Siebenbürgenék már 10 évvel ezelőtt is nagy elismerésnek örvendtek. Ez a visszatérő albumuk esetében sincs másképp. Ötletes, klisék nélküli és friss, szinte soha nem hallott témák és megoldások halmaza. :)
Anyanyelvén hörgicsélő/énekelgető finn (death) metal csapat, akire jóindulattal az "érdekes" jelzőt lehet ráaggatni, a "jó"-t semmiképpen.
Az ének túl egysíkú, és az "énekes" hangszíne sem tetszik, de ezektől eltekintve ez egy faszányos album.
Nem egy szokványos album az biztos. Van hangulata is, de a gyengécske hangzás és a nem túl emlékezetes dalok miatt sajnos nálam is gyorsan feledésbe fog merülni.
Jó kis változatos pagan/black album, nekem tetszett.
Sok szépség rejlik ám ebben a zenében, ha valaki el tud mélyülni benne.
Ez a mély tónusú, mesterkélt férfiénekkel operáló gothic rock már nem tartozik az általam gyakran hallgatott stílusok közé. Nekem úgy tűnik, hogy ez se nem rosszabb, se nem jobb az ebben a stílusban mozgó lemezektől.
Úúúristen, mi ez az ordibálós, buta zene már megint? :(
Érdekes, hogy ugyanazon a hp-n összejön két kanadai technikás death cuccos is. :) Ez egy pöttyet jobban tetszik, mint a Neuraxis, azt hiszem az ének teszi.
Nahát ilyet, én azt hittem nem szeretem a Raunchy-t, aztán kiderül, hogy ez bizony egészen hallgatható!
Sosem tartottam őket sokra, akármekkora múlttal rendelkeznek is. Ez számomra egy idegesítő album, mely az antizene kategóriába sorolandó.
Minőségi zene, minőségi énekesek. Mi kellhetne még? (Egy kis hörgés vagy károgás) :)
Maniac véleményével ellentétben nekem tetszik az itt hallható női ének. Amikor és ahogy megszólal rendre kiteljesedik a hangzás - sokszínűbb lesz. Kár, hogy csak itt-ott a kanyarban használják, mert a mókus hörgése nagyon egysíkú.
Kíváncsi leszek a metal nagy tortájából mekkora szeletet tud magának kanyarítani a finn brigád. A járatlan út rögös és nehéz...
Ez akár lehetne egy találós kérdés megfejtése is: Melyik az a zene, amit még a true death/black-nél is nehezebben hallgatok meg? Na az, amikor egy halál banda nekiáll ritmusttörni meg önmagába beleborulni. A 3 egység csak és kizárólag a hangzásnak szól.
A teljesen ötlettelen, hörgés-szerű vokális témákkal frankón agyoncsapták a zenét.
A Bandi-banda pusztító, feketén örvénylő folyama... engem inkább hagyjon békén. Az olyan számokat hallgatva, mint az "Across Those Highlands" emelkedik a szemöldök és csökken a pontszám.
A Surya Namaskara elnyújtott intro-szerűsége taccsra vágja a jó kezdést. A lemez utána csak hébe-hóba támad fel melankóliájából.
Teljesen korrekt gótikus rock/metal lemez a szokásos panelekből. Nem rossz ez.
Még háttérzeneként sem fog előfordulni többet...
Hetes alá. :) Ez jobban bejön, mint a Neuraxis - talán azért mert a gitárok jobb dallamokat hoznak mint ott.
Teljesen középszerű és jellegtelen.
A címe lehetne akár "Shit" is...
Jó végre egy olyan "Strato" lemez hallgatni, ahol nem Kotipelto hamis magasait kell jobbra-balra kerülgetnem.
Mi a szösz? Kellemes hallgatnivalót sikerült alkotniuk az arcoknak, még a gyenge női ének sem von le sokat a produkcióból. Egy jól bevált gothic receptet mindig meg lehet kicsit bolondítani, itt sincs ez másképpen. Néhány hétig pörög majd, aztán évente talán egyszer.
Egyszer-egyszer felcsillan a remény, hogy valami érdekeset is játszanak majd, aztán sikerül visszaesniük. Kár értük.
A hangszeres tudáshoz kétség sem férhet, de többszöri nekirugaszkodás után is csak a lemezt nyitó "Darkness Prevails" néhány taktusa ugrik be. Nehéz anyag, időt kell szánni rá, de jelenleg csak ennyi a pont. Talán két-három hónap múlva jobb lesz.
Semmi jelét nem találtam valamiféle törekvését annak, hogy megkülönböztethetőek legyenek a többi arctalan zenekartól. Könnyen feledhető háttérzene kategória.
Az elég bután fordítható cím alapján (VasÚt) akár valami német LGT-nek is gondolhatnánk Őket :D Persze erről szó sincs, hiszen meglepően érdekes anyaggal rukkoltak elő a német srácok. Hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem preferálom ezt a műfajt és mégis megfogott a dalok változatossága és színvonala.
Annyira nem sikerült "elmerülnöm" a hallgatása közben, azért meg kell adni, igényes és szép muzsika ez. Talán lehetne kicsit rövidebb...
Erre nincsenek szavak. Vagy inkább jobb, ha nem mondok semmit... Bár az a "szánalomszint" jelző igencsak sokat elárul a produkcióról.
Ez kibaszottul nagyot üt már elsőre is, többszöri hallgatás után meg egyenesen letaglóz. Bár a kanadai levegő a torokra tett jótékony hatásáról semmit sem hallottam még, Liam Cormier tüdeje vérben kellett ússzon a lemezfelvétel végére. Ez is olyan kinek mi tetszik dolog, én szeretem.
Ilyen albumok hallgatásakor tudatosul csak bennem az a válaszra igazán nem váró kérdés, hogy "hogyan képes az emberi test és agy ilyen tökéletesen együttműködni?" Szembeötlő a hasonlóság az Amott tesók zenéjével. A kanadai arcok nemcsak sokat tanul(hat)tak Tőlük, de túl is szárnyalták Őket!
Nem lesznek Ők sohasem a kedvenceim, akármekkora körítéssel is akarják lenyomni a torkomon. Megy a zúzás, okoskodás, de élettelen a dolog.
Még szerencse, hogy ez a jó öreg stílusalapító banda nem azt nézte a stúdiómunkálatok alatt, hogy milyen zenét is kellene játszani 2008-ban. Hozzák azt amit Ők tudnak: koszos, érdes, Rock n' Roll alapokra építkező black metalt. Cronos hangját meg vagy szereted, vagy nem. Lehet Őket szapulni, mert mindig is célpontok voltak a nagytudású "muzsikusok" számára, de kérdem én: Hova tűntek az acsarkodók? A süllyesztőben "pengetik" életüket, míg a Venom újra itt van Nekünk! ,,I,,
A nyitó "Heroes" Tobias Sammet-el és az ezt követő "I Did It My Way" Michael Kiske-vel tökéletes kezdése az anyagnak, aztán sajnos semmi. Kivéve a "Born Upon The Cross" című szerzeményt Pasi Rantanen-el, ami egy akkora, de AKKORA Black Sabbath hangulatot áraszt, hogy libabőrös leszek ahányszor meghallom. Óriási dal, tízezer-száz pontot adnék rá. Ám a fennmaradó 7 dal csak amolyan töltelék prüntyögés, semmi értelme nem volt stúdió-időt szánni rá.
Muszáj megadnom a 10-est, mit tegyek, nagyon bejön:-)
Zeneileg jó, a sokszor erőltetettnek ható, idétlen vokalizálás azonban eléggé lerontja az összképet (nem a nyelvre gondolok)
Az eddigi lemezeik is jók voltak, és ez is nagyon jó.
Hangulatos kelta folkos black metal. Kicsit talán hosszabb az ideálisnál, de én nem unatkoztam rajta:-)
Nagyszerű, hangulatos, változatos album, végig egyenletesen magas szinvonalú dalokkal.
Nagyon kellemes, igényes zene egy kitűnő énekesnővel. Most még csak nyolc, de ha még sokat hallgatom, lehet, hogy lesz több is...:-) A Sailing Alone című nóta meg egyszerűen csodálatos.
Ez az a fajta gothic zene amit ki nem állhatok. Rohadt unalmas, semmiféle hangulata nincs, az ének a motyogás és a dünnyögés között váltakozik, egyszóval ez szörnyű.
Divat hardcore, ami nem az én világom.
Igényes, technikás, változatos death metal. Nagyon ígéretes bemutatkozás.
Hallgatható, nem zenélnek rosszul, de ez a torokmetszett ordítás változatlanul nem az esetem. A tiszta énekes részek elég jók, csak kevés van belőlük.
Egykor egy irányzat élén voltak. Ma hátul kullognak. Szar hangzás, elavult zene.
Ha ilyet akarok hallgatni inkább előveszem a Stratovarius vagy a Helloween lemezeit. Ez számomra egy jó hangzású és jól előadott, ám tökéletesen közömbös kliségyüjtemény.
Régen 2 Siebenbürgen albumot sokat hallgattam, mert akkor, kb 7 éve tetszett, ma mégsem emlékszem egyetlen egy riffre se arról a 2 albumról. Ez az album is ilyen szerintem, jó, de nem vet mély gyökereket.
jópár részt szerintem biztos nem gondoltak komolyan, REMÉLEM
Azthiszem főleg az "énekes" miatt nem tudom megbarátkozni ezzel a lemezzel, aztán erre jön még, hogy a hangzás és maguk a zenei témák se vágtak hanyatt...
Az első szám nagyon tetszett, a hangulatvilág is jó, de az egész lemezt nem tudom értékelni, pedig első számból még azt hittem nagy kedvencem lesz.
tuka tuka tuka tuka trrrrrrrr tuka tuka tuka RÖEE ÖÖEE RÖÖEERRÖÖEEE RÖE tukaktukatuka, de aki bukik az ilyesmire annak biztos jó :)
MMMPFHH!!! Csak azért nem kap 10est mert pár helyen - de nagyon ritkán - van 1-2 dolog ami nekem nem tetszett. Sokat fogom hallgatni!
Nos, egyáltalán nem hittem, hogy ez tetszeni fog, de bejött. Lehetne változatosabb viszont.
Ellentétben a kollégák nagy részével én hallgatok pár hasonló bandát, volt mihez viszonyítanom, jó kis nyugtató az ember idegbajára, majdnem 8ast adtam de pár dolog zavar, amit lehet később majd megtanulok értékelni :)
Htja, jobb mint a Neuraxis, szeressük!
Az intro alatt teljesen más zenére számítottam, aztán végülis ami utána jött az teljesen más volt. Jópár idegesítő rész miatt számomra lehetetlen végighallgatni ezt.
Ennek nekikellett futnom párszor, sajnos kevés rajta az ami bejön, de ami bejön, az nagyon jó, a hangzás is tetszik, csak az egész lemez maga marhára nem.
Aki régebben nagy Starto rajongó volt, az most kegyetlenül örül ennek a lemeznek, lényegtelen, hogy vannak rajta régi témák, de mégis új cucc, ami bizonyítja, hogy Timo még igenis tud igényes anyagot az asztalra tenni, ha nem olyan bandával dolgozik ahol fejetlenség van. Sok sikert kívánok ehhez az új projekthez, és remélem ennél gyengébb lemez nem jön ki ezen név alatt soha!
Ha egy zenekar a feloszlás, majd újjáalakulás után ilyen lemezt tud kiadni, akkor ezt a receptet ajánlom figyelmébe a többi zenekarnak is! :}
Az oké hogy van fogalmuk a zenéről, de van ennek értelme? :(
Vártam már ezt a lemezt, a végeredményt tekintve nem is csalódtam. Évvégi bajnokesélyes, a technikás death kategóriában mindenképp.
Amit játszanak azt jól játszák, talán még a Celtic folk vonal sincsen annyira túltelítődve hogy ráunjon az ember, de valahogy többszöri hallgatásra már nem tud invitálni.
Azt hittem hogy egy teljesen új színrelépőről van szó, közben ez már az 5. nagylemezük! Megérné mélyre ásni a régebbi anyagok kapcsán.
Az első szám szinte maximumpontos, aztán mintha elvágták volna, unalomba fullad az egész, sok lesz az üresjárat. Na meg ha operát akarok hallgatni, akkor más albumot keresek :)))
Én most elhagyom a "politikai korrektség"-et, és kimondom: Szánalomszint. Eszméletlen béna, bajszom alatt motyogok szintű ének, kiherélt számok, popularitásra törekvés...Pedig majd 10 éve volt már egy Memorandum c. doom/death lemezük ami igen jó volt, de kétlem hogy emlékeznének rá.
Azt hiszem ez valami HC okosság. Nagy kihívás volt!
Kellemes meglepetés, így tökismeretlen zenekarként.
Hallgatható kategória, nem is rossz dalokkal.
Na ez a lemez jó példa arra, hogy milyen zenével nem szabad előállni 2008-ban..
Úgy bizony, fel nem használt/már felhasznált Strato kliségyűjtemény. Ráadásul amilyen hype veszi körül ezt a lemezt...
Elkerültük egymást a zenekarral. Ez a lemez viszont elég jó ahhoz, hogy ez a továbbiakban másképpen legyen. (Micsoda szemrevaló menyecskét találtak a bandába....!)
A zenével nincs semmi gond, a finn nyelv meg mégis csak rokon. De tényleg sz@r hallgatni.
Végre megértük, hogy a bődületes technikai tudás komoly dalszerzői erényekkel társul. Ez az első Neuraxis anyag, amit feltétlen örömmel tudok végighallgatni.
Különös világ az övék, tetszik is, mégsem fogom hülyére hallgatni.
Úgy emlékeztem, hogy valami gyengusz black zenekar. Erre alaposan rám cáfolnak. Egyrészt nem black, másrészt nem gyenge.
No, nem tudtam mi hiányzik még. Meg is nézem a zenekari fotókat gyorsan, hátha az énekesnő külleme hoz egy-egy pontot még nekik. Eddig csak közepes...
Az énekkel foglalkoztak már előttem, a többivel én nem szeretnék.
Nem talál meg. Sőt...!
Ez bizony nagyon jó! Extrém és technikás death, progresszív elemekkel. Imádom. Eddig hol bújkáltatok?
Műmájerek. Tökéletesen kommersz dalok, kiváló körítéssel. Bármikor elcsöröghet, de nem kapom fel a fejem közben.
Levezető kör. Szerintem utolsó nekifutás volt....Azért nem olyan rossz.
Minden hang ismerős. Erősen pénz szaga van.
nagyon jó.
Kellemes csalódás. Az eddigi Neuraxis munkák úgy mentek el mellettem, mint a Savaria Express. Végre a technikázáson felül elkezdtek számokat is írni!
sokat elmond az anyagról, hogy már az első hallgatásnál a negyedik szám végén úgy éreztem, hogy legalább egy órája ezt hallgatom. Ez az érzés aztán később sem változott meg.
Mea culpa András barátom, mea culpa. Jó anyag ez!
Egy evőkanál Vovin korszakos Therion, egy csipetnyi Dead Can Dance és pár deka saját adalék a recept. Az étel egyszerűen és gyorsan elkészíthető és bár ismerősek az ízek, mégis érdemes repetázni!
Hát az össznépi vérhányást látva ezerszer rosszabbra számítottam és az a nagy büdi helyzet, hogy kénytelen vagyok egy az egyben osztani Sheol véleményét az anyagról...
hardcore + punk rock? Gyilkos elegy! Ezzel bizony ki lehet dönteni a ház falait.
több mint korrekt
Elrecseg. Talán még az aktuális kocsiválogatásomba is bekerül 1-2 hét erejéig.
Nem rossz ez! Tele van HC-s punkos megoldással :D Koszos, egyszerű mint a raklap, puffog, sluttyog, morog, de hát a Zastavát is szeretjük! (Ez az igazi antianyag, nem ám amit a BFG9000-es lő ki! :))))
Heroe-k, Warriorok ! itt az idő felcsatolni a csuklószorítót és hadba indulni a sárkányok ellen! Galoppra fel!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 109. 110. 111. 112. 113. 114. 115. 116. ... 499. Full screen Vertikális nézet
2008. július 19.
Sheol Caayn maniac Pistike66 Pope_Fapalot snecy viribusunitis emp ∑:
1. viribusunitis
Archons
Consequences of Silence
8.5 7 10 9 8 9 9 9 8.6
2. Sheol
Siebenbürgen
Revelation VI
10 6 8 10 7 9 8 6 8.3
3. snecy
Neuraxis
The Thin Line Between
8 3 7.5 9 6 10 9 9 7.5
4. snecy
Andras
Iron Way
8 4 8 9 6 9 7 8 7.3
5. Sheol
Todesbonden
Sleep Now, Quiet Forest
8 6 7 8 9 5 5 8 6.9
6. Pistike66
Waylander
Honour Amongst Chaos
7 6 5 8 6 7 7 6 6.6
7. Caayn
Revolution Renaissan...
New Era
7 9 7 5 8 4 6 6 6.6
8. Wombat
Raunchy
Wasteland Discotheque
7 5 5 6 6 6 7 7 6
9. godfucked
Verjnuarmu
Ruatokansan Uamunkoetto
5 6 6 6 4 4 6   5.3
10. emp
Cancer Bats
Hail Destroyer
3 5 8 4 7 4 4 9 5
11. maniac
Venom
Hell
4 3 9 4 5 3 6 7 4.9
12. insomnium
Lacrimas Profundere
Songs for the Last View
5 8 3 3 7 2 4 6 4.6
∑:
6.7 5.7 7 6.8 6.6 6 6.5 7.4 6.5
Sheol 2008. július 19., szombat, 13:42
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Na jóvan matekból egyes, leülhetek. :-)
Szal 13 hp múlva lesz meg az 1000 ajánlat, ha továbbra is 12 lesz egy hp-n. :-)
Sheol 2008. július 19., szombat, 11:15
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Hát az még több mint 1 év múlva lesz. :-D
Remélem ez a mostani hp-s csapat is megmarad addig. :-)
maniac 2008. július 18., péntek, 18:03
maniac
Csatlakozott:
2005. április 2.
Hozzászólások: 294
Basszus, eddig 846 album szerepelt a HP-n. Közeledik az 1000-dik :-D
emp 2008. július 17., csütörtök, 18:37
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Simán is mentem volna, megyek is, szóval majd csak összefutunk!
emp 2008. július 17., csütörtök, 18:36
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Tudta fene... majd jövőre! :-D
godfucked 2008. július 17., csütörtök, 16:59
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
En megyek, de szolhattal volna hamarabb is, akkor tudtam volna intezni akkreditaciot. Most mar keso, le van zsirozva, nem akarok varialni...
emp 2008. július 16., szerda, 11:31
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Brutal Assaultra ki jön idén?
emp 2008. július 16., szerda, 10:49
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Szerintetek nem tutira olyan az András énekesének a tiszta énekhangja, mint Vintersorgé? Tegnap egész nap ez motoszkált a fejemben, csak akkor még nem jöttem rá, hogy kire hasonlít ennyire...
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.072 seconds to render