Nem estem hasra ettől a lemeztől. Nagyon korrektül össze van pakolva, a színvonal egyenletesen magas, de valami mégis hiányzik belőle, ami igazán emlékezetessé tette volna a hallgatását.
Kellemes zene, a dalok színvonala végig magas, kivétel a rettenetesen nyálas és unalmas Abandoned. Az első 3 szám különsen jó volt.
Az egyéniség és a kreativitás nem jellemző a lemezre. Tulajdonképpen az egész egy nagy Nevermore nyúlás. Ezt így nem szeretem, ráadásul az a kevés saját témájuk is elég béna és ötlettelen.
Jó ez kéremszépen. Lehet azért is tetszett, mert megfelelő hangulatban hallgattam.
Átlagosnál picit jobb lemez, elég sok Cildren of Bodom hatással. Nem nagyon vannak rajta egyedi/izgalmas témák, erős közepes.
Korrekt teljesítmény, kiemelkedő pillanatok nélkül.
Teljesen egyedi zene, nagyon ott van a hangulata. Sajnos egy-két unalmasabb pillanat is rákerült a lemezre, de az összkép így is határozottan pozitív.
Nagyon bejött a lemez. Jó dalokat írtak, és a lemez hangulata is nagyon ott van.
Összedobáltak nagyon sok, egymáshoz egyáltalán nem illő témát, de dalokat nem sikerült írniuk. Fárasztó és feleslegesen hosszú, feleennyi bőven elég lett volna belőle.
Nagyszerűen megirt lemez kitűnő dalokkal, a Back For My Life pedig egyszerűen zseniális.......
Minnél többet hallgatom, annál unalmasabb.............
Vannak jó dolgok a lemezen, de összeségében nem igazán nyertek meg maguknak.........
Extreme Death/Grind metalt játszik a csapat és már 12 éve terrorizálják a nagyérdeműt. Ami érdekesség hogy 12 év alatt 4 nagylemezre futotta ezekből a csodás egy-két perces durvulásokból. Na de komolyra fordítva a szót , ha végig nézzünk a kapott pontszámokon látszik hogy akik szeretik ezt a fajta zenét azok egy jó lemeznek tartják ezt a művet. Én nem szeretem ezt a fajta zenét, tehát az én pontomon ez látszik...........
A német epikus viking metal zenekar ezzel a lemezzel mutatkozik be a metal zene palettáján. Szerintem bemutatkozó lemeznek kifejezetten korrekt. Néhol tényleg érezhető a Finntroll hatása........
Black metal Moszkvából , a 3 tagú csapat tavalyi bemutatkozó lemeze. Igazából semmi új nem hallható rajta , ami magában nem lenne baj, de valahogy az album hallgatása közben egyetlen olyan témát nem találtam amire felkaptam volna a fejem. Korrektül felvették a témákat de valahogy hiányzik belőle az a kis plusz .......
Experimental Doom Metal Finnországból. Az 1998 óta létező csapat tavaly adta ki bemutatkozó albumát. Hát a zene eléggé egyedire sikerült ez elvitathatatlan, én mégis végig unatkoztam a lemezt. Elkell mondani ez a stílusú zene nem az én zeném..............
Hmmm francia viking black metal, nem ma kezdték a srácok hiszen 1996 óta játszanak együtt és ez már az 5. nagylemezük. Mindenképpen elkell mondani a lemezről hogy nem egy összeszórt album!! A hangzása is teljesen rendbe van. Jó lenne ha ez a színvonal lenne jellemző a többi black metal hordára is .............
Annyit érdemes tudni a csapatról , hogy 1992-ben alakultak és ez már a 4. nagylemezük. A hangzással sincs semmi gond , hiszen tudhatjuk hogy a halál metal népszerű ága a metal zenének odaát. Ami az én véleményem az amerikai Technical Grind / Death Metal csapat lemezéről , kifejezetten idegesített a sok kapkodós váltás, és valahogy ugy érzem a kevesebb néha több, vagyis kevesebb de jól összerakott témából lehet egy jobb lemez jött volna össze.......
Tényleg jó hangja van ennek az énekesnek, meg minden, de nekem ez túl soft, túl happy valahogy.
This Kaméleon is not my cup of tea.
Mivel a Nevermore se a kedvencem ez se tudott igazán meggyőzni. A nyúlásokat én ily módon nem érzékelem. Mindkettő ugyanolyan számomra.
Ez egy kegyetlenül jó és intenzív album. Semmi cicó, csak tömény brutalitás. Hát igen, nem puhapöcsüeknek való.
Végülis ez egy jóféle bulizós, galoppos, hősi zene. Mondjuk lehetne rövidebb, de így is jó.
Én azért nem szidom ennyire ezt a Blackcrowned-et, mert vannak jó témáik szép számmal. Igaz, ők is túlzásba visznek egy-egy számot, de nem olyan vészes ez. Dallamos, középtempós, döngölősebb blackmetal.
Ez egy kategorizálhatatlan zene, bár erősen a doom műfajból táplálkozik. Vannak rajta nagyon szépen kidolgozott, meseszerűen szőtt gitárdallamok és ólomsúlyú, torzított fröcsögő énekkel operáló részek is. Összeségében, ha egy másik dimenzióba van vágyódásod, kizárva a külvilágot, ez a lemez jó megfejtés lehet rá.
Habár ez a francia vs. viking dolog egy picit mosolyra fakasztó, a zene egyáltalán nem vicces, sőt, nagyon komolyan megszerkesztett és a mostani átlagos black albumok közül toronymagasan kiemelkedik. Egyediség, erő, dallam, minden ami kell meg van. Nagyszerű album.
Nem puhapöcsüeknek való zene #2. Szerintem Ti végig se hallgattátok az albumot, mert tele van egy csomó lineáris résszel. Igaz, hogy csak pár másodpercig, na de akkor is. A vége felé még dallamos ének is felbukkan, ennek külön örültem. A záró tétel meg egyenesen szenzációsra sikerült. Sosem rajongtam ezekért a technikás cuccokért amúgy, de ez most valahogy nagyon megtetszett. Ez van.
Sokkal jobb mint az első lemez, a Crimson Rider meg klasszis :)
Szerintem sokkal jobb mint az Epica, de nálam a Karma-tól elmarad.
Jó prog muzsika! Az énekes hangja néha nem tetszik, ezért -1 pont.
Volt rajta pár jó rész, de ennek ellenére ez borzalmas :D
Igen kellemes folk/pagan/viking metal!
Ez is jó muzsika, csak az énekkel van egy kis bajom.
Hát ez különösebben nem jött be.
Bejövős lemez, de a hangzása lehetne jobb is.
Én szeretem a beteg zenéket, de ez nekem már túl beteg volt.
Ez nagyon ott van a szeren!
Eleje és a vége ok a közepén én kicsit unatkoztam
Amíg nem jön az új Nevermore addig ez is megteszi :)
Viccnek nem is rossz
Nem egy kiemelkedő alkotás de azért határozottan kellemes hallgatnivaló
Az info szerint itt valami pagan metal történésnek kellett volna lenni meg aztán oroszok az arcok és a borító is bíztató volt. Ilyen előzmények után gondoltam ez biztos fasza kis album lesz sajnos tévedtem csak egy középszerű black albumot hallottam.
Nekem ez egyre jobban teccik most 9 pontnál tart :)
Nemsokkal volt jobb mint a Blackcrowned de azért voltak jó pillanatai az albumnak(pl. The Inner Mirror)
Lásd Rotten Sound
Remek. Az első album is okés volt már, azt azonban nem gondoltam, hogy másodjára egy ekkora DALhalmazt ontanak ki magukból. A dobjáték meg különösképp faszányos rajta...
Vártam, nagyon vártam, hallgatom, hallgatom csalódás kizárva, a rájuk jellemző spéci hangulatot most is "beleírták" a dalokba. Nem kétség, 10 pont csont nélkül, meg minden de nekem meg a The Fourth Legacy tetszik tőlük a legjobban még mindig...
Igen-igen elsőre (sőt másodjára, talán még harmadjára-negyedszerre :DDD) valóban a nagymértékű Nevermore hasonlóság tűnik-tűnhet fel, de: 1. Jól csinálják 2. "Csipkebokor vessző....":D3. A Nevermore egyike kedvenc bandáimnak 3. Azért az a súly nincs benne, mint a NM-ban4. Majd csak megtalálják a saját hangjukat még 5. Amíg nincs új Nevermore addig is ez faszányos kis album. Szóval 1-5 szumma: jó kis album ez...
No problem Vindex, ez egy kafa album. A 10-13-ik számozott négy dal 3:43-perce az album legjobban tetsző része számomra. Ja, azért a tavalyi Nasum ennél jobb...
Kellemes, korrekt album, néha kicsit túl dallamos-galoppozós-hősies, ha ebből kicsit visszavennének, kissé nyersebb, durvább részekből többet vinnének bele, akkor jobban tetszene.
Hallgattam jópárszor.....Vagy mégsem????...Hát olyan, ilyen...Semmilyen...
Ez a próbáljunk érdekes, változatos albumot írni kategória, aminek itt most egy furcsa, de unalmas album lett az eredménye...
A zenével semmi bajom nem volt, az ének sokszor nagyon gáz, pl. a második dalban szinte végig (számomra) idegesítően gyenge, olyan "próbálom blackesen" típusban szól, de elég gyenge. Kár...megint az az eset, hogy sokaknak tetszik, nekem meg pont nem (bár mondom, csak az ének miatt, a zene is, hangzás is egész jó).
Mintha a Dream Theater tagok leálltak volna death metalt nyomni...Nekem tetszett, jó kis dalok ezek, néhány rosszabb pillanattal...
Rég hallgattam már ilyen hevimetált, frissesség erejével hatott. Legalábbis az első négy szám. Utána jól ráuntam. A 10es track viszont megintcsak fasza. Hangzás, tudás, ének rendben van persze, jó produkció, ahogy ma elvárható. (Hm, hallgattam még.. -1)
Hm, úgy vagyo mostmár az ilyen hevimetálokkal, hogy ha akarom tetszik, ha akarom nem. Ez inkább nem. Balladákat utálom. Vannak benne jó dallamok végülis, de pl. az első számot le kellett volna hagyni, a második sokkal jobb kezdés lett volna. Ha olyan jellegűek lennének a számok túlnyomórészt, mint a második, akkor ok lenne ez az album.
A Nevermore neve ugrott be egyből, ahogy elkezdtem hallgatni. Őket nem annyira ismerem/kedvelem, amennyire emlékezem ahhoz képest ez több és jobb dallamot tartalmaz. Igenjó album, erőteljes, egésséges hangzással. (Hm, hallgattam még.. -1)
Ez, annak, aminek készült, jó. (metal-archives szerint Extreme Death/Grind)
Néha a Finntroll neve ugrott be róla. Szintivel megtámogatott, dallamos metál, mély meg károgós énekkel, nem rossz, csak hosszúú, meg kicsit túl nyilvánvaló.
Ilyen dallamos szintis metálos károgós ittott blackes melodikdesszes hevis mittoménmi. Az 5. track a legjobb meg a 6. is a legjobb.
Jó, változatos album, blackes témákkal, néhol Csiharra emlékeztető énekkel, tetszik, bár többször meg kéne még hallgatni.
Elég kapkodó produkció, sok váltással. Egyrészt vannak a gyorsabb death/grind részek, aztán a svédesmetálos dolgok, meg néha kis lassulások kiállások. Szerintem szerencsésebb lenne nem így vegyítve, mert egyenként jók, csak nekem nem állnak össze egységes egésszé. (Meg persze miért is ne lenne az utolsó szám majd 10 perc...)
Kellemes zene, nem lesz a kedvencem de nincs is vele semmi bajom
Egy-két unalmasabb részt leszámítva nem rossz. A zenekatr munkásságát nem ismerem.
Utóbbi idők legjobb grind lemeze.
Én hallottam 10 teljesen egyforma számot, váltakozó hosszúsággal. (az átvezetőket leszámítva)
Bocs fiúk, sejtettem, hogy nem fog tetszeni nektek, de szinte sikított az ajánlásért az album...ígérem, legközelebb jó kisfiú leszek, és valami szolidabbat ajánlok:)) (a borítóért plusz egy pont)

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. ... 503. Full screen Vertikális nézet
2005. február 26.
cucka Dolmen EnGrave GanDalF kispatak kopi ensomhet Rely Vindex ∑:
1. kispatak
Masterplan
Aeronautics - 2005
7 10 6 10 10 10 7 8   8.8
2. GanDalF
Kamelot
The Black Halo - 2005
9 7 5 9 9 10 6 9   8.2
3. EnGrave
Himinbjorg
Europa - 2005
9 8 10 8 7 6 9     8
4. Dolmen
Equilibrium
Turis Fratyr 2005
6 8 8 9 8 8 7 6   7.8
5. kopi
Communic
Conspiracy in Mind - 2005
5 7 5 9 9 9 8     7.3
6. cucka
Aarni
Bathos - 2004
8 4 9 5 9 6       6.8
7. ensomhet
Blackcrowned
Immortality
7 5 8 8 6 5 8     6.5
8. Vindex
Rotten Sound
Exit - 2005
9 3 9 4 3 8 8 9 9 6
9. Rely
Cephalic Carnage
Anomalies - 2005
3 5 9 5 3 8 6     5.5
∑:
7 6.3 7.7 7.4 7.1 7.8 7.4 8 9 7.2
Rock By The River - Budapest - Barba Negra Track, 2015.07.07.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2015. július 15., szerda, 10:18
Communic - The Bottom Deep (2011)
Kritika, oldboy @ 2011. augusztus 5., péntek, 10:37
Brutal Assault 2010 - 1. nap - 2010. augusztus 12., Jaromer
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2010. augusztus 20., péntek, 15:03
Brutal Assault 2010 - 2010. augusztus 13-15., Jaromer
Galéria, godfucked @ 2010. augusztus 17., kedd, 13:22
Heidenfest - 2008. november 16., Diesel
Koncertbeszámoló, emp @ 2008. november 18., kedd, 12:01
Masterplan - MKII (2007)
Kritika, Skinner's Cage @ 2007. május 23., szerda
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.024 seconds to render