Háromnegyed órányi zaj- és zörejfolyam, amit időnként idegesítő vartyogás koronáz meg. Kurva jó "zene", tényleg.
Nem ismertem a bandát eddig, most is csak a teveháton álldogáló csaj miatt hallgattam bele. Jaj, mondom progmetál, jól átvágott a borító, mert különben is hol van a CSAJ? Hát sajnos éppen csak megmutatja magát az első számban, aztán tovatűnik a homokdűnék között. Szerencsére füleltem tovább a lemezt, és nem bántam meg. A metal nagyhatalom (kb. 5 aktív metalbanda)Tunéziából érkezett srácok valami csodát művelnek az albumon. Szóval most már van férfi énekes prog. metal kedvencem is. :)
Rohadt nehéz hallgatnivaló, de legalább nem egy újabb tucattermék. A hp végéig még megpróbálom megtalálni a káoszból kivezető utat, és ezt a lelkeket maga alá temető gonosz, sötét atmoszférát elviselni.
Ha valaminek a thrashez köze van, az már nem jó jel számomra. A dalok szövegeit hangszálai segítségével tolmácsoló ember nyugodtan elmehetett volna horgászni a lemez felvételekor.
Ez ilyen poszt izé valami lenne? Mindegy is, mert nem tetszik.
A doom/death metal női énekkel megbolondítva olyan vegyület aminek én nem tudok ellenállni. Lépre lettem tehát csalva! A néhol túl monoton hörgős részekkel azért majd kezdeni kellene valamit a következő lemezen.
Ártalmatlan kis rádióbarát muzsika, ami nem sok érzelmet váltott ki belőlem. Akkor már lett volna olyan végig, mint az "Irresistible Force", mert azt még szívesen is hallgattam.
Olyan kis kedveskedő zene, már-már negédes.
A viribácsi által felsorolt bandákat én is nagyon szerettem a maguk idejében, de manapság már ritkán hallgatom azokat a lemezeket. Ha véletlen mégis kedvem támadna nosztalgiázni, akkor azokat fogom hallgatni, nem Funerusékat.
Igazi tucatdeathmetal lemez. Nulla eredetiség, milliószor hallott megoldások, a végén egy hang nem marad meg a fülben.
Hihetetlenül nyomasztóra sikerült ez a debüt.. talán a megőrülést juttatja eszembe ez a hangulat, ami árad belőle, túlságosan is töményen. Nem szívesen kezdem el hallgatni, viszont kikapcsolni még inkább nehezemre esik. Furcsa, ronda állat.
Ügyesen használják fel a számukra gondolom kevésbé egzotikus keleties hatásokat, hogy adjanak valami arculatot a zenéjüknek, ettől függetlenül sem különösen szerettem meg, valahogy hangulat szempontjából nekem nem annyira jön át ebből az orientális témából semmi.
Na gyere te is előrébb. Nagyon hasonló érzéseim vannak ezzel a lemezzel kapcsolatban is, mint a Smohallánál, ez talán kicsit zeneibb és így kicsit emészthetőbb..
Érdekes, izgalmas.. hogy thrash-e, azt nem tudom, nem is érdekel, mindenesetre van benne valami agresszív, ami nem tetszik; sőt összességében nem hiszem, hogy önként végighallgattam volna valaha is. Mégis jó pontot kap, mert olyan jóféle megoldások vannak benne, hogy hű meg hú.
Valahogy már akkor is rossz megérzésem volt, mikor a nocleansinging.com-on megláttam a zenekar nevét, de így végighallgatva elmondhatom, hogy a borítón kívül semmi nem tetszett az egészből.
Összességében változatos, érdekes, sok szép zenei megoldással, csenddel, szívmelengető tiszta és női énekkel, szóval mondhatjuk, hogy tetszett. Viszont ezek az egyedinek mondható részek sokszor eltűnnek, a hörgős részeknél pedig elég semmilyen tucatdoomnak tűnik az egész..
A U2, mint párhuzam, nekem is beugrott. Elég fura vendégnek érzem ezt a lemezt ebben a környezetben, de én szívesen hallgattam. Van hangulata, kiváló a minősége, jópár dal meg is ragadt a fejemben, úgyhogy a borítón kívül másba nem nagyon tudok belekötni.
Az első számban sokszor elhangzó "I feel so empty" érzést azt hiszem, tökéletesen megvalósítja a csávó éneklés terén. Ez bizonyára nagy művészet, éppúgy, mint ahogy Malevics festményei is azok, de én köszönöm, nem kérek belőle.
Izgalommentes fél óra volt.
Ez olyan tipikus lemez számomra, amikor az ember egy halom unalmas darálást végigvár, hogy számonként egy jóféle dallamos refrén felhangozzon. Eléggé a kedvemtől függ a pontszám, meg hogy erre vevő vagyok-e, úgyhogy kap valami semlegeset most.
Muszáj volt lehúznom, túl elöl volt. :)
Ezek a mór dallamolók egyre jobbak. Már a debütjük megütött, ez meg egyenesen beásott a tizenkettedik homokbucka alá, közvetlenül a tavalyi tevetífusz áldozatai mellé. Mi lesz a következő lemezüknél?
Inkább vállalom, hogy minden hangpróbázó hajszálait egyesével kartotékolom, minthogy ezt még egyszer végigizzadjam. Szegény mirigyeim a záró tételre már csak port tudtak pöffenteni magukból.
A következő Ansurig kitartok ezzel. Nagyon jó!
A frankó metálkodás és a félórás pislogásra ingerlő partok között képtelen voltam hidat építeni. Nem lettem hídverő, de legalább maradtam húsrágó. :)
Látom, hogy majd' mindenki berosál a lemeztől, én maradok a hagyományosabb sakklépéseknél: gyalog előre kettőt, futó, csikó kisdobosként előre, oszt gyüjjön a szélső befelé. Hatfelet azért megér.
A borítója rosszabb.
Nem tucat power, az biztos. Az előző albumuk megjelenésekor fókuszáltam rájuk, azóta szoros barátságban vagyok a hangjegyeikkel. A Broken pedig annyira tetszik, hogy többet hallottam mostanában, mint a MÁV-szignált.
Bomlás, foszlás, lankadás, elmúlás. Erről pedig az jutott eszembe, hogy meg kellene öntöznöm a virágokat. Ennyi haszna volt, de amúgy semmi.
Megijedtem a legelején és a folytatástól is tartottam, mint a villanykörte a becsavarodástól, de aztán rá kellett ébrednem, hogy ez bizony frankó "daloshalál".
...tényleg különleges és akadtak olyan részek is benne, amik tetszettek is...
Az előző lemezeik jobban tetszettek, de ez sem rossz.
...majdnem hívni kellett a mentőt!!! :-)
Jól összegyúrták a stílusokat és nem is rossz, de nem hinném, hogy a későbbiekben újrahallgatom.
Az énekes hangja tényleg hasonlít Björn Strid (Soilwork) hangszínére.
Tuomas Saukkonen amit idáig művelt, abban még hiba nem volt.
Elhallgatom az alternatív zenéket is, de ez most annyira nem jött be. Dave Navarro-t sem hagyták rendesen gitározni, ...kár.
Jó kis melodikus metal lemez a kenguruk országából! :-)
Nem vagyok egy old school fan, de nem is kötött le.
A rám gyakorolt hatás mértéke megegyezik... De legalább tényleg különleges, ez értékelendő.
A negatívuma és a pozitívuma is ugyanaz: A hangulat. Anélkül sokkal kevesebbet érne, de mégis úgy érzem, hogy nekem kicsit sok. Mikor kijött és hallgattam, még sokkal jobb pontszámot kapott volna, de azóta jött egy Haken, ami legyilkolt. Szóval ez most csak hét.
Ahhoz, hogy ez megtetsszen, rendesen küzdeni kéne a hülye védekező mechanizmusom ellen... Erre képtelen vagyok manapság, pedig imádnám.
Rohadt jó, csak nagyon nehezen akarja kifejteni a hatását. Meg néha kicsit rosszul van adagolva... minden.
Amióta kijött szinte folyamatosan pörög vagy a gépen, vagy az mp5 lejátszón. Nehéz volt megszeretni, jó pár órát csak ültem felette, de végül megtalálta az utat a hallójárataim felé.
Érzem bennük a potenciált, de mégis kihagyott ziccereket lőnek. A Solitude volt a kedvencem, ott mindent tökéletesnek éreztem. A többi szám is rendben van, de általában mindig volt egy kisebb momentum, ami zavart. Inkább kiadhatnának két évente jóval profibb, szinte már tökéletes albumokat, ahelyett, hogy évente hozzák a kötelezőt.
Felidézte az általános iskolai éveim végét. Kár, hogy már nem vagyok vevő az ilyesmire.
Csatlakozom mindenféle komolyabb véleménynyilvánítás nélkül :)
Sajnálom, most miattam visszacsúszik az utolsó helyre. :D Talán csak az 'E. Histolytica' címmel ellátott számot tudnám kiemelni, mint pozitívum. És nem az albumon elfoglalt helye miatt.
Folytatom a sort: Tucat, Tucat, Tactucat, Tucatical... Ha most ismerkednék a stílussal, imádnám.
Tiszteletbeli norvégokká avatom eme francia avangárdistákat!
Sokszor meghallgattam már, és arra jutottam, hogy jobban tetszettek, amikor még az első albumukkal direktbe a Symphony X-et koppintották...
Az a baj ezekkel a pszichedelikus black metálokkal, hogy mindenre hatnak, csak a pszichémre nem. :D
Valamit nagyon tudnak ezek az ausztrál srácok! Megy is a legfontosabb prog/tech/fúziós lemezek közé! ;)
Nem üt akkorát mint az előző két Black Sun Aeon mű, ettől az összehasonlítástól eltekintve viszont rosszat nem tudok mondani rá.
Sok helyen power metálnak írják őket, de ez szerintem nem power metál. Ellenben, mint szimfonikus-billentyűs szirup-rock/metál, egész kellemes és szórakoztató. (úgy a 4. számig...)
Valóban kellemes emlékeket csal elő a lemez, ami nagyon is működhetne ha idén ez lenne az egyetlen ilyen stílusú régimódi death metál lemez, de mivel én magam is több tucatnyi ilyenen túl vagyok már, ezért érthető módon nem hoz úgy lázba.
A tucat a legjobb kifejezés a Tactical-ra, nem vitás. Persze szórakoztató tud ez lenni, de ahhoz hogy napokra-hetekre rákattanjon az ember, már kimondhatatlanul nagy death metál fannak kell lenni.
Egyelőre inkább művészkedő, túlgondolt produktumnak hat, mint zsigerien elmebeteg művészi alkotásnak. Viszont nem menthetetlen a csapat. Azért van egy gyanúm, hogy a La Masquerade Infernal mond nekik valamit...
Tetszik, mert minden tetszik, ami orientál dallamvilággal van meghintve és nem tetszik, mert sok-sok hallgatás után most két napja nem hallgattam és egy szám sem ugrik be.
borzasztóan nehéz pszichedelikus zenefolyam. Csak akkorra amikor kell.
Én speciel nem igazán érzem a thrast benne. Elég magasról indult a pontszám, aztán idővel leesett egy hetesre, most visszakúszott. Ergo hangulatfüggő zene maximálisan. És valóban nyomokban Ansurt tartalmaz a készítmény!
Nincs időm megszeretni. Pedig lehet hogy menne. Túl sokat akar, talán követel is. Nem szeretem ha követelnek. Adok amikor van miből, és bezárkózom amikor nincs semmim.
Ollak!
Kellemes elégedettség. Ez a jelző jut eszembe róla. Profi.
Legyen jó. Az énekes enyhén affektálós és erősen rusztikus akcentusa folyamatosan kizökkent.
Nem hiszem, hogy a stílus elkötelezettjein kívül bárkit is megmozgatna ez az anyag. Még stílusában is lerágott csont számomra.
Szerintem ez egy teljesen korrekt technikásabb daráló. Itt-ott a Death szelleme is huhogott. (vagy a fülem zúgott???)
Nem egyszerű darab. Érleltem, de összességében nem az igazi. Az utolsó Nos Sages Divisent kezdése igen MDB-os lett. Kár, hogy csak rövid ideig tartott.
Üdítőleg tud hatni, de mint kiderült az elmúlt majd két hét során hogy, nem mindig.
Fáj a fejem és ez most nem segített rajta. Vagy pont ettől fáj annyira?
Kimondottan jó dolgok is vannak a lemezen, de van néhány zavaró tényező is. Mivel a kettő kiegyenlíti egymást, így ez egy erős közepes. Leginkább a Sensory Endeavour nyerte el a tetszésem, talán az ének hiánya miatt.
Na, és én még a Voyagerre írtam, hogy dögunalom :) Háromszori nekirugaszkodásra szenvedtem végig egyszer. Nem tudom, hogy az időm kevesebb-e vagy az ilyenekre fordítható energiám.?
Nem okozott meglepetést és szerencsére csalódást sem. Az előzőt többet hallgattam, több időm is volt rá. Itt tényleg az idő dönt majd, addig is:
Számomra viszont elég káros zene volt ez. Nem is tudom, hogy melyik a gyengébb, a múltkori 3 vagy éppen ez a mostani hármas.
Dögunalom. Giccses-nyálas ének. Hiányzó türelem-bennem az ilyenekkel szemben.
Nem az igazi. Ha újkori régi sulis death metalt akarok hallgatni, akkor inkább az új Entrails korongra szavazok.
Az aktuális death csata nyertesei. Most jobban élveztem, mint a Funerust. A feldolgozások meg külön jól estek.
Hat. Az idegeimre... viszont ahhoz képest, hogy valamelyik nap hirtelen felindulásból elkövetve simán rávágtam a kettő pontot, most sokkal többet adok. Ilyet még nemigen csináltam. De most újítok :) mint ezek a srácok. Most csak azt tudtam nézni, hogy viszonyítsak a kör albumaihoz is, és hogy nem mindennapi muzsika.
Mivel jóslással is foglalkozom mostantól, ezért megjósolom, kb. ua. lesz a helyzet ezzel az albummal, mint anno a Massemord albumával: utálni és szeretni fogjuk. Nincs miért levonnom pontot, mert ez így tökéletes, ahogy van. (Kedvencem: Andromeda)
Külön-külön sem szeretem a jazz-t és technikás thrash-t, hát még így együtt! Csak azért nem adok kevesebbet, mert elismerem, hogy egyedit alkottak.
Most még tetszik, de szerintem 1 hét múlva nem sok mindenre fogok emlékezni belőle...
Gyönyörű
Van egy kis U2-s beütése ennek az albumnak (főleg sorban a 3.számnál érzem), emiatt jobban is tetszik, hiszen én nagyon szeretem az említett zenekart. Az Irresistible Force nagyon slágergyanús, és olyan érzésem volt, mintha már hallottam volna (a rádióban?); ez a dal tetszett a legjobban.
Kb. 2 hete hallgatom már, napi szinten legalább 1x. Tehát nagyon tetszik! Kedvencek: The Pensive Disarray; The Meaning of I; és az Iron Dream.
Mivel elsőre nem tetszett, adtam neki még egy esélyt, hátha felfedezek valami különleges pillanatot benne, de hiábavaló volt az egész...
Sajnos ez most nem gyött be túlságosan. Az 5 pontot a dallamos részek miatt kapja. Meg a cover számokért.
Jaj... A pelusom!
Nagy tisztelője vagyok az arab kultúrának, az arab életmódnak, keresztény létemre az iszlámnak is, úgyhogy erősen koncentrálok arra, hogy ne legyek elfogult. Fura. Olyan, mintha az Epica keveredne a Dream Theaterrel plussz a keleti dallamvilág. A harmadik és negyedik nótában nagyon tetszik az énekes kántálása. A drímes hatás viszont idegesít, de ha ezt leszámítom, akkor rendben van a cucc nálam. De nem lesz visszatérés. Ihtirám!
Mi a rák ez? Pszichedelikus black? Beteges ötlet, de időnként legalább annyira idegesítő, mint amennyire izgalmas is. Ennek ellenére nem rossz, hívogatni fog még a jövőben. Az eredeti ötlet miatt jóindulattal megkap egy nyolcast.
A hangpróba végén már arra is figyelni kell, hogy a többi cuccra mennyit adtam... Nem thrash-alapú ez. Vagy ha igen, akkor a Cynic is. Soha nem fogok így gityózni, de nem is akarok :-D 20 percet lehet belőle bírni, aztán pihi... De az a 20 perc elég izgi.
A Meshuggah-ban idegesít időnként, hogy MINDEN riffre megy egy lábdob, viszont ez zavar itt kevésbé. Az elején azt hittem, hogy a brutalizálás és a dallamos nyálaskodással kell találkozzak MÁR MEGINT. Ezt a megoldást utálom a legjobban a metálban. Viszont ezek tényleg kemények, mint a korund, és a dallamos részek szépek, művésziek. Nem nyálasak. Ez fasza zene. Nagyon. Ami még idegesítő, az a dammm ... - ... dadam ... - ... dadam ... - ... dammm ... - ... dammm ... - ... damdamdamdadadadammm ... - ... dammm féle bugyuta memóriajátékok.
Egyetértek Grimmjowgoddal. A fél pont bünti hozzá képest a túl egyértelmű megoldások gyakori használata miatt jár. Ezeket már az Amorphis ellövögette annak idején. Ahogy figyelem, Tomi nemcsak hörögni járhat ide, hanem tippeket is adhat a mindenes csávónak.
Lásd kritika!
Kicsit túlkevert ez is, de nem annyira tömény, hogy kilökje az agyamat a helyéről. Egyébként meg unikum. Sokkal inkább, mint a Dream Theater. Szóljatok, ha uncsi kezd lenni, ahogy ütöm a DT-t! A She Takes Me mekkora már!!! Különösen tetszik ebben a csapatban az énekes szép, markáns férfias hangja, és az, hogy nem tekeri magát túl, egyszerűen csak énekel. Bár más, de a felfogása a nagy kedvencemet, az Uriah Heep David Byron-ját juttatja eszembe. Őnála éreztem azt, hogy ennyire természetesen, különösebb megterhelés nélkül, kisujjból rázza ki a témáit.
Hát miért bántjátok? Nem hiszem el, hogy a Word Under Blood beelőzi... Hazai terepen a Nadirt mondanám ilyennek, de azt azért szeretitek mi??? :-D (No. Rátettem még fél pontot, így helyreállt a rend. :-))
Hát ekkora bajban nem nagyon voltam még pontozással... Under The Autumn Low tekerős része 1:50-ig 10 pont. A dallamos refrén 0 pont. Ez a lemez csak felhúzott... Nesze. Megint a verze rész szól, és BASZOTT jó. Aztán Under The Autumn Looooooooow... Borzalmas. Nyitottam a gépen egy "hogyan tegyünk tönkre egy kiváló dalt totálisan" könyvtárat. Komolyan. Ez az első darab benne.
Inkább különleges, mint jó zene No.1...
Jó-jó, de azért nálam nincs az év kiemelkedő prog. lemezei között. Egyébként a mi Nemesisünknek is jól állt az arabos dallamvilág, gondoljunk csak az Abraxas című lemezükre!
Inkább különleges, mint jó zene No.2...
Lásd kritika!
Az első CD-n lévő, inkább a djent felé hajló dalok sokkal jobban tetszenek, mint a második CD ambientes unalombombája...
Most is kapunk pár hatalmas nótát tőlük, de összességében ezt is egy kicsit gyengébbnek érzem az elődjénél, ami meg nem olyan erős, mint az azt megelőző... :P
Minden egyes lemezüket meg kell becsülni, mert sosem lehet tudni, hogy melyik lesz az utolsó! Szinte az összes dal bejön, de a kedvencem a zseniális Splash a Little Water on It.
Ennek az énekesnek szinte jól áll ez a modorosság! A kezdő nóta, a Peter Steele előtt tisztelgő Iron Dream és a She Takes Me zseniális, de a többi is elég jó!
Magamtól sosem hallgattam ilyen stílusú zenéket, szóval nálam a nosztalgia faktor se szépíti meg, kozmetikázza a tetszési indexet...
Nagyon jó megoldások keverednek tucat témákkal... Sajnos az utóbbiból van több... :(
Smohallánál pedig pont az érződik, hogy valami különlegeset szerettek volna kihozni az egészből, sajnos több-kevesebb sikerrel. A recept adott volt (nekem pl NÉHOL az Emperor legutolsó lemeze is beugrott, csak igencsak eltorzítva, de Ulvert is megemlíthetném - persze a minőséget alulról közelítik meg), de az alapanyagok vegyítésén és fűszerezésen is lehetett volna mit tökéletesíteni. Ettől függetlenül nagyszerű lemez, most jó indulatból megadom a 9-est.
Igazi prog.metal mestermű, nem kérdés számomra a pontszám sem!
Nagyon különleges és valóban nehéz zene, nem látok rá okot, hogy ne adjam meg a 10-est, igaz valóban nem lehet akármikor hallgatni, ez viszont nem csökkenti az értékét.
Nem mondanám, hogy nem érdekes, viszont baromira nem kötött le. Jó zenészek, akik megmutatják amit tudnak, már csak igazi dalok kellenének.
Matekból nem rosszak, de kevés az igazán jó téma, az ambientes részek meg kifejezettem üresek, semmilyenek.
Nem ismerem a korábbi lemezeiket, mivel a Blacklight többszöri hallgatás alkalmával is végig lekötött és legnagyobb részt tetszett is, sürgősen beszerzem az előzőeket is.
Nem vagyok vevő az ilyesmire, számomra ártalmas rádióbarát zene :)
A kommentekhez képest rosszabbra számítottam. Kellemes zene ez, apróbb érdekességekkel, túlzott meglepetések nélkül. Kötve hiszem, hogy fogom hallgatni, de ennyit megérdemelnek.
Nem egy elfunerusált lemez, megvannak az értékei, de ha retrózni akarok, előszedem a régi kedvenc lemezeimet.
Egyszer meg lehetett hallgatni, többször nem lett volna értelme, nem maradt meg belőle semmi, ennél legközelebb sokkal-sokkal több kell. Plusz fél pont, mert volt néhány jó dallam.
Muszáj felemelnem, nagyon hátul van. :-D Nagyon érdekes, izgalmas zene ez, és annyira nem is nehéz, mint amennyire néhányan annak érezték, mindenesetre a pelusom tiszta maradt. :-D
Rég esett ilyen jól nem extrém progresszív metált hallgatni. A nagy adag egzotikumon kívül nagy erénye a lemeznek, hogy hallhatóan dalokat próbáltak írni magamutogatás helyett (teljes sikerrel), továbbá rendelkeznek egy jó énekessel, aki nem nyávog, nem visít, hanem énekel. Valóban az idei év legjobbja ezen a fronton!
Elismerem, hogy nagyon nehéz zene, elismerem, hogy szűk rétegnek szól, de számomra különleges élményt jelent a hallgatása. Figyelem, ez aztán végképp nem egy hallgatásos muzsika! Már persze annak, aki kibírja többször... :-D
Jobban örültem volna, ha nem thrash alapú lenne, mert egyébként izgalmas megoldások is vannak benne.
Jórészt elég unalmas vagy én nem tudtam most ráhangolódni, mindenesetre nem éreztem rá a hangulatára.
Szerencsére ezúttal is a szokásos minőséget kapjuk tőlük.
Nem rossz, de nekem messze nem üt akkorát, mint a Nothing's Shocking annak idején, talán túl slágeres, vagy nem is tudom... A U2 meg számomra a világ legunalmasabb bandája (elnézést érte, tudom, mi vagyunk kevesebben :-D) ezért nem tudok igazán örülni a hatásának.
Érzek némi törekvést a túlzott klisék elkerülésére, és az ének is egész elviselhető, de ettől még nem tetszik. :-) Egyszerűen nem fog meg a zenei irány.
Egyetlen ok, amiért nemigen fogom hallgatni, hogy mind megvannak azok a régi nagyok, akik befolyással voltak rá. Egyébként szerintem teljesen korrekt.
Semmit nem hallok itt, amit ne hallottam volna legalább tízezerszer, egy a sok közül.
Egybe hallgatva lebontott, de csepegtetve,kis adagokban még tűrhető volt!
Lehet hogy én vagyok az egyedüli aki nincs otthon a tunéziai metál életben,de gondolom hogy arrafelé nem ez a fő zenei csapásvonal! Ali Riahinál mindenesetre jobb!
Ezt a kakofónikus valamit nehezebb kiverni a fejemből,mint az Emberi százlábú 2. című horrorfilmet!
Széles skálán mozgó zenekar progressz meg thrash elemkkel operált de helyenként Atheist ,Death, feelinget nyomott az arcomba!
Megvallom a végére szétment a fejem attól zene mögé bújtatott háttér sugárzástól!
Elég legyen annyi hogy nálam nem ez a győztes!
Ez nem az én súlycsoportom! Persze szeretem én a rockot is,de mákot nem darálok a húsdarálómban!
Csak az énekes orgánuma akad fent a szűrőn,a többi simán átment!
A zömében közép tempós gitár daráló engem is ledarált!
Nekem bejött,bár én régimódi vagyok,annyira nem lerágott csont!
A művészi önkifejezés eklatáns példája. Nem nekem szól.
A progresszív metál idei legnagyobb dobása. Az egy dolog, hogy a keleties/arab hatású zenéket nagyon csípem, de itt a DT szelleme is "eredeti" minőségében tündököl. Kiváló!
Különleges aurával bír, de mégsem tudom egyértelműen dicsérni. Sokszor inkább idegtépő, mint hangulatos.
Zenészek számára készült lemez ez. Ígéretes ötletek sorakoznak itt, mégsem lesz tartós vendég a lejátszóban. Túl sok egyszerre.
Inkább zenészek, mint dalszerzők. Azon a téren még sok a tennivaló. Jönnek, mennek a témák, de ugyanolyan hatástalan, mint az aszpirin, mint fogamzásgátló. Még akkor is, ha a térdek között van....
Élenjárók....Az előző lemez mindmáig visszatérő vendég, ennek is ez a sorsa.
Nem hallgatom magamtól az ilyen zenéket, de a család egyértelműen kiállt mellette...Így jár a jó pont! (mondjuk úgy, felfelé kerekítettem....)
A vasárnap délutáni szieszta során lepörgött. Ahogy gondoltam, nem én vagyok a célközönsége.
A korai Death, Bolt Thrower, Obituary, stb. megidézése különleges élmény számomra. Itt is meg van minden, ami felidézi bennem a kora '90-es éveket, amikor ezek a zenék fénykorukat élték. Állati jó!
Teljesen okés MDM, kár, hogy egyre kevésbé érdekel....

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 193. 194. 195. 196. 197. 198. 199. 200. ... 502. Full screen Vertikális nézet
2011. november 19.
Sheol baathory bahon bush Grimmjowgod insomnium Irsfa jpeter Linci Nagaarum oldboy Perszepeta Pistike66 ∑:
1. bush
Black Sun Aeon
Blacklight Deliverance
9 7.5 6.5 9.5 8 7.5 9 9 10 7.5 7.5 8.5 9 8.3
2. Sheol
Myrath
Tales Of The Sands
10 7.5 9.5 8.5 7 4.5 8 7 8 7 8 10 10 8.1
3. oldboy
Alarum
Natural Causes
5 8 8.5 6.5 8.5 9.5 8 6 5 8.5 10 7 6 7.4
4. bahon
Voyager
The Meaning Of I
6 5 9.5 8 9.5 6 7 3 10 9 7.5 8 5 7.1
5. Grimmjowgod
Uneven Structure
Februus
5 5 5.5 7 10 9 6 5 8.5 9 7 6.5 5 6.6
6. baathory
Smohalla
Résilience
2 9.5 3.5 5 4 9.5 6 6 6 10 6 9 9 6.5
7. Pistike66
Oranssi Pazuzu
Kosmonument
7 9.5 2 3 5 4 8 5 10 8 6 10 10 6.5
8. Nagaarum
Jane's Addiction
The Great Escape Artist
5 9 6 6.5 6 2 9 3 8 8.5 8 5 6 6.3
9. rudolftor
World Under Blood
Tactical
5 7 8 6 3 4 8.5 7 5 5 5 5.5 5 5.9
10. viribusunitis
Funerus
Reduced to Sludge
5 5 5 4 4 6 5 5.5 5 8.5 4 6.5 7 5.9
∑:
5.9 7.3 6.4 6.4 6.5 6.2 7.5 5.7 7.6 8.1 6.9 7.6 7.2 6.9
Nagaarum 2011. november 18., péntek, 20:13
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz bahon üzenetére:

Naga sorstárs! Végülis a fél pontod ellenére is helyreállt a rend! |-D


Ó, de piszkok vagytok!!! (gpig)
--
A sátán rossz. X.
bahon 2011. november 18., péntek, 19:59
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Naga sorstárs! Végülis a fél pontod ellenére is helyreállt a rend! |-D
Pistike66 2011. november 18., péntek, 19:17
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Ha senkinek nincs kifogása, mivel mindenki befejezte, elindítom az új kört. Aki ellenzi, most szóljon, mielőtt késő lesz. :-D
Nagaarum 2011. november 18., péntek, 11:37
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz zeba üzenetére:


A höhentés is belefér?


Csak ha süt, mert akkor élvezhetik a süketek is... :-x
--
A sátán rossz. X.
zeba 2011. november 18., péntek, 10:24
zeba
Csatlakozott:
2010. május 9.
Hozzászólások: 1704
Válasz Nagaarum üzenetére:

Az hát bugyi... meg buggy. Meg olajfolt... Féknyom... Kapisgálod??? (bag)

A höhentés is belefér?
--

Nagaarum 2011. november 18., péntek, 10:20
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz zeba üzenetére:


Bugyi? :-D


Az hát bugyi... meg buggy. Meg olajfolt... Féknyom... Kapisgálod??? (bag)
--
A sátán rossz. X.
zeba 2011. november 18., péntek, 10:13
zeba
Csatlakozott:
2010. május 9.
Hozzászólások: 1704
Válasz Nagaarum üzenetére:

A Funerus Sounds Of Oil számáról ez jutott eszembe: Buggy. O.o

Bugyi? :-D
--

Nagaarum 2011. november 18., péntek, 08:44
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
A Funerus Sounds Of Oil számáról ez jutott eszembe: Buggy. O.o
--
A sátán rossz. X.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.061 seconds to render