Amikor elkezdtem hallgatni, az jutott eszembe, hogy jól kib...tt velem az ajánló. Ebből nyilvánvaló lehet, hogy eddig csak hallottam a japán csapatról, sosem hallgattam őket. Nem mondanám, hogy maradéktalanul meggyőztek a stílusokon átívelő sok forrásból merítő zenéjükkel, de az olyan dalok, mint a The Tombfiller, valamint a The casketburner vagy az A Messanger From Tomorrow hajlandó vagyok eltekinteni az idétlenség határát súroló megoldásoktól. Itt-ott HevyDevy szelleme is felsejlik... (vagy fordítva...)
Hasonlóan a Wovoka lemezéhez, ez is átlag fölötti post/sludge. Háttérzenének és odafigyelve is működik. DE a 31 perc fölötti címadó már sok(k).
Hangulatossága miatt kicsit jobban tetszik, mint az átlagos black metal anyagok.
Tetszik. Korai power metalos hangokkal ének fronton néha kicsit fáraszt ugyan, de összességében ez azért több, mint 7.
Nekem ez nem sokkal több, mint általában a black metal lemezek. Némi hangulati többlettel bír ugyan, de azt meg a dalok, illetve az album hossza lerontja...
Átlag fölötti post/sludge. Háttérzenének és odafigyelve is működik.
Nem vagyok naprakész Scorpions-ból. A lemez valóban változatos, de az értékéből nálam levon a hossza. A kevesebb, néha több elvét alkalmazva a pontszámom is magasabb lenne...
A lemezismertetőben már leírtam.
Ez nekem ennyi. Sosem voltam nagy rajongó, de koncerten volt, hogy belebotlottam a csapatba, ott is a régi dalok működtek igazán. Ezt a lemezt meghallgatva (az utóbbi albumokat kihagytam, így kénytelen vagyok a régiekhez viszonyítani) azt kell mondjam iparosmunkának tűnik. Ez nem nekem szól...
Hullámzó a dalok minősége, de kicsit direktebben fogalmazva ez akár egy jó okkult ízekkel előadott retro doom lemez is lehetett volna.
Ezt szerintem viccnek szánták. Ilyen szar lemezt rég hallottam. Nem is mondok többet mert megsérteném a rajongókat.
Műfajához képest tényleg dallamosabb és ez jót tett neki. A Wovokánál említettem az énekhangot, hogy ebben a műfajban mindig ugyanolyan. Erre tessék itt is olyan. Megint a tavalyi Naga lemezt említem ahol hasonló stílusban milyen jó lett a "másmilyen" énekhang. Egyébként nagyon jó lemez. Ha vagy 20 percet kigyomláltak volna belőle akkor max pont.
Ez jólesett. Kellemes lemez hosszúság, változatos hangulatos számok. Az ilyen black tucatszámra jöhetne. Szerencsére havi egy-két jó black lemezbe belefutok.
Többszöri nekifutásra annyira nem tetszik mint elsőre. Az első szám mindjárt 10 pontos, de menetközben előkerül pár gyengébb szerzemény. De azért jóféle Dio hangulat árad a számokból. Itt is előjön,hogy nem kell mindig újítani mert ezen a lemezen is azok a jobb dalok amik más előadóra hasonlítanak.
Önmagához képest elég polírozott lett. Még két lemez oxt eléri a Dimmu Borgir-t hangzásba he-he. Az előző Oceans Of Eternity jobban tetszett. Rövidebb lemezhosszal többször hallgatnám, mert faxa.
Fogós számok nincsenek, de az a súly ami rátelepszik az emberre nem mindennapi. A hangzás meg király. Az énekhang ami minden hasonló lemezen ugyanolyan, lehetne más. Magam se tudom milyen de más, hogy mégjobban kiemelje ezt a vészjósló hangulatot.
A World Wide Live koncertlemezig azért elpötyögtettek jópár klasszikus számot ami nekem is tetszett, sőt. A Coast To Coast-ot még az In Flames is lenyúlta a The Jester Race lemezén. Nem emlékszek melyik számba.Lassú szám "fogósságba" a legjobbak voltak. De ez a lemez? Valami vicc. Megfáradt régi időket visszahozni akaró semmi lett. Nekem ez nagyon szarnak tűnik és alig vártam,hogy vége legyen. Elnézést a rajongóktól, de ha nem ezt írtam volna akkor hazudnék.
Beszarás miket nem ismerek. Nem a kedvenc stílusom, utoljára amit stoneres-nek lehet nevezni és meghallgattam a Celestial Season - Solar Lovers lemeze volt. Hazudok mert a Clutch- Earth Rocker lemezét is meghallgatam.Ez a lemez fergeteges. Alázza rendesen az ismert stoner lemezeket. Végig lendületes és jó témákkal van telerakva. A Clutch elbújhat mögöttük. Az énekhang meg pont passzol. Nem nyálas, hanem kellően karcos. Kívánom a siker útját Nektek, megérdemlitek.
Voltak gyengébb lemezek. De az utolsó kettő nekem 10 pontos. Szeretem a szájbarágós "primitív" szövegeket.Ez a heavy metal.
Utoljára bolgár zenekar az Iudicium tetszett.Zeneileg ez se lenne rossz, csak ez a röhejes énekhang lerontja.Van egy keleti blokk íze a zenének,amit szeretek. Jaj de jó a zene, csak ne szólalna meg az énekes. Így kell leépíteni a 10-es zenei doom-ot énekhanggal 7-esre.
Itt-ott messzire gurult a gyógyszer, de azért jól szórakoztam.
"Gőte szeme, egy marok, Denevérszőr, gyíkfarok, Siklófullánk, eb foga, Villaanyelvű vipera, Bűvös erő, olthatatlan, Bugyborogjon a pokolban. Lócsont, sárkány pikkelye, Éji konkoly gyökere, Múmialé iszonya, Cápa sózott uszonya, Árki szajha zsinegelte Újszülött kisujja körme, Ide mind, a sűrű löttybe, Tigris bekel kell még bele, S szörnyű lesz az ereje. Páviánvér hűtse le, S kész a pokol öröme." Bocs de ez ugrott be. Amúgy nem mindig esik jól az ilyesmi, de ez most nagyon eltalált.
A Traum valamennyire felhúzta, de nekem ez csak egy black daráló. Igaz, hogy nem értek hozzá, nem tudott közel férkőzni hozzám az efajta muzsika.
Nem zavar nem is hoz lázba, egyszerűen tök semleges.
A borító alapján valami tech death cuccra számítottam arra végképp nem, hogy valami folk black lesz. Ettől függetlenül tetszett, de a károgás továbbra sem az én műfajom.
Mostanában szivesen hallgatok eféle zenéket is. apránként tetszik is de egészben monotonná válik különösen a vokál miatt. Lehet, hogy egyszer teszek vele még egy próbát beviszkizve is.
Erős itt a nosztalgiafaktor. A Scorpions szerintem egyedülállóan tudja újrahasznosítani az ezerszer elcsépelt sablonokat úgy hogy ezeregyedszer is beveszem. Azért sok már a töltelék.
Hosszú ideje ez az első stoner anyag ami tartósan meg tudta haladni az ingerküszöbömet. A zene elég súlyos, de a vokál sokszor vékonynak tűnt. Mindenesetre nemzetközi szintű cucc szerintem
Nekem ez volt az első Ossian lemez. Rosszabbra számítottam. Az Ahányszor látlak kimondottan tetszett. Eddig se és ezután sem hallgatok magyar heavy metalt. Egyszerűen más érdekel és elég bő a kínálat.
Ha ez volt a jobb ének vajon milyen lehetett a sz@rabb? Érezni, hogy self release, kicsit garázsszagú. Vannak kellemesebb részek, de mindent összevetve örültem,hogy nem hosszabb.
Anno oda figyeltem rájuk, bár már akkor is inkább érdekesnek mint faszának gondoltam, most meg a" minek!? " kategóriába tartozik.
Nem ismertem, örök hála az ajánlónak, KIBASZOTT JÓ!!!
Schwarz metallisch!!
Az a baj már a nyitó szám végére untam, pedig onnan csak tovább gyengült a történet.
Egynek jó volt, de nem esett le az állam.
Imádom az ilyen zenét, fülessel, bewhiskeyzve hallgatom éppen, lebegek a mocskon, imádom!!!
Azt hiszem a semmitmondó lesz a legjobb szó.
Inkább ez mint az Ossian vagy a Scorpions, de nem inkább ez se.
Nem háborodok fel mint páran , egyszerűen csak leszarom a "munkásságukat".
Ehhez fű kell, sok fű, de mivel én nem élek vele így hátrányból indul az album.
Ez elég szörnyű volt.
Szép szeletet kihasított ráérő időmből, háttérzeneként viszont jobban működött. A dalok hosszúságuk ellenére sem túl unalmasak, de fogósnak sem nevezném őket.
Nagyon vártam ezt a lemezt, a demókat anno sokat hallgattam, de nem teljesen azt kaptam, amit elvártam volna. Nem ér többet számomra, mint a másod (inkább harmad) vonalas Obsidian Sea teljesítménye.
Húst a hentestől, slashert a 80-as évekből, hard rockot a 70-es évekből...ez számomra most is bebizonyosodott.
Kosztolányi kreatívabb dolgokat hozott ki a semmiből: Amit ma tartok, azt elejtem, amit ma tudtam, elfelejtem, az arcomat kezembe rejtem, s elnyúlok az üres sötétben, a mélyen-áramló delejben. Annál mi van, a semmi ősebb, még énnekem is ismerősebb, rossz sem lehet, mivel erősebb és tartósabb is, mint az élet, mely vérrel ázott és merő seb.
Egy átlagos, ámbár kellemes doom metal lemez hullámzó dalszerzéssel, az előző lemezhez képest jobb énekkel. A Confession és a Child In The Tower nagyon bejött, a többi, főleg a lemez második fele lapos lett.
Az tuti hogy nem lehet a japán csapatot egy kézlegyintéssel elintézni, még a rájuk fordított időért sem kár. Megmaradnak továbbra is érdekességnek...
Kiválóan építkező zene, remek hangulattal, ötletes hangszeres megoldásokkal. Csak úgy Sistergett a hangfalam!
Kimondottan erős lemez!
Svéd epikus heavy/doom? Na ez papíron rossz ugye nem lehet... Nem valami egyéni zene, de egész jól ki van találva.
Ismertem már a formációt korábbról, viszont ez az első olyan nagylemez ami meg is üt egy magas szintet. A szorgos iparosmunka és a kétheti megjelentetés meghozta végül gyümölcsét..
Ez a sludge-os/Post-HC/Metálos zenei világ általában nagyon az agyamra szokott menni, de most még a szokásosnál is szarabb a helyzet. Milyen már a The Sight kezdése? Ez a vokál egyszerre vérgagyi, ciki és megmosolyogtató. Úgy erőlködött az énekes, hogy még a gatyája is Saros maradhatott...
Nem érint meg, de a közel ötven év rutinját hallani!
Nem tudom mit hallotok itt, de ez is uncsi közhelyparádé a tipikus konfekciós stoner/dirt rock eszköztárból, maximálisan a bejáratott vonalon. Egy nagyon picit azért fílinges. Épp ahogy a magyar csapatok szokták, és ami ellen már annyiszor kikeltünk itt...Az ének meg szar... Csak azért sem fogom felpontozni, mert magyar!
Tragikusan szar.
Ez játszadozás volt az idegeimmel...Amúgy nem elveszettek a srácok, de nem éreztem rá a klasszikus epikus doom és a doom/death ezen hibridjére. Kapaszkodók, emlékezetes pillanatok közel nulla.
Mirai Kawashima zenéjéhez egészen máshogyan közelítek, mint ahogy egyébként zenéhez szoktam, és ez így van még néhány előadóval. Ebből kifolyólag olyan dolgokra is vevő vagyok, amelyekre általában nem. Szóval a tébolyodottabbaknak a Sigh új lemeze ismét kiváló hallgatnivaló.
Az első próbálkozás, a második dalt leszámítva, lefárasztott, nem jött át. Aztán jött három óra alvás, hat óra vonatozás, hat óra ülés egy előadáson és újabb három óra vonatozás, amelynek az utolsó másfél órájában újra meghallgattam. Fáradtág, hideg a szinte üres vonaton, szürkület, ipari telepek, félálom, és egyszeriben rám telepedett a lemez. Mintha elsőre mást hallottam volna. Harmadjára pedig még inkább elmélyültem benne. Viszont egy-egy lemezt megillető körülmények tökéletes megteremtése sokszor lehetetlen, ezért mindez a fantáziánkra és odafigyelésünkre van bízva. Ez az album csak nagyobb óvatosságra és több türelemre tanított, hiszen majdnem elítéltem a zenekart az első benyomásaim alapján, amihez nagyban hozzájárult a pillanatnyi hangulatom is. A 31 perces zárótétel utolsó 6 perce viszont nem más, mint öntömjénezés. Azt le kellett volna hagyni.
A Drowning The Light-hoz hasonlóan erős produkció ez is. Én nem bánnám, ha az ehhez hasonló black metal lemezek valamivel több eredetiséget, kurázsit tartalmaznának, amitől, mondjuk, kikerekedne a szemem a meglepetéstől... Annak ellenére, hogy ilyesmiről itt nem beszélhetünk, a dalok jók; főleg a zárótétel tetszik nagyon.
Nem mondom, hallottam már jobb epikus doom lemezt is, de nincs mit tenni: ha szívesen hallgatom (még ha picit elfogultságból is), akkor csakis jó pontszámot kaphat. A nyitó és a címadó dalhoz hasonlókból kellett volna több.
Valóban jó black metal album lett ez, kifejezetten jó dallamokkal. Az énekben lehetne több fantázia, de a zenei alap igen kellemes hallgatnivaló.
Ez a lemez akaratlanul is az Izah aktuális anyagával kerül összehasonlításra. Nem rossz anyag, de az Izah sokkal változatosabb. Nem ártana a hangulat megteremtésén kívül (ami azért megvan neki) több színt felvinni a palettára.
Nagyszerű rock lemez! A rádiónak már sikerült néhány Scorpions dalt megutáltatnia velem, ezt viszont nagyon szívesen hallgatom. Jó dalokkal, változatossággal, frissességgel teli minőségi rock ('n' roll).
A zenekar jól csinálja, amit csinál, ez hallatszik, de a sör és benzinszagú stoner/groove/drive zenében én nem találok sok kedvemre valót.
Megmondom őszintén, bennem nincs különösebb ellenszenv az Ossian zenekar iránt, hiszen gyerekkoromban nagy szerepük volt abban, hogy elkezdtem metalt hallgatni, viszont a Keresztúttal, úgy érzem, be kellett volna fejezni a pályafutást. Pozitívan álltam az új lemezhez (is), még kedvem is volt hozzá a sok súlyos zene után, de kritikán alulinak tartom, hogy egy ilyen anyaggal rukkoljanak elő... ismét. A szövegek még a higgadtabb Keresztút korszakában is érdekesek voltak, de ezek itt zavarbaejtően elcsépeltek, közhelyesek, semmitmondóak, és szerintem egy intelligens ember számára túlságosan egyértelmű üzeneteket akarnak közvetíteni. A végeredmény szájbarágós, sőt, egyenesen nevetséges. És a dalok? Milyen dalok? Hallom a hangszereket, ahogy szólnak, de semmi mást nem! Nem hallok egyetlen (!) ötletet sem a lemezen, ez az elgitározgatás kimeríti az önismétlés fogalmát. A lemez teljesen karaktermentes, nincs hangulata, egyszerűen "üres". Ezek nem dalok, ezek csak hangok. Azt hittem, ennél azért jobb lesz.
Akartam szeretni, de nem ment. Vontatott, unalmas, eseménymentes.
A Solefald még mindig nem érett be nálam, a Dodheimsgard továbbra sem tetszik, ez pedig meglepő módon (abszolút sem nem vagyok kedvelője, sem "szakértője" ezeknek a zenéknek) már első-másod-harmad hallgatásra is nagyon bejövős. Talán azért, mert az elborult részek-témák mellé valami apró kis zenei fogódzót végig beépítenek a dalokba. Nekem abszolút kellemes meglepetés, hangzástól függetlenül.
A fele untat, másik fele fáraszt. Nem az én zeném.
Korrekt black metál, nagyon nincs mit hozzátenni. Itt is az a kicsi plussz hiányzik, ami kiemelné a 3672 hasonló bandából...
Van itt minden, doom, epikus doom, heavy metal, lehetne picit egységesebb a lemez. De a dalok tetszenek, és ez a lényeg, picit áshattak volna "mélyebbre"...
Ez most tetszett. Kellően változatos, nem csak sima reszelés, több helyen is nagyon jó témákat hoznak (nekem a From the Abyss a befutó), megvan benne a hangulat is. Nem kiemelkedő, nem remek, de kellemes hallgatnivaló.
Egy kicsivel jobb, mint az IZAH.
Örömzene. Soklemezes bandáknál hajlamos vagyok úgy pontozni, hogy a régebbi kedvencek szintjét eléri-e, itt ennek most nem sok értelme van. Mivel végig szívesen hallgatom, és tetszenek a dalok (még az extra hosszú verzió dalai is) így ez nálam 9-es. Kocsiban 10-es..:)
Király!!!
Annak ellenére, hogy kedvelem a bandát, ezzel az albummal nem vagyok kibékülve. Nekem nagyon hiányoznak a húzódalok, eddig (szinte) minden albumukra sikerült legalább 2-3 olyan tényleg jobb dalt összehozniuk, ami elvitte a teljes albumot, a többi, esetleges átlagos, vagy tőlük megszokott dalokon túl. Pl a Tűz jegyében nyitódala, vagy az Életveszély (és talán még a Ha Te Ott Leszel Velem is) dalok azon az albumon nagyon jól sikerültek. Itt ezek hiányoznak. Ezek a dalok olyan átlagosak, még azok is, amiket esetleg mások kiemelnek, pl a Visszajövök, teljesen sablon, íztelen, sótlan. Endre is túlnyomóan teljesen unottan, egykaptafa módon énekel. A címadó meg szerintem az utóbbi évek leggyengébb Ossian dala. Azt nem mondom, hogy nem fogom hallgatni ezt az albumot, de az biztos, hogy a Tűz jegyébent, a Hangerőműt és persze a koraiakat sokkal-sokkal gyakrabban.
Kellemes hallgatnivaló, de igazán jó/kiemelkedő témát nem hallottam.
Igazán színpadiasra sikerült lemez, ha létezne olyan, hogy metál-színház, akkor ott ilyen musical-eket adnának elő. Óriási tisztelet, hogy úgymond mernek kockázatot vállani, félretenni a konvenciókat, és ezáltal egy kis friss vért pumpálni az irányzatba. Bár hallgatás közben el kell hagyni a zenei komfortzónát, ez a kis erőfeszités igazán megéri. Nagy 10-es.
A stílusmegjelölést látva sok jóra nem számítottam, ennek ellenére a Duality és a Finite Horizon kifejezetten tetszett, a másik kettő viszont már nem annyira.
Nagyon tetszik, a hosszú számok nem válnak unalmassá, sőt elhallgatnám még őket egy ideig. Az egész zenének van egy nagyon ősi, nagyon sötét kisugárzása, ennek ellenére egyáltalán nem érzem fenyegetőnek. Ilyenek még jöhetnek :) - a pontnövelés joga fenntartva
A fiúk felcsapták a nagykönyvet, előkerestek néhány jól bevált képletet, és ez lett belőle. Rossznak nem mondható, de maradandót nem sikerült alkotni.
Egy-két számot ki lehetett volna gyomlálni, hogy kompaktabb legyen a lemez. Ennek ellenére nem rossz, mégis hiányzik belőle valami, ami miatt újra akarjam hallgatni.
Ez a stílus nagyon nem nekem szól, elunom az életem egy-egy ilyen albumtól. Egyre csak várom, hogy történjen már valami, de mindhiába, ettől az amúgy is igencsak bő lére eresztett számok végtelen hosszúságúnak tűnnek.
Jópofa tatametál, 2-3 erősebb számmal meg egy csomó átlagossal. Minden esetre nekem úgy jön le, hogy még mindig nagy kedvvel zenélnek, ez pedig pozitív kisugárzást kölcsönöz az albumnak.
Számomra tökéletesen semleges zene, magamtól nem hallgatnám, de ha megy a háttérben, akkor sörkorcsolyának megteszi.
Az Ossian zenéje már rég nem szól hozzám, és ezen ez a lemez sem változtat. Egyszerűen ötlettelen, töketlen, semmilyen. 5-öst kap, mert vajszívű vagyok.
Az első számoknál még valamilyen szinten élveztem a csiszolatlanságát, még az énekhangot is megszoktam, de idővel nagyon ellaposodott, a végére pedig kifejezetten vártam, hogy vége legyen.
Ez kifejezetten idegesítő. A Sigh egy kiváló zenekar volt, de egy ideje nagyon elszálltak. A Scorn Defeat és Gallows Gallery nagy kedvenciem a bandától, de ez az új anyag kiritkán aluli: az egy dolog, hogy a hangzás egy rakat szar, de dalok majdnem mind ugyanolyanok, a szinti pedig nagyon elüt, nem szerves része a metálos témáknak...szerintem pihennie kellene a bandának
Igazi súlyos, elszállós zene...egésszen "dallamos". Elsőre megijesztettek a hosszú számok..de hallgatás közben teljesen elmerültem benne. Az Isis szellemiségét viszi tovább...
Ezek is csak maguknak játszanak...ezt feleselges kiadni
Jajj már megint....az énekes nagyon untatott, a zene kevésbé. Az egy főre jutó másoló-bandák száma ebben a műfajban a legnagyobb.
Jó-jó...de akkor is leszarom :D
ezer tonnás rozsdás szörnyeteg... Jó mélyre leránt a mocsárba...a Sleep Eater szám pedig nagyot üt...a türelmetlen emberek csak óvatosan közelítsenek!
Számomra az egyik legmeghatározóbb zenekar volt, főleg a korai albumaikat szeretem nagyon, de az újkori dolgaik se rosszak. Hihetetlen, hogy 50 év után is mire képesek. Összehasonlítva a sokkal fiatalabb Ossiannal, nagyon durva látni, hogy ők még mindig képesek jó dalokat írni...Baromi hosszú az album, de akkor is kellemes hallgatni való.
Jobban tetszik...mint elődje, bár az se nekem szólt, de tiszteltem. Ez még néha élvezhető is számomra, bár ettől még nem marad gyakori látogató a lejátszólistában. Stoner rajongóknak kötelező!
Idegesíteni nem idegesített, viszont néha elmosolyodtam, mert annyira naiv és szentimentális az Ossian újkori világa..., egyszerűen nincs benne erő..talán a Hangerőmű volt az utolsó, ahol még voltak igazi dalok, arra lazán rádobtam volna a 7-8 pontot.
sablon-tenger...kössz, egyszer elég volt.
Eléggé szórakoztató szinházmetál, de messze elmarad a Dodheimsgard mélységű dolgoktól...
Kicsit túl vannak méretezve a dalok, ez van amelyik műfajban előny, itt egy kicsit nehéz megbirkóznom vele, ezért a Wovoka jobban fekszik . De zeneileg ez is jó.
Egész hangulatos.
Nem mondom, hogy soha nem írtak még jobb dalokat ebben a műfajban, de komoly súlya van, az kétségtelen.
Bírtam régen a Scorpit, különösen a két koncertlemezt hallgattam sokat, a tisztelet kijár nekik a kitartásért, de ez akkor is meglehetősen semmitmondó számomra. Ja, és a tatametál kifejezést megjegyeztem. :-)
Tisztességes, de nem hat meg túlzottan. Az előző lemez szerintem jobb volt.
Soha nem tartottam semmire az Ossiant, ha csak a zenét vesszük, akkor sem, ez a lemez is egy nagy semmi. Endréről és a szövegekről ne is beszéljünk... Azt a gusztustalan és elvtelen támogatást, amit kapnak, most figyelmen kívül hagyom, és csak a lemezt értékelem, mert különben a pont a negatív tartományba esne...
A zene, a dalok önmagukban tetszenek, de az ének nagyon nem.
háfuuuuuu,szóvalhmmmmmmőőőőőőőőőőőőő legyen 5!
Jobb lett volna nyolc-kilenc kerek nóta,mint ez az emberöltő hosszúság! Más bajom nem volt!
Közhelyesen szólva nem rossz ,de nem is kiemelkedő!
Nem erre a zenére vagyok bekalibrálva,de ez tetszett!
Ez sem nyitotta fel a szemem és tett a feketefém rabjává!
Nem mai cucc a pc hangfalam,de a gitársound a túlvezérlés határán mozogva kiverte a port belőle!
Örülök hogy itt felbukkant,mert én biztos elmentem volna mellette!Annak idején nagy hatással voltak rám,pláne külsőségekben,mint csíkos gatya,flyingV gitárok! Ezt elhallgattva eléggé visszavettek a iramból úgyhogy maradok a 80-as évek emlékeinél,amikor Rick Astleys bravo posztert,4 oldalas Scorpionsra plakátra cseréltem a suliba!
Az ilyenektől mindig egy motorostalálkozót vizionálok!
Ha van két egyes a táblázatban,legyen két tizes is!Nem vagyok Ossiános,meg Hammeres sem,de én a globális zenei felfogásom szerint pontozok,és ami 1 pont az nem zene!Amúgy meg egy ötössel meghánytam volna!
Dreams-nincs mióta meghallgattam,Illusions-nincsen ezzel kapcsolatban,Obsession-meg nem lettem tőle!
Öröm, bodogtá' ... Próbáltam, csak ép' nem tudtam felfogni mi történt itt. - :O
Ha ilyeneket hallgatok, mindig ellensúlyoznom kell az egészet egy "jó" kis csontdarálós grindcore-al. - Csak azért, hogy a következő, hasonló tételig valahogy kompenzáljam azt a sokkot, amit ilyenkor kapok. IIIIIIIiiiiiiiiiiiiszonyat hooooooooooooszzúúúúúúú száááááááááámok.... Wáááááááá... - Nem, nem a billentyűim ragadtak be. - Lehet kevesebb hasis kéne a zenekarnak. :P
Nem mondom, hogy tucat, de tényleg ez már a 28312. feketefém amivel összetalálkoztam. A klisék mellé meg sikerült a jól ismert kávédaráló hangzást is kicsit feljavítani annyira, hogy ne csak a légyzümmögésre hasonlítson a produkció. - Azért 2015-ben ehhez már több kell, hogy elérje az ingerküszöbömet. :P
Még polirozhattak volna a hangzáson, aztán részemről még egy 8,5-9-et is kaphatnának. - Persze azért a "turbóról" se feledkezzünk meg. Az csak jót tett volna ilyen minőségnél. :)
Lehet az én készülékemben van a baj, - mint ahogyan mostanában mindig - de igazán nagy dolgokat itt (sem) hallok. - Pedig szeretem a stílust, de lassan kezdem úgy érezni, hogy kezd kifulladni az egész... A hangzás?! Az meg hozza a nagy átlagot.
A hangzás, s a dalok hossza sem könnyíti meg a zene befogadását. - Én szeretem a koszos hangzást, de ha meg akarok érteni valamit, azért kicsit poliroztam volna egy kicsit a hangzáson. - Ilyen dalok esetében elég lenne egy ideális 5-5,5 perces hossz. Az ütne ...
Teljes mértékben hozzák azt amit eddig. - Igazából nem kéne zenélniük, de hát a pénz... - Autókázáshoz meg pont elég ennyi.
Stoner hívők, gyülekező! - Azért a skacok a dobon még kicsit dolgozhattak volna. :)
Az Ahányszor látlak nóta mindent visz. A többi esetében már az ismert megoldásokkal operál a zenekar. Ha az egész album a fent nevezett nóta értékrendjét és megoldásait követné, azt hiszem simán kapna egy akkora 10-est, mint a ház. - Szóval, amondó vagyok, hogy inkább ilyen nótákba kellene az energiát fektetnie a "Paksi-műveknek". :)
Kár, hogy nem annyira "zöld" zene ez, mint anno a Trouble volt. - A hangzás csapnivaló, de... Azért megvannak a belső értékei a zenekarnak. - Jó kis nóták lennének, ha még egy kis pénzt áldoztak volna a stúdiómunkára.
IGEN!
Nem hagyott mély nyomot...
Időnkét ki tudnak lépni a megszokott doom hangsor sablonok mögül (ami mögül a Sabbath pl nem tud), így az összekép elég izgalmas. Az ének meg odabasz.
Nagyon rendben van ez. Mind hangzásilag, mind hangulatilag.
Cult of Luna klónbanda. Nem olyan rossz, de még ízlelgetnem kell...
Nyugdíj... Azt hiszem, segített definiálni, mi a 100%-ban eseménymentes, légüres zene...
Ez is kiváló, ahogy az előző is az volt.
Se ötlet, se hangulat, se egyedi arculat, de még lendület és erő sincs... Az Accept bizonyítja, hogy lehet heavy metalt ma is úgy játszani, hogy a műfaji korlátok nem sérülnek, mégis felpezsdíti a hallgató vérkeringését. De a nagy újság elhiteti egy országgal, hogy ez jó... És mivel az egyszeri rockerhez nem jut el más (részben a saját hibájából, részben az elhallgatásnak köszönhetően), Endre naivan fürdik az elismerésben. Nem sajnálom tőle, ez a fajta elismerés kell a fenének... "Bátran és szaaabadon" <= a szabad első szótagja nem (sem) hangsúlyos, nem kéne megerőszakolni a nyelvet. A Lélekerő dal szintitémájánál már a röhögőgörcs kerülgetett. Két dal, az Egyszerűen és az A búcsú tetszett. A két pont ezek miatt van.
Elmondaná valaki, hogy ez mi volt???
Viszonylag hosszú szünet után jelentkezett új anyaggal a banda, hallhatóan több szintet is meglépve. Korábban is kedveltem a kismillió kiadvánnyal rendelkező DTL zenéjét, bár sokszor igencsak próbára tette az ember hallójáratait az ultra-true hangzás. Az itt hallható megszólalás még mindíg sok lesz többeknek, pedig ez már kifejezetten letiszult a korábbi cuccaikhoz mérten. A zene pedig igazi hangulatos black metal, jó dalokkal.
Teljesen jó Scorpions lemez, de soha nem tudtak igazán megtalálni a zenéjükkel.
Első hallásra beleszerettem. Még a tíz pontot is megkapná, ha nem lenne ilyen egysíkú. De hangulatilag nagyon ott van.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 284. 285. 286. 287. 288. 289. 290. 291. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2015. május 2.
9000Sanyi arallu72 banya07 Belial boymester Critical_Message farrrkas kopi Lew nascence Pistike66 rudolftor ZolixiusRex ∑:
1. banya07
IZAH
Sistere
7 8 9 10 7 9 9 5 7 9 7 7 7 7.8
2. mike666
Drowning the Light
From the Abyss
6 8.5 7 6 8 8.5 8 7 7.5 6.5 8.5 6.5 7 7.3
3. arallu72
Vivus Humare
Einkehr
6.5 10 5 6 6 9 8 6 9 5 8 6.5 7 7.1
4. farrrkas
Sorcerer
In The Shadow Of The Inverted ...
7.5 7.5 6 4 7 8 8 7.5 7 6 8 7.5 7 7
5. 9000Sanyi
Burning Full Throttl...
Traveler
9 10 8 3 8 2.5 6 8.5 6 8 6 6.5 9 7
6. nascence
Wovoka
Saros
7 8 7.5 10 6 1.5 7 6 5 9 8 6.5 7 6.8
7. kopi
Scorpions
Return to Forever
7 2 7.5 1 4 6.5 8.5 9 7.5 8.5 5 6 7.5 6.2
8. Lew
Sigh
Graveward
7 1 7.5 2 5 7 9 8 10 4.5 7 5 5 6
9. boymester
Obsidian Sea
Dreams, Illusions, Obsessions
6.5 7 6 4 7 4 5 5 5 5 6 5 5 5.4
10. Nagaarum
Ossian
Lélekerő
6 10 7 1 3 1 4 6.5 5 5 3 10 7 5.3
∑:
7 7.2 7.1 4.7 6.1 5.7 7.3 6.9 6.9 6.7 6.7 6.7 6.9 6.6
Nagaarum 2015. május 2., szombat, 23:37
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz nascence üzenetére:

Pistike, Naga!

Ennyire nagy falat a Sigh új albuma (whistle) :-D ?

Ne is mondd! Épp átélem életem első HP eltiltását kör be nem fejezése és ajánlás miatt... (hrhr)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Pistike66 2015. május 2., szombat, 16:08
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz nascence üzenetére:

Pistike, Naga!

Ennyire nagy falat a Sigh új albuma (whistle) :-D ?

Nem annyira, csak kicsit későn kezdtem most a dolgokat. :-D
nascence 2015. május 2., szombat, 15:56
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Pistike, Naga!

Ennyire nagy falat a Sigh új albuma (whistle) :-D ?
rudolftor 2015. május 1., péntek, 10:01
rudolftor
Csatlakozott:
2009. május 13.
Hozzászólások: 418
Válasz emp üzenetére:Gondolom ez valami rebellis betyárbecsületes dolog, vagy mifene :-D :D

Úgy van!
emp 2015. április 30., csütörtök, 23:00
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz Nagaarum üzenetére:


Én meg csak szimplán nem értem, mit mond... :-O


Gondolom ez valami rebellis betyárbecsületes dolog, vagy mifene :-D :D
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
Nagaarum 2015. április 30., csütörtök, 20:56
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz emp üzenetére:

Rudolftor! lehet pontosan ugyan így gondolják az 1 pontot adó társak is. ;-)

Én meg csak szimplán nem értem, mit mond... :-O
--
Nagaarum YouTube Csatorna
emp 2015. április 30., csütörtök, 20:41
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Rudolftor! lehet pontosan ugyan így gondolják az 1 pontot adó társak is. ;-)
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
oldboy 2015. április 30., csütörtök, 14:16
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Ugyan csak azt a három, előzetesen nyilvánosságra hozott dalt hallottam az új Ossian-ról, de az Ahányszor látlak nekem minden szempontból bejövős! Zeneileg és szövegileg is. Igaz, a másik kettő (A Barát, Egyszerűen) kicsit se tetszik... (a)
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.065 seconds to render