Darkest Color
Deal With Pain (2018)
   A 80-as években a thrash metal kinyújtotta kiszáradt nyelvét, ráhelyezett egy marék drogot, amitől aztán úgy bepörgött, hogy ember legyen a talpán, aki képes lehet megszámolni, hány banda követte ezt a vonalat. A népszerűsége csúcsán szinte minden nemzet kivette a részét ebből a tortaszeletből, így nem maradhattak ki az egyébként néha igencsak alábecsült színtérként számon tartott görögök sem. Az ő csapásuk a világ számára a Flames nevű zenekar volt, akik igazán 3 lemezzel kívánták beírni magukat a műfaj nagykönyvébe, majd szép lassan elkezdtek darabjaikra esni, mind a tagságot, mind a színvonalt illetőleg. A Made In Hell, Merciless Slaughter és Summon The Dead igazi kincs lehet a régimódi kiadványok újrafelfedezőinek.

   A zenekar egyébként 2001 óta ismét aktív státuszban tengeti mindennapjait, komolyabb produktum nélkül, a múlt bulijainak felidézésével. Talán ezt elégelte meg Thomas Trampouras, „Tom” gitáros, aki mellesleg a zenekar fő mozgatórugójaként fogható fel a nagy évtized elmúlása után. A 80-as évek végén már más utak felé nézelődött és megírt egy komplett lemezt Darkest Color projektnév alatt, ami aztán nem került napvilágra, csupán a Flames koncerteken került elő róla pár szerzemény. A lassan kifulladó retro hullámra csücsülve elővette hát ezeket a régi dalokat, maga mellé vette John Rottenstick dobost és Thanos Haliasos gitárost, hogy rögzítsék végre megfelelő formában ezeket az ötleteket, így született meg a friss Deal With Pain lemez, ami leginkább olyan, mintha egy időkapszulában elásták volna laza 30 évre. A végeredmény szerencsére azonban nemhogy nem poros, de nagyszerűen visszaadja azt az elfelejtett, szőnyeg alá söpört, vagy már kifulladt energia áradatot, ami akkoriban hétköznapinak számított. A modern hangzás bőven hozzátesz az esetükben a kórusokhoz, a vastagon megszólaló riffekhez és a sikoltozó szólókhoz, melyek közvetlenül a Metallica, Slayer, Megadeth, Kreator és Sodom zenekarokat tartják legfőbb inspirációnak. Újat alkotni talán már nem is lehet az ő árnyékukban, de jó dalokat írni nem lehetetlen, erre tökéletes bizonyíték ez az album, ami a maga idejében megjelenve is magához vonzotta volna a megfelelő számú rajongót. Néhány vendéget is sikerült beszervezni a lemezre, így hallhatjuk a címadóban szólózni George Emmanuelt (Rotting Christ, Lucifer's Child), valmaint Frank Blackfire (Sodom, Kreator, Assassin) játékát a Jesus Christ című számban. Az évek során cseppet sem csorbult agresszió 8 tételen keresztül áramlik hozzánk, melyek néhol gyorsak, máskor precízen menetelősek, de minden esetben fogósak. A közel 40 perces utazást ráadásul egy izgalmas lépéssel toldották meg, mivel a kiadvány végén szereplő Holocaust feldolgozás nem épp a legtöbbet játszott szerzemény, pedig a legendás angol NWOBHM banda is kivette a részét a heavy metal és valamelyest a thrash megszületésből The Nightcomers című, 1981-ben napvilágot látott bemutatkozásával.
   Sok munkával és alázattal készült tehát a Deal With Pain, amit szemrebbenés nélkül tudok ajánlani a cikkben felbukkant zenekarok rajongóinak. Megváltást, újdonságot már ez a lemez sem fog hozni nekünk, de ebben az esetben nem is ez az elvárt. A végeredmény egy, a borospincében sok évig elkallódott üveg vérvörös nedű, ami azzal ajándékozza meg a megtalálóját, hogy még mindig frissnek hat, ízeiben pedig megidéz egy egyre távolabb kerülő évtizedet.


Darkest_Color_Deal_With_Pain_2018
Kiadó:
Stílus:
thrash metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Darkest Color (05:26)
2.Politician (04:33)
3.Deal with Pain (04:39)
4.Jesus Christ (05:52)
5.Immaculate Conception (04:41)
6.Slam Dance (04:00)
7.Sea of Blood (04:45)
8.The End (Black End) (05:21)
9.Death of Glory (Holocaust cover) (03:41)
Írta:
boymester
2018. szeptember 3., hétfő, 15:50
Facebook:
Needless - Heresy (2019)
Kritika, boymester @ 2019. július 14., vasárnap, 13:12
Critical Defiance - Misconception (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 5., vasárnap, 18:35
Embryonic Cells - Horizon (2018)
Kritika, boymester @ 2019. április 1., hétfő, 13:56
Sodom - Partisan 'Ep (2018)
Kritika, Armand @ 2018. december 28., péntek, 21:23
Sempiternal Deathreign - The Spooky Gloom (1989)
Kritika, boymester @ 2018. október 29., hétfő
Crowhill Tales - If I Were A Crow (2018)
Kritika, boymester @ 2018. október 20., szombat, 10:13
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render