A bemutatkozás megtörtént, de nem hiszem, hogy hosszútávú kapcsolatot fogunk ápolni. 'Tán biccentünk egymásnak az utca túloldalárol, de hosszas órákat nem fogunk közösen eltölteni az már biztos. Zeneileg sem feltétlenül kiemelkedő, inkább csak érdekes. Néhol az arányokban, s a hangszínekben már jó ideje újítani kéne... Az űrkedvelő BM hívők zabálni fogják, a többiek meg úgy is inkább valami "földhözragadtat" keresnek. :)
Magam ellen fogok beszélni - lásd. Taake - de nagy erőfeszítést igényelt folyamatosan kihalászgatni a káoszszerű hangzásból a témákat. Ennyire idétlenül keverni egy albumot bűn. - Már ha nem épp' direkt csinálták így. - Ja, hogy néhányakat irritált a Symphony of Heaven-ben a dobgép? No, az fantáziadúsabb volt, mint itt. - A koncepció kecsegtető, s nem is hagy nyugodni, de ezzel a féle tálalási módszerrel leginkább csak elveszik az étvágyamat a muzsikától.
Nem gyengén hat stílusidegenül, függetleneül attól hogy ez akkor most jó, vagy sem. Nehéz vele azonosulni, mert a "filmzenei" jelleg egyfajta nemkívánt ingert válthat ki az arra kevésbé fogékony közönség részéről.
A legkirályabb a csepp egyéniséget sem felvonultató germán folkhatású zenekarok közül. A zenéjükben a zérus felé konvergáló folk, black, (atyaúristen stb.) hatások teszik a végtelenségig tartó giccsorgiává. Szeretem az ilyen komoly rágógumi zenéket. Már csak a sör hiányzik az asztalról, s a savanyúkáposztás fött burgonyás sült csülök. Béka poraikra... Sörfolkhatású sörblekk, olyan létezik?!
Lehet csak az én készülékemben van a hiba - előfordult ez már máskor is. :) - de nekem tetszik, és teljes egészében vállalható minden hibája ellenére. Valószínűleg az album fogadtatásának ékes bizonyítéka, hogy az alapstílust már annyi hatás érte, hogy igazából nem is tudjuk milyennek kellene lennie valójában. - Történt már mással is ez így a történelem során. - Itt valahogy mégis vállalhatóbb a gitárhangzás, mint mondjuk (nem egészen ide tartozik) az új MA albumon. :S - Lehet csak több időt igényel. (Élőben ezeket a nótákat előadva egy klubban érdekes meglepetések érhetnek.) - Szóval nem tudok Hoest bácsira haragudni, mert elképzelhető, hogy ezeket a dalokat Ő már évekkel ezelött megírta... :)
Végre egy teljesen középszerű BM, amely nem titkolja, hogy a műfaj létezése alatt felmutatott összes panelt felhasználja első nagylemezében. Még szerencse, hogy a belarusz nyelven íródott károgás semmit sem von le az album élvezeti értékéből. - Nem mondom, vannak rajta kellemes pillanatok, de a paprikáskrumplit sem lehet heteken keresztül újra meg újra felmelegíteni.
Nagyon félrenyúltam velük. Valami jobbra emlékeztem tőlük ... Most egy színtelen, unalmas death-black-thrash stíluselemekkel játszó zenekarrá silányult ez a produkció.
Érződik a penész szag, s a leszaromtabletta hatása. Hallgatása közben leginkább az Impaled Nazarene jutott eszembe, bár ők sokkal jobbak ennél. Most ez egy PBM (Punked Black Metal) vagy BMWPI (Black Metal With Punk Influence) ?! :D A basszus meg végre úgy szól, ahogy annak kellene minden albumon. Az énekes pedig őrölt...s legalább úgy árad belőle a posvány, mint egy punk együttes frontemberéből. :D :) - Na jó, legyen még egy fél ponttal több. :P
Unalmas rádióbarát zene franciahonból. Nos, egy progresszív zene meg leginkább nem ilyen B-kategóriás dzsent gitárokkal operál...
Igazából egy dolog zavar benne, de az nagyon. Mégpedig szimplán csak annyi, hogy az egész produkció ugrál a stílusok között, nincs kialakult összkép. Az egyes hatások vagy túlságosan meghatározóak, vagy pedig írmagjuk sincs. - A hangzást illetően meg ennél gyetvább soundot is hallottunk már komolyabb együttesektől is. Panaszra igazából semmi ok, a "dobgép" is az elviselhető kategóriába esik. Lehet vele próbálkozni. :)
Elo hallas utan, sotet, neha inkab erdekes mint fasza horgos muzsika, legyen 6 pont.Aztan azon kaptam magam hogy ezt hallgatom minden este, kibaszott jo nah! 9pont.
Koszos, darkos, husos, kicsit egybefolyos.Mas mint az elozo, de ez most tetszik.
Borzaszto ingerszegeny, egy normalis szam nem volt rajta, 7 kurvahosszu intro volt ez vagy valami 87 ubergagyi sci-fi akcio film alafsoje is lehetne.
Szerintem ok ezt tok komolyan gondoljak, nem kene. :) Giccses, semmilyen mercet megnemuto NEMET!!! folk(nak hazudott) rettenet.
Balthazaar oyan jol megfogalmazta hogy nem kell mast hozza tenni, max annyit hogy nekem ez most tokeletes lett.
Tul atlagos, igazabol nem rossz, de emlitesre sem melto.
Hat ez egy ilyen megfarad valami, nem eredei, nem otletes.
Vegig olyan hangulatom volt hogy hallottam mar ezt az albumo valahol, de igazabol nem csak a sracok hasonlo black , death zeneket toltak otthon mint en. Ebbol kifolyolag a sajat otletek hianya minusz egy pont, de meg igy is a jobbak koze tartozik.
Hat ez botranyos volt, se a dalok se az enek hang nem volt alkalmas a hallgatasra, szar volt az elejetol a vegeig.
Az amatorrel egyet ertek, a bajossal nem.
Éppen olyan, mint az EP volt. Frankó, de nem olyan átütő, hogy feltegyem fülesre. Izlandiság ide, vagy oda, ez most ennyi.
Meglehetősen szerettem az előző kettőt is, ezt csak egy picit érzem gyengébbnek a bénácska keverés miatt. Hibái vannak, de számomra hangulata is, meg elsöprő ereje, amivel azért sok mindet el is tudnak fedni szépen. Szarok a megtévesztésre, szeretem és kész!
Nekem ennél direktebb kommunikációra van szükségem, hogy felvegyem az ingert. Azt se bánom, ha valami túl van tolva valamilyen irányba. Sőt! Na de ez a merengés és mindenki úgy értelmezi és azt hall bele, amit éppen akar... Minden track egy-egy különálló rendes lemez in- vagy outroja lehetne.
Éppen annyira ötletes műfaján belül, mint az Ossian. A giccsfaktorban is meghajlott a mutató a maximum érték végpontjánál.
Eddig se ismertem, ez után se érzek késztetést a közelebbi megismerkedéshez. Minden héten megjelenik ilyenből másik húsz.
Köszi boymester, tökéletesen leírtad.
Tucattermék. Szerintem még nekik is unaloműzési szándékuk volt csak ezzel.
Azon túl, hogy valóban ez egy meglehetősen klasszikus megközelítés mégis miért adnék többet egy erős dolgozatra? Azt majd arra, ahol van valami plusz is a történetben a tisztelgésen túl.
Sokat pofázik? Igen. Mégsem érzem kevesebbnek, mint az elődöt. Mivel olyanból kapok többet, amivel eddig sem volt bajom. A Katatoniában sem zavar, hogy Jonas végigkarattyolja évek óta a lemezeket.
Bájos igen. Azért vannak még magányos farkasok, ahol jóval magasabban van a léc. Hozzájuk mérve ez ennyi.
Sötét, zörgő zajmassza, fincsi.
Végtelenül sivár, végtelenül rideg és rettentően unalmas házi szinti parádé. Vortex homályba vesző befejezésénél (kb. a tétel felénél döntött úgy az arc, hogy nekiáll lezárni) arra gondoltam, hogy kiguglizom a címét, odarohanok és tarkón vágom, hogy a hangszerbe fejelve történjen valami érdekes...Viszont a Fejvadászt valamikor újra nézem (nem a zene hatása miatt, csak mert eszembe juttattátok).
Mélységesen meglepett, nem is olyan rossz. Persze giccses, ötlettelen, de valamikor réges régen kedveltem az efféle folk tekeréseket. Úgy 15 éve...
Bármennyire gyötrelmes, unalmas és fejlődésképtelen a magyar futball, mindig lesznek rajongók, akik nem a minőség miatt, sokkal inkább belső indíttatásból szurkolnak nekik. Na ez tartja életben ezt az anti-human, de inkább anti-zenész brigádot. A felszínen lebegtetik a régi idők emlékeit,amikor az újdonság ereje és a botrányok még el tudtak adni egy alapvetően öncélú, gyerekcipőben járó irányzatot, ami később szerencsénkre fejlődni tudott. A misztikum szertefoszlott az igények növekedésével, a világháló megjelenésével és technikai előre haladással, aminek következtében a black metal is ki tudott nőni a sufniból. Persze vannak ennek a kornak felejthetetlen megmozdulásai, remek lemezei, én ezeket mindig iránymutatásnak, hangulatkeltésnek tartottam, amihez később csatlakoztak a zenészek... A Taake lemezeket körüllengő köd pedig lassan kipufogógázzá alakult...Hangulat tehát akad, de a hangszerek egy része több célt szolgálna egy építkezésen. Számomra ez a stílus akkor mond valamit, ha a hangulat és a zene találkozik.
Aki érti és tiszteli, az fejleszti és tágítja a műfajt, aki szereti, az beáll egy ilyen tucatbandába.
A tavalyi lemezről még írtam is, nagy nehezen kikönyörgött magának egy hetest, most viszont még annyira sem sikerült maradandót alkotni. Az ezredforduló környékén ezerrel pörgő banda immár biztosan nem képes 40 perc felett érdekes lemezt kiadni, de azért tisztességes erőlködést hallhatunk...
Ebben az időkeretben tökéletes vadulás, egy hosszabb lemezen ugyanez maximum 5 pont lenne. Hangzás nekem is tetszik.
Bevallom töredelmesen, egyetlen nekem tetsző lemez miatt álltam csak neki most a hp-nak (meglepetést is lelövöm: nem ajánlottam), erre ti szemtelenül, pofátlanul folyamatosan tarkón ?!stok:) Görcsös rángatózás (vagyis a zene) és 18-20 éve a mainstreambe tartó extrém metal bandák által prezentált kemény vagyok, de azért van szívem vokál kombinációját kapjuk az ehhez szükséges teljesen sterilizált hangzással karöltve. Én akkoriban sem szerettem az ilyesmit, most is egy-két perc alatt háttérzenévé avanzsálódott, 10 perc után pedig a "mikor kapcsolhatok végre valami jót" csoportba került a szürkeállományomban.
Jó füllel is lehet valaki amatőr, de itt sok minden hibádzik. Ma jött meg az új fülesem, hogy a fene egye meg, hogy pont ezzel kellett tesztelnem...keresek valami amatőrt, ami még jó is. A három pont az időnként eltalált, kellemesen dallamos gitártémának szól, a többi meg maradjon a garázs keretein belül (bár manapság már nem garázs, hanem kockulásra is alkalmas szoba az ilyesmi szülőhelye).
Izgalmas ötletekkel és nyomasztóan sötét hangulattal felruházott anyag. Több is, mint dicséretes.
Ugyanazt tudom elmondani, mint a Taake lemezéről. Fel-felfigyelek megoldásokra, olykor igen erőteljes, sodró, látszik, hogy vannak bizonyos sztenderdek, de az aduászok nem az ő kezükben vannak.
Rendben, hogy vannak benne eltalált hangulati elemek, de ez tényleg annyira ingerszegény, hogy önmagában nem áll meg a lábán.
Hát igen... Rajongok a túlédesített mézes marcipán iránt, főleg karamella öntettel és egy marék porcukorral rajta. Küldenék egy csomaggal belőle a lemez készítőinek. Jól szórakoztam rajta, egyébként.
Kellemes, itt-ott jó ötletekkel, néha többet nyújt, néha kevesebbet. Összességében, nem egy lenyűgöző korong, de nem is rossz.
Felesleges fajtájú black metal lemez. A könyökömön jön ki.
Akinek a nem túl mélyreható melo-blackmetalkodás bejön, az szívesen fogja hallgatni. Nem vészes, de én nem hallgatok ilyet.
Tele van élettel, szinte izzik a hangzás, és a dalok is jók. Hagyományos black metal tűzzel, lélekkel előadva.
Megpróbálkoztam vele párszor, de minél többet hallok belőle, annál ellenszenvesebb. Alapjába véve, elfogadható teljesítmény, de amennyire változatos akar lenni, annyira szürkének hat. Legalábbis az én füleimnek.
Ezt nem igazán lehet élvezettel hallgatni. Minek kell lemezt kiadni, amíg nincs meg egy minimális minőségi szint?
Sötét hangulatú örvény egyenesen Izlandról.
Tény, hogy nincs itt semmi extra csak a már megszokott Aosoth-os black metal, de az szerencsére a legmagasabb szinten.
A posztapokaliptikus hangulat megvan számomra is bizonyos helyeken, de összességében meglepő a banda leigazolása a Profound Lore-nál.
Sose volt a folkos black metal kedvencem és az is biztos, hogy nem a németek lemeze után fogom megkedvelni a stílust.
Elég nagy hullámvölgy nálam a Taake munkássága, az előző albumot kifejezetten szerettem, ez most viszont baromira átlagosra sikerült a hangzásról meg ne is beszéljünk. Update: adtam még esélyt neki és azért vannak rajta frankó megoldások
Tökéletesen lemásolták a srácok a Taake idei albumát hangulatra...
Az "Of Blackened Wing" című száma alapján valami jó kis zúzós trashes black metalra számítottam, de amit boymester írt az igaz 40 perc feletti játékidő alatt ez baromira unalmassá és kiszámíthatóvá válik....
Itt megvan végre az igazi black metal hangulat....brutális.
A zenei tudás nem kérdőjelezhető meg, ami mégis idegesített az az énekes "nyávogása" és a sok tingli-tangli progresszívoskodás, amennyiben ezeken változtatnak a jövőben akkor lehetne ez sokkal jobb is.
Az amatőrség valóban végig érezhető az egyetlen bája nekem az volt mikor észrevettem, hogy már az utolsó számot hallgatom.
Beszippantott! Súlyos hangzás, fekete lyuk mélyéről előtörő gitárok, űrviharokat idéző dörgő hörgés, kozmikus futamok billentyűn, csillagok csillogását idéző dallamok gitáron, a napig hatoló tiszta hang. Ezek a jelzők minden dalra ráhúzhatóak, mégsem egyformák, 6 különböző űrséta, ahogy az izlandiak látják a Mars expedíciót! Füles javasolt. Naaagggggyoon ajánlott!
Nem ismertem őket, de valamiért abba voltam, hogy görögök. Furcsálltam is, hogy ilyen hangzással áll elő egy banda onnét. Aztán utána néztem és tisztult a kép, hiszen franciák. Franciásan is nyúzzák a gitárokat, a hangzás nagyon tetszik. Legközelebb talán sikerül több változatosságot beleszőni, több meghökkentő dolgot kifacsarni, ha lesz egyáltalán legközelebb.
Látom én is azt a neonfényes Los Angeles-t, 2 év múlva. Ülök a helyijáraton és az ablakán kinézve alig látni a várost a szmogtól és az esőtől, semmi extra borzongás nem szűrődik be, még ápontból elsuhanunk bépontba. Sehol egy gyárterületen történt robbanás, ami után lángok törnek az ég felé, és kevés a forgalomban az izgalmat okozó repülő autós üldözés is. A droidok is szépen beilleszkedtek.
Angolul: Black Messiah, németül: Schwarzer Messias, magyarul: Giccs Egylet. Álkemény, álpogány, álmetal, igazi kanapé harcosok ezek! Nem baj, ha valamit már 100-szor eljátszottak mások, ha a saját "nyelvükön" adják elő, mondjuk saját hangzással, vagy akármi, de ezt ebben a formában már annyiszor előadták, hogy a számláló túlfordult és nullázódott. Ha ilyenre vágytok, hallgassatok inkább Menhir-t, vagy Surturs Lohe-t esetleg Odroerir-t.
Lehet a véletlen műve, ám lehet, hogy nem, de a Taake beszorult az undergroundba. Igazán trve az egész koncepció, a hangzás, a külalak, a dalok felépítése, szóval minden, és egyben teljesen kiszámítható is és ez itt most rossz értelemben. Fanoknak ideális, akik szeretnek elrugaszkodni a tenderektől néha, azoknak nem. Javaslom Hoest-nek: hallgass több Skullthrone-t!
A fehérorosz srácoknak elsőre sikerült azt a szintet megugraniuk, mint a Taake-nek hetedikre. Zeneileg ugyan az a korai Darkthrone-t idéző black, csak picivel erőteljesebben szól, hangyahímvesszőnyivel változatosabb a norvégnál, viszont a hisztérikus (vagy hiszterikus? :D) vokál mindenképpen pozitívum. Szintén fanoknak ajánlott!
A kezdeti lendületes thrashből mára átmentek egy ingerszegény, divatosan lágy blackes heavy metalba, szinti szőnyeg fölött olyan megoldásokkal amik egy garázsbandára jellemzőek. Ezt úgy értem, hogy minden tagnak megvan a maga főbandája, és ide csak az onnan kidobott ötletek maradtak.
Pusztító egy demo ez, Morgan Hakansson ilyen bandát kíván minden koncertjére nyitóbandának. Rothadóan jól szól és a basszus is szépen dorombol, helyenként felüti a fejét amolyan Csihari játék a hangokkal. A VII-ben túl sok lett a sallang, ezért nem maxos. Punk jelzőt pedig nem értem a lexikonban.
Semleges, színtelen, szagtalan. Biztosan nem hallgattam volna meg magamtól. Zenei tudás megvan, komponálási készség rendben.
Helyenként óriási csörömpölés tör elő a hangszóróimból, a dobprogramnak hála, ami tönkre vágja az egészet, ráadásul a lábgép mintha a fejembe kattogna. Jót tesz a hallgatónak a The Meditation Of My Heart c. dal, hoz egy kis megnyugvást a hallójáratainknak. Nem hasztalan a vele töltött idő, de nem tudok többet adni rá, akármennyire vajszívű vagyok, annyi vigasz, hogy nála nagyobb nevek is fulladtak bele idén a death metal tengerébe.
Valamiért az összes dal egyformának tűnt. A dobos kifejezetten irritált, nem túl fantáziadús a dobolása. Semmi sem maradt meg az első hallgatás után, csak valami zörgő, sötét hangmasszára emlékszem.
Látok benne fantáziát, de számomra így ingerszegény. Egész jó témákat hoznak, azonban nincs csúcspont, jobb esetben is csak közepes tempóban döcögnek. Hiányoznak az ívek a dalokból. A hangzás is eléggé visszafogott...minden tekintetben túl szerények voltak a szerzők.
Nekem jár a hősies megnevezés...és nem az ő zenéjüknek, mert voltam olyan kitartó és végighallgattam. A "folk-hero" metál legsablonosabb megtestesülése ez az album. Felesleges, csöpögő pátosszal szégyenítik meg a germán mitológiát. Zeneileg is eléggé közhelyes, a szintiből előcsalt kórushangok nagyon gagyira sikeredtek, továbbá a műfaji szteretípiáknak megfelelően mindig indokolatlan helyen próbálnak behozni újabb hangszereket, mint például a hegedű.
Még mindig nem sikerült kinőniük a garázs-zenekar státuszból. Albumról albumra ontják a mérhetelenül ötletmentes kliséket. A mostani lemezzel is csak egy helyben toporognak, bár...most mintha több lenne az egércincogást utánzó gitár hangzásból. Szóval ne várjunk többet előre betanult csörömpölésnél.
Nagyon erőtlen anyag, igzából itt semmi black-es elem nincs, inkább heavy metál, amire néha trash metál témák ültetnek rá.
Karcos, mocskos black metál a Darkthrone és a Craft zenekarok nyomdokain. Nagyon nagy lendülettel tolják a srácok ezt az rozsdás, sokszor punkos témákkal operáló (lásd VI. tétel) műfajt. A jövőben oda fogok figyelni rájuk.
Egy rohadt percre nem bírja az énekes befogni a pofáját. Irritáló, hogy kelletlenül széténekli az összes dalt. A dzsüdzsü pedig meglehetősen lefárasztott, ugyanis az is indokolatlanul, szinte mindig rossz helyen próbálja erőteljessé tenni a dalokat. Amikor végre nem djent erőlködés van, akkor egészen hajaz a zenéjük az A Perfect Circle munkásságára, azonban az esetek többségében ez túl nyálasra sikeredik (lásd Incube dal). Összeségében nagyon sok helyen túltolták a dalokat, kevesebb több lett volna...
Van egyfajta amatőr bája a The Season Of Death-nek. Hangszeres és hangzás tekintetében sem vonultat fel semmi extrát a srác, de mégis erős hangulata van az albumnak. Többnyire a 90-es évek göteborgi death metálja köszön vissza a témákban, néhol azonban az amerikai death vonulatból is belecsempész gyors és szaggatósabb tempójú dallamokat. Egészen megmosolyogtatóak az ellentmondó tagek a műfaji meghatrozásnál: "blackened symphonic death metal christian metal christian metal death metal metal unblack".
Inkább a hit értékelendő zeneileg nem nagy dolog. Bírom az ilyen zenéket de ez nem nagy szám.
Hú na. Ez se tetszik különösebben, az előzöek után megváltás.
Számítógépes játék a 90-es évekből? Intrónak elmegy,bár abból is a gyengébbik fajta. Amit mindig átugrok.
Az első lemezüket a mai napig szeretem. Olyan mint az Ancient Rites. Jó kezdet után mélyrepülés. Persze csak nálam. De nem olyan rossz ez, csak érdektelen.
Ez a sokol rádiós black nem jött be. Na nem azért mert olyan, hanem mert nem írtak jó számokat.
Elég semmitmondó. De az előzőek után szívesen hallgattam.
Kicsit unalmas az egész. Na miért? Mert nem írtak jó számokat. Ennyi.
Angoloktól szép teljesítmény, bár nem kiemelkedő. Ezekszerint ott se mindenki buzi.
Az ének nálam kiverte a biztosítékot. Soha nem szerettem az efféle megnyílvánulást.Nálam a buzi-e vagy jött szembe. Az meg nem eredményez jó pontot. Ez nagyon rossz ömlengés.
Ratatata a gatyámba. Jó ez a dob. Kicsit mintha becsináltam volna. A "zenére" már nem is tudtam figyelni. Bakker ez csak erőlködés. Szörnyű volt. Van aki ezt hallgatja? Küldök neki egy sört. Na nem virtuálisat, hanem bármikor bárhol sört. Bakker ez az énekhang röhögő görcsre gerjesztett.
Elég jól visszaadja az űr hangulatát. A Darkspace ugrott be a hallgatása közben, de az szerintem ütősebb ettől. Zeneileg rendben van, de a tiszta ének nem igazán való ide.
Ez az első találkozásom az Aosoth-tal, de ha a többi albuma jobb ettől, akkor mindenképp utána járok. Szerintem ez egy teljesen jó black metal album. Köszönet az ajánlónak!
Jól indult, de hullámzó a teljesítmény. Időnként nagyon jó, hangulatos és titokzatos, de van amikor unalomba fullad. Összességében tetszik a zene és szerintem nagyon illik hozzá ez a borító.
Az első négy albumukat anno rengeteget hallgattam. Az utána következő kettőnek azóta se néztem utána. Ezt a fajta zenét játsszák már elég régóta. Szeretem azt amit csinálnak, bár régebben voltak fogósabb számaik is. Tetszik a hegedű is, akár giccses, akár nem. És jó dolog a német nyelvű ének. Mondjuk az album lehetne picit rövidebb.
Korrekt iparosmunka, de sajnos attól nem több.
Ugyanazt gondolom erről, mint a Taakeről, csak az egy picit jobb ettől.
Kezdetben csak átlagos, de a végére nagyon lefárasztott.
Nem rossz ez, de a többiekkel ellentétben nem érzem kiemelkedőnek. Egyelőre ennyit adok rá, de a pontszám még változhat.
A zene közepes, de ez az ének borzasztóan idegesítő, főleg ilyen hosszú távon.
Nekem is az zene amatőrsége jutott eszembe, ami önmagában még nem lenne baj. A baj az inkább, hogy kidolgozatlannak, félkésznek tűnik ez. Vannak jó ötletek, de ez így ebben a formában kevés. A dobgép zavaró, pedig alapvetően szeretem a dobgépes zenéket és néhány gitárszóló is fura volt. Úgy látom, hogy idén alakult a projekt, de fogalmam sincs mióta zenél a fickó. Az instrumentális részek egész jók. Adnék rá magasabb pontszámot, de az alapvető hiányosságok miatt ez ennyi.
Többszöri hallgatás után sem tudtam maximálisan megkedvelni, de háttérzeneként olvasáshoz számomra tökre megfelelő.
Mocskos, gonosz black, ami pörög már egy jó hete, és még fog is. Mondjuk mostanában kezdek kissé eltelítődni ezzel a stílussal, de ez a tény semmit sem von le a lemez értékeiből.
Én inkább úgy állok ehhez a lemezhez, mint egyfajta score, ami a fantáziát indítja be, nem mint olyan mű, ami a (zenei) érzelmekre hat elsősorban. A bandcamp-en olvasható fan leírása tökre megtetszett, ugyanis az Overland hallgatásakor pont erre gondoltam én is. Ez valami brutálisan jól működne, mint Blade Runner filmzene. Látom magam előtt a neonfénybe burkolózó Los Angelest, ahol folyamatosan zuhog az eső, ahol kétes indítékú alakok járják a maguk útját a sötét sikátorokban. Nem metal, tény, de sötét, vészjósló, furán egyedi hangulatot generáló elektronikus dark-ambient lemez, ami nekem rögtön beindította a fantáziámat, és pillanatok alatt magam elé vizionáltam egy nyomorúságos disztópikus sci-fit, ami alatt végig ez a zene pörögne. Nem tudok igazából elemeket, momentumokat kiemelni belőle, egyszerűen az egész album végig képes volt fenntartani egy rideg, nyomasztó atmoszférát, ami engem folyamatosan vissza-vissza vonzott, hogy újrapörgessem és egy újabb reménytelen jövőképet vetítsen elém.
Az Of Myths and Legends meg is van cd-n, anno annyira szerettem azt az albumot. Nem nagyon változtattak az összetevőkön, viszont ez a kurva sok narrálás baromi bosszantó volt számomra. A stílus híveinek abszolút szórakoztató lehet.
Én szeretem ezt a vintage jelleget Hoest zenéiben, és ezzel most is így vagyok. Nem lesz egy sűrűn előkerülő album, de párszor már lepörgött és egész jól esett. UPDATE: Francba is, megérdemli a 8 pontot.
Egyszerű, de nagyszerű zenének indult, viszont túl hamar kifulladt. Igazából semmilyen izgalmat nem tartogatott a lemez.
Nem egy kiemelkedő album, de számomra van annyira jó, mint a tavalyi eresztésük.
Jóféle, még hallgattam volna.
Vannak erényei, de most valahogy nem talált utat a szívemhez ez a lemez. Késztetést sem érzek arra, hogy jobban, többször átfüleljem.
Ez borzalmas. A dobgép irritálóan előre van keverve, minden más furán, tompán szól valahol a massza mélyén. Hangzásilag kellemetlen, ötletek terén silány, hangulatilag maximum egy "oké".
Szerintem az "izlandiság" a metalban kezd egy kicsit túlmisztifikált lenni lassan. Ez itt eléggé setét ja, meg van egy erős vonszolós hatása, de a negyedik dalnál már erősen azt hallottam, hogy az ötlettár eléggé szűkös. Nem rossz, de a felétől már néztem, hogy mennyi van még belőle.
Az előző lemezre már nem emlékszem, akkor 7 pontot adtam. Azokat a hiányosságokat most is érzem, de azért elsórakoztatott. Borult hangulatra rá tud ütni, mint az LSD.
Igazi impresszionista tekergés... Meglepő döntés a Profound Lore-tól, de mikor nem voltak ők bátrak?
Amellett, hogy egyetértek McFrost és Nascence véleményével még annyit tennék hozzá, hogy feleslegesen túl is vannak tolva. Az előző lemez tetszett, ez nem.
Átlagos iparosmunka.
Ha tökös gyerek lennék, azt írnám ide, hogy fene a Dimmu Borgiron ellányosodott picsátokat, itt a black metal, nesztek! A fenébe, nem leírtam? :-D
Nyomába sem ér a Februusnak. Azt nagyon csíptem. És ebben ahogy Nascance mondja, tényleg oszlopos szerepe van az énekesnek. Be nem áll a szája. Én tudom díjazni ezt a fajta sznob éneklést, ha a mennyiségtől nem kapok émelygést.
Pont nekem is az amatőr báj jutott róla eszembe, haha! Az amatőr bájságról egyébként annyit, hogy nem jár alapértelmezve minden amatőr produkcióval együtt. Nagyon nem! Ami amatőrsége ellenére jó, arra szokás ezt mondani. Nekem ugyan nem ér annyit, mint Nascence-nek, de nem rossz.
Elég jó sikerült album ez.Nagyon sötét hangulatú zene bár én nem tudnám behatárolni,mert van benne death hatás bár a bandcamp oldalon black metált írnak,de itt van dallamos ének is olyan atmoszféra metál zene ez némi sötét hangulattal,de azért oda sósnak a srácok rendesen.Szóval sötét hangulatú rajngóknak ajánlom akik bírják az ilyent.
Elég híres egyszemélyes csapat ez bár nem sok mindent tett az előző albumokhoz képest hozta a szokásos zenéjét.De ez a black metál amit ő visz ez olyan sajátos bár mindenki mást játszik,de ő keveri a dallamos zenét a reszelős black metállal amit régen a Marduk csinált.De azért adók rá egy 7-est mert megérdemli sőt nem is rossz ez a fekete fém.
Elég jó sikerült black metal csapat.Megéri a 7-st elég jó erős album lett.Van benne elég sok hatás mivel anélkül ez a csapat nincs,de azért megéri a pénzét ez a csapat a jól sikerült albumért.
Most hallom őket először,de olyan behatárolhatlan metált nyomnak bár nem nevezném őket tiszta black metálnak inkább olyan heavy/black metál szerűség némi thrash metal egyveleggel.Szóval keverednek benünk pár műfaj,de csak egyszer kialakul az eredeti műfajuk.
Hát nem sok mindent tett ez a csapat a black metálhoz csak annyit hogy marad az ami black metál :)
Nem rossz ez a csapat bár a srác egy szusszal végig kornyikálja az egész albumot,nem tudom vesz gőzbe levegőt.De azért a zenéjükben van több hatás is némi groove metál vagy progressive metál hatás is.De ez már olyan tucat metál sokan eljátszották már ezt de azért még mindig kell hasonlítgatások másokhoz,mert sok metálból lesz még több ami ugyanazt csinálja.Bár én várok valami újra hátha összejön valahol ahogy annak idején a műfajteremtők.
Nagyon jól sikerült atmospheric death metal,bár egy személyes metal csapat,de azért jól összehozta a srác.Nekem bejön többször is végig hallgattam ritkán hallani ilyen csapatot ami persze egy személyes.
Beállok a 10-es sorba, teljesen illeszkedik ez a zene a hallójárataimhoz. Ui: sokadjára azért annyira mégsem kiemelkedő, csak rohadt jó.
Korábbi lemezeket érdekesnek tartottam, ez most alig emelkedik ki az átlag tucat közül.
Igen, valóban van benne Craft...
Sötét.
Végre igazik black metal hangulatú black metal. Egy kicsit több lassulást elviselne megfáradt agyam.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 352. 353. 354. 355. 356. 357. 358. 359. ... 502. Full screen Vertikális nézet
2017. december 9.
Balthazaar Belial BlackZone boymester farrrkas Kriss McFrost1977 nascence Sekhet_Hetep Solmyr Weide Nagaarum thomas_lord ∑:
1. McFrost1977
Almyrkvi
Umbra
7 9 8 10 8.5 9 10 7 7 8.5 7 7 8 8.3
2. Nagaarum
Skullthrone
III
7.5 8 8 8 8.5 9 9 9 7 8 8 10 7 8.2
3. Kriss
Aosoth
V: The Inside Scriptures
6.5 9 9 8 7 10 8 5.5 8 9 8 8   8
4. Belial
Taake
Kong Vinter
9 10 6 5 7 8 6 5 5 7 8 6 7 6.9
5. nascence
Khragkh
Ersatz
6 5 6 6 5 6 7 7.5 6 6 6 7 7 6
6. Weide
Necro Deathmort
Overland
6.5 2 5 3 5 5 6 5 5 8.5 10 9   5.5
7. Balthazaar
Witchery
I Am Legion
5 3 6 6 6 5 4 5 6 3 6   6 5
8. thomas_lord
Symphony of Heaven
The Season Of Death
7 4 6.5 3 4 4 6 8.5 2 5 3 7.5 8.5 4.8
9. Solmyr
Black Messiah
Walls of Vanaheim
5 3 4 6 2 4 3 3 7 9 6     4.7
10. BlackZone
Uneven Structure
La Partition
5 2 8.5 3 6 4 5 4 2 2 5 6 8 4.2
∑:
6.5 5.5 6.7 5.8 5.9 6.4 6.4 6 5.5 6.6 6.7 7.6 7.4 6.2
Nagaarum 2017. december 7., csütörtök, 07:41
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz 9000Sanyi üzenetére:Megtörtént.

Zsír! :-)
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
9000Sanyi 2017. december 6., szerda, 15:00
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz Nagaarum üzenetére:


Igen... Ezzel összefügg, hogy a te nevedet is ki kéne írni a HP szabályzathoz, mint aki admin joggal bír ott.


Megtörtént.
--
9000Sanyi
boymester 2017. december 5., kedd, 18:12
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Az nem Bléd, hanem Szárnyas:) (egyik legrosszabb magyar filmcím egyébként, de magyar) Újat még nem láttam, moziban nem tudtam megnézni, viszont így valami nagyon frankó verzióra várok belőle...természetesen megnézem! McFrost: igen, a Black Messiah volt a ludas. Nem véletlenül hagytam meg utolsónak. Már a borítójától is ver a víz. De majd holnap barátkozunk...
--
Youtube csatorna
McFrost1977 2017. december 5., kedd, 17:51
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Boymester! Fogadjunk a Black Messiah miatt pontoztad végig! :-D
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
Weide 2017. december 5., kedd, 17:50
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Boymester, az idei Blade Runnert is javaslom megtekintésre, ha az eredetit szeretted. Az egész mű stílusát és hangulatát zseniálisan ültették át és vitték tovább.
9000Sanyi 2017. december 5., kedd, 11:30
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz Nagaarum üzenetére:


Igen... Ezzel összefügg, hogy a te nevedet is ki kéne írni a HP szabályzathoz, mint aki admin joggal bír ott.


Jogos!
--
9000Sanyi
Solmyr 2017. december 5., kedd, 11:03
Solmyr
Csatlakozott:
2016. december 9.
Hozzászólások: 71
Válasz Weide üzenetére:A The Moon and the Nightspirit rendszeresen fel is bukkan itt.


Igen tudom. Legutóbb én ajánlottam be. :-)
Weide 2017. december 5., kedd, 11:02
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz Solmyr üzenetére:Szerintem jó dolog, ha van stílusidegen zene, mert színesebbé teszi a hangpróbát. Mondjuk körönként egy, maximum kettő belefér, bár fölösleges ezt nagyon szabályozni, mert ahogy látom eddig is egész jól működött. Annyit még hozzátennék, hogy a neofolk és martial industrial zenéknek is lehet helyük az oldalon azok mellett, amiket felsoroltál.


A The Moon and the Nightspirit rendszeresen fel is bukkan itt.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.072 seconds to render