Unalmas heavy metál lemez. Nagyon összefolytak a számok, nincsenek rajta emlékezetes pillanatok. Korrekt iparosmunka, de sajnos ez kevés.
Nagyon hangulatos, a szó valódi értelmében progresszív lemez.
Nagyon kellemes meglepetés volt. Az énekesnő hangja különösen tetszett.
Hibátlan, mint a zenekar eddigi összes lemeze.
Jól indul a lemez, de elég hamar unalomba fullad. Pedig van 1-2 nagyon jó témájuk, és a hangzással sincs probléma.
Van rajta 3 szám, ami tetszett. A többiből nagyon érződik az izzadtságszag. 60 perc nagyon sok belőle.
Nagyon fárasztó gót-rock zene 69 Eyes és a Paradise Lost nyúlásokkal.
20 évnyi zenélés után többet várok egy zenekartól. Sablonos és unalmas germán heavy metál, 0 eredeti ötlettel. A szigetes koncerten is nagyon gyengék voltak, a 4. számban hallható Metallica riff pedig szánalmas.
Ez egy fokkal jobban tetszik a grave Diggernél. Lendületesebbnek tűnik, meg a szólóik is jobban bejönnek. Bár rühellem a sok szólót, ez tény.
Meglepő és nem mulatságos, de annál inkább komolyabb hatással volt rám ez az album, mint azt előzetesen vártam. Én csak örülök, hogy ennyi elektronika van benne, jól áll nekik, és okosan is használják ki a dalokban. Ha ugyan nem is lesz oly mértékű alapmű, mint amire szegény kispatak barátom számít, az anyag értéke megkérdőjelezhetetlen.
Felemás ez. A dalok tényleg jók lennének, de ilyen tisztán hallva a norvég nyelvet, és ezt a női énekhangot, számomra nem túl jó kombináció.
Én még mindig a Projector albumot sírom vissza. Sokan okádnak a dallamos énektől, de szerintem igenis jó volt akkor az a váltás. Ettől függetlenül házibuliban kitűnőek ezek a dalok.
Korrekt, magas színvonalú black. Nincs necro hangzás, de ide nem is illene az. Jól kidolgozott dalok. Néha elég nyilvánvaló hasonlóságok vannak a nagyobb bandákkal, de nem zavaró mértékben.
Rögtön azzal kezdeném, hogy mániákus FF rajongó vagyok. ezt az albumot is nyálcsorgatva vártam, de mégsem olyan lett, mint amire számítottam. Nem áll össze egésszé az album, mint az eddigiek, és nem látok annyi előrelépést sem. Vannak nyúlások (igaz önnön maguktól), klisék, és vannak szuper dallamok, jól összerakott számok. Egy-két dalt én a helyükben szívesen lehagytam volna, észre se lehetne venni a hiányukat az biztos. Ez az album 10-es lenne, ha ez lenne az első FF korong, mivel nem így van ez egy erős 8-as, Karácsony lévén pedig gyengus 9-es. Halleluja.
Látszik, hogy botfületek van (kivéve HVN-t), mert ez igenis egy nagyon jó kis album. Az énekes hangja pontosan passzol ehhez a negédesen depresszív dalocskákhoz. A némi torzított üvöltés meg hab a tortán. Szintén kellemes meglepetés ez az album.
Sokkal rosszabbra számítottam, bár egynél többször nem voltam képes egyvégtében meghallgatni. Pedig rohadt jó a nevük.
Tipikus heavy metál album. Vannak benne jó réfrének, pl. a Tyrannyben, ami az egyik leginkább tetsző szám a Feast of the Savages mellett, pedig ez utóbbi intrumentálisos/szólós, amiket amúgy nem szeretek. Az ének is egy átlag-hang, szerencsére nem sikongatós. Épp el lehet hallgatni, meg lehetne akár 8 pontot is adni, csak minek, azért van a 10es skála, hogy ki legyen használva.
Nos. Ez az a zene, amivel én nem tudok mit kezdeni, hogy szinten nem mond semmit, hogy ihaj. Ráfigyelősnek unalmas, háttérzenének meg túl változatos. Lehet van nekije fasza története, meg minden, de ha arra vágyok, akkor inkább olvasok egy könyvet... Vannak olyan albumok, ahol látok reményt, hogy mondjuk többszöri meghallgatással esetleg megkedvelhető lenne. Ez nem olyan. Még igazából nem gondolkodtam el azon, hogy most a 10es skálát hogy is használjam ki. Végülis ez egy szubjektív izé, szeintem úgyhogy... --- Nekifutottam mégegyszer nemfáradtan, most Dream Theaterre emlékeztető részeket fedeztem fel, ami ugyan nálam nem előny, de azért kapott +1 pontot...
Érdekes egy valami, elvétve vannak benne nekem teccő részek, de önszántamból biztos nem hallgatnám...
Mint az előzőek.
Elsőre meglepődtem, mert sokkal durvábbat vártam az előző demók ismeretében, de aztán megbarátkoztam vele.
Hallgattam én ezt már régebben is, akkor jobban tetszett. Talán azért, mert megörültem, hogy jobban hasonlít a felülmúlhatatlan Demanufacture-re, mint az előző albumok. Némelyik téma ismerősnek tűnhet kissé, végülis a tipikus Fear Factory stílusjegyekből épül fel az album (jó hangzás, gépiesen pontos kétlábdobok, gitáros, durva és dallamos énekrészek, gépies/futurista szövegek). Aki kedveli őket, annak ez az album is tetszeni fog.
Hm, nem volt olyan jó, mint amilyenre számítottam. De azért vannak kellemes részei.
Ez a 10 pontos skála érdekes, mert ugye elvileg 5 pontot kéne adni egy teljesen átlagos albumnak, 1 a qrvaszar, 10 pedig a legjobbabb. Majd a következőt már ennek szellemében csinálom. Ez a Grave Digger kb. olyan szinten tetszett / nem tetszett, mint a Firewind. Végülis akadnak benne jó témák, de nem érzem azt, hogy újra meg kéne hallgatni az albumot, vagy hogy beszerezzem a régebbieket. És sok téma ismerős, pl. Ossziános rész is volt benne, meg ugye ott az a Metalikás is, ami amúgy jó szám, de a Metalika meg szar :)
Grave Digger után ilyet hallgatni, büntetés... Ötlettelen, ezerszer ismételt témák. Ettől biztosan nem fogják többen megszeretni a stílust, viszont sokan elpártolhatnak tőle.
Hááát, minimum érdekes zene... Munkában megfáradt lelkemnek kimondottan jólesett éjfél körül, de ébredés után már inkább mást hallgattam. Egész kellemes tud lenni, de hangulat kell hozzá. Pedig nem vagyok oda a prog. dolgokért.
Legjobb! Az énekesnő hangja nagyon érdekes, de bejön. Utalva egy korábbi szavazásra, az ilyen zenéket hallgattom, ha éppen nem metálkodom :)
Nem nagyon szerettem ezt az együttest, nem is nagyon ismertem... Az Charactert többször is meghallgattam, nem fogott meg igazán, de háttérzenének kitűnő.
Ahogy Soma mondaná, hiányzik belőle a dög. Ez esetben egy kis kosz. Egyébként egész jó lenne.
Unalmas :( Remélem nem süllyednek el úgy, mint a Sepultura...
Fantasztikus hangja van az énekesnek, kicsit talán Depeche Mode-os(?) torok. A lemez hangulata hibátlan, bár kellett neki 2-3 meghallgatás... Azóta meg nem tudom kiszedni a winampból :)
Német metal mindig is szivem csücske volt, kicsit talán elfogult is vagyok vele. Ez az album tökéletes, él még a heavy metal!
Nem túl eredeti de igen tetszetős muzsika. A Land Of Eternity a kedvencem az albumról.
A 2000-es Disconnected óta nekem a Fates Warning jelenkorunk legjobb prog. Metal bandája és a FWX sokszori meghallgatása után ezen pozíciójuk még stabilabb lett.Egy új FW albumnál a legnagyobb kérdés hogy vajon mi újat találtak ki a srácok ugyanis nem igazán szokásuk elkészíteni ugyanazt az albumot kétszer.Ez most sem történt másképp bár vannak részek amik ismerősek lehetnek a Disconnectedről de mégsem ugyanaz elsősorban a hangulata más a két albumnak(A Disconnected sokkal súlyosabb, kiábrándultabb). A FWX hangulata alapján valami jövőben játszódó film zenéje is lehetne de simán eltudnám képzelni hogy az album egyes részei a nem rég megjelent fantasztikus hangulattal bíró Half Life 2 játék zenéjeként funkcionáljon. A hangulat megteremtésében igen nagy szerepet játszik a majd minden számban fontos szerepet kapó elektronika(azt hiszem épp ez lesz ami majd sok embert elriaszt ettől az albumtól mondjuk ezt megtudom érteni ennyi elektronikát én is ritkán viselek el :) ).Az i-re a pontot a borító teszi fel ismét nagyon passzol a zenéhez.Én nem csodálkoznék ha jó pár év múlva olyan együttesekről hallanánk akik a Disconnected-t és a FWX-t tartanák a prog. metal alapműveinek és ezt a vonalat vinnék tovább. Mindent összevetve a FWX egy tökéletes album(2004 egyik legkimagaslóbb alkotása) olyan amilyet egy Fates Warningtól az ember elvár. Huu a mindenit mennyit írtam abbaisfejezem Anderssen mód OFF :)
Remek folk rock album néhol egyértelműen 10 pont de nem érzem egységesnek az albumot szal így -1 pont.
Egyetlen bajom van az albummal hiányolom az olyan "slágereket" amilyeneket az In Flames irt a Claymanre
A teszthallgatás (ez az album első 2-3 számának meghallgatását jelenti amolyan ismerkedés céljával) után 6 pontot adtam volna az albumra.Ez a 6 pont kezdett realizálódni az első hallgatáskor mígnem elértem a Mouth Of Madness,Unholy Paragon párosig itt úgy gondoltam megdobom még egy ponttal az albumot mert megérdemli szóval így alakult ki a 7 pont :) Asszem ebből balhé lesz chaten :D
Az album első fele(első hat szám) számomra baromi unalmas volt.Ez a rész érhet 4 pontot.Az album második fele már sokkal jobb volt kb. 7-8 pont.Igy kap egy gyenge 6-t :)
Vékonyka
A 2005-ös év igen jól kezdődik (Masterplan,Grave Digger,Dark Tranquillity és állítólag a Kreator is jó :) ). Nálam ez a Grave Digger nagyon betalált kicsit karcosabb heavy/power metal a legjobb fajtából.Sütiség!
Hát az való igaz, hogy új ötletnek, témának, riffnek, dallamnak nyoma sincs, viszont egy remekbeszabott heavy album ez, egységesen jó dalokkal végig, ügyes gitárossal és erős, jó hangú énekessel...
Most már kettőre nőtt a legkedvencebb FW albumaim száma ( A Pleasant.....a másik, és nem a sokak által nagyon istenített Perfect S., ahhoz valahogy nem találom a kulcsot).
Első néhány hallgatásra nem igazán tetszett, kissé furcsa volt, azt éreztem, hogy csak épp az érdekes hangzása a nyelvnekaz ami "eladja a produkciót". Mindez így két hét után már jócskán megváltozott, talán annak köszönhetően, hogy az amúgy fogós kis dallamoknak jóval nagyobb része ragadt meg a fülemben...Szóval megbarátkoztam vele...3. dal különösen kedvenc...
Nem igazán tudok belekötni semmibe sem, elejétől a végéig az (eddig is) megszokott minőség...
Kellemes meglepetés...Soha rosszabbat...
Nem igazán követtem a zenekar albumait, a Demanufacture az amit ismerek tőlük. Az nekem bejött, általában ritkán hallgatom, de akkor élvezettel. Ez az album meglehetősen hasonlít arra, elég ütős kis dalokat hoztak most össze...A lendületesebb, gyorsabb dalok különösen tetszenek, valószínűleg ezt a korongot is csak viszonylag ritkán fogom hallgatni, de mondom, mivel kifejezetten tetszik, így a pont egy igen csak erős, tízesközeli kilences...
Na ez itt a mostani hp kakukktojása (merthogy szerintem elég erős mezőny jött itt az idei utolsó hp-re össze, ami az én pontjaimon biztos meg is fog látszani). Na szóval kakukktojás, mert ezt a szomorkás, búvalb****tt, nyavalygós éneket én max 5 percig tudom elviselni. Sztem a faszi azt se tudja fiú e vagy lány, vagy hogy épp melyik is szeretne igazán lenni....A zene pedig alatta????Noshát egyszóval:jellegtelendögunalmas....
Nem sokat tesznek hozzá eddigi dolgaikhoz, de nem is igazán kell (szerintem).
Nekem nincs vele különösebb gondom. Lehet, hogy nem túl eredeti, de legalább jól csinálják.
Ez főleg objektív vélemény, ha kizáróülag szubjektíven nézem 3 pontot ha ér. Lehet hogy az én fülemmel van baj, de az énekes orgánuma szinte elviselhetetlen. Ezen kívül a dalok is semmitmondónak tűntek..száraznak..unalmasnak. De ez a pontok alapján csak nekem gond, úgyhogy, még egyszer mondom, főleg objektív meglátást tükröz a 7 pont.
Az év egyik meglepetése folk téren. (számomra)
Az előző albumnál nem jobb szerintem. Bár tény hogy durvább egy fokkal. A Lost to Apathy-nak van klipje is :)
Nem sok mindent lehet hozzáfűzni, igényes black metál.
Szintén nem lesz a kedvencem, de jó zene. Az első 4 szám különösen bejött, a duplázó üt.
Lehet, hogy véletlen egybeesés, de mindig fejfájás fogott el mikor ezt hallgattam. Már a múltkor Sheol ajánlatáért sem voltam oda (Dryland), de az, ehhez képest remekmű. Valahogy annyira unalmas az ilyen nekem, mint nagyon. Szal nem teccik. Teccik érteni? :)
Nem ismerem a zenekar előző albumait, ha csak ezt a lemezt nézem, átlagon felüli heavy metál. Ja, hogy már 20 éve zenélnek? Akkor kicsit más a helyzet. Metallica nyúlás (akár szándékos akár nem) -1 pont, fárasztó számok miatt -1, koncept lemezre való törekvés de nem megfelelő megvalósítás miatt -1
Nem vagyok a zenekar nagy ismerője/rajongója, de ez az album határozottan tetszik, sőt!
Ez az album pontosan azt képviseli a black metalban, mint az új Insision a deathban.
Idén ezt az albumot vártam a legjobban, és nem is csalódtam. (más: nekem a Digimortal is ugyanúgy tetszett, mint a többi)
Fárasztó, vékony, és nekem túlságosan is Type O Negative-os.
Régen szerettem a műfajt, mostanság nem, de kifejezetten jól esett hallgatni az efféle karcos, minőségi heavyt.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. ... 505. Full screen Vertikális nézet
2004. december 18.
cucka EnGrave ensomhet Hun kispatak kopi Rely Vindex ∑:
1. cucka
Dark Tranquillity
Character - 2005
10 8 8 8 8 10 8 10 8.6
2. Rely
Gaate
Iselilja 2004
9 7 6 9 9 8 9   8.1
3. kispatak
Fates Warning
FWX - 2004
10 9 3 7 10 10 7 7 8
4. Vindex
Tsjuder
Desert Northern Hell - 2004
6 9 9 7 7 8 8 8 7.7
5. Hun
Grave Digger
The Last Supper
4 6 7 10 10 9 7 8 7.6
6. EnGrave
Fear Factory
Archetype 2004
6 9 8 7 6 9 8 10 7.6
7. kopi
Firewind
Forged by Fire - 2005
6 7 7 5 9 9 8 6 7.3
8. ensomhet
Lacrimas Profundere
Ave End
5 9 7 10 6 4 4 5 6.4
∑:
7 8 6.9 7.9 8.1 8.4 7.4 7.7 7.7
Mors Principium Est - Embers Of A Dying World (2017)
Kritika, boymester @ 2017. február 7., kedd, 13:59
Mindwarp - A Cold Black Day (2016)
Kritika, boymester @ 2016. augusztus 13., szombat, 18:13
Fates Warning - Theories of Flight (2016)
Kritika, oldboy @ 2016. július 7., csütörtök, 17:31
Szerkesztőségi kedvencek - 2015 - Kollégáink ajánlják!
Kultúra, emp @ 2016. január 7., csütörtök, 09:46
Fates Warning - Darkness in a Different Light (2013)
Kritika, oldboy @ 2013. október 5., szombat, 12:00
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render