I love musical & Christmas songs!
Valahogy sosem váltam nagy Marduk rajongóvá az eltelt évek alatt. Nekem túl egysíkú ez a zene, megjegyezhető dallamok nélkül. Az új albumon is szántanak rendesen, igaz néha kicsit megpihennek. :) Nade, ez egy minden ízében igényes, és minőségi album, amire nincs szívem ennél kevesebb pontot adni. Amúgy vannak olyan hangulatok, amikor kifejezetten kellemes hallgatnivaló...
Meghallgattam sokszor......nem mondom, hogy rossz lett volna.....többet vártam....ennyi....
Nem rossz, de lehetett volna jobb is. Mindkét előző album, a Kuolema, és az Itse is jobb ettől. Sajnos eléggé hasonlóak a számok, kicsit uncsi lesz a végére. A Naaras pl. nagyon jó, ilyenből kellett volna még több. A finn nyelv viszont még mindíg nagyon tetszik, imádom a pörgetett "r"-eket, jól illik a zenéhez...
A thrash rajongóknak valószínűleg tetszeni fog az album. Magam részéről az énekkel nem vagyok kibékülve, igaz nem is szeretem a műfajt túlságosan. A hangzás viszont nagyon zsír. :)
Ne legyünk igazságtalanok, azért annyira nem szörnyű ez a lemez. Zeneileg nem volt bajom vele, viszont a Dani gyerek orgánumát már soha nem fogom megszeretni. Az énekes csajnak sokkal nagyobb teret kellett volna kapnia szvsz. Na meg a majdnem 76 perc azért már kicsit húzós ebből egyszerre....
Voltak benne igen beteg részek, és az "ének" is hmmm.....érdekes volt, ám valamiért mégiscsak bejött ez az album...
Elég jellegtelen zene volt ez, a többszöri hallgatás ellenére sem emlékszem belőle semmire. Pontosabban az album zárása az tetszett, adtam is érte egy plusz pontot. Egy ilyen folk albumot szívesen meghallgatnék...
Volt ami tetszett és volt amin elaludtam...................
Azért ennyi mert az Anaal Nathrakh jobban tetszik és ha az 7 pont akkor ez 6 ................
Annyira nem nyet meg magának az album..............
Kifejezetten jól összepakolt album , tetszik...........
Számomra ez a thrash metal .......................
Semmi baj ezzel a lamezzel, több ilyen kellene .........................
Az ének talán túl extrémre sikerült , de amúgy egy korrekt album..............
Sótlan, iztelen, szagtalan átlag album .................................
Néhol tényleg kellemes hallgatnivaló ez, néhol viszont falkaprás gyanús, ahogy mélázik minden a nagy karácsonyi éljenzésben.
Én a Mardukot sosem tekintettem a blackmetal krémjéhez tartozónak, és ez ezután a lemez után sem fog változni. Van egy-két jó ötletük, de egy albumnál ez kevés. Ez a koponyadobolás meg a mai világban már kicsit erőltetetnek tűnik, 10 évvel ezelőtt talán nagyobb jelentősége lett volna.
Egész kis pofásak ezek a black'n'roll nóták, valamint az is tetszik, hogy próbálták változatosra venni a figurát a lemezükön. Nem minden nóta állja meg a helyét, de az összkép az tetszetős. Külön pozítivum, hogy merték bevállalni azt az elektrós részt is.
Dark black/death. Vonszolós, málházós, destruktív, nihil. Igen ám, csak ugyanaz a tempó zakatol elejétől a végéig. Ez pedig így dögunalom és fárasztó.
Sohasem tudtam értékelni ezt a bandát. Mi köze van ennek az ATG-hez? Ugyan már.
Az első CoF album, amit ténylegesen végig hallgattam. Túl hosszú az egész, és ezzel egyenesen arányosan fárasztó is, bár kétségtelen, hogy tudnak jó dolgokat is csinálni. Dani visongása számomra nevetséges, inkább mélyebben hörögjön, mint így 'énkeljen'. Liv Kristine szerepeltetése viszont telitalálat.
Innovatív és kompromisszum-mentes blackmetal. A mai ínséges időkben ennél nem is kell jobb. Engem a dobgép se zavar, ha ilyen magasztos a zenei összkép.
Kevesebb több lett volna elv itt is bejátszhatott volna. Egyébként nem egy elveszett brigád.
Nos így közeledve az évvégéhez elkezdtem gondolkodni hogy melyik album lenne érdemes nálam az év album címre és mondhatom sok ilyet találtam.Nehezen tudtam volna dönteni de ez az album megoldotta ezt a "problémámat".Nálam ez az év albuma!
Nekem ez az új Marduk album is olyan mint a többi meghallgattam 2-3X de nem találtam benne semmi jót. U.i.: Elvtárs remélem nincs több poénod már erre a hp-re és télleg ezt fogod ajánlani :DDD
Kellemes black album én mégis inkább a Windir albumokat fogom többet hallgatni
Ez nem az a gyors szélsebes black metal album inkább a lassabb doomosabb fajtából való mindjárt közelebb is áll a szívemhez :) igaz innen meg hiányoltam a gyorsabb részeket(hehe mennyi bajom van mi? :) ) meg aztán a vokál is lehetett volna változatosabb
Az orosz kölni témája... :)
Az album eleje még jó de hosszú ez az album nem tudom ilyen hosszan hallgatni ennek a Dani gyereknek a visításait :)
Az album nagy része számomra hallgathatatlan(leginkább az "ének" miatt).a zenében néhol felfedeztem néhány kellemes pillanatot ez egy kicsit megmenti az albumot
Szerintem ez egy gyenge album az utolsó 3 perc viszont nagyon király :) Kopi jobban örültem volna egy közepes heavy/power metal albumnak :D
Nekem tetszett, mondjuk én azt csináltam, hogy ebből a "karácsonyi ajándékcsomagból" kiválogattam az 1,2,3,9,11,12,13,17 és 19-es dalokat, és ennek eredménye egy nagyon jó "Savatage" album lett...(:D)
A gyorsabb reszeléseknél sokkalta jobban tetszett az ahol visszavettek a tempóból. A Seven Angels... és a Perish In Flames kifejezetten jó dalok...Ilyenekből kellett volna több.
Jajj de jó már...Lehet, meglepő lesz de nálam ez év albuma gyanús...Erős dalok, fogós gitár-dob játék, ehhez a zenéhez megfelelően karcos-fémes hangzás, jó dallamok nekem ennél több nem kell...Nagyon betalált nálam, én nem döntöm el, hogy jobb e vagy sem mint a Windir, nekem mindkettő élmény...
Nem volt rossz, de ha az előző kettő ennél jobb (mármint Sheol szerint:D) akkor begyűjtöm azt, és azok majd talán több pontot kapnak...Amúgy a vélemény ugyanaz, mint másoknál, én is a változatosságot hiányoltam, és nekem is bejött a nyelv, megy ehhez a zenéhez...(Viszont kategorizálni azt biztos nem tudom, ezt a zenét, doom, black,dark,doom talán mindegyikből van benne egy kicsi...)
A One Kill Wonderhez képest ez egy dinamikus, élő, lüktető, energikus album...Bejött...
ÓÓÓÓÓ hát ez nagyon hosszú, egybe hallgatva emészthetetlen, kis adagokban fogyasztva sem váltott ki túl nagy lelkesedést belőlem ez a fajta témahalmozás, valahogy nincs szerkezete a daloknak...
Na a Mardukhoz képest itt a gyorsabb témák sütnek, az "ének" viszont gáz nekem Sauron Nazguljai ugrottak be róla...Azért egy ponntal erősebbnek érzem a Marduknál...
HHHHHmmmmm első két hallgatásra valahogy jobban tetszett, de aláírom, semmi extra elég átlagos black...
Olyan érzéssel tudsz választani... :) Legalább kitoltad volna decemberig, akkor már megszokja az ember füle.
Marduktól elvárható alap színvonal. Sajnos most nem tellett többre.
Jó kis muzsika, de egy két szám nem jött be túlzottan (pl. Helvete, Empty)...
Ez olyan Ajattarás. :)
Maga a zene nagyon tetszett, jól sikerült, de a kiabálós éneket nagyon nem szeretem.
Jobb ha nem mondok semmit...
Eddig sem volt a kedvenc együtteseim egyike a zenekar, most sem szerettem meg őket. Végülis komoly problémám nincs velük, egyszerűen nem nekem való stílusban zenélnek.
Elég kellemes kis muzsika volt, de az utolsó szám végét lehagyhatták volna :)
Elég sokszínű album. Vannak rajta jobb és rosszabb számok is, de összességében elég igényes alkotás
Talán a korai albumok és a Panzer General vonalról is van valami benne, rájöttek, hogy az eszetlen zúzás nem vezet sehová, de elég uncsi az összkép.
Kezdetben nem nagyon fogott meg, aztán szép lassan rájöttem, hogy a Windirhez méltó album született.
Finn death.
Hát ez nem az én zeném, csatlakozok kispatakhoz :)
A Dusk and her... után a legjobb CoF album. Egyetlen hibája, hogy talán kicsit hosszú, de a számok változatossága kárpótól. Látszik, hogy rengeteg munka van ebben az albumban, tele ötletekkel. Aki szereti az extrém metált, mindenképpen szerezze be.
Remek iparos munka, de szinte semmivel sem több.
No, ők bizony Észtország fiai, és ez itt az új albumuk. Az angol számcímek ellenére a dalokat észt nyelven adják elő. (nagyon hasonlít a finnhez). Nagyon el tudni kapni az elején a hangulat, igazi black metál (olyan Immortalos) de egykét gyengébb szám (Life Rune, Nameless Grave, Furor...) sokat ront az összképen.
Akár egy copy-paste paranccsal bemásolhatnám ide a Mortiisról írtakat, annyi különbséggel, hogy november elején még nagyon nincs karácsonyi hangulatom. Emiatt 4 pont.
Legion és B.War távozása után egy sivár(:)), mondhatni untrú(:)) anyagot láttam lebegni lelki szemeim előtt, azonban kellemesen csalódtam. Jó ez, kérem! (a smilével megjelölt jelzőknél kéretik a 'read beetween the lines' klisét alkalmazni, továbbá a kulcsszó: irónia!)
1349, untrúbb hangzással. Némelyik résznél úgy éreztem, hogy baromira szét van csúszva az egész. Nyomába sem ér a Windirnek, habár gondolom nem ez volt a cél.
Határozottan tetszik. Esélyt látok arra, hogy nagyon megkedveljem.
Anno úgy gondoltam, ha a debüt 10 pont, akkor a Haunted Made Me Do It 11. Aztán ha az 11, akkor az One Kill Wonder 12. Naná, hogy most sem fogom megtörni a hagyományt, tehát 13 pont. Kár, hogy tizes skálán kell pontozni:))
Nagyon unalmas. A hangzás elképesztően túlcsiszolt, nekem semmi kosz/mocsok nincs benne. A dalok, pedig úgy ahogy vannak, elmentek mellettem.
Nekem pont a beteg részek miatt jött be az album. Hangulat is kell hozzá rendesen, de talán anélkül is működik.
A hallgatása közben valahogy az jutott eszembe, amit édesapám mondott régen a vasárnapi ebédre: 'egyszer meg lehetett enni'.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. ... 504. Full screen Vertikális nézet
2004. november 6.
Sheol Dolmen EnGrave kispatak kopi lenin Rely Vindex ∑:
1. Dolmen
Vreid
Kraft 2004
8 7 8 9 10 8 9 6 8.1
2. Sheol
Ajattara
Tyhjyys - 2004
8 9 6 8 7 8 8 8 7.8
3. EnGrave
Anaal Nathrakh
Domine Non Es Dignus 2004
8 7 9 5 7 7 7 8 7.3
4. Vindex
The Haunted
rEVOLVEr - 2004
7 9 6 5 8 7 6 10 7.3
5. lenin
Marduk
Plague Angel - 2004
8 6 7 6 6 7 7 9 7
6. kopi
Loits
Vere Kutse Kohustab - 2004
7 5 7 6 6 8 7 5 6.4
7. Rely
Cradle Of Filth
Nymphetamine - 2004
7 10 6 5 5 3 9 5 6.3
8. kispatak
Trans-Siberian Orche...
The Lost Christmas Eve - 2004
3 7 6 10 8 3 8 4 6.1
∑:
7 7.5 6.9 6.8 7.1 6.4 7.6 6.9 7
Funeral Mist - Hekatomb (2018)
Kritika, boymester @ 2018. július 21., szombat, 19:46
Anaal Nathrakh - The Whole of the Law (2016)
Kritika, ZolixiusRex @ 2017. február 1., szerda, 17:24
Szerkesztőségi kedvencek - 2016 - Kollégáink ajánlják!
Kultúra, Werewolfrulez @ 2017. január 29., vasárnap, 22:37
Anders Björler - Antikythera (2013)
Kritika, Armand @ 2016. október 13., csütörtök, 10:14
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render