Bár a korai lemezeikhez nem ér fel, de azért nagyon jó hallgatni ezt is. (Pláne ezen a szörnyű hp-n.) A legjobban tetsző dal a Turn Loose the Mermaids volt.
Az előző hp-n szereplő, ámde következő albumuk nekem is jobban tetszett valamivel. Az ennyire nehéz, elvont zenéket egyre kevésbé kedvelem amúgy. El sem hiszem, hogy senki sem adott neki 7 pontot, pedig annyira adja magát. :D Na jó, én sem azért adtam.
Magam is meglepődtem, hogy nem volt kellemetlen hallgatni a lemezt. Sőt amennyire tetszhet nekem egy ilyen stílusú anyag, még tetszett is sok helyütt. A kevéske női éneknek is örültem, és hát szépen is szól meg kell mondjam; szóval kihoztam a 10-es skálából amit tudtam. :)
Lassan csordogáló, időnként idióta prüntyögésekkel tarkított csodaprogmetal album. Elismerésem annak, aki ezt önszántából bírja hallgatni. :P
Na ebben megvan minden amitől ki nem állhatom az ilyen stílusú zenéket. :D Másfeles énekes, gitármaszturbáció, keresztény igehirdetés stb.
A doom műfajt imádom, de a funeral doom leágazást pont nem annyira. Az ilyen méla zenéken már csak unatkozom jórészt. Nem kizárt, hogy lesz olyan hangulatom, mikor 1-2 szám jól fog esni ebből, de nem 98 (!) perc. Vicc.
Hangulatos kis blackes muzsika ez, kellemes hallgatnivaló. Azonban nem érzek benne semmi olyan extrát, ami miatt később is újrahallgatnám.
Hú, lassan 60 éves lesz a töpszli német. Ez volt a legérdekesebb a lemezzel kapcsolatban amit elmondhattam. Egyébként el lehet hallgatni, ha nincs más, de mindig van. :P
Most komolyan vannak akik Korn-t hallgatnak otthon? o.O Mindegy, ahogy nézem ez is annyira "tetszik" nekem, mint az említett amerikai divatbanda, a pontja is annyi lesz.
Talán a "furcsa" a legjobb jelző erre a zenére. A bal csatornából sokszor olyan zajokat véltem kihallani, mint mikor egy üresen járó betonkeverőbe beszórnak két marék kavicsot. A számok sajnos eléggé egyformák, a végére belefárad a hallgató, de pár szám akár jól is tud esni néha belőle.
Az indokot, ami miatt levontam egy pontot, fel lehetne vésni egy szürke homokszemre, ugyanis a hossza a lemez egyetlen problémája. Ha pár dal kiesett volna a kosárból bizony közel tökéletesnek élném meg.
Inkább játszok "Keresd meg az egyformákat!" játékot egy nagy tál pattogatott kukoricával, minthogy még egy lemezt meghallgassak a bandától.
Nem gondoltam volna, hogy idén még egy közel tökéletes lemezt pontozni fogok, ám André Andersen D.C. Cooperrel karöltve megleptek rendesen. Ez az eddigi legjobbjuk talán. Már csak egy hazánkat is érintő turné kellene; félre mindenki, enyém az első sor közepe!!!
Hétről kezdte egy hete, de megéreztem, hogy hetedhét Szlovákián túl nemcsak Lengyelországban művelik művészi szinten a progresszív fémzene bibéinek beporzását. De gyanítom, hogy ezzel a névvel nem döngetnek majd nézettségi rekordot a netes újságok lemezismertetői. Iszonyat. Én pl az új japán siker gimibanda space-rock lemezének néztem.
Nem hittem a kritikáknak, miszerint gyengébb lett az előzőnél. És milyen jól tettem! Kérem, ez itt megadallam überhangulattal, gondolattartalommal! Micsoda hónap kezdet, csupa öröm az élet! Köszönöm, Uram!
Elképesztő! Sokkal jobb, mint amilyenre számítottam! Szívfacsaró gitárszólók, fájdalmas-szép hangulat. De sajna csupán percekig. Utána csak a sűrű unalom. Mintha éjjel a sivatagban derékig eltemetve kellene gólyalábazni. Görcs és magány.
Érdekes egy művészeti megnyilvánulás ez. Néhol egész jó, máskor meg csak szimplán idegesítő. Persze csak a zene. Az ének, nem találok rá szavakat.
Nem hagyott mély nyomokat bennem, viszont hallgatható. A hangpróbás lemezek nagy átlagában ez már kiemelkedő teljesítmény. Hozzáteszem gyorsan, nálam. Vagy talán ezt mondanom sem kell?
Van némi Cure beütése, de természetesen más stíluselemekből rakták össze a hangulatot. Az említett hírességeket soha nem tudtam megszeretni, valószínűleg jelen bandával sem leszek másképp. De egyszer jó volt velük tölteni egy délutánt.
Sokszor másolt Takt kazettás első Sodom lemezt idéző minőség és hangult. Volt idő, hogy ez tetszett volna, most inkább csak megmosolyogtatott, mint a politika, amikor megpróbálja elmagyarázni, hogy miért is kell azt csinálnia, amit éppen művel.
Filmzenét írtak. Kedvencek : Ghost River és a folkos I Want My Tears Back Csalódás
Hát ez még annyira sem fogott meg, mint a múltkori.
Hallottam már jobb R.H. lemezt is.
Háttérzenének bármikor jöhet.
Világvége hangulat. Ez a 90 perc maga alá temetett. :-)
A címadó dal és a The Dying Night tetszett.
Május végén, amikor az album megjelent, akkor még 7-est ért, de most hogy újrahallgattam, már nem ér annyit. :-)
Sokkal jobb, mint az új Korn lemez!...és szeretem.Nagyon jó lemez!
Jól indul a lemez, jó kis death N roll vagy mi ez, de a vége felé már unalmassá válik.
Már nagyon vártam az új Nightwish lemezt. Őszintén szólva első hallásra nem ragadott magával, mint a DPP, de annyi baj legyen. A pontszámban az elfogultság és a várakozás feloldása is megnyilvánul.
Ezek a fhansziák csak tetézik a bajt.
Mert megérdemlik.
Kétarcú lemez. Egyszer kedvemre való, a másik pillanatban meg a lomtár mélyére.
Betalált ez a Fire And Ice korabeli Malmsteen és white metal ötvözet. Az ex-Narnia hang is hatalmas. Nem csodálom, hogy a japók gerjednek rájuk (a szövegek ellenére).
Ühüm, ez tényleg ezoterikus. Nálam a hármas szám az.
A mulatságos hangú ének még levesz a tragikus zenéből.
Még mindig szakít az öreg. Megbízható.
Idegesítő rendszer.
Bájos.
1-2 számon kívül nem hiszem hogy a jövőben lesz dolgom ezzel a Nightwish lemezzel, úgyhogy ez most 6.
Ez nagyon kemény próbatétel ám annak, akinek a fülei nem ilyenhez szoktak!
Leginkább itt is az énekes hangja adja el a lemezt, szerintem sikeresen, DC Cooper az egyik legjobb énekes a másodvonalból.
Mivel Christian Rivel hangját bírom alapvetően, nem dobom sutba a lemezt. De hogy a DivineFire, Narnia jóval jobb az ő jelenlétében mint a Golden Resurrection, az biztos.
Nem vagyok a stílus ismerője, kedvelője, de van ebben valami megkapóan szép, még akkoris ha az életnek nem épp a kellemes oldaláról szól a zene.
Így kell valahogy blekkmetált játszani izgalommentesen, unalmasan.
Reméltem volna hogy a F.A.T.N.S. zenészei meghazudtolják magukot, és valami gyökeresen mást játszanak.
Kritikán aluli....
Durranhatott volna nagyobbat is... nem mennék bele mélyebben a témába.
Én is úgy érzem, hogy az előző/következő ( csodás :D ) albumuk sokkal jobbra sikeredett.
Eddig a Paradox volt a kedvenc albumom tőlük. Ők azok, akiknél soha nem éreztem azt a bizonyos pluszt, az albumaik mégis hallgattatták magukat az emberrel. Közel sem tökéletes, de "a hónap lemeze" díjat tőlem talán megkapná... (folytatás az Esoteric értékelésnél)
Egy ideje hallgatom, de nem tudtam eldönteni, hogy mennyire tetszik. A műfajból adódóan, ez nem 0-ról, hanem alapból 6-ról indult, és 9-ig jutott.
Inkább a Royal Vodka, mint a Golden Gate.
(előzmények a Royal Hunt értékelésnél) ...ha nem lenne ez! A hangulatra nem igazán lehet szavakat találni. Legszívesebben ezzel fűszerezném be a karácsonyi vacsorát, de valószínűleg sírva rohanna el a rokonság. Úgy tűnik nem csak én láttam azt a bizonyos fagyott bolygót. :P Nem vagyok a stílus kedvelője, de néha betalál egy-egy ilyen anyag is. Bull's-eye!
Ehh, nah... nem gonoszságból, de ez semmire sem volt jó. Talán ha jobb időpontban hallgattam volna.
Rosszabbra számítottam, de egész korrekt lett, ettől függetlenül nem nyújtott maradandót.
Ez pedig csak azért kapott hatot, mert jobb, mint a Korn előző két lemeze. Beleértve az idei "borzalmat" is.
Menj innen, és ne lássalak többé :D
Fejet hajtok Nightwishék előtt, mert ez egy ritka szuperül összerakott album lett.
Elismerésre méltó zenét játszik a Blut Aus Nord, de fogalmam sincs átjön-e valaha a lényeg számomra.
Ez tényleg nem lett túl jó, pedig vannak ám nagyon jó emlékeim korábbi Royal Hunt lemezekről...egykor igencsak magasan jegyzett zenekar voltak...
A vicces nevű zenekarokkal sosincs szerencsém...
Mondhatnám, hogy nem igazán szeretem a keresztény ihletésű albumokat, de a Man with a Mission nem ezért gyenge, hanem azért mert hiányzik belőle az igazi metálosság.
Már idejét sem tudom mióta izzítom a 10 pontot egy funeral doom lemezre!!
Pislákolnak ugyan az ötletek, de nincs ami megfogjon vagy magával ragadjon...üresjárat az egész lemez.
Eleve nem tetszenek azok a hozott anyagok, amiket a zenekartagok a saját bandáikból merítenek. Sejtettem hogy nem lesz semmi közöm ehhez a zenéhez, és úgy is lett.
Bombasztikus a muzsika, mint mindig. Viszont továbbra sem vagyok kibékülve a szürke csirke hangjával. Azok közé tartozok, akik visszasírják disznóhús kisasszonyt-még mindig, mivel őnagysá is elég gyengusz a Nightwish nélkül. De ez van.
Ridegnek rideg, fejfájdítóan. Nem tudom, hogy csak a pillantnyilag érzettek alapján, de gyengébbnek találom, mint a korábban pontozott folytatást. Pedig időt adtam neki, de megszeretni nem sikerült így sem.
A Golden Resurrection vs. Royal Hunt harc győztese. Számomra ez olyan csata, ami a fűtött lakás mélyén - a Végítélet muzsikáját fülelve- egy cseppet sem érdekel.
Felért egy kínzással. Sejtem mit éreznek azok, akik nem rajonganak a funeral doomért és pont az Esoteriket nyúzzák.
A Golden Resurrection vs. Royal Hunt csatában ez a lemez maradt alul és az én hallójárataimat sem sikerült bevenni. Visszavertem a rohamot és többet a közellembe sem engedem konzervdobozruhás csókákat, legyen vélük az Úr vagy sem!
Aki tombolni szeretne, vagy csak nem szereti az ilyen súlyos, magával ragadó zenét, annak hiába is magyaráznám, hogy mitől gyönyörű! /Igaz ez fordítva is, X-pandával, Golden R.-el :) /
A borítóval vagyok megelégedve csak, a belsőség nem ízlik annyira. de még van majdnem két napja, hogy beérjen. - Fél pontot javítottak, de ez a vége.
A Rock'n'Roll true germán katonája jött és ment. Tűzbe, lázba nem hozott. Már be is zártam mögötte az ajtót.
Ez nem rokonság a Kornnal, hanem szinte klónozás. Az utolsó Korn lemeznél viszont jobb, de még így is csak közepes munka. Ha nézném az eredetiséget, akkor még ebből is jönne le.
Hát ez tényleg nem semmi...
Itthon elég sokat hallgatok Nightwisht, pedig nem rajongok értük :) A családban szeretik, ezért önfeláldozom magam, és hallgatom én is :S De csak a régi énekesnős dalokat. Ezt az új felállást már nem tudom úgy "szeretni". A zene is poposabb lett. Az itthoni szakértői fülek is ezt mondják. A lényeg az, hogy nem szeretem, és nem tetszett.
Ez sokkal jobban tetszett, sokkal érdekesebb, mint a trilógia második része. Nem éreztem azt a hallgatása közben, hogy súly nehezedik a mellkasomra, szabadon áramoltattam a levegőt is, de lehet azért, mert ma sokat tartózkodtam a friss levegőn :P (páratlan dalok 8 pont, párosak 10 pont)
A szintetizátor hangjával nem vagyok kibékülve itt. A többi elmegy. Haza.
A Black c. nóta Nájtvises kezdésénél kicsit megijedtem, aztán meg műanyag/gumi sípolós kiskutya meg kiskacsa hangokat véltem felfedezni, nem is értem...(2:17-2:48, ezt a részt kivágnám innen úgy ahogy van) de aztán megnyugodtam, mikor jött a folytatás, ahonnan már tetszett az egész lemez. Az emlitett nótában mintha az Unitopia énekesét hallanám :) Stílusra és hangra is. A legjobban a Flight of Fancy tetszett.
Néha többet is adnék rá, néha kevesebbet... Hangyafingnyivel jobban tetszett a RH-nál :)) Legjobb nóta: Golden Times
...legközelebb a saját temetésemre kerüljön elő...
A Valborg albumára már nem is nagyon emlékszem, de ezen a lemezen vannak bőven emlékezetes pillanatok. Tetszik! Sokunkat egyébként az zavarhat, hogy az énekes nem "énekel", hanem szinte "beszélget". Szóval nem tett bele apait-anyait. De mégis ellentmondásos a dolog, mert az éneket erőteljesebben kihallom mint magát a zenét.
<3
Meghallgattam kétszer, és másodjára olyan érzésem volt, mintha már hallottam volna egyszer :) Ennyi a komment, erre az évre kifogytam a szavakból...
Fantasztikus! De talán mégis más hobbi után kéne nézniük...
Sosem szerettem a női éneket mert nem olyan kemény, de a Nightwish más. Olyan frankon összepasszol minden. A gitár témák és a hangzás is nagyon jó. Kicsit Epica.
Csak azért 2 mert van benne gitár.
A szinti tényleg gáz, de a gitár szólók jók. Amúgy prófi anyag tele fülbemászó dallamokkal. De nem az én műfajom.
Hát ez sem jön be.
Dicséretre méltó énekteljesitmény, de már nekem egy kicsit sok a dallamokból. És a szintin is halkitanék.
Milyen lehet egy koncert? Hogy lehet erre tombolni? Kínszenvedés.
Lapos, egysíkú, unalmas a zene és a szövegelés is.
Kellemes csalódás. Van még az öregben energia De csak ennyi. A zene engem a Kalapács Józsiékra emlékeztet.
Tingli-tangli zene. Néha hallani az énekben egész jó dallamokat de ezek nem tartanak sokáig.
Tök jó témák, gyatra hangzás.
Once rokon cucc ez. Az Oceanbornt nagyon szerettem, a Wishmastert utáltam, a Once megint nagyon tetszett. Anette hangjával nincs bajom. Eléggé sok kelta hatást érzek most. Lehet jót tenne a Nightwishnek, ha egyszer más is komponálna, nem csak Tuomas. Marco jól énekel.
A második rész nekem is jobban tetszett. A múltkor végighallgattam egyben a kettőt - nem utoljára.
Technikás játék, számomra minden tartalomtól mentesen. Ezt a szintihangzást meg Varg is lepipálta a Burzum ambient lemezein ráadásul neki a börtönben rendelkezésre bocsájtott cuccból ki kellett hoznia :-D Minta érték nélkül...
Minden idegesít, ami a Dream Theaterre emlékeztet. A túlzott technika mögött egyszerűen nem találom a zenét. Valószínűleg azért, mert nálam egy témára sok másodperc kell, hogy ráhangolódjak. A gyorsabban értelmező emberek (gyorsabb felfogásúak :-D) szokták általában szeretni a NUgresszív metálzenéket. Itt hála Istennek nincs annyi tech, mint a "mestereknél". De nem baj, majd ők is megtanulnak "zenélni", és akkor még kevesebb pontot adok majd rá. :-D Mellesleg tényleg elnézést, de amikor összesen pár izgalmas témát hallok a tömény lelketlen, 3 lemezre is elég témahalmazban, az nálam nem ér többet 4 pontnál. Ez felbosszant, ezért a "semlegesen elismeremért" járó 5 pontból lejön egy.
Mondanivaló ide-oda, ez nekem ennyi. Uncsi. Elcsépelt. 5... lett volna, de ezek a mindenféle metaforát nélkülöző, borzalmasan szájbarágós szövegek megőrjítenek... Áááá. Gitárskálák 250-nel. Tovább romlik. Na... Most meg lagzi... Mind a három ráadott pont az énekes teljesítményét dicséri. Mégiscsak kettő...
Egy másik dimenzió... Tudjátok milyen nehéz ilyen lassú témákat pontosan játszani??? Egy baj van vele. Túl rövid. Ha folyamatosan szólna 24 órában, az sem zavarna. A Non Beingnél 12:15-nél az a gitárhang még a hallottak után is elkerekítette az arcom... A Disconsolate eleje a kedvencem róla, asszem. Hihetetlen atmoszféra, fagyos bolygó, egy ködön átsejlő nap a horizont felett... egyébként meg kihalt minden...
Florian Toyka, a Valborg dobosa gitározik, és basszerol itt. Az egész Zeitgeister Music kompánia egy érdekes beltenyészet. Féltucatnyi ember visz ugyanannyi bandát kb... Elismerésem! Kiváló lemez, de ha a Valborgot 10-esre kritizáltam, ez max 9.
Azt leszámítva, hogy semmi új nincs benne, ez egy élvezhető, fasza hevi lemez. És van hangulata, nemúgy, mint a Royal Huntnak. Ha azt vesszük alapul, hogy nálam a "rossz" öt alatt indul (az öt az átlag, semmilyen), akkor ez egy 6,5-öt mindenképp megér. Fenéket! 7-et... és visszaveszem a Nightwisht is hétre, mert nem tetszik jobban ennél.
Van egy-két giccs, de tolerálható. A No Secretsnél indult be nálam a dolog. Innentől kezdve nagyon élveztem végig. A Korn rokonság tetten érhető, de kit érdekel? Kölönben is, szeretem a (régi) Kornt.
A fotók alapján valami ótvar glam - fuck and rollra gyanakodtam. Az ótvar az stimmel, de ez a punk - death and roll keverék sokkal jobban esett, mint a gyanított vonal. A végére olyan érzésem volt, mintha egy boxoló szétvert volna... FASZA zene.
Sose szerettem különösebben a csapat zenéjét és az új album hallatán se lettem Nightwish-fan. Pedig jól indul a lemez, a Slow, Love, Slow bárzenéje pedig max. pontos. Hangulatával, jazzes gitárszólójával együtt egy meglepő, de nagyszerű dal! Aztán a következő nóta Titanicot és Michael Flatley-t idéző kelta-giccse már nem esik olyan jól és sajnos innentől ez a zenei irány egyre gyakrabban jelentkezik és a dalok is laposabbak. Kár érte!
Nekem ez túl tömény, súlyos. A trilógia következő része, amit az előző körben pontoztunk (:D), jobban tetszik!
Ennek a zenének is vajmi kevés köze van a progresszivitáshoz. D.C. Coopernek eddig csak a nevét ismertem, de úgy érzem nem lettem több azzal, hogy most már a hangját is megcsodáltam...
Lásd kritika!
Sose bírtam ezeket a neoklasszikus, vagy minek nevezett zenéket. Az énekes erőltetett magasaitól meg a hideg ráz! A Golden Times még el is megy, bár az Anubis Gate Golden Days-e köröket ver rá!
Kisebb adagokban, mondjuk dalonként (márha egy 17 perces szerzemény kisebb adag...:D) hallgatva még tetszik is. A 94 perc egyben letolva viszont embert próbáló feladat! Amúgy valóban vannak rajta gyönyörű pillanatok, sőt percek is, de ezt a stílust sose fogom megszeretni, az hótziher! :D
A zene kevésbé tetszik a Valborgénál, viszont a borítót nagyon csipázom!
Már a Klinikában sem UDO volt e kedvenc szereplőm és a metal világában se igazán akceptálom a muzsikáját...
Első hallgatás alkalmával egyből azt gondoltam, hogy bakker, Munky tisztára megtanult Jonathanosan énekelni. Aztán kiderült, hogy Steve Krolikowski az énekes, aki bár saját bandájában, a Repeater-ben is elég Davis-es, itt viszont tökre Jonathan 2. Viszont a nóták rendben vannak, igaz Naga kollégával ellentétben nekem a Choking Victim és a Chosen Ones a kedvenceim, az utóbbi refrénje a KoRn legjobb dalait idézi! Billy Gould bőgőzése összetéveszthetetlen, úgyhogy összességében ez egy igen jó lemez! Kb. annyira bejövős, mint a KoRn legújabb, dubstepes albuma... Jahhh, és a Wes Borland által készített borító nagyon hajaz a Tool Lateralus lemezére.
Van egy primitív bája a lemeznek az tény... Viszont ha már Bones, akkor inkább a Dr. Csontra szavazok!
Nálam a Nightwish az Oceanborn-nál kezdődött, és a Wishmasternél csúcsosodott ki. Az új lemezen is vannak jó témák, de nekem sem az énekes csajszi hangja nem az igazi, sem a zene nem kötött le ebben a formában.
Atyaég! Ez sem egy könnyű szerzemény, bár nem is vártam mást. (Nem azért osztogatok erre is 10 pontot, mert jön a Mikulás, hanem mert tényleg ennyit ér nekem, bőven van olyan jó, mint a trilógia következője, amit az előző körben pontoztunk :)
A győztes lovagot sem ezen a lemezen ismerjük meg.
Szürke
Voltak itt már sokkal rosszabb lemezek is, rengeteg a bosszantó hiba, de hazudnék ha azt mondanám, nem volt pár másodperc, ami tetszett :D Ez viszont kevés a lovagtorna megnyeréséhez.
A Maniacal Vale a funeral doom krémjének a krémje, ezáltal nagyon magasra tették a lécet. A Paragon... nem is múlja felül, de igyekeztek tovább tökéletesíteni az irányt... Sikerrel! A végeredmény továbbra is egy nagyon súlyos, tömény és felkavaró lett, tele ambientes részekkel, effektekkel. Számokat kár is kiemelni, kivéve talán a Non Beinget: ezt önmagában is naponta meghallgatom, pályafutásuk során ez a legtökéletesebben felépített számuk, az elején elszállós, becsapósan nyugodt kezdéssel, ami fokozatosan beindul, majd középrészen elszabadul a pokol, pattanásig feszülnek az idegek: még stíluson belül is lehető leglassabb tempó (?), végtelen sikolyok, effektek; ennél jobban már nem lehet fokozni a "hangulatot", megfogalmazni a tébolyt. Ezek alapján mindenki sejti mire lehet számítani itt 90 percben: riasztóan hangzik, de aki szereti a stílust, annak ez egy tömény zenei csemege lesz, másnak meg maga a Pokol égető tüze.
Ha a Valborg-ot 9-re "kritizáltam", ez max. 8-at ér. :)
Tiszteletem, átadom az idősebbnek az ülőhelyet, és továbbállok...
Jpeterrel értek egyet, mást nem tudok és nem is akarok hozzátenni, elég volt 1x meghallgatni.
Ötlettelen, unalmas, sőt kifejezetten idegesítő volt hallgatni, és most szépen fejeztem ki magam.
Legjobb lemezeik közé tartozik.
Közkívánatra! :-D Nehéz, de minőségi.
Ez se sokkal jobb mint a Golden Resurrection, egy hajszállal talán több fantázia van benne, de ez még nem jelent dicsőséget...
Kevesebb billentyű és több ének jót tett volna neki (és még ez a hülye név is ráadásul...:-)).
Jujj ez olyan idegesítően, émelyítően édeskés, mondhatni nyálas, hogy legszívesebben a felénél abbahagytam volna és a kukába helyeztem volna (hangsúlyozom, nem tettem meg! :-)). Soha többet belőle...
Meggyőződésem, hogy az Esoteric az egyik legjobb zenei és szerzői képességgekkel rendelkező banda a metal világában. 94 perc, de háromszor ennyit is símán végighallgatnék belőle egyhuzamban. A zseniálisnál jobb kifejezés nem jut eszembe...
Az előző lemez, a 2009-es Merkur számomra érdekesebb, emlékezetesebb volt. Ez sem rossz persze.
Egykoron szerettem az Acceptet, ez a zene egy az egyben ugyanaz, ilyenformán eléggé feleslegesnek találom. Ha ritkán erre támad kedvem, inkább előszedem valamelyik Accept lemezt.
Hát ez baromira nem az én zeném.
Egy kis tombolásra megfelel, de azért azt nem mondhatnám, hogy maradandó értékű mű. :-)
A varázs már rég eltűnt...
Nem egyszerű eset. Különleges is a maga nemében, de nem vonz annyira...A megszólalás viszont rendben van.
Azt hittem véletlenül a Saxon Crusader lemezét indítottam el. Az még mindig itt van a kezem ügyében. Sajnos a hasonlóság csak az első másodpercekben élt. Ebből sosem lesz klasszikus metál lemez!
Újra egy progresszív zenekar, amely előszeretettel használja ezt a hülye szintetizátor hangzást. (Csak a lányaimnak nézem el itthon, miközben a Casio szintijükön gyakorolnak...) A zenét pedig már 20 éve megírták a nagyok.
Fedő alól szól és ez nem tesz jót neki. A billentyű meg azonnali halál.
"Gut, gut..." Idézet; Das Boot c. filmből (ami egyik kedvencem...)
Negyedik sorlemez és én eddig nem is hallottam felőlük. Nem tudom, ez engem minősít vagy a zenekart...
Szerintem megvan a 40 év munkaviszony, jöhet a békés öregkor. Itt már nincs semmi keresnivalója. Abbahagyni is tudni kell....
Hű, ez nagyon gyenge! Ez a stílus már soha nem kerül közel hozzám....
Újabb csapás a gyanútlan, civilizált világra! Letolt gatya, kiguvadt szemek, guggoló pozíció... Szőrös tökű chicagói huligánok hobbizenekara.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 195. 196. 197. 198. 199. 200. 201. 202. ... 502. Full screen Vertikális nézet
2011. december 17.
Sheol bahon bush Caayn Critical_Message Grimmjowgod insomnium jpeter Linci lostmind17 Nagaarum oldboy Perszepeta ∑:
1. Sheol
Nightwish
Imaginaerum
9 9 7 10 6 8 9 7 5.5 7.5 7 6.5 6.5 7.5
2. jpeter
Esoteric
Paragon of Dissonance
6 4 6 3 7 10 10 10 5 3 10 5 10 7.2
3. Grimmjowgod
Royal Hunt
Show Me How To Live
6 10 6 9 8 9 5 5 6 6 4 4.5 5.5 6.2
4. Linci
U.D.O.
Rev-Raptor
5 7 6 8 8 6 4 5 9.5 6 7 5 5 6.1
5. Pistike66
Blut Aus Nord
777 - Sect(s)
7 2 3 1.5 2 8 7.5 6 9 2 9.5 5 10 6
6. oldboy
X-Panda
Flight of Fancy
3 9 7 5 8 9 4 4 8 4 4 9.5 5 6
7. Nagaarum
Klabautamann
The Old Chamber
7 5 4 3 3 4 5 7 8.5 3 9 5 8 5.6
8. bush
Fear And The Nervous...
Fear And The Nervous System
3 6.5 9 4 7 6 4 5 7 4 8.5 7.5 5 5.6
9. viribusunitis
Bones
Bones
5 5.5 6 4 3 2 7 6 3 6 8.5 4 4 5.3
10. bahon
Golden Resurrection
Man With A Mission
3 9.5 6 9 6.5 5 5 4 6 5 2 4 5 5.2
∑:
5.4 6.8 6 5.7 5.9 6.7 6.1 5.9 6.8 4.7 7 5.6 6.4 6.1
Nagaarum 2011. december 18., vasárnap, 09:01
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz MotherRoad üzenetére:

Sajnos már pontozni sem tudtam. Tuti nem popmetál nyert volna :P


Háháhá...! (gun)
--
Lealacsonyodhatunk odáig, hogy a zenét technikában mérjük, de a művészet másról szól. A sátán rossz. X.
MotherRoad 2011. december 17., szombat, 14:39
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Sajnos már pontozni sem tudtam. Tuti nem popmetál nyert volna :P
jpeter 2011. december 17., szombat, 14:37
jpeter
Csatlakozott:
2006. szeptember 12.
Hozzászólások: 1044
Válasz MotherRoad üzenetére:

Hogy sikerült ennyire gyenge kört összehozni?

Nem ajánlottál! :-)
bahon 2011. december 17., szombat, 14:37
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Ugyan má', sokkal jobb volt, mint az eddigiek többsége! |-D
Csak minden nézőpont kérdése! ;-)
MotherRoad 2011. december 17., szombat, 14:31
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Hogy sikerült ennyire gyenge kört összehozni?
jpeter 2011. december 17., szombat, 13:15
jpeter
Csatlakozott:
2006. szeptember 12.
Hozzászólások: 1044
Na közben kiderült, hogy volt már első helyes ajánlatom. Most, hogy utólag megnéztem.
Hosszú majdnem két év volt.
jpeter 2011. december 17., szombat, 13:13
jpeter
Csatlakozott:
2006. szeptember 12.
Hozzászólások: 1044
Válasz bahon üzenetére:

Egy kis magammutogatás:
2011 általam bejuttatott 13 lemez átlagban 6,14 pontot kapott (a lista 7,3-nál kezdődik és 5,2-vel ér véget). A legtöbbször (szám szerint négyszer) 10. lett. Viszont a helyezések átlaga: 7,54

Na, e hosszú és unalmas felvezető után jön a fenyegetés:
az utolsó körben ajánlottal sem fogom egyik számot sem javítani! |-D Jó szórakozást hozzá! (6)
Feltéve ha egyáltalán bekerül. :'S

Ki szereti még a statisztikát? ^^

Most két év alatt talán először, majdnem első lett az ajánlatom. Pont a legbarátságosabb lemez. |-D
Ennyi az én statisztikám.
bahon 2011. december 17., szombat, 13:06
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Egy kis magammutogatás:
2011 általam bejuttatott 13 lemez átlagban 6,14 pontot kapott (a lista 7,3-nál kezdődik és 5,2-vel ér véget). A legtöbbször (szám szerint négyszer) 10. lett. Viszont a helyezések átlaga: 7,54

Na, e hosszú és unalmas felvezető után jön a fenyegetés:
az utolsó körben ajánlottal sem fogom egyik számot sem javítani! |-D Jó szórakozást hozzá! (6)
Feltéve ha egyáltalán bekerül. :'S

Ki szereti még a statisztikát? ^^
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.067 seconds to render