Kaaaaaaalóóóóóóóóózmeeeeeeetáááááááááál! \m/
Szürke kis lemez, csak a női énekre kaptam fel a fejem párszor.
Nagyon jól sikerült az új album, hiányzott már egy színvonalas "csajos" lemez.
empi kommentjét olvasva vadul kerestem az isteni szikrát, ami ezt a lemezt kiemelné a tucat \
Dallamos zenében nehezen viselem az angoltól eltérő nyelvet, így ez most zavaróan hatott rám. A hangzás és a dalok sem lettek volna pedig túl rosszak.
Debütalbumnak nagyon rendben van szerintem, pláne, hogy nem is áll kiadó a srácok háta mögött. Nekem a hangzással sem volt semmi gondom, sőt az új Opeth-től még jobban is tetszik a muzsika.
Nagyon kellemes hallgatnivaló és jó komplex is az anyag. Szeretem az ilyet, mikor csak lassan tárul fel a lemezen lévő zenei világ.
Teljesen kikészít ez a nyarvogó ének.
Jól mondják, hogy nagy az Isten állatkertje. Nos a Zoo egyik legrandább jószága kétségkívül az ufómamut. Ezt a vontatott, monoton unalombombát meghagyom az arra érdemeseknek.
Nem szeretem a kalózokat! Kivétel Jack Sparrow... ;)
Akkor inkább a kalózok...
Mit is mondjak erről? Egész jó, változatos, profi. Szívesen is hallgattam néhányszor, de hosszú távon nem költözik a lejátszóba.
Számomra is a tucat kategóriába került. Sok az ismerős elem, amitől akár még tetszhetne is, hisz arra is volt már példa, de ez most nem az.
Egyszerűen nem működik nálam. Olyan, mintha meg sem hallgattam volna, egyetlen dallamot sem tudok felidézni.
A dallamosabb nóták tetszenek, ahol zúznak az már kevéssé eredeti.
Az előző lemezük (Pitch Black Progress) nagy kedvenc volt. Ez még nem biztos, hogy akkora lesz. Bár esélyes.
Ha kicsit kevesebb lenne a funk, több lenne a pont.
Az előzetes infok alapján kicsit másra számítottam. Az utolsó nóta azért a maga bő 27 percével embert próbáló. De nálam nyerő ez a fajta muzsika.
Ravasz csapat ez az Alestorm. Olyan dallamokat csempésztek a dalokba, ami gyanútlanul befészkeli magát az ember szürkeállományába. Ez a grave diggeres/running wild-os ének kifejezetten illik a zenéhez.
Átlagos pagankodós zajongás csupa jelentéktelen eseménnyel. Az egészet csak megkoronázza a rekedt kutyaugatásra hajazó vokális teljesítmény.
Becsületes munka, szépen is szól, de a lélek hiányzik belőle.
Nem tartalmaz semmi olyat, amit eddig ne lett volna hallható más albumokon.
A következő Manowar lemezig (remélem lesz ilyen) vígan el lehet vele lenni.
Sötét hangulatok árnyai váltakoznak az expresszionista agyában. Mindennek zenei kivetülése nem eredményez könnyed szórakozást.
Az előző album is nagy kedvenc nálam, a Morphogenesis (hatalmas a refrén) és a Quantumleaper húzta új lemez is az lesz - ez tuti. Chris továbbra is bámulatosan váltja a tiszta és a hörgős éneket. Sok sikert nekik!
Glenn bácsi rockos dolgai inkább közelebb állnak hozzám, mint a funkos lemezei. Viszont továbbra is elképesztő feeling feszül a hangjában.
Mintha a lemezjátszón rossz sebességi fokon hallgatnál valamit. Csak színes gömbökkel álmodóknak javallott! :)
True Scottish Pirate Metal \m/
Nekem most is ugyanolyan középszerű pagan metal bandának tűnnek mint 2004-ben a Treachery album idején.
Nem vagyok nagy barátja a stílusnak de az Edenbridge zenéjét mindig is hallgathatónak tartottam. Ez az album meg kimondottan tetszik pedig semmi eget rengetőt nem találtak ki. Vigyáznom kell mert ha nem figyelek oda még a végén gothic fan leszek :P
Én sem találtam ebben semmi különlegeset de még csak jó számokat sem.
Engem sem zavart a finn nyelv de egy kicsit öngólnak érzem az ilyen dallamosabb stílusokban.
Debüt albumnak tökéletes.
Korrekt de könnyen felejthető album.
Na ez a bosszantó amikor egy ember aki tud énekelni ilyen gyatra énektémákkal szenved. Borzalmas!
Szerintem meg felejtsük el hogy ezt bármilyen zenei kategóriába besoroljuk hiszen itt szó sincs semmiféle zenéről ez ZAJ!
Ők szeretik ezt a fajta zenét játszani, én meg szeretem hallgatni. Persze sosem lesznek akkora kedvenc, mint Rock n' Rolf és bandája.
Semmi különöset vagy kitűnőt nem hallottam. Egy a sok közül.
Most jó hangulatban vagyok, a hangzás jó, szóval 4-es.
Ezerszer elsütött témák olvasztótégelye ez az album, amiből akár jó dolog is kijöhetett volna. Nem sikerült...
Engem annyira nem zavart a finn nyelv, sőt, kicsit egzotikusnak is találtam. A zene meg a \
Teljesen rendben van az anyag, bár a nagyon \
Felemás érzéseim vannak, nem igazán tudom megszeretni az albumot, pedig tetszik. A 7 pont is inkább megelőlegzett, mint kiérdemelt.
Szerintem mindenki szokott kivételezni bizonyos előadókkal. A jó, öreg Glenn Hughes ilyen nekem. Csinálhat Ő akármit, én nem tudok 9-nél kevesebbet adni a munkájára, mert IMÁDOM A HANGJÁT!!!
Ha mond neked valamit a Cathedral - Forest of Equilibrium-a, akkor nyomás, ezt is be kell szerezned. Doooooooooooooom!!!
Az énekes részeken elmosolyodtam, de nem azért mert rossz, hanem mert kurva mókás ez a kalózmetálkodós akcentus :} Már majdnem fél éve megvan ez az album, és elő-előkerül, szóval van benne valami vonzerő. (Már ha az ember nem intézi el egy legyintéssel).
Mikor berobbant az intro utáni első szám, a Terror Cimbricus, már tudtam hogy ez az az album a pagan black mezőnyben, amire egész évben vártam..
Ügyesen keverednek a gótik és a heavy/power elemek, szóval nem rossz...
Sok kis Marilyn Manson kinézetű fiú :( A zene elmegy, de szerintem ez is tipikusan olyan lemez a dallamos death metalt tekintve, mintha vizet öntenénk a tengerbe.
Talán ez is kimaradhatott volna az életemből :< Angol szöveggel esetleg egy ponttal többet kapna.
A hangzással nincs is nagy baj, csak a dalok nem tudták ébren tartani a figyelmem. Az új Opeth-nek pedig a közelében sincs véleményem szerint.
Ezzel az albummal egy kicsit nagyot akartak előrelépni, de érzésem szerint nem jött össze a dolog. Az igazán izgalmas megoldásokat hiányolom.
Öreges és vontatott zene nyavajgós énekkel, pont mint ahogy előzetesen elképzeltem :dd
Az ilyesmi zenéről sok objektívat nem lehet mondani, vagy nagyon szereted vagy alapból elutasítod, köztes állapot nem nagyon van.. Ez a mocsármetál sok kábító elektronikus effekttel nyakonöntve nagyon a befogadhatóság határát súrolta nálam.
Ennyiben más a kalózinduló, ha nem a hagyományos német sör, hanem whisky motiválja. Az alapanyag meg nagyon is hasonló!
Bár minden hangot hallottam már máshol is, mégis jól esik meghallgatni. Elődeinél mindenképpen jobbnak tünik.
A megosztott Nightwish tábor biztosan bekajálja, nálam csak háttérzene lehet. Pedig megvannak a saját értékei...
Ne ítélj első látásra! Az elborzasztó külső mögött kissé klisés skandináv fém lakozik, ami akár még jónak is nevezhető.
Az élvezeti értékből sokat levon a kemény hangzású finn nyelv használata. A zenével amúgy nincs gondom.
Él az Opeth párhuzam, de sok önálló ötletet is fel lehet fedezni. Tehetségesek. A hangzás tekintetében pedig legyünk nagyvonalúak, és ne kössünk bele...
Nagyszerű muzsikusok kitünő munkája. Érdekes, de egymás után többször nem tudom meghallgatni. Ugyan törekednek a változatosságra, de úgy gondolom, van még hova fejlődni.
Többszöri meghallgatás után kezdem elfogadni. Azért nagy kedvenc nem lesz.
Beteg. Nagyon beteg.
Nahát részemről lehet az adalék pálinkás, sörös, vodkás vagy whisky-s egyik sem ment meg attól, hogy felforduljon a gyomrom ettől a csuhajkodástól... Ezt a vonalat meg kellene hagyni a Lakodalom Lajosnak...
Nem rossz az anyag, de sajnos 4-5 hallgatás után sem maradtak meg bennem a számok. A gépdob (szerintem ez az) elég idegesítő néhol, de tény, hogy összességében van hangulata.
Az erős Kamelot párhuzam ellenére meglehetősen semmitmondó volt számomra. Nem hiszem, hogy mégegyszer meghallgatnám, mondjuk csak ha krokodilok rágják a bokámat... :)
Rohadt egy helyzetben vagyok... Évek óta ez az album a stílusban (svédes modern metal) ami megfogott, tele van érdekes megoldásokkal akkora gitártémákkal, mint egy hegy és qrvajó számokkal. ÉS NEM HISZEM EL, HOGY ÍGY NÉZNEK KI... Majdnem elhánytam magam. Szemét egy helyzet. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy ne nézzen képet róluk, mert ott nagy bajok vannak. Inkább csak hallgassátok meg az albumot, ami piszok erős. (Én szóltam előre...)
Neeee! Mi ez már?? :DDDD majdnem hanyatt döltem székestől amikor elkezdte a csóka az ige hirdetését. Legalább most már tudjuk, hogy a Finneknél is van Ossian... :D Viccnek viszont egész jó!
Na ez meglepetés. Kellemes anyag ez, egész jó énektémákkal. Mondjuk nekem a gurgulázós minden számban egyszer a közepén kötelező szólóktól fel áll a nemlétező szőr a hátamon, de ez egyéni problémám. Összességében nem von le sokat az anyagból nálam...
Ez bizony nem metal, de még csak nem is rock, nem is szabad úgy hozzá állni, de egy nagyon széthajtott nap után, amikor úgy éreztem, hogy egy úthenger ment fel-alá az agyamon, azután nagyon kellemesen kisimította a ráncaimat. Ha még töb funk lenne, akkor a pontom is több lenne! :D
Randa, de finom.
Első nóta ottvan, aztán tovább hallgatva kicsit belemerül az ember, hogy hasonlót már sok banda csinált, ők csak ráraktak egy tangóharmónikát (de azt is szintivel) meg egy kis kalóz akcentust. Legalább ezt tökéletesen összehozták, gratulálok.
Sok lemeznél az a szitu, hogy az intro+1. szám odacsap kalapács a többi szám meg ratyi. Theudho -ék pont fordítva működnek, egy nem sokat mondó indulás után nagyon jó témákat hoztak, de az énekkel nem bírok kibékülni.
Először hatost adtam, de módosítanom kellett mert még hallgatás után pár órával is fájt jó pár dolog, jóég mi ez a elcseszett kínai nyekergés a Place of higher power -ben, rendessen megalázzák a kínai kultúrát. Whale rider is fájt, nagyon.
Hoznak jó témákat a srácok, de sajnos bizonyos minták sokszor visszatérnek az albumon át, ez a végére már kicsit idegesítő is.
Teraszbetoniii! Tudnak ezek a srácok zenélni, csak semmi újat nem mutatnak sajnos. Igaz van pár fainabb nóta a lemezen, de egészében sajnos felejthető.
Jópárszor áthallgattam, nem rossz, de folyton azért tértem vissza rá, hogy végre eldöntsem hány pontot kapjon, s nem azért mert annyira imádom.
Glenn Hughes, Glenn Hughes, GLENN HUGHES?! Jó mint mindig, de semmi kiemelkedő sajnos.
Psychedelic sludge, doom, post metal, nevezzük bárhogy is, ezen a vonalon az Ufomammut mindig is kimagaslóan teljesített, tekerd fel a hangerőt, dölj hátra és élvezd!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 107. 108. 109. 110. 111. 112. 113. 114. ... 505. Full screen Vertikális nézet
2008. június 21.
Sheol 9000Sanyi Caayn kispatak maniac snecy viribusunitis emp Pope_Fapalot ∑:
1. 9000Sanyi
Scar Symmetry
Holographic Universe
8.5 8 9 7 7 7 8 9 7 7.8
2. kispatak
Alestorm
Captain Morgan's Revenge
8 6 8 8 7 8 7 4 7 7.4
3. Sheol
Edenbridge
MyEarthDream
9 7 7 9 4 8 6 6 5 7.1
4. viribusunitis
Beltane
Expressionist
8 7 5 8 7 6 8     7
5. snecy
Theudho
Cult of Wuotan
7 5 4 6 5 9.5 7 7 7 6.2
6. Caayn
Teräsbetoni
Myrskyntuoja
5 5 9 7 7 4 6 3 5 6.1
7. emp
Marionette
Spite
6 6 4 6 5 6 7 9 6 5.7
8. maniac
Glenn Hughes
First Underground Nuclear Kitc...
3 7 7.5 3 9 3 6 9 6 5.5
9. Pope_Fapalot
Ufomammut
Idolum
3 7 2 3 9 3 6 8 10 4.7
∑:
6.4 6.4 6.2 6.3 6.7 6.1 6.8 6.9 6.6 6.4
Sheol 2008. június 20., péntek, 09:35
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Pistike66, nyugodtan mondd el a véleményed, hiszen ezért lett ez a rész létrehozva, és hidd el senki nem fog megsértődni mivel harcedzett csapat ez már. :-)
Mellesleg a zófómamut NEM zene, szóval én zenei világot mint olyat nem tudtam a Cathedral-al összehasonlítani. :-)
Pistike66 2008. június 20., péntek, 08:36
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Az ütem összehasonlítása nem merész, csak a zenei világé:-) Ergo aki a Cathedralt szereti, ezt nem biztos, hogy fogja.

De ez csak az én véleményem, nem kell miatta megsértődni:-)
maniac 2008. június 20., péntek, 00:52
maniac
Csatlakozott:
2005. április 2.
Hozzászólások: 294
Hehe! Ez jo otlet volt, papa! Igy legalabb egybol lehet anyazni meg okosnak lenni :-D

Pistike66: Emlitettem a Cathedralt az UFOmammutnal, mert kb. hasonlo "iramban" kalapalnak, mint Lee Dorian-ek. Ez meresz?
godfucked 2008. június 18., szerda, 23:54
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
Lejár ez a forduló, tudtok majd ti is, olvasók ajánlani albumokat, amiket szeretnétek, hogy lepontozzanak a fentiek. (véletlenszerüen választ a rendszer az ajánlatok közül, hogy meglegyen a 12 ajánlás. vagy a 10. nem tudom:)
Pistike66 2008. június 18., szerda, 13:33
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Ufomammut anyaga kapcsán Forest of Equilibriumot emlegetni azért igen merész képzettársítás:-DD Nagy doom rajongó vagyok, az extrém doom sincs ellenemre, de ez erősen próbára teszi az idegrendszeremet:-))
Pistike66 2008. június 17., kedd, 14:02
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Amúgy nagyon régóta olvasom a fémforgácsot, csak még soha nem volt ingerem szólni:-)
Pistike66 2008. június 17., kedd, 14:01
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Nem:-) Csak vicceltem:-)

A nevem az ami a nickem:-)
godfucked 2008. június 17., kedd, 14:00
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
en orulok ha jelzitek az ilyesmit, a hamarosan inditott nyeremenyjatekok egyik kategoriajaban pont ez lesz a feladat: minnel tobb nem mukodo/rosszul mukodo dologra felhivni a figyelmunket :-)

orulok hogy tetszik amugy, sok munka volt vele. (es lesz is meg). Te amugy lany vagy ezzel a nikkel?:)
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.06 seconds to render