Elég gyengusz album. Sokkal jobbak vannak a stílusban amik még nem voltak a hp-n. Hangzás miatt meg fél pont levonva.
Kétségtelen, hogy nem rossz album, de valamiért mégsem tudott igazán elbűvölni. Talán a német nyelv az oka, vagy nem tudom... Igazából a Saphire színvonalát kellett volna végig tartani, és akkor simán megadtam volna a 10 pontot.
Szinte a kezdetektől követem a banda ténykedését, és mindíg is szerettem a zenéjüket. Nagy változásokat ez az album sem hozott, de én nem is vártam el. Ez a zene így jó ahogy van, death metal Bolt Thrower módra. Higgyétek el nagy szó az, ha egy csapatot azonnal megismer az ember amint az első riffet meghallja. Pl. én ezeket a metalcore bandákat nem tudom megkülönböztetni. Muszáj az ID3 tag-et is megnéznem hozzá. :D
Tőlem sztárolhatja a fél világ ezeket a bohócokat, de én nem állnék be a sorba. Remélem, hogy a metal zene nem ebbe az irányba fog fejlődni. Tőlük 1000x értékesebb csapatok meg mennek a süllyesztőbe, köszönet érte a tömegeket befolyásoló médiának.
Ez az album megnyerte a "Mi tartózkodik a legrövidebb ideig a winchesteremen?" versenyt. (Az IHM-től vette át az elsőséget.)
Azt hiszem még nem vagyok felkészülve ilyen zenék hallgatására. :) Már ez a zseniális albumcím is megadta az alaphangot a későbbiekhez. Egy szó mint száz, ez a zenei világ olyan messze van tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől.
Túl sok megjegyezhető dolog nem volt az albumon, de azért egyenletesen jó színvonalú dalok ezek.
Erről az albumról pont azok a nagyívű dallamok hiányoznak, amik az ilyen zenét oly nagyszerűvé tudják varázsolni.
Hagy segítsek, lécci! Az intro jó! A művészi disszonancia egy csoda lehet, de ez azért elég távol áll ettől. Hátborzongató, mennyire nem áll össze a zenei kép.
Lehangoló könnytenger, aminek a hullámai nem érnek el hozzám.
Töltényöveket fel! Call Of Dutyzás közben háttérzenének tökéletes. De egy fikarcnyival sem több.
Én sem tudom igazán élvezni a lemezt. Erőltetett káosz.
Vajon a zenekar tagjai is feszengenek, mikor felteszik ezt a lemezt?
Kockafejűek könnyhullatása. Veszélyes, függést okozó vegyület.
Tagadhatatlan a DHG hatása. Viszont itt a dalok hosszú távon nem nyújtanak élvezetet. A zongora becsempészése mindenesetre üdítő.
Talány, hogy az ilyet ki élvezi. Megszokni vagy megszeretni kemény dió lehet.
Unalmas, fárasztó pogány black. A zene iszonyat pontatlan, valószínüleg ez a szerény hangszeres tudásból adódik. (Nem, ez azért pontatlan, hogy élőnek hasson a zene, hanem mert szarul játszották fel).
Nyálban fuldokló gót-rock, nembejövős. Pedig első pár lemezük jó volt..
Nem értem, miért vannak rákattanva erre a zenekarra az emberek. Alapvetően nem rossz a zene, csak minden szám tökegyforma, izgalommentes death metál.
Túl vannak sztárolva, a csapból is ők folynak. Ennek ellenére zenei ötletekben és dalszerzői tehetségben bizony csúnyán lealázzák a rock/metál mezőny túlnyomó többségét.
Dobok hangzása valami hihetetlen igénytelen, francia trúblekk zenekarok jobban odafigyelnek erre. A lemez emiatt számomra teljességgel hallgathatatlan és felettébb idegesítő, gyors részek olyanok, mint ha techno remix-ek lennének. Kár érte, jó kis AOR lenne ez, de ebben a formában kuka.
Üde, friss és minden pillanatában meglepő. Lehet, hogy kicsit meredek lesz, de szerintem ez igazi progresszív zene. Ellentétben mondjuk a drím-klón okádékokkal.
Olyan, mint ha kiadatlan DHG felvételek lennének a lemezen. Nem rossz, de az egyéniség hiánya miatt értéke megkérdőjelezhető.
Meglehetősen unalmas és mentes mindenféle fílingtől (ami ugye a stílus alapkövetelménye lenne). Sokat segítene a zenén, ha a dobosnak eltörnék az egyik kezét, illetve keresnének egy kellemesebb orgánumú énekest.
Egy-két riff vagy pár perces rész valóban értékelhető, de összeségében elég átlagos vagy azon aluli amit csinálnak ezek a true spanyol (ez önmagában is vicces amúgy, haha) zenészek.
Egy-két számukat szeretem régebbről, de nekem ez már túl fennkölt, túlságosan öncélúan lagymatag.
Ezekkel a nagymúltú és agyondícsért ősöreg deathmetal bandákkal sosem voltam köszönő viszonyban.
Túlságosan ajnározott, beteges és unikum jellegét vesztett banda marad már nekem ez a SOAD csak.
Semmi bajom nem lenne ezzel a dobhangzással sem, ha nem egy Bon Jovi zene alá pakolnák be mindezt.
Igazi kellemes csalódás. Nekem most ez a bizarr és újszerűen nagyszerű, nem a SOAD. "Ne szívjál füvet, szívjál inkább..."
Igen, DHG nyúlások tömkelege van rajta. Azt viszont profin csinálják. A kezdeti lelkesedés az ugyanolyan nóták miatt aztán alább is hagy rendesen.
Ezt kifejezett büntetés volt végighallgatni.
Egy kis pogány metalkodás Spanyolországból. A stílus vezető bandái közé nem férnek be az biztos de azért nem olyan rossz. A dalok többé kevésbé rendben vannak de pl. a hangzás nagyon gyenge(bár lehet hogy a trú black metalon edződött mazsoláknak tetszene :) ). Igazából csak a stílus fanatikusainak javallott az album. Heathen Iberia !
A 69 perc és a német nyelv nem válik előnyére a lemeznek de azért többé kevésbé sikerült megbarátkozni vele.
Sheollal ellentétben én most "találkoztam" először a Bolt Thrower zenéjével. Én nem hallottam mást csak egy megfáradt öreg death metal együttest. Hiába hallgattam végig 4X a lemezt nem találtam semmi izgalmast ebben a zenében szép megfontoltan elballagott mellettem. Persze nem azt akarom mondani hogy rossz volna mert ez nem igaz csak egyszerűen nem ilyen a jó :))
Első "találkozásom" a zenekarral az volt mikor úgy 3-4 évvel ezelőtt valamelyik éjjel néztem a Rockpalast műsort valamilyen fesztiválról közvetítettek és ott a SOAD is fellépett. Az énekes nagyon érdekes hangok kibocsátásával próbálta tolmácsolni mondanivalóját eközben a gitáros arc állandóan elfeküdt a színpadon mint a juhászkutya és idiótábbnál-idiótább pofákat vágva szöszölt valamit a gitárján. Hát nem tudtam tekintettel lenni a késői órára és sírva röhögtem végig a koncertjüket. Gondoltam biztos valami kabarébrigád lehet de aztán kiderült hogy mégsem. Na ez az élmény meghatározó volt mert azóta ahányszor hallgatom őket állandóan röhögnöm kell és ez ennél az albumnál se volt másképp. Ők bohócok inkább mint zenészek :DD
Ez bizony 9-10 pontos album is lehetne. A dalokat nagyon jól megírták jó kis ragadós melodik hard rock szám mindegyik de a dob meg a basszus elvan szabva nagyon gépiesnek hatnak(vagy tán az is???) és ez elég zavaró.
SOAD-on még legalább tudtam nevetni ezen már azt sem...
Nem volna rossz ha lenne pár emlékezetes pillanat az albumon ami miatt később is elővenné az ember ezt a lemezt de én nem találtam ilyet ----> Lomtár :|
Megítélésem szerint ezért kár volt visszatérni 14 év után. Nemes egyszerűséggel a legunalmasabb album amit 2005-ben hallottam.
Ez olyan demonak erős, rendes albumnak meg gyenge kategória...El lehet hallgatni, de aki az efféle stílust nem szereti, az ne evvel kezdjen.
Én elkönyveltem őket a német piacra szánt "diszkó-goth-rock" kategóriába, de hiba volt.Ez egy kellemes hallgatnivaló, jókora Therion utánérzéssel. A német nyelvtől mindig is tartottam, itt, ehhez azonban passzol. Egy negatívum nekem: a lassabb-melankolikusabb dalkezdések egy idő után már roppant unalmasak. De jó kis "kikapcsolós" album...
Bolt Throwert mindig élvezet hallgatni...Objektíven meg: vagy rákkattansz, és akkor így vélekedsz róla, vagy már kapásból nem jön be, akkor viszont ne is erőlködj vele. Az viszont abszolút nem igaz, hogy totál egyforma dalok lennének rajta.
Tőlük a StealThis Album! az, ami tetszett, néhány hallgatásig, ideig-óráig, a sokak által nagy favorit Toxicity az nem. Ez az album meg kifejezetten idegesítő. A gyorsabb zúzdásabb részek alatt a zene még csakcsak, de az énektémák alatta, hát az nagyon nem nyerő...Ahol meg így "ÁÁÁÁÁ, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ"-zik, nos azok a lemez mélypontjai. Kár, mert az amúgy jó kis témák, jobb körítést érdemelnének.
Kellemes hard rock, néha fura hangzású gitárszólókkal, és kutyaütő, ilyen "diszkós-monoton" jellegű alappal, viszont az énekes okés, hozza, amit kell (de semmi plussz-extra azon kívül). Kedvenc: Take Control, de összességében ez is elvész a sűrűben.
Nem az én világom, de mivel ma sok az egykaptafás, ezerszer hallott, unalomig ismételt zene minden stílusban, így érdekessége miatt mindenképp kiemelendő album. Vannak rajt jó pillanatok, ügyes basszer+dobos, jópár ütős durvulat is, de egésszé nálam nem áll össze.
Hüppp...Már az első hallgatásnál, az első dalnál tudtam, hogy bejövős lesz. Erős, izmos, nekem való durvulat...Őszinte örömömre...:)))
Hühhh...Totál belehallgatás nélkül ajánlottam, az Ep-ről, illetve erről a lemezről született két jó kritika olvasása után. Sajnos beletört a bicskám, nagyon "nehéz" megmaradó-emlékezetes témák nélküli lemez.
Ehh, elég ötlettelen muzsika, de akármi lehet belőle néhány év múlva. Ez viszont nem hatott rám.
Ez bizony engem nagyon lefárasztott.
Sosem kedveltem őket, ezután sem fogom.
Nem kérdéses! A modern metal zene legjobb és legegyedibb csapata, minden hang örökre beleég az emberbe. Ismét remekeltek Serj-ék!
A hangzás valóban kuka, ám a dalok tökéletesek. Igazi AOR/Hard Rock csemege.
Ez bejött! A szövegekkel nem tudok mit kezdeni, nem igazán értem miért nem lehet normálisan fogalmazni, de a zene nagyon jó.
Ez nem az én világom. Legalábbis jelenleg még nem.
Habár nem olyan ötletes, mint a korábbi albumaik, de újrakezdésnek tökéletes.
Szerintem nem kell nekik segítség :). Így is elég jó zene ez, csak szokni kell. Legjobb szám: Enobolicus, bármelyik gyorsabb bm-t játszó banda megirigyelhetné.
Idén nem sok 10 pontos album született, de ez kétségtelenül a legjobbak között van.
Annyiban különbözik a múltkori Obituary-tól, hogy itt legalább a hangzás rendben van. Lassan 2006 van!!! Úgyveszem észre, ez néhány zenekart teljesen hidegen hagy. Ja hát oldschool...
Lásd lemezismertető.
Jó zene, csak az a gond, hogy évente megjelenik ugyanez ez album 200-szor.
Nem vagyok a progresszív zene híve, de ez egész jó volt.
Sokkal rosszabbra számítottam, jókis album ez. Korrekt dalok, egy-két emlékezetes dallammal. Negatívum: dobgép, énekes hangja.
Ez az a típúsú doom metál, mely nekem sosem fog tetszeni :(

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. ... 502. Full screen Vertikális nézet
2005. december 10.
Sheol Acme cucka EnGrave kispatak kopi maniac Rely ∑:
1. Rely
Lacrimosa
Lichtgestalt - 2005
8 7 6 6 7 8 6 10 7.3
2. Sheol
Bolt Thrower
Those Once Loyal
9 7 7 6 6 9 6 6 7
3. EnGrave
Nidingr
Sorrow Infinite And Darkness -...
8 7 6 7.5 6 8.5 6 7 7
4. cucka
System Of A Down
Hypnotize
5 7 10 6 4 5 10 8.5 6.9
5. Acme
Isten Háta Mögött
A szokásos hátborzongató kora ...
3 9.5 10 9 3 6 8 6.5 6.9
6. kispatak
Cyhiriaeth
Lands Of Ancient Cult
6.5 5 5 6 8 6 5 7.5 6.1
7. kopi
Confessor
Unraveled - 2005
6 5 5 5 6 6.5 8 6 5.9
8. maniac
Bad Habit
Hear Say - 2005
3 6 4 5 7 6.5 9 6 5.8
∑:
6.1 6.7 6.6 6.3 5.9 6.9 7.3 7.2 6.6
Midgardsblot Metal Festival - 20-23.8.2015, Borre, Vestfold, Norvégia
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2015. szeptember 4., péntek, 10:05
IXXI - Skulls n Dust (2014)
Kritika, emp @ 2014. június 17., kedd, 21:56
Bolt Thrower - Those Once Loyal (2005)
Kritika, Morbid Dave @ 2013. január 15., kedd, 07:57
Nidingr - Wolf Father (2010)
Kritika, emp @ 2011. január 25., kedd, 10:02
Tyrann - Shadows of Leng (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. március 23., hétfő, 18:24
Isten Háta Mögött
Interjú, Amarant @ 2008. november 2., vasárnap, 18:29
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.028 seconds to render