Hát igen az Immortal neve fogalom a black metal stílusban, így nem is csodálkozhatunk, hogy Ők szar albumot nem tudnak csinálni. Az is nagyon érdekes, hogy mennyire egyénien, rögtön felismerhetően művelik a zenélést. Lehet, hogy nem ez a legjobb albumuk, de nagyon ott van az biztos. Szóval ne próbáljatok mégegyszer 7 évet várni, szegecses panda macik!
Szerintem nem lett ez olyan rossz lemez, annak aki kedveli a stílust. Az olyan jó számokból, mint a "Frozen" vagy éppen a címadó kellett volna több; mert így nálam sem pályázhat az év gothic metal albuma címre.
Végre megjött az eszük a srácoknak, és újra jó zenét játszanak. Pedig én már lemondtam róluk, de kellemes meglepetés ért az album hallgatásakor. Egyéniségek ők nem vitás.
Érdekes muzsika ez bizonyosan elmondható róla, de hogy ez valaha is lekötne engem hosszabb időre azt nem hinném.
Ilyen "A" kategóriás death metal termés mellett nem hiszem, hogy lesz majd időm vagy kedvem a "B" kategóriás cuccokat hallgatni. Mehet a polcra a Vader, Behemoth stb. mellé.
A mély hangok valahol elvesztek a stúdiómunka során. Szerintem erre a bandára már 10 perc múlva sem fogok emlékezni.
Saját stílusában tényleg kiemelkedő anyag, de ebben a mezőnyben nálam nem érhet több pontot.
Jah, CM, ez nem a 4. dimenzió! :D Én egyvégtében nem is tudtam meghallgatni, mert egy nagyobb dózistól már igencsak elkezdett zúgni a fejem.
Az ilyen zenéknél mindig az az érzésem, hogy ha egyet hallottál akkor mindet hallottad. Semmi nem marad meg belőle miután megszűnik szólni, amíg szól addig viszont jól elzakatol.
Ezek bolondok.
Remek, minden igényt kielégítő visszatérés, aminek azért is örülök nagyon, mert számomra a Sons Of Northern Darkness utáni feloszlással hatalmas űrt hagytak maguk után.
A legjobban tőlük tartottam, de úgy látszik fölösleges volt.
Nagyon nehéz zene ez: nagyon lassú sludge itt-ott drone-nal és egy kis ambienttel valamint tudatmódosító szerekkel beoltva. Jó ez, ha pont ilyenhez támad kedve az embernek, ám normális esetben el lehet rajta aludni.:)
Hol van már az In Their Darkened Shrines? Merült fel bennem a kérdés. És azt hiszem, hogy annak aki régóta ismeri őket nem kell ezt elmagyaráznom. A többiek kedvéért: elvesztek a komplexitásban a zene hangulatának rovására. Nincs Unas, Slayer Of The Gods, Hall Of Saurian Entombment, Sarcophagus. Félreértés ne essék, nem felejtettek el ők zenélni, csak már nincs az az érzésem a hallgatásukkor, hogy egy piramis szűk, dohos levegőjű folyosóján lépkedek, miközben szkarabeuszok szaladnak el a lábaim előtt és rég holt fáraók szellemei kisértenek a szomszédos járatokban. Ennél kevesebbet csak különleges esetben adnék egy Nile korongra.
Nekem ez túl dallamos, túl hosszú és unalmas. Egyébként nagyon igényes és a srácok nem kicsi hangszeres tudásról tesznek a lemezen tanúbizonyságot. Néhány ígéretes pillanatot leszámítva csak elment a fülem mellett.
Nincs ezzel a lemezzel se semmi gond, korrekt munka a már megszokott magas színvonalon. Nálam azonban a régi lemezeik a nyerők...
Eleinte fenntartással közeledtem felé, de kezdeti aggályaimat a lemez végére sikerült leküzdenem. De azért így is rendesen megborította az egyensúlyomat.
Azért az Immortal nélkül szegényesebb lenne a zenei paletta. Még ha nem is az én zeném, de jó tudni, hogy a sminkmániásoknak lesz mire kifesteniük magukat.
Borús. Az én hangulatom is, a zene és a produkció is. A Hide And Seek-ről azt hittem egy hosszú intro, aztán maga az is egy dal. Brrr... A többiektől eltérően én még az új Leaves' Eyes-t is jobbnak tartom ennél.
Csalókának érzem az új PL lemezt. Hangzásban, dalszerkezetben sikeresen visszalépkedtek az Icon időkig, azonban tartalomra nekem ez valahogy kevés.
Egy agyzsibbasztó hét után kifejezetten jólesett. Nem mondom, hogy ezután csak belassított cuccokon fogok élni, de ez a keleti dallamokkal felvértezett idegsimogató zene elő fog még kerülni (csak el ne feledkezzek róla).
Helyenként teljes a zenei káosz.
Hú, ez nagyon embert próbáló volt végighallgatni. A gyenge hangzás még csak rontott az amúgy sem combos dolgokon.
Alapvetően óvatosan közelítek a progresszív zenékhez. Képes vagyok az első öncélú, semmitmondó hangszerbemutató után kikapcsolni a jobb sorsra érdemes albumokat. A Redemption-t hallgatva nem tettem, és milyen jól tettem. Magával ragadó az a hangulat ami árad a dalokból megkoronázva mindezt egy király énekessel. A HP egyik kellemes meglepetése.
Az a néhány dallamos gitárfoszlány nekem édeskevés egy lemezen. Maradok a Pain projektnél.
Ez nekem nem elég kommersz... ha az lenne, talán bekerülne az elviselhető kategóriába.
Ehhez most nagyon nem volt hangulatom, de nem rossz. Inkább hallgatok ilyeneket, mint death metalt. :)
Kicsit sajnálatos hogy 7 évet kellett várni erre a jó kis albumra. Mondom ezt azért mert bandák sokasága ennyi idő alatt 6 albumot is kiad tök feleslegesen. Megérte várni!
Bíztam bennük de sajnos ezzel az albummal sem fog messzébb jutni a ToT! Pedig akár a Paradise Lost esetében úgy a ToT esetében is nagy szüksége lenne a metal színtérnek ha jó formában lenne a banda márcsak a múlt miatt is.......
Nagyjából osztom renato véleményét. Az In Requiem óta pláne látszik hogy komolyan vissza akarnak térni a régi doomos gyökerekhez és ez egyértelműen sikerült is. A két klasszikus album mellé 3.-nak jó lesz ez :)))))))
doom metal, én nem így szeretlek.
A Nile zenei világa nem áll hozzám túl közel. Azt az ellenállhatatlanságot nem éreztem ami hatott többetekre is.
Átlagos ez kérem minden tekintetben. A dallam-hegyekben nincs hiány és többek között emiatt sem tudom hova rakni.
A Redemption immár lemezek óta hozza azt a szinvonalat ami a Fates Warning-Queensryche-Dream Theater legjobb időszakait jellemzi. Ray Alder meg.......hihetelen sokat hozzátesz!
Eleinte egész lelkes voltam de aztán gyorsan kibukott hogy mennyire egy dimenzióban mozog a zene :)))) A remasterelt Catch 22 marad etalon!!
Ha a Soilwork, Scar Symmetry, stb bandák kommerszségére kezdesz már ráunni akkor jó helyen jársz. Az itteni fémforgácsos kritikát tudom is ajánlani mert fedi a véleményemet.
Az a helyzet hogy ezek a dalok nagyot durrannának ha a fiúk-lányok metálban gondolkodnának de sajnos nem így van. Egyébként viszont döbbenet jól eltalálták az egésznek a hangulatát, egy igazi korlenyomat.
40 perc hidegrázás ez az album. Frankón ötvözi az "I" project, az At The Hearts Of Winter, valamint a Sons Of Northern Darkness világát. Ha egymás mellé rakjuk a debütalbumot, és ezt, akkor hatalmas különbségek vannak a régi és az új Immortal között, s bár szinte teljesen eltűnt a régi idők sötét black metál hangzása, a friss album is minőségi alkotás, és ízig-vérig Immortal! Hail Long Blashyrkh's Mighty Ravendark!!!
Vontatott, fárasztó, unalmas.
Jóféle, egyedi zene, ezt később is elő fogom venni.
Fékevesztett fenevad, mely felöklel, letaglóz, felfal. Az utóbbi évek legjobbja.\m/
Zeneileg egész jó, csak az énekes idegesítő :/
A DT sohsem fog már ilyen istenkirály zenét játszani. Nem szívemnek csücsükje ez a stílus, de ezt olyan minőségben játsszák, hogy kalapemelés _o_
Hypocrisy stílusgyakorlat.
Kommersz, modern death metál. Ha szinti nem lenne többet adnék rá, de sajnálatosan elcsapja az egész produkciót.
Nagyszerű őrült anyag, amely minden tekintetben előrelépés az előző opuszhoz képest, holott az sem volt kispályás alkotás.
Anno, még a '90-es évek végén az egyik Hammerben volt egy Immortal poszter...Na annak láttán nem éreztem nagy késztetést arra, hogy megismerkedjem a zenéjükkel.:)Tehát ez az első album, amit hallok tőlük.Mondjuk rajongójuk nem leszek az tuti és nem fogom beszerezni a régebbi lemezeiket se, mindenesetre ez az opusz igen tetszetős.Úgy látszik van valami a "csokító" szlogenben, azaz attól, hogy valami (valakik) ronda, még lehet finom is!:)
Talán egy fokkal jobb, mint "Lívkrisztín" asszonyság dalcsokra, de a dicsőséghez ez még édes kevés!
Töredelmesen bevallom, hogy én azon kevesek közé tartozom, akiknek a zenekar kísérletezős lemezei is bejönnek. Sőt többek között a One Second album tehet arról, hogy véglegesen elköteleztem magam a rock/metal zenék iránt!Szóval ne is várjatok tőlem objektivitást!Mindenesetre amit észrevettem a lemez hallgatása közben az az volt, hogy Greg gitárszólói rég idézték már ennyire a klasszikus időket!Imádom azokat a monumentális, lassan bontakozó, burjánzó szólókat, amilyeneket csak is ő tud!Az meg, hogy Nick hangja néhol tök Hetfield nem meglepő, hisz már az Icon-on is próbálkozott a srác!:)Egy szó, mint száz, jó kis lemez ez kérem szépen!
Szerintem ez nem doom, és nem is stoner, hanem meditációs/relaxációs zene. Mit is mondhatnék még? Ommm, ommm, ommm...
Ha egy album egy olyan, nem éppen death metal fanatikus tagnak is ennyire bejön, mint amilyen én vagyok, az igenis tudhat valamit!És ez a lemez tud!De nagyon!A szélvészgyors témák is tanítani valóak, de nekem azok a részek jönnek be legjobban, ahol a málházós riffek alatt, amolyan ellenpólusként csak úgy pattog a kétlábgép!
Ez a zenei anyag simán megérdemelt volna egy normális hangzást és egy élő dobost!A sound ugyanis iszonyat alulkompresszált, a dobgép meg bár nem a full gagyi kategória, de olykor azért elég zavaró!Kár érte, mert a zene egyébként ígéretes!
Tény, hogy ez a lemez a CM kollega által említett prog metal triumvirátus legszebb momentumait idézi. De én ehhez még hozzátennék egy másik nevet, ez pedig a Nevermore. Hisz néhol olyan szigorú riffelést és tempót nyomatnak a srácok, hogy Warrel mesteréknek is becsületére válna! Ray Alder meg...hihetetlen mekkora lélek van ennek az embernek a torkában, a dallamaiban! A legjobb példa erre a Walls című sláger, ami verze és refrén terén is a Fates Warning legjobb lemezeit idézi! Egyszerűen hátborzongató! Csak azért nem max. pont, mert a zenészek virgázása néhol azért számomra öncélúnak tűnik. Bár tény, hogy ez a műfaj rákfenéje, és bocsánatos bűn!:)
Ez egy tipikusan 7 pontos lemez!:)
Ez nálam inkább Many, mint Few kategória...a hörgés meg kifejezetten too many!:)
Olyan ez a lemez, mint egy ügyes bűvészmutatvány, vagyis szemfényvesztő.Látszólag nagyon egyedi, amit a társaság művel, de ha jobban belegondolunk, akkor gyorsan rájövünk, hogy milyen hatásokból építkeznek: Mr. Bungle, SOAD, Puya, és érdekes módon a vonós részeknél nekem többször is a magyar After Crying neve ugrott be.Ettől függetlenül jó album ez, csak mégsem annyira egyedi, mint első hallásra tűnik.A kedvencem a két utolsó nóta, a 9.-ben akár Benkó Sándor is elereszthette volna azt a jó kis klarinét szólót, vagy Woody Allen, vagy Adrian Monk...:)A 10. dal space-es levezetése pedig valóban tökéletes!A borító meg...:))
Elsőre nem igazán fogott meg, de több hallgatás után már azt mondom, hogy nagyon jó lemezt hoztak össze Abbathék. Valóban nincs már meg a sötét black metal hangulat, ez a lemez már másképpen jó, de ettől még élvezet hallgatni.
Kellemes volt, lényegesen jobb Livéknél a jobb dalok miatt.
Úgy tűnik a Paradise Lost végre újra közelít régi önmagához. Egyelőre nem hallok As I Die, True Belief vagy Forever Failure szintű nótákat, de az összkép jó és a jövő szempontjából határozottan biztató!
Nehéz eset, de bizonyos helyzetekben roppant hatásos.
Nincs vita, az év death metal lemeze megszületett!
A gyenge hangzás miatt az egyébként jó zenét, megoldásokat sem tudom igazán élvezni sajnos. Tényleg megérdemelt volna egy normális soundot,
Túl hosszú és semmi újat nem hoz. Nem nyűgözött le különösebben, de a tudást, minőséget nem lehet vitatni.
Szerintem is sokkal jobbak a régi lemezeik, nincs ezzel semmi baj, profi a megvalósítás, de azoknak a zenei világa sokkal jobban bejön.
Alapvetően nincs gondom a szintis dolgokkal, de itt egy kicsit túlzott hangsúlyt kap, ezáltal túl művivé, szintetikussá teszi az egészet.
Igazán szórakozató, amellett jó zenei felkészültségről árulkodó muzsika, jó hallgatni.
Amint megláttam milyen hosszúak számok megijedtem hogy vajon tartalommal sikerül-e megtölteni! Jelentem sikerült!
Vannak jó pillanatai a lemeznek,de ugyanúgy vagyok vele mint a plost-tal,hamvaiból ez sem támadt fel!
Engem az Icon lemez után elhagyott a paradicsom szelleme, és azóta meg sem talált! Alig középszerű és elnézést a fanoktól de unalmas!
Síva meg Buddha LSD hatása alatt elektromos szitárral a kezükben búsulnak!
Az új Nílus az eddigi leg összeszedettebb anyaga ez! Szól mint a barom,és a 6.track maga a pusztító múmia átka!!
Kár hogy egy nagy témafelvonultatás ,igazán nem volt mibe belekapaszkodni!Más zenekar ennyi dallamból kihoz két lemezt! A Marduk hármat is!
Hangszeres parádé, profi prog.metal, fincsi gitárszólok!
Már rongyosra hallgattam az új Hypot és meg kell valljam Tagtgren mester csak annyit hozott amennyi tőle el is várható!Pofon egyszerű témákra vonultatott dallam folyam könnyen emészthetővé teszi,és emiatt alig észre vehető a gitárszólók hiánya (egy azért van!!) Összességében jó kis lemez!
A szinti nélkül mérgesebb lett volna,no meg a svéd nyelvezet?Sehol egy fákingdáj!
Én a 7 pontommal inkább csak az erdetiséget próbálom díjjazni,azt hogy én ilyet önként hallgassak....hát nem hinném!
erre már régota vártam jó gothic album
ez az eddig legjobb album számomra.
jó kis doom stoner banda.nem rossz album
nagyon jó album
nem rossz album de nem a kedvencem a banda
Nem vagyok oda a black metálért, de a nagy nevek mindig kapnak egy esélyt! Az At the Heart...azért jobban tetszett 10 éve. Nemcsak ők változtak!
LKE most valszeg egy elsötétített szobában ül és vörösre sírt szemekkel pityereg. Na nem, mintha akkora anyag lenne ez, de mérföldekkel jobb, mint amit családi vállalkozásban nemrég összehordott!
Messziről felismerhető zene, ugyanaz a hangulat, mint 20 éve. Bár fiatalabbak már nem lesznek de a dalaik örökérvényűek. Nosztalgiázzunk egyet!
Nem a szürke hétköznapok zenéje. Oda kell ülni a hifi elé (persze kellően ellazulva) és 100%,hogy hanyatt vág! Sokkoló élmény, irtózatos....kiráz a hideg.!
Mi lenne 10-es, ha nem ez! Kár bármi komment, az év lemeze!!!
Élő példa, hogy kedvenc stílusunkban is legfontosabb a tehetség és a jó dalok. Tény, hogy nem ez az utóbbi idők legjobb hangzású anyaga, de szégyenkezni sem kell miatta. Igazán figyelemre méltó lengyel zenekar, alig várom a következő lemezt! De hogy ez mitől dark metal.....???
Bár mindvégig tapintható a technikás megközelítés, mégis a kerek dalok megírása lebegett a szemük előtt A gitárszólók is megérnek egy misét! Le a kalappal!
Erősen túl vannak már a csúcson szerintem. Bár még mindig minőségi a cucc, de a TFAM-t nem adnám oda érte.
Mit is várhatnánk ennyi ismert, svéd suttyótól. Az egész ottani másodvonal képviselve van a bandában. A zene viszont friss, technikás, melodikus és halálos fém. Bejön!
Lehet, hogy én leszek, aki a szoba közepére csinál, de ez semmit sem ér. Pont azt veszi el az eredetiből, ami hallgathatóvá tette, a játékosságát. Vicc, ami rosszul sült el!
Lapos, unalmas. Az első szám tetszett pedig... Aztán... semmi eredetiség, ötlet vagy akármi. Tucat lett ez is... Őő és igen; nálam is jobb azért Liv néniéknél.
Mit tagadjam, szeretem őket; nálam az In Requiem is megért egy 9-est, de ez jobb annál. Sound, csomagolás, Nick keménysége, apróbb "meglepetések" a lemezen... Nálam az év gothic metal anyaga. Igy tovább srácok! :) Jah' és én a Host-os időszakot sem vetem meg. ;)
Tetszik, bár összességében semmi egetrengető.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 138. 139. 140. 141. 142. 143. 144. 145. ... 480. Full screen Vertikális nézet
2009. október 10.
Sheol alcapone Caayn Critical_Message Mighty_Ravendark oldboy Pistike66 rudolftor tomlord viribusunitis renato ∑:
1. Mighty_Ravendark
Nile
Those Whom The Gods Detest
9 8 5 7 10 9.5 10 9 8 10   8.6
2. Pistike66
Immortal
All Shall Fall
9 9.5 6 9 9 8 9 8.5 7 8   8.3
3. oldboy
Redemption
Snowfall on Judgment Day
7 7 8 10 9.5 9.5 7.5 9 6 8 8 8.2
4. renato
Paradise Lost
Faith Divides Us - Death Unite...
8.5 6 7 9 7.5 9 8 6 9 8.5 10 7.9
5. Otitis_Media
Hypocrisy
A Taste of Extreme Divinity
7 7.5 6.5 7 8.5 7 6.5 8 7 7.5   7.3
6. Sheol
Theatre Of Tragedy
Forever Is The World
8.5 8 6 7 6 6 8 6 8 7 6 7.1
7. Critical_Message
The Few Against Many
Sot
7 7.5 5 9 6.5 5 7 7 7 8   6.9
8. Szadi
OM
God Is Good
6 7 7 4 8.5 8 8 5.5 7 8   6.9
9. emp
Diablo Swing Orchest...
Sing-Along Songs for the Damne...
4 7.5 5 7 10 8 8 7 7 4   6.8
10. viribusunitis
Aetheres
Dark Wisdom's Domain
5 6.5 4 5 7 7 6 7 7 8.5   6.3
∑:
7.1 7.5 6 7.4 8.3 7.7 7.8 7.3 7.3 7.8 8 7.4
Pistike66 2009. október 7., szerda, 22:41
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Sheol üzenetére:Valójában csak akkor tűnik el, ha nem marad meg olyan ajánlás ami nem került be. :-)
De most és a múltkor pl. nem maradt. |-D

Aha, ez eddig így nem tudatosult bennem :-D
Sheol 2009. október 7., szerda, 22:18
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Válasz Pistike66 üzenetére:


A határidő lejártával (kedd 18 óra) eltünik az olvasói beküldések fül, de az új forduló indulásakor a következő határidőig ismét ott van.


Valójában csak akkor tűnik el, ha nem marad meg olyan ajánlás ami nem került be. :-)
De most és a múltkor pl. nem maradt. |-D
--

alcapone 2009. október 7., szerda, 19:27
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Kösz. Ezt már mondtátok régebben is, csak én elfelejtettem. (bag)
--
gabraucht nach dem deutschen reinheitsgebot
Pistike66 2009. október 7., szerda, 19:25
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz alcapone üzenetére:

Az olvasói beküldéseket mikor nyitod meg Sheol? Ha jól emlékszem már az előző hp-n sem volt.

A határidő lejártával (kedd 18 óra) eltünik az olvasói beküldések fül, de az új forduló indulásakor a következő határidőig ismét ott van.
alcapone 2009. október 7., szerda, 18:43
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Az olvasói beküldéseket mikor nyitod meg Sheol? Ha jól emlékszem már az előző hp-n sem volt.
--
gabraut nach dem deutschen reinheitsgebot
bahon 2009. október 7., szerda, 10:29
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz 9000Sanyi üzenetére:A Blikk komoly, mértékadó lap... (whistle)

De ha úgy olvasod, mintha Douglas Adams írná, vagy valamelyik Monty Python tag, vagy a Fekete Vipera írói, akkor szórakoztató tud lenni! :-D
Egyébbiránt félévente 1-nél többször nem látom az említett sajtóterméket, csak tudok róla.
9000Sanyi 2009. október 7., szerda, 09:42
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz bahon üzenetére:

Azt a cikket kihagytam, de egy tudományosat én is olvastam, amiben azt ecsetelik, hogy az alcheimer-kór könnyebben elviselhető a metálosoknak, mint a komolyzene rajongóknak. Azt hiszem a Blikk foglalkozott a kérdéssel... :-)


A Blikk komoly, mértékadó lap... (whistle)
--
9000Sanyi
bahon 2009. október 7., szerda, 09:40
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Azt a cikket kihagytam, de egy tudományosat én is olvastam, amiben azt ecsetelik, hogy az alcheimer-kór könnyebben elviselhető a metálosoknak, mint a komolyzene rajongóknak. Azt hiszem a Blikk foglalkozott a kérdéssel... :-)
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.026 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'oalmi4uesufoi928bngrirac00','','szoveg|s:7:\"YXVHDEI\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:10:\"rendet.php\";lyricsrow|i:1;','44.201.95.84','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1