Mivel a Judas Priest zenéjét szeretem, ez az album is hamar megnyert magának. Kedvencem az albumról a Hellfire Thunderbolt és a Wild and Free.
Engem megnyert magának. Kedvenc tételeim az albumról a Dawnbearer és a The Owl.
Az Origin a keményebb death metál bandák egyike amelyiket szeretek és figyelemmel kisérek. Ez az album sem okozott csalódást. Kedvenc téteim az albumról a Chaosmos és a Cullscape.
Jól elkészített album. Tetszett. Kedvenceim az albumról a Hierophant és a Modern Primitives című tételek voltak.
Fizikai rosszulétet okozott. Ez nem egy verbális kísérleti fegyver, ami kiszivárgott valami laboratóriumból? Azt hiszem egy pontot még nem adtam, erre muszály volt.
Nem ismertem eddig ezt a formációt. Egész jó zenét nyomnak az albumon.
A közepesnél valamivel jobb album.
A Marduk zenéjét sem bírom. Ez is elég megterhelő volt, főleg a közel 10 perces hosszúságú tételek miatt.
Elég egyforma deathcoreos tételek sorakoznak az albumon, leszámítva azt a két tételt amiben vendégek vannak.
A közepesnél jobban tetszett az album. Az énekesnő hangja tényleg varázslatos.
Aranyos és ártalmatlan öreges erőlködés. Ilyen számokkal kár volt visszatérni. Elég messze van ez a Judas színvonalától.
Korrekt, de még rövid távon is untatott. Emlékezetes számokat nem sikerült írni, tipikus egyszer hallgatós lemez.
Az ilyen bandák miatt távolodtam el a techdeathtől. Nagyon ügyesek, de ebben nulla élvezeti érték van.
Szívesen adnék rá többet, de az előző anyagaikhoz képest ez ennyi. Nem nagyon éreztem kiemelkedő momentumot, kevés az elsőre ragadós téma. Még barátkoznom kell vele, remélem beérik.
Sajnos nem tudom értékelni.
A borító alapján nagyon gagyi thrashre számítottam, aztán végül rendesen odabaszott. Rég hallottam már jó thrash lemezt, úgyhogy örültem neki. A stílus nálam gyakran a vokálon csúszik el, de itt szerencsére teljesen jó volt az is, kicsit az Angelus Apatridára emlékeztetett. Egyetlen negatívum talán a kissé túl hosszú játékidő, de másba nem bírok belekötni.
Elég felemás lemez szerintem. A darálós Mardukos részek nem fogtak meg, főleg amikor percekig megy ugyanaz. Az atmoszférikus részek viszont érdekesek voltak. Annyira nem is illettek nekem egybe, kicsit olyan mintha két külön bandát hallgatnék. A basszusjátékot azért kiemelném még, a darálós perceken is sokat dobott. Talán beérhet jobban még ez is.
Csak névről ismertem őket, és valamiért azt hittem deathcore. Pozitív csalódás volt, hogy nem azt kaptam. A hangzás nagyon atom, tetszett a technikázás is, de inkább a zúzósabb számok jöttek be jobban.
Igazi brit heavy metal. Ripper hangjától néha a falat tudnám kaparni, főleg amikor sikít/visít, de amúgy alapvetően illik a zenéhez. A teljes album nagyon vaskosan, szépen szól, a fő hangsúlyt nyilvánvalóan a gitárra helyezve. A maga nemében erős anyag.
A svéd Dissection zenei öröksége ennél a zenekarnál is megfigyelhető, sőt! Az "Ode to the Nightsky" konkrétan felidézte bennem a "Where Dead Angels Lie" című remekbe szabott Dissection tételt! Szeretem ezt a típusú black metal-t, ez egy igazán impozáns debütáló album a finn bandától!
Nagyon szeretem a technikás death metal-t, ám meg kell állapítanom, hogy itt a technikázás néhol már túl van matekozva. Ez sajnos az összképet negatívan befolyásolja. Viszont a Cullscape című dal önmagában egy tíz pontos tétel!
Jó párszor láttam a zenekart élőben, és minden egyes alkalommal lenyűgözött a produkciójuk, a profizmusuk, és a dobhártyát szaggató hangerő. Tetszik ez a legújabb dalcsokor is, de az a problémám vele, hogy teljesen kiszámítható. Persze én megértem, és elfogadom, hogy ők ebben a zenei közegben érzik jól magukat, de mindig várom a nagy robbanást - de nem jön, csak egy kisebb pukkanás. Ezen felül emelkedve a teljes album, az image, a hangzás totál rendben van.
Mélységes mocsokba ömlesztett, pszichopata, őrült érzelmi kinyilatkoztatás, melynek hallgatása során végig egy ágyhoz láncolva, az őrültek házának legsötétebb pincéjében érezheted magad! Ez esetben nem nyál, hanem rothadt, bűzös vér és kátrány folyik a hangfalakból! Lelket nyomorító, hallójáratokat gyalázó, extrém underground muzsika. Itt a helye, köszönet az ajánlónak. Ritkán hallani ekkora fekete káoszt!
Kellemes thrash muzsika, én nagyon jól éreztem magam, miközben hallgattam. Nem korszakalkotó, nem kiemelkedő, de hamisítatlan thrash. Ez a banda biztosan remek koncerteket produkál!
Kuriózum bolgár death metal-t hallgatni. Nyilván nem emelkedik a nagyok szintjére, de aki szereti a tech-death stílust, annak okozhat kellemes perceket a zenekar.
Nekem elsősorban a hangulata tetszett, de természetesen az egész kompozíció jól átgondolt, pontosan kivitelezett, jeges black metal.
Nagyon jól eltalálták az arányokat a death metal alapok, és a groove-os, olykor elszállósabb részek vonatkozásában. Remek dalszerkezetek, bivaly hangzás, ez a zenekar eddigi egyik legerősebb albuma.
Egyáltalán nem volt rossz doom muzsika, viszont az első dal után valahogy elfogyott a lelkesedésem. Szép és művészi, de elment mellettem.
Ripper-t mint frontembert és mint énekest is nagyon bírom. Nem véletlenül a kedvenc Judas Priest lemezem a Jugulator, ami szerintem a legkeményebb is. Arra inkább nem mondok semmit, hogy valaki szerint ez a zene faék, de számomra ez elég megmosolyogtató. A Metal Archives-on meg mostanság olyan baromság kritikákat olvasni, hogy csak lesek, hogy ilyet lehet? Ezzel az oldal számomra el is vesztette komolyan vehető jellegét a kritikák terén.
Az a fajta black metal amit szeretek, így nem volt egy nehéz döntés az értékelése sem. Tényleg jól ötvözték a klasszikusok zenei momentumait. Első lemeznek meg több, mint kiváló! Ügyes!
A tökéletes technical death metal-t így kell csinálni! A Decapitated az nem technical death metal! Az Origin új lemezével bebizonyította hogy a stílus megkerülhetetlen zászlóvivői. A lemez egy számának 1 percében annyi minden történik, mint más együttesnek egy teljes lemezen. Az itt hallható grindcore-os részeket tanítani kéne annyira professzionális. A professzionális egyébként a legjobb szó a lemezre, minden szám jól átgondolt, szépen felépített. Még a 10. hallgatás után is talál az ember valami újat. Minden zenész mesteri, a hangzás pedig pazar.
Én a Titan óta követem a csapat munkásságát. Elég különleges formában közelítenek a death metal-hoz, tetszik ez a teátrális megközelítés. Ez a lemez mondjuk a Titan-hoz képest befogadhatóbb, lágyabb, de ez nem válik hátrányára.
Voltak már itt ilyen jellegű beajánlások korábban is, de egy ilyen lemez még belefér, legalább színesíti a HP-t. A színesítésen kívül még annyi gyakorlati ?haszna? van, hogy elemi elrettentő erővel bír! Ezt hallgatva rájön az ember, hogy még egy tucat metal lemez is százszor jobb, mint ez. A véleményem továbbra is az, hogy ez az anti?zenei? irányzat egy zsákutca, egy vadhajtás, éppen ezért nem sok jövőt jósolok neki, néhány ?szegregátumot? leszámítva. Mindent összevetve, ami a lemezen hallható, az számomra csak szimpla zajszennyezés.
Simán hozza a nagyok minőségi színvonalát. Tökös kis cucc!
Érdemei elismerése mellett nem tetszett.
Én vitatkoznék azzal, hogy ez túlszárnyalja az elmúlt húsz év Marduk kiadványait! Ami jó benne az pont olyan mintha egy Marduk számrészt hallgatnék, ami meg nem olyan az meg nem is jó. És nem is kell az elmúlt húsz év valamennyi Marduk kiadványait idehozni, elég csak a Frontschwein lemezt! Olyan mintha a Frontschwein lemez számait vették volna alapul és azt itt-ott nyakon öntötték valami idegesítő dologgal és ennyi. A Marduk zenekar Frontschwein lemeze valóban a stílus egyik koronaékköve, de ez mi? Hát valami torz kópia, minden eredetiség nélkül. Javaslom e lemez meghallgatása előtt meghallgatni a Marduk Frontschwein lemezét is és tapintható lesz a pozitív hasonlóság és a negatív különbség!
Érdemei elismerése mellett nem tetszett.
Nekem nincs női vokálos fétisem, így objektíve ennyi az annyi. Kellemes zenét rejt a lemez és jól is jött a sok death metal mellé egy kis kézi levezetésnek. :)
Metallumon olvastam egy kritikában, hogy a zene annyira faék, hogy egy ai is össze tudta volna dobni. Ez kb igaz is, csak én nem pontozok olyan szigorúan. A múltkori Hammer King sokkal jobban tetszett.
Ebben felsorakozik az összes 90-es évekbeli kedvencem. Az Emperort kihagytátok, pedig az Owl akár az Eclipse albumon is lehetett volna. És amellett, hogy tökéletes tisztelgés a régi öregek előtt, a dalok önmagukban is megállják a helyüket. Várom a folytatást.
Keményen fárasztó volt.
Nagyon dark a cucc, értem a koncepciót, de ezt hallgatni kicsit olyan, mint valami extrém sport.
Elsőre teljesen átlagos thrash anyagnak látszik, de aztán rájössz, hogy a sablon riffek mellett van arca a daloknak.
Mondjuk én a Mardukot rég elengedtem, az első pár lemezüket hallgatom csak rendszeresen. Kb a Panzertől kezdve váltak számomra sótlan darálógéppé. Nekem a black metalban inkább a korai Darkthrone, korai Emperor, korai Abigor és ezek kései leszármazottai a nyerők. Szóval itt is azok a részek tetszenek igazán, amik nem annyira Mardukosak.
Zeneileg és a stílust tekintve tisztességes munka. Az már szubjektív, hogy sosem szerettem Ripper hangját és mondjuk amúgy is eladnám a teljes Ripper és Priest életművet egyetlen Jag Panzer lemezért...
Nem nagyon tudom feljebb értékelni sajnos. Hallom amit mindenki ír, csak valahogy bennem ez nem kelt akkora lelkesedést. Dissection-nek továbbra is ott vannak a Dissection lemezek, Dissection pótléknak több mint tökéletes a Thulcandra. Thulcandra pótléknak meg nem látom értelmét...
A Chaosmos a kávédaráló és az ütvefúró szentségtelen szerelemgyereke. Ha már összehasonlításra került a Decapitateddel, akkor számomra az a legnagyobb különbség, hogy a Deca dalokban gondolkodik, az Origin pedig cirkuszi mutatványban. Annak kétségtelen kiváló a lemezen hallható teljesítmény, viszont ezt az előadást a Cryptopsy - Whisper Supremacy lemezével már bemutatta 1998-ban, szóval e tekintetben sem érzem az újdonság varázsát.
Megpróbáltam megjelenése óta jóra hallgatni, ami többé kevésbé sikerült is. Viszont nem tudok eltekinteni teljesen a totális önismétlés tényétől. Mind vizualitásban, mind zeneileg. Ráférne egy kis megújulás, önmaguk újrapozícionálása a csapatra.
A Maranatha hangulata mindent vitt megjelenése évében nálam. A Hekatomb pedig egy iszonyatosan izgalmas technikai megoldásokkal teli lemez volt. A Deiform továbbra is csalódás. Hallok mindent amitől alapvetően FM lesz egy FM lemez, de nem hallok semmit amit nem hallottam már. Többet vártam.
Huh... itt minden tökéletes számomra, pedig sem a csapat, sem a stílus elkötelezett híve nem vagyok. Viszont ez a lemez nem csak elsöpör, de leköti a figyelmem, kielégíti minden igényemet.
Kétségtelenül dögös zenei aláfestés és jóféle szólók vannak itt, de a tipikus töktépős vokáltól csak röhögni tudok, számomra metal kabaré volt mindig is, legyen szó akármilyen bandáról, énekesről, amikor ebbe a hangtartományba merészkedik... Borítóból meg minimum ez a századik, ahol egy szerzetes fog egy könyvet...
Kifejezetten hullámzó teljesítményt tudnak nyújtani, de az egyéni ízlés is befolyásolja, kinek mi tetszik. Nekem pl. az előző korong kifejezetten tetszett, ez viszont egy gyengébb másolatnak hatott. Persze azért van egy minőség, ami alá nem mennek és szerintem nem is fognak soha.
Uh, ez kemény menet volt. Blackened noisegrind a pontosnak nevezhető meghatározása és bizony ezt is kapjuk: megfekedett grind zajhalmazt káoszból, pusztításból és kilátástalanságból gyúrva. Rémálomszerű hallucináció egy pokolbéli apokalipszis eljöveteléről, amit magunknak köszönhetünk... Aki pedig azt hiszi, hogy egy ilyen anyagot könnyű összehozni, az nagyon el van tévedve...rengeteg ötlet van itt, de azért én sem hallgatnám rendszeresen:)
Csak bekerült...Akárcsak a Hekatomb, ez is elemi black metal, ahogy azt egy ilyen kaliberű zenésztől elvárhatjuk. Remek hangzás, kíméletlen pusztítés és némi varázslat.
Technikás death, ami nem öncélú? Hát végre találkoztunk! A csapat erősen magába szállt és tolt egy "vissza a gyökerekhez" feelinget...

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 468. 469. 470. 471. 472. 473. 474. 475. ... 505. Full screen Vertikális nézet
2022. június 18.
CarolusRex dimmurtal Husky mike666 Szpeter boymester ∑:
1.
I Am the Night
While the Gods Are Sleeping
9 6.5 8.5 9 9 7   8.3
2.
Septicflesh
Modern Primitive
8 7 7.5 9.5   7 7 8
3. Husky
Origin
Chaosmos
10 4 8 10 3 5   8
4.
Tempest
Point of No Return
7 8 7.5 9 8     7.9
5.
KK's Priest
Sermons of the Sinner
9 5 7 9.5 5 5 5 7.6
6.
Elegeion
Plight of the Heretic
7.5 5.5 7 7       6.8
7.
Decapitated
Cancer Culture
4 8 8.5 5   9.5 8.5 6.4
8.
Funeral Mist
Deiform
3 7 8 6 7.5 7 10 6
9. dimmurtal
Enthrallment
Against the Will to Live-Macab...
7 4 7 5       5.8
10.
??? (Biological Warf...
??????? (Maximum Deformed Huma...
1 2 6.5 1 5   5 2.6
∑:
6.5 5.7 7.6 7.1 6.3 6.8 7.1 6.7
Funeral Mist - Hekatomb (2018)
Kritika, boymester @ 2018. július 21., szombat, 19:46
Death by Metal Vol. 2. Fesztivál - 2016.01.24.
Koncertbeszámoló, emp @ 2016. január 29., péntek, 12:49
Enthrallment - People from the Lands of Vit (2012)
Kritika, ZolixiusRex @ 2012. október 19., péntek, 05:22
Origin - Entity (2011)
Kritika, butch @ 2011. június 25., szombat, 17:09
Brutal Assault 2010 - 3. nap - 2010. augusztus 14., Jaromer
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2010. augusztus 22., vasárnap, 10:49
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render