jobban tetszene.
Nagy reményeket fűztem ehhez a lemezhez. Mindenhol jó kritikákat kapott, hasonlították Opeth-hez Katatonia-hoz meg Porcupine Tree-hez is. Sajnos csalódnom kellett. Szürke ötlettelen és rettenetesen unalmas zene gyenge énekessel. 10 perc után teljesen unalomba fullad, ami elég rossz, tekintve hogy majdnem 70 perces az album.
Elég sokat kellett várni a Crowbar új lemezére, de megérte. Hozzák a szokásos minőséget, egy-két szokatlanul gyors témával megfűszerezve. Igazán súlyos és fájdalmas zene. A hangzás kicsit túlzottan koszos lett, az előző lemez tisztább megszólalása nekem jobban bejött. A lemez végi akusztikus dal pedig egyszerűen csodálatos.
Sokkal jobb, mint amire a borító alapján számítottam. Nem nagyon kedvelem a hasonló hősies metált, de itt kellemeset csalódtam. Rendesen megírt számok, nagyrészt kellemes témák, 1-2 amatőr pillanattól eltekintve igen korrekt anyag.
Eddig sem szerettem Zakk Wylde bandáját, és ezzel a lemezzel sem kerültem közelebb a zenéjükhöz. Az ének rettenetesen béna, és összességében véve unalmas a lemez. Azért a mester elereszt 1-2 igen tökös riffet, de sajnos ez nem elég.
Devin Townsend és elmebeteg társulata visszatért. Ismét jó lemezt készítettek, bár annyira nem vágott falnak, mint a City. A csöppet Fear Factory-s pillanatok ellenére van saját hangulata a zenének.
Ez nagyon nem tetszett.
Sajnos nem hozza végig a megszokott színvonalat, a végére kicsit ellaposodik.
Táncra emberek! :D
Nagyon megfogott a hangulata, amely a Pain of Salvation-t idézi..
Tetszett hogy nagyon súlyos a zene, de valahogy elment mellettem.
Kellemes hallgatnivaló.
Nagyon jó, de csak 9 pont, mert nekem a Stronger Than Death a kedvencem :)
Némi átértékelés után úgy döntöttem, hogy megadom rá a maximális pontszámot. Ismét született egy újabb agyament Devin Townsend lemez!
47 perc légyzümmögés..
Végighallgattam 4X ezt az albumot de még most se tudom mi vót benne :)
Fasza bulizós folk metal soha rosszabbat! :)
Jó album csak kicsit hosszú erős 8-as.
Nem mondom hogy elszáguldott mellettem az album dehogy elballagott azt igen. :)) Az uccsó szám azért télleg klassz.
Újabb remek orosz pagan metal album.1-2 témánál olyan érzésem volt hogy ezt már hallottam valahol de ez túl sokat nem von le az album értékéből.
Dögunalom azért asszem megtartom öregkoromban jó lesz altató helyett :)
Necrohoz hasonlóan én is most találkoztam először a bandával de én reménykedem hogy ez egyben az utolsó is volt. Ami itt vokális téren meglett valósítva az nekem mármár fizikai fájdalmat okozott.Ez az album nálam a hallgathatatlan kategóriába tartozik szal 3 pont.
Vicc
Eddig nem ismertem a bandát, remélem ennél jobb lemezeket írtak idáig, mert ez nagyon nem tetszett...
A Korpiklaani két albuma nekem a tökéletes folk metal. Hibátlan...
Nem tudtam nyugodtan végighallgatni, nem igazán kötötte le a figyelmem...
Átlagos...
Zene okés, ének az sokszor idegesítő. Átlagos pagan metalszerűség, néhol furi gitár- és billentyűszólókkal...
Élettelen egy album, pedig ezek nem lennének rossz dalok, de valami nagyon hiányzik belőle, nem "süti" ez így...
Ritkán fogom ezután csak meghallgatni...
Valami kis zenére emlékeztető azért itt volt a susogás mögött...
Nem igazán fogott meg.
Kellemes folk-metál.
Nem volt olyan fenomenális mint amilyenre számítottam. Kicsit több metál kéne, és nem aludnák el közben :) (erős túlzás)
Lásd Extol.
Hm, semmi új, harci metál az utolsó percig.
Nos, nem lett olyan jó mint a Hellride, de a stílus rajongóinak biztos tetszeni fog. Kicsit sajnálom hogy néhány jobb számot el kell rontani a hülye befejezésekkel, és sok helyen öncélú szólókkal. Kegyelem 7-es.
Nekem is ez az első találkozűsom a zenekarral, de szerintem nem rossz zene ez :)
A végére elfogytak az ötletek.
Jajj. Kínszenvedés. Kibaszott irritáló dallamos ének. Utálom. Az első két szám való valamire. Lost in Dimay? Áhh. Ilyen számot minek írni?!
Ajaajajaja, nine point if falling...
Elvileg ilyet már hallottam fiatal koromban, de nem emléxem rá milyen volt. Ami gyorsabb részek vannak benne, azok úgy ahogy tetszenek (más kérdés, hogy Ektomorf féle izék jutnak róla eszembe), jó pl. az első szám utolsó 42 másodperce. Ami dal egész végig tetszett, az a Dead Sun, jók benne a belassulások, egyedül az ének ront rajta. Az utolsó számban ami gitár izélés (szóló?) van 4:47-től, az olyannal a világból ki lehet kergetni... Ez sem velem kompatibilis muzsika.
Hm, nem rossz kis pagan metál szerűség ez, de valahogy nekem hiányzott belőle valami, csak úgy szólt, és elment mellettem az egész. Nagyon néhol a nyelv miatt picit Obtest-re emlékeztetett, azok a részek tetszettek. A többi az nekem átlag.
Az ilyen fajta zenéből olyan másfél számot tudok elviselni, azt sem szívesen. Ami tetszett rajta, az a ritmusgitár hangja, bár hülye témákat nyomat vele a Zakk arc. A szólókat amúgy is utálom, itt meg szinte minden számban van, az énekes meg olyan, mintha befogott orral énekelne. +1 pont a ritmusgitárhangért és +1, hogy a számcímek egyikében szerepel a szuiszájd. Amúgy a maga nemében biztos jó...
Első találkozásom a bandával. Olvastam már erről a Devin arcról, érdekes figura. Ha jól láttam Steve Vai-el is bohóckodott fiatal korában, ennek ellenére szerencsére itt nincsenek szólók :) Az elején azt hittem, hogy ilyen nagyon fura és elborult cucc lesz, de nem. Ami legjobban zavart, hogy egyfolytában a Fear Factory neve ugrott be a zene hallatán, főleg a Love totál olyan. Végülis elmegy egynek, aki szereti a modernebb hangvételű dolgokat, annak tecchet. (7 pont volt, de töltöttem honlapról videót, és azért kap +1 pontot, mert tetszett) (de mondjuk ez hülyeség, mert semmi köze ehhez az albumhoz, úgyhogy mégis inkább 7)
Szokásos Mütiilation album, rájuk jellemző témákkal. Az énekről néhol Csihar neve ugrott be. Ami negatívum, az a dobgép, abból is lényegében a ride cin hangja, amiatt lett csak 8 pont. Amúgy meg hogy így szól, az nem baj. Minden stílusnak megvan a jellegzetes hangzásvilága, a black metal egyik ágának speciel ilyen...
Hát, ha az énekhangot leszednénk, egész kellemes kis hallgatnivaló lenne.
Kezd herótom lenni a folk zenéktől, tehát rosszra számítottam, de nem. Ez így hirtelen jól esett.
Unalmas.
Ezt is szintén eléggé vártam, hál'az égnek ez is jó lett. Van benne egy pár szokatlanul gyors rész, amit nem tudtam mire vélni, de semmi baj, mert pont illik oda.
Nincs mese, ezt az albumot elbaxták. Kivételesen vakon ajánlottam, mert bíztam benne, dehát ez így egy nagy rakás fos. Lehetetlen végighallgatni, az ének szörnyű, a hangzás se valami penge. Ellenben a The Blessed Hellride nagy kedvencem volt.
Vártam. Nagyon. Még most, év elején is rá merném tenni a fejem, hogy benne lesz az év végi top10-emben.
N
N

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. ... 504. Full screen Vertikális nézet
2005. január 29.
cucka GanDalF kispatak kopi Rely ensomhet Vindex EnGrave ∑:
1. kopi
Korpiklaani
Voice of Wilderness - 2005
7 9 10 10 8 9 8   8.8
2. kispatak
Vrata T'my
Voiny Severnoi Zemli 2004
8 8 9 7 7 7     7.8
3. Rely
Dark Suns
Existence - 2005
4 9 8 7 8   6   7.2
4. cucka
Crowbar
Lifesblood For The Downtrodden
9 7 6 7 6 6 9 6 7
5. EnGrave
Strapping Young Lad
Alien
8 10 3 5 8 7 10 9 6.8
6. Vindex
Black Label Society
Mafia - 2005
6 9 6 6 7 5 5 6 6.8
7. GanDalF
Extol
Blueprint - 2005
8 8 6 5 6 4 6 7 6.6
8. ensomhet
Mütiilation
Rattenkönig
3 3 3 4 7 8 3 8 4
∑:
6.6 7.9 6.4 6.4 7.1 6.6 6.7 7.2 6.9
Saint Vitus - Saint Vitus (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 20., hétfő, 18:58
Moonsorrow - Kivenkantaja (2003)
Kritika, boymester @ 2019. április 6., szombat, 08:46
Wrathchild America - 3-D (1991)
Kritika, boymester @ 2017. október 2., hétfő, 21:26
Rockstadt Extreme Fest 2017 - Augusztus 10-13, Barcarozsnyó, Erdély
Koncertbeszámoló, farrrkas @ 2017. augusztus 19., szombat, 22:02
Buried Souls - The Crossing (2015)
Kritika, boymester @ 2017. augusztus 9., szerda, 12:19
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.03 seconds to render