A népzene sokkal markánsabban jelenik meg most, köszönhetően a Fajkusz Bandának, és ez nagyon jót tett a zenének. A hangzás is csodás lett szerintem. Azt viszont még szoknom kell, hogy az egész lemezen egy önálló gondolat sincs a szövegek terén. OK, hogy pont ez volt a koncepció, de akkor is...
Egyik kedvenc black/death bandám, de azért lehet, hogy nem kellene évente új albumot kiadni, mert az senkinek nem válik a hasznára.
Szeretem én a szardíniát olajban, és tényleg nem gond nekik a hely, jól elvannak egymáson a konzervesdobozban. Ennyit tudtam elmondani az album kapcsán. :|
Hörgicsélős doom/death metal női énekkel megfűszerezve. A recept szerint akár jó is lehetne, de nem az; sokkal inkább középszerű és unalmas. Igaz, hogy bemutatkozó lemez; na hátha majd a második próbálkozás jobban sikerül.
Nem sok jó magyar bandát ismerek, de ők feltétlenül közéjük tartoznak.
Az e stílusban megjelenő albumok igencsak egykaptafának tűnnek. Nincs vele semmi baj, de nem nekem való zene.
Egyelőre nem ragadott magával a zene azt kell mondjam. Először is 1:15 perc a játékidő; na ne vicceljünk már kérem! Más bandánál ez két tisztességes hosszúságú nagylemez. Aztán nagyon túlzásba van víve ez a szimfónikus megközelítés az én ízlésemnek. A legnagyobb baj viszont, hogy elment mellettem az egész. 1 db jó dalra nem emlékszem vissza, csak szól, csak szól és ennyi...
Egyszerű de nagyszerű. :) Legutóbb a Torture Killer - Swarm albuma szórakoztatott el ilyen jól a hasonló stílusból. Ja, és sokkal jobb, mint a nagy név Six Feet Under.
A tavalyi lemezzel hasonlítottam össze, és bizony két új énekes ide vagy oda, az előző egymagában jobb volt mint az újak együtt. Ezen kívül a Holographic Universe éles, tiszta hangzása is jobban illett ehhez a fajta zenéhez.
Jól tudva (és annak megfelelően értékelve), hogy a Dalriada sorban hova tartozik ez a mostre EP - maximális és hibátlan. A már ismert számok új köntösben csodásan ragyognak, az újabb szerzemények pedig idővel felnőnek hozzájuk.
A kecskezombis lemeznél jobb hangzással felvértezett fekete fém. Ezért egy egységgel többet is kap, mint az előző remekmű.
Zsondítóan unalmas. Rengeteg dolgot menekítettek át - valószínűleg űrhajón - a 70-es évekből, azonban a világ azóta már más egy kicsit.
Az AIC által művelt melankólikus hard rock még OK lenne de ott vannak azok a fránya pszichedelikus, nyakatekert, helyenként disszonáns részek. Na azok nem kellenének. Persze, az az AIC sajátja, tudom én, de mégis. A cucc egyébként kőprofi, Cantrell-imádók napi betevője lesz ez a lemez.
Heuréka! Találtam néhány érdekes pillanatot a 72 percben...
Erőteljes és pusztító... és ez nem csak a kiváló soundnak köszönhető. A témákat ügyesen váltogatják a srácok, még a magamfajta dallampártit is le tudnak kötni.
Kellemes hallgatnivaló. Ugyan nincs rajta semmi olyasmi amitől alsót kéne váltanom, de egyenlőre marad a rotációban.
Monumentális, fenséges és hátborzongatóan gyönyörű! A Resign To Surrender bevezetője mondjuk jöhetett volna az újabb kori Dimmu műhelyből, amit aztán Simone hangja rendbe vág. Hihetetlen ez a csaj. A turnéhoz remélem felbérelnek egy nagyzenekart meg egy kórust; úgy lenne az igazi.
Jobban esik, mint a Belphegor, de ez most csak sovány vigasz.
Nem sok hörgős éneket (is) felvonultató banda zenéje tetszik, ez egyike a keveseknek. Húzós, zúzós cucc kis szépséghibával. A sound témában tökéletesen egyetértek Sheol véleményével.
Egy dolog miatt nem vált soha kedvencemmé a Dalriada, ez pedig az énekesnő hangjának a képzetlensége. Kicsit olyan baltával faragott. :D A korábbiakkal összevetve egyértelműen ez tetszik a legjobban..........
Hiba volt legelőször a Der Geistertreiber c. klipet megtekintenem a bandától. Mért is kellett a leggyengébb számot klipesíteni nem tudom. Szóval a gyenge kezdés után a dalok többsége igen-igen elnyerte a tetszésemet.
Vártam hogy történjen valami érdekes de csak nem jutottak egyről a kettőre. Ásítoztam.
Metálosabb hangzással talán tetszene. De kétlem......
Nem is tudom ezt a zenét mi mozdíthatná ki ebből az egyhangúságból. Illetve rájöttem, az ha kikapcsolom. :DD
Nekem kicsit összefolynak a dalok de idővel lehet letisztul a helyzet. Benne van az idei három legigényesebb magyar album közt.
Megnyerő zenét játszik a csapat. kedvenc album tőlük a The Burning.
Szerintem kifejezetten keményedett a zene hála a friss igazolásoknak! Az egyetlen igazi bajom talán a lemezhossz és a Within Temptationre hajazó szimfonikus megoldások.
Az egydimenziós death metálokból olyan 25 perc egészséges maximum egyhuzamban. A maradék 16 olyankor a következő körre marad :))))
Pont erre gondoltam amikor az előző fordulóban szót ejtettem a Scar Symmetryről mint kommersz zenét játszó csapat. Pár éve tetszett amit csinálnak de sem a váltott ének (ponthogy zavaró és közönséges), sem a komplex death/power metal nem újdonság már.
Ha nem lenne az utolsó két újravett tétel, akkor ez nekem egy 10-est megérne, de véleményem szerint elcseszték az említett Szondi két apródja I-II-t. Ettől függetlenül izmos alkotást raktak le ismét az asztalra. Bár tetszik a végeredmény, azért a tempón kicsit lassítani nem lenne ostobaság, mert így könnyen elfáradhatnak, az meg senkinek nem lenne jó.
A néhány album óta tartó dallamosodás igazán jót tett a zenéjüknek. Az még a jövő és néhány meghallgatás kérdése, hogy az előző opusz vagy ez a jobb, egyenlőre holtverseny.
A maga kis pszichedelikus, elvont világában ez az album kiemelkedő.
Sajna nincs összehasonlítási alapom. Tetszett.
Unalmas, vontatott, nyögvenyelős, nem jó.
A várakozásoknak megfelelően egy újabb felsőligás pogány alkotást szolgáltattak nekünk a srácok. Hail Bornholm! Hail Long!
Sokáig agyaltam, hogy vajh mi alapján ítélkezzek eme csodás alkotás felett. Ha az alapján, hogy milyen zenei élményt adtak, akkor bizony csak 4, azonban ha objektíven, saját műfajában tekintek rá, akkor kb. 6 pont lenne. Tehát maradt az arany középút :)
Kellemes meglepetés az anyag, lévén nem lételemem ez a fajta muzsika. Annyi már bizonyos, hogy műfajában az egyik legjobb banda :)
Jóféle, csontegyszerű groovy death metál. Végigpörgeted, lezúz.
Ezt még nehezebb volt végighallgatnom, mint a Thunderstone-t, mert ugye billentyűs póvermetáltól nem várok sokat, na de egy svéd dallamos "death" bandától azért valamivel többet. Szóval ez iszonyat gyenge.
Nem adta magát könnyen a lemez, de nem bánom, hogy türelmes voltam vele! 5 pontról indult, de lehet, hogy egyszer ezt a 8-ast is kevesellni fogom. Tény, hogy hatalmas fába vágták a fejszéjüket a zenészek, hisz Arany versei, balladái nem éppen 2-3 versszakos, könnyed, jól ritmizálható alkotások! Ennek ellenére kimondottan jól sikerültek a megzenésítések, átiratok, még akkor is, ha itt-ott ki kellett hagyni 1-2 versszakot, meg az énekritmusok sem hatnak mindenhol természetesnek. Tehát összességében nekem tetszik a produkció, bár (most tudom, hogy sokan hülyének fognak nézni) szerintem nem éri el a Virrasztók albumának színvonalát. Vagyis pontosítok: engem a Virrasztók jobban megérintett.
Azt hiszem ehhez a zenéhez még nem vagyok elég érett...:)
Az tuti, hogy nagy hatással volt a csapatra a Syd Barrett nevével fémjelzett korai Floyd zenéje! Egyébként simán el tudom képzelni, hogy a lemez hallgatása hasonló élményt nyújt, mint egy LSD-trip. Ja, és ha a srácok szeretnék növelni a lemezeladást, javaslom, hogy minden CD-re nyomjanak egy matricát a következő szöveggel: "Neil Armstrong, Jurij Gagarin és Farkas Bertalan ajánlásával":)
Először is kezdeném ott, hogy a zenekarnak mindig is két énekese volt. Egy jó: Jerry Cantrell, és egy zseniális: Layne Staley. Viszont a dalokat, sőt az énektémák nagy részét is Jerry szerezte/ötölte ki, tehát szerintem nélküle lenne elképzelhetetlen az AIC! De hál Istennek ő itt van, és hozza is a formáját! Sőt, szerintem legalább annyit énekel a lemezen, mint Duvall úr, és néhol Jerry hangja már kísértetiesen Staley Mestert idézi! Egyes dalok meg, mint pl. a Your Decision olyanok, mintha Cantrell Degradation Trip című szólólemezéről maradtak volna le. Tehát én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon erős visszatérő album lett, bár már nincs olyan súlyos (heroinista, szuicid) hangulata, mint a régi lemezeknek.
Teljes mértékben egyet értek Sheol kollégával, annyit hozzátéve, hogy a borító és a booklet képei nagyon igényesek, szépek! Reméljük legközelebb a zene is felnő erre a szintre!
Úgy érzem ez egy nemzetközi színvonalú produkció. Ennek ellenére, mivel nem az én stílusom, szinte biztos vagyok benne, hogy soha többé nem fogom meghallgatni ezt a lemezt...
Hallgattatja magát a lemez, valóban szinte végig magas a színvonal. Az utolsó dalba meg tényleg belepakoltak mindent, amitől ez a stílus jó! Sőt annál talán egy kicsit még többet is.
Nekem ez túl hosszú, túl szimfós, túl áriázós. Jobban örültem volna ha több olyan valóban gyönyörű, magával ragadó énekdallamot sikerült volna összehozniuk, mint a Kingdom of Heaven utolsó 5 percében, vagy a Burn to a Cinderben. De hát ugye tudhatjuk Gaobr-tól, hogy "a volna a leghazugabb szó..."
Igazi régi vágású, sallangoktól mentes crossover zene ez! Bár nem egy új "találmány" mégis frissebbnek hat, mint a legtöbb metalcore csoda lemeze! Edzés közben pedig kifejezetten jól esik hallgatni! Bemelegítéshez, és levezetéshez meg ajánlanék egy kis Pro-Paint!
Lassan kezd már hányingerem lenni a hörgicse váltakozik nyálénekkel típusú bandáktól/lemezektől. Bár ez az album is belegyömöszölhető ebbe a kategóriába, valami miatt mégis tetszik. Talán a jó dalok miatt? Fene tudja...:) A címadó nótában felbukkanó flippert idéző effekt meg (bár mintha a Muse már használt volna valami hasonlót) brilliáns húzás volt!Mondjuk azért azon elgondolkodhatnának a zenekar tagjai, hogy érdemes-e évente új lemezzel jelentkezniük!
Tény és való, hogy elég súlyosan megerőszakolták ezen a lemezen a magyar nyelv kiejtési szabályait, én azonban nem vonok le most ezért, mégpedig 2 okból: egyrészt mert szinte minden dalszöveg esetén ez a helyzet, csak szépirodalmi művek megzenésítésénél jobban feltűnik, másrészt pedig a zene és ének olyan csodálatos, hogy nagyrészt képes az említett tényt ellensúlyozni számomra (na jó, egy fél pontot mégis levonok:-))
Gonosz atmoszférájú, sötét black/death metal jó dalokkal, erősen ajánlott a stílus híveinek.
Elég vegyes az összkép, egy része igen jó, másik része unalmas és egy harmadik része idegesítő. :-)
Mekkora lemez lehetett volna ez Layne Staleyvel... Dalok jók, és az új fiú sem énekel rosszul, csak nincs olyan karizmatikusan egyedi orgánuma mint Staley-nek. Továbbra is a Facelift marad a favorit.
A Nights in Solitude nóta nagyon tetszett, a többi nagyrészt unalmas. Én nagy rajongója vagyok ennek a stílusnak, de ez egy meglehetősen közepes alotás, a sok beszélő rész meg még idegesített is időnként.
Hangzás lehetne jobb is de nem vészes, ezen kívül nem találtam benne hibát, roppant hangulatos pogány black.
El kell ismernem, hogy ez marha jó képviselője műfajának. Ez kérem nem billentyűs nyálmetál :-) ez egy dögös, harapós power metál lemez kiváló énekkel és épp annyi billentyűvel ami még nem rontja el. Kellemes meglepetés.
Az Epica eddig is az élmezőnyben volt a műfajban, most pedig tovább szilárdította helyét. Simone Simons csodálatosan énekel, a nagyszerű szimfónikus betétek pedig még tovább fokozzák a monumentalitást. A 75 perc alapesetben tényleg sok, de ezt történetesen boldogan hallgattam volna még tovább is. :-) A Madder Mortem és az Ava Inferi mellett az év harmadik kiemelkedő csajos lemeze számomra!
Na ez egy igazi gyilkológép, elkezded hallgatni, rövid idő alatt kitapossa a beledet. :-) Nagyon állat!
Ebből a fajta zenéből aztán végképp fölösleges évente új adagot kiadni, még az előzőt se lehetett ennyi idő alatt megemészteni. :-) Eléggé műanyag ízű a dolog, igazán jó dalok sincsenek, az előző lemezük sokkal jobb volt. A zenei tudás viszont megkérdőjelezhetetlen.
Csakis a hazai palettához tudom mérni hiszen honi irodalmat és történelmet dolgoz fel,magyarul! Pl. Finn népi eposzokat finn nyelven is csak a maga környezetében tudnám értékelni!Ilyen viszonylatban tehát (nyóc).
Mormolok pár zsolozsmát a zenekar lelki üdvéért mert ilyen gonosz lemezt már régen hallottam!
Ahogy elnézem a felhozatalt ezzel az anyaggal túl is lettem a nehezén!Ez nem metál,ez Oasis!
Bármekkora név is az AIC nekem sosem jöttek be a Seattlei bandák,és lemez sem változtatott ezen!
Maximálisan kihasználták a műfaj szűk korlátait! Borús hangvitel,szomorú feeling úgy ahogy kell! És!! Azért ne az új Nílus után hallgassátok!!
Másfél évtizedet töltöttem a magyar underground színtéren és mindig félek ha magyar bandát kell értékelni!Röviden kis pénz kis foci!De ez elsőre bejött és amikor a lemezborítóval összhangba került,akkor jött le igazán! Összkép+összhang, nekem bejön!
Az énekes letépte a bőrt az arcomról! Zúzos és kerek gitártémákból látszik hogy nem most kezdték a tehénfejést!
A Gregoriánus és a szimfóbetétek mellé nem tudott még mit hozzá tenni,amitől jobb lett volna mint az előző lemez! Az idén megannyi hasonló anyag került piacra,ezt még elteszem azért későbbre!
Hát nincs szét technikázva az szent,de pont ettől állat.Végig bólogatott a fejem,az elejétől a végéig!
Ha nem lenne szétnyivákolva több is lehetne belőle!Csak a brummogó énekkel pengés death metal lehetne,de lerondították ezzel a kappan hanggal!
érdekes zenét játszanak
jó kis grundge zenét játszanak.
nagyon jó banda.
tuti black csapat magyarországról
jó ez a banda death metalben jók nagyon.
Továbbra is bántja a fülem a rossz hangsúly. Zeneileg pedig nagyon rendben van. Még mindig lehetne kicsit több tisztán népzenei elem.
A daloknak alárendelt művészi alázat iskolapéldája. Na, ettől más,mint a többi hasonszőrű banda. Óriási!
A nagy lelkesedés hamar átváltott unalomba. Kevés ma ez, sokkal jobbak is vannak....!
Ez a "nem szép része" a munkánknak. Végighallgattam egyszer. Nem idegesített, de nem is kötött le.
Kifejtős és lassan építkezik. Nagy baj nincs vele, alkalmanként előkerülhet.
Egy újabb pannon csoda. Az év egyik leghangulatosabb pagan/black lemeze. Óvni, vigyázni rá! Közkincs!
Míves fémmunka. Pechére elég komoly manapság a konkurencia. (Brainstorm) Ebben az összehasonlításban azért alul marad.
Rendben van. Nem áll közel hozzám, de nem is érzek feltétlen kényszert a cinkelésére.
Lemezről lemezre hozzák a várt, magas szinvonalat. A megbízhatóság mintaképei. Ők sem ma kezdték, és ez hallatszik is.
A zenészi kvalitásokon mindig elcsodálkozom. Mi lenne, ha megtanulnának dalokat is írni?!
Ennyi riff maradt meg bennem, mire végigküzdöttem magam a mostanában nagyon népszerű népi-nemzeti fémen.
Ezek aztán gyűlölik a szépséget és a szeretetet. Engem nem érint meg a fekete oldal.
Egyértelműen az utolsó szám a legjobb a lemezen, mert megmenekülsz tőle. Na jó, vannak benne értelmes hangfoszlányok is.
Nazareth, Nirvana és a középidős Metallica egyvelegének érzem. Nem rossz, de ritkán van kedvem ilyesmit hallgatni.
A női ének úgy hatott rám, mint a Noumenánál: libabőrös lettem tőle és így elrepített a valóságból. Kár, hogy néha untam a zenét.
Trú, de nem nekem való.
Keményített power: kell ez nekem, mint rántásba a liszt.
Már a harmadik track után lehetett sejteni, hogy a kezdő téma lesz hallható végig a számon, néhol megtűzdelve egy-egy szólóval. Véletlenszerű lejátszással tízezer szám között elfér. A 4 éves doboskezdemény viszont jópárszor jelezte, hogy ez jó! (Beszélgetnem kell asszem vele...)
Ahh, fellélegzik az ember a harmóniákon és döng rendesen. Marad!
A sógorok első számú Isten és vallás gyalázó társulata ismét bebizonyította az új lemezzel, hogy él és virul....
Igazi finn power téma: dallamos, epikus, áriázós, könnyed hallgatni való a Jungle Rot után.:)
Mi a f*** az a SFU? Tettem föl magamban a kérdést az újabb mestermű (és év lemeze gyanús anyag) hallgatása közben. Egyszerűen hibátlan a maga nemében! Egyszerű, mint a zsíros kenyér, viszont annál gyilkosabb és még a csontokat is felőrli. Igazi underground kult zenekar ez kérem! A helyükben nem is bánnám, hogy a szó hagyományos értelmében (annyi-annyi lemez után) még nem futtotak be.
Most hallgattam őket először, de nem vágott hanyatt. A rengeteg szintis pötyögés meg csak lefelé vitte a pontszámot. Ha melodikus death metalt akarok hallgatni, arra ott vannak a régi Hypocrisy CD-im.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 139. 140. 141. 142. 143. 144. 145. 146. ... 484. Full screen Vertikális nézet
2009. október 24.
Sheol Caayn Critical_Message fkanya Mighty_Ravendark oldboy Pistike66 rudolftor tomlord viribusunitis bahon alcapone ecsedyadam ∑:
1. viribusunitis
Bornholm
March for Glory and Revenge
8.5 7 8 7 9.5 7 9 8 8 9.5 5     8.1
2. Morsimperator
Epica
Design Your Universe
7.5 10 9 9 8 7 10 6.5 6 7       8.1
3. Sheol
Dalriada
Arany - album
8 10 8 8 9 8 8.5 8 5 7.5 4   10 8
4. alcapone
Jungle Rot
What Horrors Await
8 6 7 8 8 8 9 7 8 8 7 9.5   7.7
5. bahon
thunderstone
Dirt metal
6 8 8 10 5 8 8 8 6 7.5 9 7   7.6
6. Pistike66
Belphegor
Walpurgis Rites - Hexenwahn
9 5 7 5 9 6 9 9.5 8 9.5 5 8   7.6
7. Caayn
Scar Symmetry
Dark Matter Dimensions
7 9 6 9 4.5 8 6 7.5 8 7 8 6.5   7.2
8. oldboy
Alice In Chains
Black Gives Way to Blue
  7 6 8 8 9 7 6 7 6 7     7.1
9. rudolftor
Nox Aurea
Via Gnosis
6 5 3 6 5.5 6 6.5 8.5 8 7 7.5     6.2
10. Mighty_Ravendark
The Movements
For Sardines Space Is No Probl...
4 5 5 5 10 8 5 4 7 5 4     6
∑:
7.1 7.2 6.7 7.5 7.7 7.5 7.8 7.3 7.1 7.4 6.3 7.8 10 7.4
Sheol 2009. október 23., péntek, 12:32
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Gratulálok! 8-|
--

emp 2009. október 23., péntek, 11:30
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
BÖFFFF!!!!
Sheol 2009. október 23., péntek, 09:31
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Válasz Mighty Ravendark üzenetére:

Én is meglepőre készülök. (hrhr)


Jaj! x|
--

MotherRoad 2009. október 22., csütörtök, 23:14
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Csak nyugodtan. :-D
Én is meglepőre készülök. (hrhr)
--
Get Stoned!!!
alcapone 2009. október 22., csütörtök, 22:58
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Mit szólnátok, ha a következő fordulóra valami hc-t ajánlanék (az új Maximum Penaltyra gondoltam). Úgyis ritkán vannak hasonló anyagok.
bahon 2009. október 21., szerda, 19:39
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Megjelent a várva várt Brainstorm legújabbja, a Memorial Roots!!! (8)

...és milyen tetszetős borítóval!
viribusunitis 2009. október 21., szerda, 07:19
viribusunitis
Csatlakozott:
2003. december 28.
Hozzászólások: 252
Válasz Pope Fapalot üzenetére:

Az Epica ismét sikeresen lebontatta velem a szobám, hihetetlen mekkora erővel halad előre ez a banda.
Őszintén mondom, én anno, a 90-es évek végén, 2000 elején nagyon szerettem a Nightwish első lemezeit, de az Epica -hoz képest háááát ;-)

Emlékeztek még valamelyik korábbi hangpróbáról az Exxasens -re? Nos, kijött a második albumok, ismét egy csalódás :'( Kár értük.

Na igen, nem is mertem ajánlani....pedig az előző lemez ma is gyakori vendég nálam....
alcapone 2009. október 20., kedd, 17:34
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Válasz Sheol üzenetére:Ezzel a hozzáállással soha nem lenne 1 db HP sem befejezve. ;-)

Ilyen negatív görény vagyok. (bag)
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.06 seconds to render