Ahol a black metal dominál a prog. felett azok a részek tetszettek, a langyi szakaszok viszont nem. Nem tucatalbum, ezért nem leszek szigorúbb vele.
Megjelenésekor még csak egy "Nem rossz, nem rossz!" bólogatással nyugtáztam pár hallgatás után a lemezt. Nemrégiben mondok megnézem már milyen nagy nevek maradtak el a HP-ról, és akkor találtam rá újra. Azóta beleette magát a foobarba és a hallójárataimba is. Mocsok erős dalok ezek kéremszépen. Talán a hangzás lehetett volna gyilkosabb is, de a death metal legendái ismét nem okoztak csalódást. (Ilyen debüt albumok lennének manapság? Csak szeretnék!)
Igen rusnya zenei képződmény, amit még nem sikerült élvezettel hallgatnom. Azonban van benne valami izgalmas is ami miatt előkerül újra.
Nagyon komoly ez a hangzás! :D Kreáltam is magamban egy trve death metal kategóriát neki. Azt is nehéz elhinnem, hogy ez a Jarno gyerek minden hangszerhez olyan szinten értsen ami egy death metal album elkészítéséhez szükséges. Ezeket az egyemberes bandákat valami ambient vagy atmospheric black zenékhez tudom elképzelni inkább.
A hangzásra nem lehet panasz, azt jól kipolírozták ahogy ilyen albumoknál az szokás. Szóval a külcsín rendben van, a belbeccsel már sokkal nagyobb problémák vannak.
Nem olyan rossz ez. :) Az elmúlt HP anyagának fele sem tetszett jobban ennél. :P Az is biztos, hogy a külföldi hasonló stílusú lemezek szövegei sem jobbak, csak magyarul előadva rosszabbul hangzanak a fülünknek. Azért Ossian fan továbbra sem leszek, de nem is köpködöm őket. Minidg metal! \m/
Úgy látszik ízlések és pofonok, mivel én meg pont nem így szeretem a death metalt. Nincsenek dalok amik megfognának, csak monoton cséphadarás és őskáosz, a kis prüntyizésekről nem is szólva. Van viszont technikai bemutató, azt meg kenhetem a hajamra. A hangzás nem jó, ezen sincs mit szépíteni. Ami viszont tetszett, az az albumzáró tétel a "Paranoid Visions Pt1" és az előtte hallható kis átvezető. Nem is értem a banda miért nem ilyen dalokban gondolkodott végig.
Finom jó black metal hangulatbomba. Jobb hangzással és kevesebb üresjárattal még többet adnék neki. Kedvenc dal az Astral Blood.
Nagyon hangulatos doom/death muzsika. Már a 90-es években is imádtam az ilyen zenéket és azóta is odavagyok értük
Na jó, most már tényleg kezd elegem lenni ezekből a nyálas, semmitmondó, unalmas prog. sza...albumokból.
Már rég túl vannak ők is a zenitjükön, de azért még elég jól hangzik a nevük a szakmában ahhoz, hogy kapják a jó pontokat. Részemről inkább maradok a jobbféle death metálnál. ui.: két kezem kevés lenne ennél sokkal jobb debütalbumok összeszámolására.
Vagy black metál, vagy stoner, de a kettő együtt nem megy.
Egy hetesnek megfelelő oldschoolság.
Ez a zene tipikusan azoknak az újvonalas, divatorientált tiniknek való/szól, akik azt hiszik, hogy ez kemény zene, és metál, pedig nem, baromira nem metál. Kizárt dolognak tartom, hogy a tagok ezt a zenét megyőződésből, érzésből játszanák, anyagi motiváción kívül nem érzek semmit benne. Totál sablonos, csontunalmas, műanyag az egész. Persze dallamos, és tudják használni a hangszereiket, de ezért nem kapnak dícséretet, azt hiszem, hogy ez a minimum, ha valaki lemezszerződést kap.
A magyar heavy metál élő legendája, ikonikus alakja, műfajának legjobbja, kik nélkül szegény lenne a magyar metál paletta. Köhömm, mindez igaz is lenne, ha nem vérezne ezer sebből az állítás. Azt leszámítva, hogy az ideg majd' rángatott miközben hallgattam, néhány kérdés megfogalmazódott bennem. Az Ossian legénységének, menedzsmentjének, vagy teljesen mindegy kinek mikor esik le, hogy addig az együttes értelmes zenehallgatók körében közröhej tárgya marad, amíg Paksi Endre hallatja a hangját, és ezen szövegek elhangzanak tőle? A hangszeres szekciónak sem derogáló, hogy a - maguk szűkös keretei között korrektnek mondható - zenei produktumuk értékét a nulla környékére konvergálja az előbb említett énekesi teljesítmény? Ezek megválaszolatlan kérdések. Ide nekem valami igazi zenét, mert ez megviselt!
Nem szokásom a hangzást kritizálni, de van az a zenei közeg ahol a penge hangzás bizony alapvető fontosságú. A technikás death metál ebbe a közegbe tartozik. Szerencsére az albumnak ez az egyetlen gyenge pontja, a hangzás, a zene maga élvezetes technikai brillírozás.
Megmentették számomra a hangpróbát. Úgy játsszák a műfajt, ahogy én szeretem. Ennyi elég.
Semleges.
Érdekes, hangulatos utazás.
Szerintem ezt nem kell nagyon magyarázni. Elsöprő.
Én nem érzem annyira nehéznek, annyira stonernek sem hogy zavaró legyen, szerintem ez egy jó lemez.
Ez most nem esett jól. Primitív dalszerűségeket hallok pocsék hangzással. Ma már a Desecrecynek se adnék ennél többet. Úgy gondolom, a régi nagyok sokkal jobb dalokat írtak a kezdeti időszakukban is. És egyetértek azzal is, amit Sheol írt az egyszemélyes death metál zenekarokról, ez a műfaj szerintem sem egy emberes "zenekaroknak" való.
Unalmas, fantáziátlan, divatos tucatáru.
Ezerszer lerágott csont, ráadásul ezek az Üdvözlégy Rock and Roll-féle magvas, világmegváltó szövegek... És ha mindez nem lenne elég, az énekest Paksi Endrének hívják. Mindenesetre végig bírtam.
Egysíkú darálás gyenge hangzással. Nem a szokásos francia minőség. :-) A dob szerintem is marha idegesítő.
Szerintem ez egy kimondottan jól összerakott, érdekes lemez, a hangzás az én fejhallgatómon át sem zavaró. :-)
Nagyon hangulatos muzsika egy általam egyébként is nagyon kedvelt műfajban. Nem nyújt semmi újat, de erre itt nincs is szükség.
Sok rosszat nem mondhatok rá, mégsem kötött le túlzottan.
Tényleg különösen erős ez a hp. (Bár van itt anyag azért, amit jó darabig tologatni fogok....)Ez a progresszív death/black/folk is izmos egy darab. A gitárszólókban a 70-es évek prog- rock feelingje is visszaköszön és ez plusz fél pont. A hangzás viszont nem 100%-os.
Tartogattam a max. pontot a csapatnak, de nem fogom megadni. Minden tiszteletem a bandának, de manapság debüt lemezként jönnek ki ilyen lemezek. Szóval; tessék meglepni végre.....(de ne Opeth módra....)
Negyedik próbálkozásra valami maradandóbbat is kihozhatott volna a francia szupergrupp. Fél pont itt is a szólókra. A Chaos Manifested azért elég jó...
Jarno sem az a seggén ülő típus. Ha éppen nincs dolga a Slugathorban vagy a Desecresyben, akkor gyorsan kiad egy lemezt más név alatt is. Okkult deathmetál a játék neve úgy igazán old school módon. De mit is várjunk tőle. Teszi azt, amit a legjobban tud. Én meg fejet hajtok...
Könnyed modern metál a műfaj összes sajátosságával/kliséivel. Egynek elment, de nem hiszem, hogy még egyszer előveszem...(Ebben a stílusban pl. a The Embodied sokkal jobb. Na, de ők svédek!)
"...üveggyöngyből nem lesz drágakő..."
A franciákban azért meg lehet bízni. Nyers, intenzív és gyilkos deathmetál, kiváló hangszeresekkel, örült dobmunkával. Szeretik a sebességet, de a gyors középtempók szakítják le az ember fejét igazán. A hangzás bőven élvezhető!
Sosem volt tucatzenekar a WITTR, ez igaz. De nem is tartoznak a kedvenceim közé. Inkább csak respekt, mint barátság.
Sokat hallgattam, a bérelt hely már biztosítva van a lejátszóban. Nem különleges, csak szimplán kellemes kikapcsolódást nyújt ez a doom/death csapat. Nincs bennük semmi brazilos...
A Lies.... kezdése biztató volt, aztán merő unalomba fordult az egész. Eseménytelen 7 perces dalok. Kevés!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 197. 198. 199. 200. 201. 202. 203. 204. ... 502. Full screen Vertikális nézet
2012. január 14.
Sheol Mighty_Ravendark Pistike66 viribusunitis ∑:
1. Perszepeta
Mythological Cold To...
Immemorial
9 9.5 9 8.5 9
2. Sheol
Vader
Welcome To The Morbid Reich
10 7 10 9 9
3. Grimmjowgod
Wolves in the Throne...
Celestial Lineage
8 7 9 7 7.8
4. oldboy
Cormorant
Dwellings
6 6 8 8 7
5. Pistike66
Glorior Belli
The Great Southern Darkness
7 5 8.5 6.5 6.8
6. viribusunitis
Antropofago
Beyond Phobia
5 8 5 9 6.8
7. Linci
Serpent Ascending
The Enigma Unsettled
4 7 4 9 6
8. bahon
Andromeda
Manifest Tyranny
3 5 5 5 4.5
9. Sodominator
The Soulless
Isolated
3 4 3 5.5 3.9
10. Mighty_Ravendark
Ossian
Az Lesz A győztes
4 2 1 4 2.8
∑:
5.9 6.1 6.3 7.2 6.3
bush 2012. január 14., szombat, 17:27
bush
Csatlakozott:
2010. március 9.
Hozzászólások: 708
Válasz insomnium üzenetére:

Ezt az Ossian átlagpontszámot nagyon meg kéne ám mutatni a Hammereseknek!


(b)

Meg a Paksi Úrnak is |-D
insomnium 2012. január 14., szombat, 13:42
insomnium
Csatlakozott:
2008. január 14.
Hozzászólások: 200
Ezt az Ossian átlagpontszámot nagyon meg kéne ám mutatni a Hammereseknek!
bahon 2012. január 12., csütörtök, 20:12
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz Nagaarum üzenetére:

Pedig valahol ott volt az igazság.

Bizony, sok olyan szeretett lemezem, albumom van, amin kimondottan élvezetes az utólagos korrekciók hiánya. Például nem tudnám élvezni Chopin zenéjét, vagy egyáltalán a komolyzenék többségét. Az érzelmek, a zenei kifejezés mivoltját vesztené el a kompbigyóval.
Nagaarum 2012. január 12., csütörtök, 06:34
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Egyébként a kompresszornak van egy áldásos (átkozott) hatása még. Ápol és eltakar. Egyenletes pengetést még nem megtanult gitárosnak nagyon jól jön. Elég csak megpöccinteni a húrt, és közel akkorát fog döngeni, mint egy tisztességes pengetésnél.
--
Lealacsonyodhatunk odáig, hogy a zenét technikában mérjük, de a művészet másról szól. A sátán rossz. X.
Nagaarum 2012. január 11., szerda, 22:32
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz bahon üzenetére:

Köszönöm a linket, most már én is értem! (w00t)
Igazából még logikus is. A régi bakeliteken sokszor nagyon zavart a hangerőkiegyenlítetlenség. Pláne koszos, karcos lemeznél, kopott tűnél, amikor a finom, halk részek csak sercegtek...


Pedig valahol ott volt az igazság. Ezért szoktam eltúlzott reakcióimban gyakran emlegetni, hogy utoljára a hetvenes években tudtak igazán jól hangot rögzíteni.
Oldboy esetében pont meglepett, hogy a kompresszort hiányolja, így az előző fórumbejegyzése megnyugtatott.
--
Lealacsonyodhatunk odáig, hogy a zenét technikában mérjük, de a művészet másról szól. A sátán rossz. X.
bahon 2012. január 11., szerda, 21:35
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Köszönöm a linket, most már én is értem! (w00t)
Igazából még logikus is. A régi bakeliteken sokszor nagyon zavart a hangerőkiegyenlítetlenség. Pláne koszos, karcos lemeznél, kopott tűnél, amikor a finom, halk részek csak sercegtek...
oldboy 2012. január 11., szerda, 21:16
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Válasz bahon üzenetére:

Segítsetek kérlek! Tudatlan vagyok és ezt közzé is teszem (nem akarom a góglét leterhelni). Mit keres az Andromeda több hozzászólásában a "légsűrítő" melléknévként és főnévként egyaránt? Gyanítom, hogy nem a fújtatós harmónium használatára céloztatok. De komolyan, mit jelentenek ebben a szövegkörnyezetben?


Talán ebből meg lehet érteni a lényeget:
http://www.profiaudio.hu/index.php?menu=&oldal=cikkek/03_2007_05_09_kompresszor&hol=cikk&kategoria=3&honnan=10&mennyit=10

Egyébként én sem szeretem a túlkompresszált soundot, de az Andromeda esetében nem találom elég teltnek a hangzást. Talán az alulkompresszált nem a legjobb kifejezés erre, inkább az erőtlen lenne a megfelelő...
bahon 2012. január 11., szerda, 19:47
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Segítsetek kérlek! Tudatlan vagyok és ezt közzé is teszem (nem akarom a góglét leterhelni). Mit keres az Andromeda több hozzászólásában a "légsűrítő" melléknévként és főnévként egyaránt? Gyanítom, hogy nem a fújtatós harmónium használatára céloztatok. De komolyan, mit jelentenek ebben a szövegkörnyezetben?
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.068 seconds to render