Noha nem vagyok valami nagy csatametál fan, ez az album az egyik legjobb a stílusban amit eddig hallottam. Kedvenc szám a "Shield to Shield".
Mélymagyarok, előre!
Zeneileg nem is lett volna ez rossz, de a hossza nevetséges. 1 CD-be sűrítve a kevesebb több lett volna. Ha meg valakit annyira érdekel a téma, elolvassa a kapcsolódó könyveket...
Dícséretes, hogy próbáltak a srácok valami egyedit alkotni, de a végeredmény nem lett túl meggyőző.
Na hát én ebben semmi jót nem találtam. Balfasz hangzás, unalmas számok, és így tovább.
Nem sok black metal lemez tetszett eddig az idén, de ez feltétlenül közéjük tartozik.
Azon filóztam, hogy vajon ki adhat pénzt ezért a lemezért. :)
Korrektül elkészített doom album, melyben megtalálható a dallamos és a hörgős ének is.
Nem hinném, hogy az életben többször meghallgatnám, de gondom sem volt vele.
Ezzel a technikás, brutal death metal stílussal mindig le lehet venni a lábamról. :)
Ezek a folkos cuccok nekem nem nagyon jönnek be. Ettől függetlenül ez egy jó megszólalású, korrekt lemez. De, hogy többet nem fog előkerülni az majdnem biztos.
Lendületes, dallamos. Józsi jól énekel. Mi kell még? Ez sokakat megfog, úgy érzem.
Egyes nóták tetszenek, de a hossza sokat ront az összképen. Pedig nem rossz az ötlet és a koncepció is okés lenne.
Tetszik. Nem akkora ötlet a törökös motívumok felhasználása, mindenesetre működik.
Egész korrekt anyag. Annak ellenére, hogy nem nagyon hallgatok ilyesmit, kíváncsi lettem az előző lemezükre is. A tiszta énekkel pedig semmi bajom.
Hallgatható, de ettől még nem szeretem.
Dalok: nincsenek, csak mások által ezerszer eljátszott témák; hangzás: csiszolhattak volna rajta. A ponszámmal pedig még jóindulatú is voltam.
Doooom, a jobbik fajtából. Tetszik, hogy változatos az ének.
A többiekkel egyetértek, semmi újdonság, de egyenletes színvonalú metalt kapunk. Mondjuk ez a számítógépes átkötőhangjáték nagyon nem kellett volna. Mások már megcsinálták...
Engem viszont ezzel nem lehet levenni a lábamról. ettől függetlenül vannak benne értékelhető pillanatok is.
Sima másod/harmadvonalbeli viking/harci metal.
A zene és annak kivitelezése most is kiváló. A mérleg nyelve (szeretem/nem szeretem közt) ezúttal is Józsi éneke. Dallamai most nem olyan teszefoszák, mint legutóbb; Reni vokálja ráadásul sokat dob az összképen. Ő nagyon kellett ide. A témaválasztáson viszont sokat tűnődtem/tűnődöm: miért pont most, mi a célja stb.
Hosszú szövevényes lemez, ahol a téma az elsődleges, a zene, az ének pedig sokadlagos, sajnos. Itt bizony nyoma sincs annak az arclerobbantó erőnek, ami Rob Resurrection szólóalbumán, vagy a Judas Jugulator/Painkiller korongjain megtapasztalhattunk.
Az oriental része bőven rászolgál a 8 pöttyre, a hörgőmorgó meg gyenge 4. Valahogy az egybegyúrás nem sikerült igazán.
Még a tiszta énekes részekkel úgy ahogy el lehet lenni (néha azok is idegtépők), a csapkodó, black-es tételek számomra teljesen semmitmondóak (pl. Iron Grudge).
A hangzatos címkék (pagan black'n'roll, folk/black metal meg a misztikus zenei rend senkit ne tévesszen meg - ők sem találták fel a spanyolviaszt (nem mintha én ebben a műfajban bármiféle világmegváltó "viasz" felbukkanását várnám).
A banda nevéből azt gondoltam, hogy valami meditatív zenéhez lesz szerencsém. Nagyot tévedtem. Ez a demós hangzású néhol thrash-es, néhol death-es tufa metal nem sok sót eszik meg nálam. Ráadásul több mint 1 órán keresztül próbálkoznak meggyőzni.
Hallom az igényességet, de nehezen állok rá erre a fordulatszámra.
Na, valami ilyesmi - energiától feszített metal hiányzik az új Judas lemezről.
Tinédzserkorom korai éveit juttatta eszembe ez a bő félóra, amikor a haverokkal Terrorizer-rel, Deicide-del, meg Napalm Halállal büntettük az ősöket. Ennyi volt a lemez hasznossága.
Tucat
A témaválasztás miatt azt hittem majd egy kicsivel színesebb lesz a zene hát ez nem igazán következett be szóval egy kicsit csalódás ez az album.
Ez úgy bukta ahogy van.
Maga a koncepció érdekes de a magvalósítás nem igazán sikerült.
Ez is a nagyon vártam de csalódás kategória.
Tucat
Egyetértek Virivel.
Lásd Sabaton
Nem rossz de nem az az album amit x hónap v. év múlva előkaparnék hogy újra meghallgassam.
Legalább rövid :)
Szerencsére sem a zene, sem az énektémák nem fulladnak bele a szokásos "folk-metál-csuhajkodásba", ebből adódóan kellemes hallgatnivalóra lelhet az újdonságok után kutató, megszállott fém-rajongó.
Amennyire tetszett Józsi hangja a Kormorán vendégénekeseként, annyira nem tudok megbékélni az itt nyújtott teljesítményével. Már megint az erőltetett rekedtség meg a már általa is 100x felénekelt sablonok. Ugyanez igaz a zenére is. Sajnos én csak a profit-orientáltságot érzem...
Valóban nem fognak már még egy "új hullám" elindítói lenni, de ennél mindenképpen többet vártam. Fanyalogtam a reunion idején, de az "Angel Of Retribution" anyag azért meggyőzött. Legalább a téma lenne valami egyedi, de még erre sem vették a fáradtságot. Ehh, háttérbe csöröghet, amúgy felejtős.
A középszerű death metal dalokat tökegyforma "keleties", "arabos" folkzene köti össze. Ez nem valami "hú, de egyedi" dolog, szóval bocsika, de nem fosom össze magam...
Nem találtam rajta olyan részt amiért ezt érdemes lenne a jövőben hallgatni.
Néhány szinti-résztől eltekintve a tucat kategóriába lehet őket sorolni. Az a néhány pillanat pedig nem segíti ki őket onnan.
Egyszerűen csak beütött a zenéjük nálam. A MySpace-en bóklászva találtam rájuk. Koszos, garázshangzás jóféle primkó thrash utánérzéssel, mégis valahogy ébren tudja tartani a figyelmemet. Nem világmegváltó, inkább amolyan örömzenélés hobby szinten.
A tiszta énekkel előadott dalok szerintem jobbak, izgalmasabbak. Az egyetlen hibája a daloknak, hogy sok jó és érdekes pillanatot rejtenek ugyan, de azokat sajnos sablonos megoldásokkal kötötték össze, így aztán néhol unalomba fulladnak.
Jó őket hallgatni, de ahogy már előttem is leírták, semmi újat vagy igazán kiugrót nem hallhatunk. Azért jó, hogy vannak.
Hihetetlenül összerakott és feljátszott dalok sorjáznak egymás után, csak az az isteni szikra, az a zsenialitás hiányzik belőlük, ami pl. a Sleep Terror-t magasan föléjük helyezi.
Nem nagyon szeretem az efféle harci metált, de ez nagyon jó. Hangulatos, rögtön ható, kitűnő dalok.
Az egész rettenetesen mesterkélt, különösen az ének. Szövegek meg részemről no comment kategória.
Díjazom a szándékot, de a megvalósítás gyenge. Dagályos és unalmas.
A koncepció érdekes, de a death metal rész gyenge, unalmas és hiába a hangulatos folk elemek, az egész nem áll össze meggyőző egésszé. Kár, ebből többet is ki lehetett volna hozni.
Túl hosszú, és az előző lemezük lényegesen jobb volt, de azért vannak rajta jó témák.
Ez egy kitűnő, hangulatos black metal lemez.
Borzalmas.
Kellemes hallgatnivaló, ilyenre mindíg vevő vagyok.
Azonkívül, hogy az évek során eléggé ráuntam az ilyenekre, különösebb gond nincs vele.
Kíméletlen, gyilkos pusztítás.
Nos, ez furcsán csapja arcon az embert, a nem ide illő prüntyögő szintivel, a nem tűl meggyőző énekkell. Aki régen hallgatott Mithotyn -t, Falkenbach -ot, Kampfar -t az nem fog ettől hanyatt esni.
odacsap kalapács
Vannak rajta jó témák is, de a sok felesleges maszlaggal nem tudok mit kezdeni.
Hallgatás közben unalmas lesz jól.
4 szám után feladtam, hideg kiráz mikor 2 pasi próbál énekelni tiszta hangon, aztán egy harmadik v.mi erőtlen károgást produkál alá. Gitártémákkal még lehetne mit kezdeni, de ez így összerakva élvezhetetlen.
Vannak nagyon jó témák itt, csak sajnos idegesítő dolgokkal körberakva :(
Elég furcsa, tompa hangzása van ennek a lemeznek. Tolnak jó részeket néha, de az egész nem bír összeállni, túl sok a belassulás, túl rossz tempóba...
Semmi újat, kimelkedőt nem nyújt számomra ez az album, viszont hibátlan, szar részektől mentes, kellemes halgatnivaló.
Jó hangzás, minden a helyén, jó témák, tény, hogy nem alkottak hatalmas újdonságot, de jól zenélnek, nincsenek szar részek, ilyen irányzat értékelőinek kellemes csemege, többszöri hallgatásra!
Na, tudnak zúzuni az biztos, ott nincs hiba. Viszont semmi olyat nem hallottam benne, ami kiemelné őket, és szerintem egyhangú is, +túlzásba vitt üveghangozás.
Korrekt folk/pagan black Hollandiából, igazán kiugró momentumok nélkül. (Fene egye meg hogy kiestek a Hollandok az EB-ről!)
A témaválasztás jó, a borító profi, de én ezzel a zenekarral azt hiszem már soha nem fogok megbarátkozni...
Rockopera a Judas Priest-tól? Amúgy 1-2 szám viszonylag bejövős, csakhát a lemez hossza elintézi a produkció sorsát...Bár tudom előre hogy ez sokatoknak jó lesz, elvégre nagy név, és ilyenkor tökmindegy a performansz, röpködnek majd a jó pontok :)))
Mindig érdekesnek találom az ilyen oriental típusú metal cuccokat, tulajdonképpen amit el akartak érni a zenével az sikerült, más kérdés hogy az arabos, keleties hangulatú díszitéseken túl semmi extra..
Hát a hosszával valóban lehetett volna mit csinálni (3-4-et lehagyni), de összességében azért van valami rendhagyó ezen a lemezen, elég ha azt nézzük hogy tiszta vokált hallunk egy amúgy black metal közeli lemezen. Hátránya így nyáron, hogy nem az igazi nyócmillió fokban izzadva hallgatni :o)
Én a folkos jelleget annyira nem érzem, de attól függetlenül jó hallgatni. Az idei feketefém felhozatal jobb albumai közt helyezkedik el nálam.
Hát ezért aztán érdemes volt megalakulnia a bandának :)) Nekem nem igazán sikerült kihallani a dalokat a produkcióból.
Tényleg fasza, a jó doomból amúgy sincs túltermelés.
Nem vagyok egy nagy power/heavy pallosharcos, de a lehetőségekhez képest meggyőztek.
Már-már Neuraxis-i magasságok.
Harcos folk/viking/blackTulipánföldéről jófajta, azonnal ható nótákkal.
Kellemes csalódás az album. Nem erre számítottam. Azt a néhány tölteléknótát azért ki lehetett volna gyomlálni.
Nagy meglepetéseket már nem várok tőlük. Úgy gondolom, a metáltörténelem kiemelkedő pillanatainak újra nem lesznek már részesei.
Még nagyon friss ez a lemez, de nagyon tetszik. Arab zenei hatások és death metál közel egyenlő arányban. Szent háborúra fel!
A fele is elég lenne egy albumra, akkor nagyobbat üthetne. Komoly meló egyben végighallgatni az amúgy nem is rossz dalokat.
Anyanyelvét használó talján folkos black zenekar. Minőségi zene. Érdemes kutatni utánuk.
Az egész egy hosszú, megfoghatatlan massza, kapaszkodók nélkül. Nehéz.
Valami gothic cuccra számítottam a borító alapján. Erre szembe jön velem egy jó kis doom/death anyag. Azanyját!
Újdonságokat itt sem kell keresni, de legalább szépen elzörög a háttérben. Sablonmetál.
Nem semmi, amit összezenélnek ezek az arcok. Kíméletlen, gyilkos lemez.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 108. 109. 110. 111. 112. 113. 114. 115. ... 499. Full screen Vertikális nézet
2008. július 5.
Sheol 9000Sanyi Caayn kispatak maniac Pistike66 Pope_Fapalot snecy viribusunitis ∑:
1. godfucked
Mournful Gust
The Frankness Eve
8 7 6 7 7 8 7 8 9 7.4
2. Sheol
Thronar
Unleash The Fire
9 6 6 6 8 9 7 7.5 7 7.3
3. Caayn
Sabaton
The Art Of War
7 6 9 7 6 7 8 7 6 7
4. Mighty_Ravendark
Volturyon
Blood Cure
9 5 4 6 7 9 6 9 8 7
5. snecy
Malnatt
La Voce Dei Morti
8 6 4 6 5 8.5 6 8.5 7 6.6
6. snecy
Woods of Ypres
Woods III: Deepest Roots and D...
5 7 5 8 6 7 5 9 7 6.6
7. viribusunitis
Arkan
Hilal
7 7 6 6 5 6 6 6 9 6.4
8. kispatak
Kalapács
Mítosz
5 7 8 8 5 3 7 4 7 6
9. 9000Sanyi
Judas Priest
Nostradamus
6 6 7 6 6 6 6 5 6 6
10. maniac
Tao Menizoo
So Blind
4 5 3 5 8 3 5 4 5 4.7
∑:
6.8 6.2 5.8 6.5 6.3 6.7 6.3 6.8 7.1 6.5
Pistike66 2008. július 5., szombat, 19:44
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Van új lemezük??:-DDD
Pope Fapalot 2008. július 5., szombat, 15:32
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
Na, mindenki monnyon le!

Kövtetkező próbára meg jó cuccokat ajánljatok, mint pl a Neoton Familia , vili?
Pistike66 2008. július 3., csütörtök, 23:59
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Én nem paráztam, csak megemlítettem, hogy esetleg, majd, előfordulhat ilyen is, de most mégsem fordult elő. :-)
godfucked 2008. július 3., csütörtök, 21:30
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
Pistike par napja meg azon paraztal, hogy lehet be se tudod szerezni a lemezeket, erre ket nap alatt lepontozol mindent?:)
snecy 2008. június 28., szombat, 11:57
snecy
Csatlakozott:
2008. február 22.
Hozzászólások: 742

Sheol 2008. június 28., szombat, 09:42
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Szia Stalker!

A mostani hp lezárása után lesz 2 (vagy 3) napod, hogy tudd ajánlani te magad. :-)
Stalker 2008. június 28., szombat, 09:03
Stalker
Csatlakozott:
2008. június 28.
Hozzászólások: 1
Üdv!

Ajánlanám a következő hangpróbára az Equilibrium - Sagas
c. új albumát. Szerintem nagyon jó kis muzsika.
Pope Fapalot 2008. június 27., péntek, 07:45
Pope Fapalot
Csatlakozott:
2008. június 10.
Hozzászólások: 325
ICQ -ba egyetlen jó dolog a hajókürt, bazdmeg. ;]
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.066 seconds to render