Ez egy kiváló black album, csodálatos folk zenével ötvözve. Minden elismerésem az ukrán srácoknak! Egyébként kicsit tényleg hosszú, és a hangzás is eléggé szürke, persze most csak kötekszem... :)
Teljesen lenyűgözött a belga csapat bemutatkozó lemeze. Dallamokkal vegyített mesteri brutalitás, hörgő, károgó, és tiszta énekkel. Nem tehetek mást, muszáj megadnom a maximális pontot.
Nekem nem volt vele bajom, szerintem korrekt lemez, és elég változatos is volt.
Amikor az első számot meghallgattam, már teljes bizonyossággal tudtam, hogy 10 pont lesz a minimum amit adok az albumra. ;] Igen, erre csak a legnagyszerűbb zenék képesek.
Minél többet hallgatom, annál jobban bejön. Azt kell mondjam, hogy nagyon jó kis black nóták sorakoznak az albumon. Ami miatt mégsem felhőtlen az örömöm, (igen, jól mondjátok), az a hangzás. Nem szeretem az ilyen primitív megszólalást, sokat rontott az összképen. Igaz, ez még nem is a legelvetemültebb kategória. :D Szóval ütős hangzással 9 pont lenne a minimum, igaz azt már nem Horna-nak hívnák akkor...
Tompán megszólaló death metal, erőteljes Carcass hatással. Persze a mesterektől fényévekkel lemaradva.
Nem az én zeném.
Döngölős gótik rokk. Nem szeretem. Ez nekem már túl diszkós, vagy teknós, vagy mittomén hogy kell ezt mondani. :)
Az elektronika túlzott szerepet kap ezen a lemnezen, főleg az nem jön be, mikor semmi más nem történik, csak a prüntyizés hallható. Mindezek ellenére tetszik az album, főleg a bevadulós részek királyak. A végére annyit, hogy jobb ez mint a sok tucat death, ami megállíthatatlanul zúdul ránk. Most ez érdekes volt, ezért kapott 1 plusz pontot.
Kristálytisztán megszólaló, igényes album. Ami nekem nem tetszik, az az énekes hangja. Ehhez a jó kis zúzós metal zenéhez, egy jó hörgős ének passzolna. Hallgassátok csak pl. a Pretender-t ahogy kezdődik. O.K. aláírom, hogy ez elég vicces felvetés, tekintve, hogy az énekes nevét viseli a produkció. ;]
Jó lenne, ha a sok töltelék témával nem húznák ilyen hosszúra.
Nem találtam semmilyen érdekes, izgalmas vonást a zenében, de nagy baj sincs vele, csak egyszerűen jellegtelen. +1 pont, mert nagyon fiatal csapat, úgy érzem, hogy be fognak érni.
Ötlettelen és unalmas. Nem tetszett.
Jó kis doom muzsika ez. Nem túl egyedi, elég sok az Opeth, My Dying Bride és Mourning Beloveth nyúlás. némi egyéni íz azért jól jönne. Más baj nincs vele, korrekt munka.
Jó lemez, bár néhol picit fárasztó. A hangzás is jó, illik a zenéhez.
Gyenge és unalmas death metal. A hangzás tompa kása, ez elég sokat levon a lemez egyébként sem túl nagy élvezeti értékéből.
A zenészek igyekeztek, hogy minden lendületet és fogósságot kiöljenek a zenéből, és ez sikerült is. Egyszerűen unalmas, vontatott zene, pocsék hangú énekessel. Dalszerzői képességük is igen szerény, dalírás helyett csupán egymásra dobáltak egy csomó nem túl erős prog.metál témát.
Nagyon távol áll tőlem a Gothminister zenei világa, de azért a lemez elején volt 1-2 hallgatható dal.
Kicsit felemás lemez. Egyrészt van rajta néhány hatalmas téma, pl. a 3-ik és a 7-ik számban, amelyek a Dark Tranquillity legjobb pillanataira emlékeztetnek. Ami nem jó, hogy nagyon szerencsétlenül használják a szintetizátort, sokszor teljesen tönkrevágva a zenét. Az énekes hangja szintén nem jött be, szerintem nagyon gyenge és unalmas, visszafogja a zenét. Gyors témáik nagyon jók, ezekre kéne fektetni a hangsúlyt.
Igen kellemes meglepetést okozott a lemez. Előzetesen egy merengős, siránkozós lemezre számítottam, de tévedtem, ez egy tökös metal lemez lett. Zeneileg és hangulatban az utolsó Dream Theater anyagot halljuk, de sokkal egészségesebb és modernebb megközelítésen. Az egész lemez sokkal dalközpontúbb, nincsenek kilométeres szólók, egyszerűbb és hallgatóbarátabb. Persze semmi sem tökéletes, a lemez közepétől nagyon egybefolynak a dalok, mintha kifogytak volna az ötletekből, és emlékezetes dallamokból is kevesebb van, mint amennyi kellene. Hiányosságai ellenére ez egy jó kis modern metal lemez lett.
Fene se érti ezeket az egész estét betöltő hosszúságú zenéket, hogy milyen művészi háttérkoncepció húzodik meg mögötte. Én azt gondolnám, hogy ami neonáci az gyors és nyers, nem pedig terjengős és vontatott. Szóval kár, hogy ilyen hosszúra sikerült ez a lemez.
Nekem ez most tetszett, attól függetlenül, hogy nem a legbrutálisabb és legfélelmetesebb albuma ez a világnak. Sőt, egyenesen királyság, hogy ilyen változatos éneket használnak a srácok.
Jó lenne tudni ezeknél is, hogy miért nem törekednek egy kicsit a direktségre, a sallangmentességre, de azt hiszem ez úgysem fog kiderülni egyhamar. Habár annyira nem túl kiemelkedő zene ez, hogy rövidebben megfogalmazva is több pontot érjen nálam. Kezdő black és death rajongóknak viszont ideális lemez lehet.
Első pár hallgatáskor nagyon bejött, aztán fokozatosan halványodott az album, a végére már olyan semmitmondóvá vált. Opeth párhuzam megkerülhetetlen. Most valahogy nem érzem az efféle zenét.
Az utóbbi idők blackmetal tucatbandáiból toronymagasan kiemelkedő fekete csillagóriás ez a kis Hornácska. Elnézzük neki, hogy kicsit polírozott a hangzás, ami már-már az untrue-ság határait feszengeti, és egy kajszibarackot nyomva a kis kobakjára elégedetten nyugtázzuk, hogy kitűnő és vérbeli nótákat írtak ismét.
Végülis elmegy kategória, bár biztos nem fogom sűrven hallgatni. Olyan lightos death ez nekem. Viszont a köpések, meg a különböző fojtogatási hangok egész jók.
Úgy szar, ahogy van.
The Kovenant, Rammstein. Valahogy még se kópia ez. Van húzása, van egy csomó beindítós rész. Maximálisan kellemes csalódás. Egyedinek nem nevezem, de ettől még nagyon jól nyomják a srácok és az az egy szem tündérlány, aki a csapatban van.
Nem értem mi bajotok ezzel a bandával. Kicsit fura, de korántsem újító a szó legszorosabb értelmében ez a 80-as évekbeli diszkós szinti és brutális, szaggató riffek ötvözése. Az énekes hangja néha tényleg elszürkül, ez viszont igaz.
Számomra értékelhetetlen zene. Se a DT-t se LaBrie-t nem fogom megszeretni ezek alapján egyhamar.
Kellemesen csalódtam benne, de azért lehetne rövidebb is.
Jó kis zene, de néha az énekkel voltak gondjaim.
Voltak jó dolgok, de szerintem átlagos.
Nagyon jó volt.
Átlagos dalok, trú hangzás..
Átlagos, és annyira nem is jött be.
Remek progresszív album.
Voltak rajta jó dolgok, de én inkább maradok a The Kovenant-nál..
Jó zene, de nekem valami hiányzik belőle..
Nagyon jó lemez, egészséges gitárhangzással!
Túl hosszú az album elég lett volna a legjobb témákat megtartva egy 45-50 perces album és akkor simán 10 pont így csak 9.
A zene az rendben van olyan 9 pont körüli de ez a "mindenbőlegypicit" vokál nem teccik.
Nem egy világmegváltó zene de azért jó
Sokáig gondolkodtam hogy 9 v. 10 pont legyen.Ha a Draconianra megadtam a 10-t akkor ez az album is megérdemli.
Remélem erről az együttesről se hallok többet :)
Közepes death cuccos pocsék hangzással
Az énekes hangját igencsak kellett szokni de többé-kevésbé sikerült megbarátkozni vele.A 2. és az uccsó szám kimondottan jó.
Vannak itt jó számok(Dark Salvation,Monsters) és hál istennek nem az a 60-70 perces rétestészta az album ami manapság nagy divat lett.Egyetlen gondom van csupán az albummal nekem túl sok az elektronika.
Szintis death metal.Érdekes de nem teccik :)
Pocsék album!Kb. az történt hogy Labrie mester összeszedett pár DT-s témaságot aztán közibe kevert ilyen modern elektronikus dógokat(há valamelyik számba még scratchelés is van!!!Fújjjjj! :) ).Ezek az elektronikus dolgok nekem csak akkor teccenek ha a hangulatteremtés fontos eszközei(pl. FWX) de itt én ilyet nem tapasztaltam inkább csak ilyen öncélú...
Megint csak ismételhetem magam, én az ilyen folkos-témát zenét mindig eltudom hallgatni, DE: ugyanazok bökik a csőröm, mint ahogy elnéztem, másoknak is. Elég tompa megszólalás illetve lemezhosszúság. Az átkötők okésak, leginkább az album középtájéka nyerte el a tetszésem, őszintén szólva nem is igazán végig hallgattam mostanság már az albumot, hanem csak a 6-11. trackeket. Nem tom mi van velem, de ez is hetest kap....MA MEGMÁ' TAVASZ VOLT....HURRÁÁÁÁÁÁ!!!!
Változatos album, zenét éneket tekintve egyaránt, részletekbe "szétcincálva" nincs is vele semmi baj, de úgy összeségében nem igazán fogott meg. Úgy elszólt szépen a háttérben, de lekötni nem igazán kötött le. Mint amikor túl sok mindenfélét raksz egy pizzára, és a végén érzed, hogyha egy-két dolgot lehagytál volna róla, jobban esett volna...TAVASZ....TAVASZ...TAVASZT AKAROK....
Kellemes melodic death, elvoltam vele, épp abban a tempóban nyomják, amit szívesen hallgatok. Úgy nagyon nem egy kiemelkedő album, a vége felé el is laposodik csöppet, de azért okés...AMÚGY MEG HOL KÉSIK MÁR A TAVASZ?????
Igen, igazatok lehet Opeth/My Dying Bride párhuzam, én még a régebbi Anathemát is érzem benne. Doom/death-kedvencem-jól sikerült-ajánlom mindenkinek ennél többet nem igazán tudok hozzátenni. (Nem kap tíz pontot mert idén ennél már vannak "tízpontosabb" lemezek, de ha lenne ilyen, biztos hogy 9.5-et kapna, azt megmár sokhelyen felfele kerekítik, de én meg most mégsem...:D)....JA, KISPATAK MEKKSÚGTA, HOGY JÖVŐHÉTEN MÁR JÖN A TAVASZ...:)))
Meglepett engem ez most. Sokkal rosszabbra számítottam, a sokat-sokszor kritizált hangzás itt sem az igazi, de ha már jellemezni kéne azt, inkább a nyers szót használnám rá, mint a szart. A dalok, dallamok meg kifejezetten tetszettek, szóval megbarátkoztam az albummal...AMÚGY MEG HOL KÉSIK MÁR A TAVASZ?????
Ja, az elején én is kiakadtam a tompább hangzásra, de aztán meghallgattam többször, és hát azt kel, hogy mondjam, ez egy jó kis death album, összetett, jó kis témákkal, klassz kis szólókkal. Kedvenc dalok az 5 és 7, meg a 10., az is nagyon jó, amik nem tetszenek azok a beteg átkötők, meg egyes dalok elb***ott lezárása. Jobb hangzással többet érne...AMÚGY MEG HOL KÉSIK MÁR A TAVASZ?????
Nehéz album, témahegyek, progkomplex...Kicsi "fogódzót" adott az albumhoz amikor a sztorit elolvastam a honlapon (agymanipuláció, klón és egyéb finomságok) de szövegek hiánya miatt nehezem találtam az utat a befogadáshoz. Az ének elején furcsának tünt, de mostmár megszoktam, és már azt mondom, passzolna is ehhez a zenéhez. Ha menne annyira az angol, hogy az ilyen összetettebb szövegeket is érteném folyamatosan a zene alatt (vagy ha 1általán meglennének ezek) akkor többet érne, hiszen a magyar prog metal zenekarokat is eléggé szeretem, azokat könnyen be tudom fogadni. Meg azért több-több dallamosabb, fogósabb téma, netán visszatérő elem, kicsit lazább dalszerkezet azért jobban esne...Ezishétpont...AMÚGY MEG HOL KÉSIK MÁR A TAVASZ?????
Ez ilyen rockdiszkós, gótos-darkos rock, sok-sok dallammal, akik szeretik e stílust azok biztos élvezettel hallgatják, nekem nem zeném ez. Kap egy plussz pontot mert elég jó a hangzása (jók az alapok) meg volt rajta valahol a vége felé egy dal ami tetszett (de most már hogy melyik is, arra nem emlékszem).....AMÚGY MEG HOL KÉSIK MÁR A TAVASZ?????
Nem tetszett a death-szinti párosítás....AMÚGY MEG HOL KÉSIK MÁR A TAVASZ?????
Én bírom a fazont, bár őszintén szólva azért az énektémái az eddig is ezerszer hallottakból merít. A zene okés, az egyéb prünytyögések, egyébségek amiket itt azért rakott be, hogy érdekessé tegye a zenét, illetve hogy kiderüljön ebből az anyazenekartól való különbözőség, nos azt úgyahogy van el kellett volna felejteni. A húzós-tempós dalok azért faszányosak, de pontban szigorúbb leszek...AMÚGY MEG HOL KÉSIK MÁR A TAVASZ?????
Fele-fele album. Egyik felét egyik nap, másikat másik nap kell hallgatni, különben montoton lesz. Pedig volt vele munka. Nem is lett rossz.
1, 2. szám jó, többi tucat.
Régóta vártam már egy ilyen lemezt, igazi melodic death metál. Kis negatívum, hogy a vége felé fogynak az öteletek (azért még így is kellemes), meg a hangzás lehetne jobb. Számomra az elmúlt 3 hónap meglepetése ez az album.
Végére tényleg kicsit ellaposodik.
3. szám lehetett volna kb 1.5 perccel rövidebb, egyébként nem olyan rossz. Gyenge 8-as.
Hangzás valóban lehetne jobb, de nem olyan rossz ez! Valami hülye történet is épül a zene köré, ami leglább célt ad a belezős témáknak. Vannak rajt igen kellemes melodic death részek, zúzások, meg nem annyira jól sikerült unalmasabb számok is. Ha az 5 perc feletti számokból levágtak volna 1-2 percet, sokkal jobb lenne az összkép. Mindent egybevetve nálam ez 7.
Jól indul (bár az első v. 2. szám enyhe Blind Guardian beütésű) aztán elromlik. Végén már szenvedés hallgatni, főleg hogy az uccsó szám 9 perc, pedig akkor már nagyon várja az ember a végét. Zenével különösebben nincs baj, csak unalmas.
Próbálnak valami újat mutatni, félsikerrel. Vannak jó pillanatai, de több a nem olyan jó. Mondhatnám unalmas, és mondom is.
A sok prüttyögés nélkül nagyon jó zene lenne. Legtöbbször nem is illik a zenéhez, nemtom miért kell erőltetni.
2005-ben ilyet kiadni?
Eléggé untam, a vokál pedig szörnyű vót.
Nem volt különösebben rossz, de tény, hogy untam
Na, ez fasza volt. Igaz, a végére egy kicsit belaposodott, de ez elnézhető.
Mikor híre ment az albumnak, már boritékoltam a 10-est, aztán mikor meghallgattam, jó nagyot csalódtam. Kicsit erőtlen, kicsit egyéniség nélküli, de összességében jó, csak fényévekkel jobbat vártam...
Ez sem rossz, de a tetszésemet sem nyerte el túlzottan.
Inkább érdekes volt, mint jó, de összességében korrekt munka.
Számomra kb. olyan szinten "izgalmas", mint a Cryptic Wintermoon... Azt hiszem unom a metált.
Írhatom, hogy szarunalmas tucat, mert az is, de aki szereti az ilyesmi stílust, annak kellően sok hallgatás után tetszeni fog.
Egyik kedvenc black metal zenekarom friss albuma. Raw and melodic. Ennyi elég is.
Elég gyenge album. Valamiért úgy emlékeztem, hogy az Impaled egy fasza brutál death/gore metal banda, súúlyos borítókkal. Ehhez képest az album egy tompa megszólalalású úgymond melodicdeath próbálkozás, kiemelkező témák nélkül.
Végigszenvedtem.
Jó kis elektrógótik akármi ez, táncikálós de gitárosos is. A honlapon található zenekari képek felettébb mókásak, megéri megnézni :)
Hát, ez nagyon nem akart összeállni. A dobgép nem túl szerencsés, főleg a cinek, a szinti meg totál nem illik össze a gitárral, amik pedig jól szólnak és jó (de nem egyedi) témákat hoznak. A szinti inkább illene valami EBM muzsikába, még akár a dob is, de a gitárral együtt nem jó. Lehet az lett volna a cél, hogy valami egyedit és különlegeset alkotni, de szerintem nem sikerült jóra.
Hmmm látom mindenkinek tetszik az album, hát sorry de nekem nem, nagyon hosszú dalok , unalmasnál unalmasabb riffek, elég vérszegény hangzás, 75 perc hossz , egyedül a folkos témák amik bejöttek az albumon.............

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2005. március 12.
Sheol cucka EnGrave GanDalF kispatak kopi Rely Vindex ensomhet Dolmen ∑:
1. kopi
Novembers Doom
The Pale Haunt Departure - 200...
10 8 7 9 10 9 8 9     8.7
2. kispatak
Nokturnal Mortum
Weltanschauung - 2005
9 7 8 8 9 7 8     5 8
3. Sheol
Thurisaz
Scent of A Dream - 2005
10 7 9 8 7 6 6 5 7   7.6
4. Rely
Cryptic Wintermoon
Of Shadows And The Dark Things...
8 4 7 7 8 7 8 6 7   7
5. Dolmen
The Elysian Fields
Suffering G.O.D. Almighty 200...
8 6 8 7 6 5 6 6 6   6.6
6. EnGrave
Horna
Envaatnags Eflos Solf Esgantaa...
7 8 9 4 3 7 8 7 9   6.6
7. cucka
James LaBrie
Elemets Of Persuasion - 2005
7 8 5 9 5 6 5 5     6.4
8. ensomhet
Gothminister
Empire of Dark Salvation - 200...
5 5 9 7 7 6 6 6 8   6.4
9. GanDalF
Beyond Twilight
Section X - 2005
6 3 5 9 7 7 6   2   6.1
10. Vindex
Impaled
Death After Life - 2005
6 4 7 5 6 7 7 7 5   6
∑:
7.6 6 7.4 7.3 6.8 6.7 6.8 6.4 6.3 5 6.9
Sorrowful Land - I Remember (2018)
Kritika, boymester @ 2018. november 25., vasárnap, 20:39
Baptism - V: The Devil's Fire (2016)
Kritika, boymester @ 2016. július 24., vasárnap, 10:47
Horna - Askel lähempänä Saatanaa (2013)
Kritika, Nagaarum @ 2013. május 25., szombat, 07:57
Quintessence Mystica - The 5th Harmonic of Death (2011)
Kritika, haragSICK @ 2010. december 6., hétfő, 21:38
Munruthel - Oriana's Tales (2009)
Kritika, haragSICK @ 2010. május 24., hétfő, 23:11
Brutal Assault 2009 - 2009. augusztus 7., Jaromer
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2009. augusztus 13., csütörtök, 12:17
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.029 seconds to render