Rövid idő alatt 2 csúcskategóriás death metal album Lengyelországból. Kijelenthetjük, hogy el vannak kényeztetve a stílus hívei. ;)
Az első két hallgatáskor még kissé értetlenül hallgattam a produkciót, aztán egyszerre csak megvilágosodtam. :D A zene szerintem gyengus, de Agnete M. Kirkevaag amit művel az félelmetes (néhol szó szerint) és simán Ő viszi a hátán az egész produkciót. Azt hiszem lehet a csajoknak felkötni az alsóneműt ha ilyen szintre szeretnének jutni. ;)
Én ezeket az orosz bandákat nem annyira szeretem ha ilyen zenei stílusról van szó. Most is ha választanom kellene simán az Ensiferum - From Afar mellett tenném le a voksomat.
Nagyon egyedit akart csinálni a banda, de sajnos én csak a magyar népdalok megerőszakolásának érzem ezt a produkciót. Az énekes csajnak viszont nagyon jó hangja van a folk zenéhez, remélem halljuk még egy "komoly" lemezen is énekelni. Én maradok Sebestyén Márta - Nyitva látám mennyeknek kapuját c. lemezénél, az "kissé" autentikusabb ennél. ;)
Sötét tónusú muzsika, ami ha nem is rejt különösebb újdonságokat, tucatnak nem mondanám. Hallatszik, hogy nem az északi népek szülöttei a fiúk és a lány, van benne egyéni íz. Egyébiránt elég nehéz hallgatnivaló, nem igazán köti le a figyelmem hosszú távon.
Odafigyelve hallgatva tényleg elég változatos muzsika ez, de a vokalizálás nekem sem jön be.
Az énekhang gazdájának személyi száma tuti másféllel kezdődik. Na, ne kínozzuk egymást tovább! o/
El lehet hallgatni, de nem egy nagy durranás a stílusában szerintem. A fő bajom, hogy hiányoznak az emlékezetes részek és az igazán jó dalok. Az egyébként igen szép borító meg illene egy doom albumhoz, de ehhez a zenéhez semmiképpen nem.
Nem fog meg túlzottan, de a részéről aki rá van kattanva a stílusra, simán érthető a magas pontszám.
Nem vagyunk igazságosak, mert a black/death stb. kliséket nem szoktuk sűrűn emlegetni, de tény, hogy ezek amik a power metalt övezik sokkal irritálóbbak; legalábbis nekem. Na meg valahogy a német humorra sem vagyok vevő. ;)
Death metal-ban maximális. Nincs idegtépő mindent beborító zajmassza, viszont van erőteljes hangzás és rombolás ezerrel.
Inkább a Vader háromszor... brrr ez nagyon nem az én zeném.
Fárasztó az orosz vikingek műsora. Ezen a lemezen is ugyanaz a gitársound, mint a többi hasonlón. Maradtak volna a balalajkánál.
Az a helyzet, hogy a magyar népdalokkal engem meg lehet fogni. Itt is ez történt. A tuc-tuc meg a dzsi-dzsi részek összeillesztése még nagyon durva; a koncepció elsőrangú, a női énekhang meg egyszerűen álomszép.
Biztos tök művészi a feszültség fokozására alkalmazni a disszonáns vonós hangzást - művészi, de idegtépő. Ráadásul eggyel többen vannak a kelleténél (a hörgő/morgó/károgira gondolok). A Pain Collector című szerzeményük tetszik, a többi lecsó.
Az ötlettelen "ének" csak ront az egyébként tök átlagos, semmitmondó témákon.
Sajnos nekem nem sikerült felfedeznem Arjen dalközpontúságra törekvését. Inkább csak álmosító lebegésszerűt a "vasárnapi ebéd" hosszúságú számokban. Hát ez gyengus.
Kiváló, könnyed modern zene. A csaj hangja alapján nekem Amy Lee ugrott be, a zene is hasonló mezsgyén mozog. Tetszik.
Ki mondta ezeknek a srácoknak, hogy mindenképpen kell vmi vokalizálás erre a lemezre? A zenei része egész jó, na de ez a hörgés...
A sok helyen megmosolyogtató szövegek ellenére jó kis lemezt raktak össze a farkasok. Az egy baja, hogy néha már túlzottan is teátrális.
Az a pillanat is eljött mikor végighallgattam egy Vader albumot igaz korábban mégcsak nem is kerestem a találkozás lehetőségét. Ezt a lemezt kihagyhatónak érzem.
Az albumon található dalok kétharmada működik nálam de hogy miért az biztos megérné a hosszabb elemzést. Működik mert ötletes, egyedi és kevés más zenében tapasztalható mélysége van. Abszolút a saját útjukat járják!
Én inkább a finn-norvég vonalat ölelem a keblemre ha már viking és folk metálokról van szó. Pedig nem minntha sokat hallgatnám bármelyiket is de 3 percnyi Einherjer vagy Moonsorrow többet ér mint a jelenlegi felhozatal nagyrésze. :-)))
Huhú! Ez a lemez ez egy igazi elrettentő példa. Papp Orsolyának azt ajánlanám (a hivatalos oldal szerint ő énekel) hogy nagyon gyorsan felejtse el ezt az amatőr bandát! Ja, a férfi szövegkántálás meg a próbatermi gitárhangzás odabax...
Nagyon érezni hogy a Darzamat már egy majd 15 éves banda és 5 lemez van a hátuk mögött. A gótikblekkekre már csak legyintek de most meg tudtak lepni.
Valahol az ötös és hetes pontszám közt ingadozik az értékelésem az éppen felcsendülő daltól függően.
Aki például ismeri az Ayreon lemezeket visszamenőleg annak egyből lejön hogy a Guilt Machine mennyivel frissebb zenét rejt. Kár hogy csak néhány dal ami olyan igazi gitárokkal teli.
Az hogy sok jobbat és hasonlót hallhattunk már (nehéz lenne tagadni úgyhogy aláírom) nem von le sokat az értékéből.
A kiállások nagyon tetszettek viszont sok téma rétestésztaként nyúlik kicsit fárasztva a hallgatót.
A Powerwolffal úgy voltam mindig hogy kurvajó zenét nyomnak de nem lehet őket igazán komolyan venni mert sok részlet már szinte a power-heavy metál paródiájába hajlik. Nem beszélve a szimfonikus kliséhegyekről. Azért a nyolc pontom azt jelzi hogy tetszett.
Atomgyilok. Sajna nekem a két feldolgozásszám lefele vitte a pontot, nem azért mert rossz, hanem mert tökéletesen felesleges.
Baromi jó agyrohasztó művészbuzulás. Egy bajom van csak vele, hogy a zene sokszor nem olyan elborult, mint az énekesnő és ilyenkor egy kicsit oktalannak érzem a nagy hőbörgést, vinnyogást. Ha időnként a zenészek is megkergülnének (lásd: Diablo Swing Orchestra vagy Stolen Babies) akkor simán menne a max pont. Azért kíváncsi vagyok a csaj hányszor hallgatta meg a Skunk Anansie albumokat...
Lakodalmas viking, metálkolbász és mézsörös csűrdöngölés.
Sírjak, vagy nevessek? Még gondolkodom. Bár azt hiszem a gyors felejtés mellett döntök.
Tecccik. Ennyi.
Ez most vagy valami, vagy megy valahova
Van aki sörrel, borral, van aki töménnyel, az is előfordul, hogy szintetikus szerekkel én pedig Lucassennel utazok.
átment rajtam, mint amikor dinnyére sört ittam egyszer.
Faja cucmák. Rágcsálom.
semmivel sem komolyabb, vagy komolytalanabb, mint a Rhapszóda, vagy a Manóháború. A helyén kell kezelni és akkor lehet rajta mókázni. Nekem egyedül a hossza nem gyere be.
Nem rossz ez, de ha a vokalista a többi nótában is a Fight Fire With Fire-ben torkából kibocsátott hangot produkálná jobban tetszett volna!
Bár zeneileg is nagyon bejövős a cucc, amit Agnete M. Kirkevaag összeénekel, az valami döbbenetes!Tény, hogy Skin is csinált hasonlókat, főleg az "Orgasmic" albumon, de ez nekem jobban bejön!Hihetetlen ahogy sokszor a könnyed, fátyolos, bárzenés énekdallamokból átvált valami hisztérikus kitörésbe!Talán a legjobb példa erre a hisztérikus énekre a Different Kind of Hell című nóta.Nálam eddig Anneke egyeduralkodó volt az énekesnők között, de most akadt egy vetélytársa!
Valóban szórakoztató alkotás, az erős akcentussal előadott heroikus, dallamos refréneken például többször is elmosolyodtam!:)De lehet, hogy nem is akcentus az, hanem óangol...
Szívekbe markoló, csontokig hatoló zenei szépség!Bizony mondom nektek, úgy kell ez a lemez a (magyar) léleknek, mint egy falat kenyér!Örök hála Mighty, amiért megismertetted velem ezt a CSODÁT!
Manapság már valahogy nem tudnak lázba hozni ezek a durva férfi vokál/kellemes női ének combós zenék...Persze "a hiba biztosan csak az én készülékemben lehet"...:)
Nem is olyan vészes ez!:)
Akinek a legutóbbi Ayreon lemez túl sok, nehezen emészthető volt, megnyugodhat, mert Lucassen ezúttal egy dalközpontúbb alkotással lepett meg minket.És valóban pozitívum, persze a jó zene mellett, hogy a különböző nyelveken elhangzó szövegfoszlányok közé a "a barátomhoz megyek, hazamegyek" is befért egy kellemes női hang interpretálásában!:)
Hogy tovább vigyem emp kollega átmenős kommentjét, szerintem olyan ez a lemez, mint az az ember, akin átment az úthenger: lapos...:)Viszont az utolsó dal kifejezetten tetszett!
Zeneileg nagyon rendben van a produkció: technikás, változatos.Viszont az "ének" szerintem is gyenge pont!A hörgés se az igazi, de a dallamos ének helyetti suttogós megoldások sajna kifejezetten gyengék!Uraim, szerezzenek be egy jó énekest, vagy egy jó énektanárt!Nem fogjuk megbánni!:)
Először megörültem, mikor megláttam, hogy a "Farkasok" új lemezzel jelentkeztek.Aztán gyorsan rájöttem, hogy én a Wolfmothert szeretem...:)Powerékkel ez volt az első találkozásom, és mit mondhatnék: ez az album emlékeztetett arra, hogy miért is hallgatok olyan ritkán heavy metalt.
Semmi meglepetés, egy újabb nagyszerű Vader lemez született. Nem egy De Profundis vagy Litany, de nincs messze ezektől.
Ez egyszerűen zseniális, nem tudok rá jobb szót hirtelen. :-) Ilyen egyedi, tartalmas, ötletes, hangulatos és mély csajos lemezt nagyon rég nem hallottam! A női hang tökéletes kifejező eszközként működik ebben a közegben.
Ez jól esett. :-) Vérpezsdítő, jó nótákkal teli, szórakoztató folk metal. Lehet mondani, hogy nincs benne semmi olyan, amit ne hallottunk volna már, és ez igaz is, de én azt gondolom, egy ilyen zenében nem kell újdonságot keresni, csak hagyni kell hogy elszórakoztasson. Ez itt maradéktalanul sikerült.
Díjazom az újítás szándékát, de számomra nem meggyőző az összkép; a zene színvonala túlnyomórészt bántóan az ének és szövegek alatt marad, sok helyen pedig mintha egyáltalán nem illenének össze az alkotóelemek.
Nem váltják meg a világot, de csinálnak érdekes dolgokat; a sok rövid instrumentális átvezetésből párat lehagyhattak volna, összességében jól elvoltam vele, szerintem a legjobb a Lunar Silhouette című dal. :-)
Sok jó zenei téma van benne, de sajnos az ordítós éneken nálam itt is bukik a mutatvány.
Mindíg vonzott Lucassen mester igényes, elmélyült világa. A pontszám mehet még feljebb is idővel. (külön köszönet a mesternek a Perfection című szám elejéért! :-D)
Kellemes, könnyed, de nem igazán jelentős, könnyen feledhető zene. Amíg szól kellemes, de utána többet nem nagyon vágyom rá, hogy hallgassam.
Tehetséges banda, jól zenélnek, de a kevesebb kicsit több lett volna, ilyen hosszú számokat az Opethet leszámítva sosem tudtam végig élvezni ebben a műfajban. Ezenkívül a gyenge vokalizálás sem segíti elő a maradéktalan élvezetet. Mindenképp érdemes lesz odafigyelni rájuk a jövőben.
Borzasztóan túljátszott, klisés, hatásvadász, álpátosszal teli valami ez. Ha paródiának készült, akkor rendben van, de félek tőle, hogy nem...
Ha ezzel lemezzel folytatódótt volna a Litany ki tudja most milyen szférákba járnának! Amúgy meg korrekt végig zúzós lemez! Én ezt is vártam.
Én már annak is örültem hogy a művésznő nem egy opera énekes!A karakteres női orgánum mellé frankó ,kicsit garázs soundos gityótémák igazán illeszkednek.Ez a jó! A rossz az hogy minden féle metal műfajt belekevertek!
Azzal tették volna fel a koronát ha oroszul dalolnak!De így is jó kis himnikus dicsőséges,csatába vonulós zene!
Etno prodidzsáj,burzum nyenyerével.Még ilyet!Kiakadtam!
Jó kis pszicho témáik vannak, és a női ének helyenként elég gonosszá teszi a hangulatot!Nekem bejön!
A számok tartalmasak ahhoz képest hogy hosszúak,dallamos tecnikás gitár tekerések,dara-sika minden ami a műfaj ismérve itt megtalálható,igényes kivitelben!!
A végére hagytam mert belehallgatva,úgy éreztem hogy ebbe bele kell szelleműlni és kicsit több odafigyelést érdemel.
Középes szintet megütő alkotás,nem tudják hogy modernek legyenek-e vagy komorak,de én sem lettem tőle se szegényebb se gazdagabb.
Chuck mester utolsó lemezeit idézte fel bennem.A nóták jól kezdődnek de ugyanúgy a semmibe is vesznek.Kicsit rövidebb megfontoltabb kerekebb dalokkal jobb lett volna! Na majd talán a következő lemez!
Roppant szórakaztató volt! Telis tele jó kis hevi himnuszokkal,régi-régi Stormwitch,Manowar vonalon.
A Vader életművet tekintve nálam ez a lemez csak valahol középtájon/hátul kullog.
A lemez hangulata és az énektémák ott vannak a szeren - megérdemlik az elismerést.
Rá kellett döbbenjek, hogy szinte teljesen "kiszerettem" ezekből a viking / folkmetálokból. A jóból is megártott a sok az elmúlt években....Pedig amit hallunk az kifejezetten jó, és talán tényleg az utóbbi idők legjobbja.
Szerintem egész ígéretes, de azért a korrektség kedvéért inkább nevezném ezt egy jól sikerült demónak...
Ha egy kicsit lankad a figyelem, a számok rögtön egybeolvadnak. (Odafigyelve legalább még rosszabb.) Egyes bandák miért elégednek meg az arctalan tucatprodukcióval?
Szimpatikus külsőségek (lásd még Akerkocke), témaválasztás, nameg a zene sem rossz....de az összképen inkább az atmoszféra dob sokat.
Lucassen Ayreon-on kívüli munkásságát tekintve egyértelműen ez viszi nálam a prímet.
Abszolút jellegtelen, sokszor egykaptafa groove-okra kapunk viszonylag kellemes, de nem kiemelkedő női vokált. Az meg külön érdekes hogy melodic death címkével promótálják. ;)
Nem állítom hogy leesett az állam, de egy ismeretlen bandától szerintem elég komoly meglepetéslemez! Már most méltó helye van a Death, Opeth, Augury, Neuraxis, Decrepit Birth. stb mellett.
A sallangok nélkül ez egy fasza lemez lehetne - na meg ha lenne egy vállalható énekes. És akkor ott vannak még a Halleluja, Hu-Há szintű dalszövegek...
Maga a deathmetál! Minden lemezüket szeretem és bár van jobb is - szerintem - ez sem kerül ki a lejátszóból a következő hetekben.
Stílusokat bátran mixelő, újító szándékú lemez lett. Rosszat nem mondhatok, de nem nekem szól.
Ha viking/ folkmetál, akkor Oroszország. De tényleg..... Az év lemeze ebben a stílusban. Kiforrott produkció minden tekintetben, óriási dalokkal. (A pontszám felfelé változhat!)
Ezúton szeretnék gratulálni az énekesnőnek. Az ő csodás hangja miatt voltam képes végighallgatni az albumot. Köszönöm.
Tucat gothic, talán egy kissé vastagabb szósszal. Azt a billentyű-szőnyeget sürgősen felejteni kéne...az inkább ciki.
Bizony, az az ének tényleg gyenge. Nem is tudtam egyszerre végighallgatni. Kár érte, ebben az anyagban több van!
Arjen mesteren elhatalmasodott a Floyd-mánia. ..Bár a minőségre törekvés ott lebeg minden pillanatban, én inkább az eredetit hallgatom.
Első hallásra jobban tetszett, aztán odafigyelve azért kibújt a szög....Eladhatóvá kerekített kissé sekélyes dalgyűjtemény, sokszor ugrott be az - általam nem szeretett - Evanesence neve is. Azért ha ilyen lenne a popzene, akkor többet hallgatnám a rádiót is.
a nyílvánvaló hibák (túl hosszú, elfolyó dalok, gyenge ének) ellénére megszerettem őket. Várom a következőt. Akár kedvenceim is lehetnek!
A heavy-metal Dschinghis-Khanjai. Mulatságos! Nem tudom, sírjak vagy nevessek...
Számomra a legállatabb Vader-album. Áttörést értek el nálam, eddig nem csipáztam komolyabban őket. A két bónusz feldolgozásnóta pedig csak hab a tortán \m/
Végre megint egy frankón sikerült viking mötál korong.
Az utóbbi 2 hétben oly' sokszor hallgattam végig, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül hajítom rá a 10 pontot. Mestermunka a javából.
COF, COB, DB-mix. Külön-külön sem bírom őket, hát még így egyben...
Nem szeretem a popzenét ):
Semmivel nem gyengébb ez az új felállás a réginél. Egy nehéz nap után még mindíg remek kikapcsolódás...
Régóta vártam már ezt a lemezt, a hozzá fűzött reményeimet pedig maradéktalanul beváltotta.
Ilyen énekesnővel és ekkora mega-dalokkal számomra még a langyos stílusmegközelítés is bocsánatos bűn...

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 136. 137. 138. 139. 140. 141. 142. 143. ... 505. Full screen Vertikális nézet
2009. szeptember 12.
Sheol Caayn Critical_Message emp oldboy Pistike66 rudolftor snecy viribusunitis Mighty_Ravendark Jillian ∑:
1. Sheol
Madder Mortem
Eight Ways
10 5 9 8 10 10 7 8.5 7     8.3
2. Pistike66
Vader
Necropolis
9 6 6 8 6 9 8 7 9 9.5 8 7.6
3. emp
Arjen Lucassen's Gui...
On This Perfect Day
5 5 8 9 9 8.5 7 9.5 7     7.6
4. snecy
Xenolith
Obscure Reflections
7 4.5 8 8 8 7.5 6.5 9.5 8     7.4
5. viribusunitis
Nomans Land
Farnord
7 5 5 6.5 7 9 7 7 9.5 9   7
6. Morsimperator
Darzamat
Solfernus' Path
7 5 8 8 6 7.5 8 6 6.5 7 10 6.9
7. rudolftor
Imperial Vengeance
At the Going Down of the Sun
6.5 4 6 7 6 6.5 8 8 7.5 6   6.6
8. Critical_Message
One Without
Thoughts of A Secluded Mind
7.5 8 8 5 5 6.5 5 6 6 3 9.5 6.3
9. Caayn
Powerwolf
Bible Of The Beast
4 9 8 7 4 4 6 6 4 6   5.8
10. Mighty_Ravendark
Virrasztók
Az Emlékezés Órája
5 8.5 3 4 10 6 4 6.5 5 10   5.8
∑:
6.8 6 6.9 7.1 7.1 7.5 6.7 7.4 7 7.2 9.2 6.9
alcapone 2009. szeptember 11., péntek, 19:18
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Válasz butch üzenetére:

Ha nem üt, akkor ajánlom helyette a figyelmedbe: Masachist - Death March Fury. Kiváncsi vagyok, mit szólsz hozzá :-)

Majd belefülelek.
--
gabraut nach dem deutschen reinheitsgebot
butch 2009. szeptember 11., péntek, 12:38
butch
Csatlakozott:
2008. augusztus 25.
Hozzászólások: 610
Válasz alcapone üzenetére:


Ez egy remek válogatás lemez. (hrhr)
Az eddigi legjobb pillanataik összefoglalva (gitár témák, hörgések). Amúgy nagyon állat.
Bár ezek a gitár trilák nem voltak eddig jellemzők rájuk.
Ha nem üt, akkor ajánlom helyette a figyelmedbe: Masachist - Death March Fury. Kiváncsi vagyok, mit szólsz hozzá :-)
emp 2009. szeptember 10., csütörtök, 23:18
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz oldboy üzenetére:

Gyerekek!Szerintem a játék kérdés nincs befejezve...
Ugyanis így hangzik:"Milyen állatok láthatók az Ex Zenekar"

Mégis mijén?
Koncertjein, turnébuszán, próbatermének falán, netán a lemezborítón? (a)

Vagy a megfejtőnek kell befejezni a kérdést, és megadni az arra való választ? (6)Nem a részvét az eredmény, hanem a fontos...
alcapone 2009. szeptember 10., csütörtök, 15:42
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Válasz oldboy üzenetére:

Gyerekek!Szerintem a játék kérdés nincs befejezve...
Ugyanis így hangzik:"Milyen állatok láthatók az Ex Zenekar"

Mégis mijén?
Koncertjein, turnébuszán, próbatermének falán, netán a lemezborítón? (a)

Vagy a megfejtőnek kell befejezni a kérdést, és megadni az arra való választ? (6)

Szerintem nem a kérdés a lényeg, hanem hogy mindenki nyer. (hrhr)
Én má' be is küldtem az én megfejtésemet (knifed)
--
gabraut nach dem deutschen reinheitsgebot
alcapone 2009. szeptember 10., csütörtök, 15:40
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Válasz butch üzenetére:

higgyé' bennük baze, nem ögy killing vagy disztroj, de azé nem is cüzlánkodnak rajt!!!

Ez egy remek válogatás lemez. (hrhr)
Az eddigi legjobb pillanataik összefoglalva (gitár témák, hörgések). Amúgy nagyon állat.
Bár ezek a gitár trilák nem voltak eddig jellemzők rájuk.
--
gabraut nach dem deutschen reinheitsgebot
oldboy 2009. szeptember 10., csütörtök, 15:35
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Gyerekek!Szerintem a játék kérdés nincs befejezve...
Ugyanis így hangzik:"Milyen állatok láthatók az Ex Zenekar"

Mégis mijén?
Koncertjein, turnébuszán, próbatermének falán, netán a lemezborítón? (a)

Vagy a megfejtőnek kell befejezni a kérdést, és megadni az arra való választ? (6)
butch 2009. szeptember 9., szerda, 12:59
butch
Csatlakozott:
2008. augusztus 25.
Hozzászólások: 610
Válasz alcapone üzenetére:

Kösz! Így köll fogalmazni, hogy én is megértsem, me' nemcsak finnyás pestiek óvassák a 'forgácsot ám. (hrhr)
Szóval fasza? Bár én már nem nagyon hiszek bennük:(
higgyé' bennük baze, nem ögy killing vagy disztroj, de azé nem is cüzlánkodnak rajt!!!
alcapone 2009. szeptember 8., kedd, 23:57
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Válasz Mighty Ravendark üzenetére:Olyan, mint egy jú húsban lévő hízó a parasztbácsinak m/

Kösz! Így köll fogalmazni, hogy én is megértsem, me' nemcsak finnyás pestiek óvassák a 'forgácsot ám. (hrhr)
Szóval fasza? Bár én már nem nagyon hiszek bennük:(
--
gabraut nach dem deutschen reinheitsgebot
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.079 seconds to render