NGC Prod.
Scorpions
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1966
Származás:
Németország
Hannover
Szövegvilág:
Szerelem élet
Aktuális felállás:
Rudolf Schenker
gitár
Pawel Maciwoda
basszus
Klaus Meine
ének
Matthias Jabs
gitár
Mikkey Dee
dob
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Scorpions
Rögzítette:
Caayn
2005. január 25., kedd, 10:58
Utolsó módosítás:
The 7th Evil
2016. szeptember 12., hétfő, 19:51
Szerkesztés:
szerkesztes
Scorpions
1988-ban, metal öntudatom ébredésének hajnalán láttam meg egy hanglemezbolt elég szűkös kínálatában az akkor már hivatalosan egy éve létező Savage Amusement kazettát. Előtte már hallottam a rádióban egy Scorpions nevű bandáról, gondoltam közelebbről is megismerkedem a hannoveri srácok zenéjével. Azt hittem, hogy egy viszonylag új csapatról van szó, de a skorpiók akkor már tucatszor meghódították a világot Amerikától Japánig.

A Scorpions elődjének számító sulizenekart, a Nameless-t Rudi Schenker alapította 1964-ben; három hónapnyi működés után változtatták meg a nevüket, s lettek skorpiók. Ebben a korai felállásban Rudi látta el az énekesi szerepkört is.
1969 december 31-én lépett a banda kötelékébe Klaus Meine, s innen számolhatjuk a Scorps igazi kezdetét. 1971-ben Karl-Heinz Vollmer helyére Rudi öccse, Michael került. Első albumuk a Lonesome Crow tulajdonképpen egy német mozi (Das kalte Paradies )filmzenéjének íródott. A lemezt követő turné viszont bukás volt, a Scorps fel is oszlott egy időre. Erőt gyűjtve pár hónap után újra összeálltak, s koncertkörútra indultak. De nem jutottak sokra, mert újabb akadályozó tényező jelentkezett: a német katonaság. A kötelező sorkatonai szolgálat után Uli Roth 6-ra növelte a létszámot, immáron 3 gitárral nyomultak, de nem sokáig. Michael elfogadta a már akkor nagymenő U.F.O. ajánlatát, Lothart Francis Buchholz váltotta, Wolfgang helyén pedig Jürgen Rosenthal ügyködött a továbbiakban. Ezzel a felállással készült el a második korong, a Fly To The Rainbow.

A harmadik album, az In Trance című mérföldkő volt a Scorpions életében, na nem azért mert új dobos ütött rajta (Rudy Lenners), hanem először dolgoztak Dieter Dierks-szel, aki több évtizeden keresztül lett a lemezek producere.
A Virgin Killer album nagy sikert aratott immáron Herman Rarebell-lel a cineknél. (Rudy nak szívproblémák miatt le kellett állnia az aktív zenéléssel.) A lemezt követő turné sikeres volt Európában és a Távol-Keleten egyaránt. A banda karrierje erőteljesen ívelt felfelé.
A 78-as Taken By Force lemez után azonban zenei nézeteltérések miatt Uli Roth kilépett, és megalakította saját zenekarát, az Electric Sun-t. Ulit pótolandó 178 gitárost hallgattak meg, de senki sem találtak megfelelőnek. Mígnem Uli testvére Zeno (aki szintén baró hard rock-ban utazik) beajánlotta haverját Matthias Jabs-t. A válogatás elhúzódása miatt egy rövid időre - kisegítendő a csapatot - visszatért Michael Schenker, hogy a Lovedrive album felvételei ne tolódjanak. Az U.F.O.-beli kötlelezettségei miatt azonban nem maradthatott sokáig, s Matyié lett a terep.

A csapat Amerikában is meg akarta vetni a lábát, ez az Animal Magentism és a Blackout lemezekkel sikerült is, amit erőtlejes aréna rock hatásokkal vérteztek fel.
A nyolcvanas kilencvenes évek fordulóján nem csak a berlini fal dőlt le, hanem a Scorpions előtti összes korlát. A Crazy World album egyik lírája, a Wind Of Change minden lehetséges slágerlistát vezetett több héten keresztül, s még orosz nyelven is megjelent.

A többszöri világkörüli turné után 1993-ban jelent meg a következő album, Face The Heat
címmel. A morcosabbra vett gitárhangzás (első kislemez: Alien Nation) és a hard rock iránti
kiadói érdeklődés csökkenése nem röpítette akkora magasságokba ezt a kiadványt, mint az
előzőeket.
Az azóta eltelt időben pedig egymás hegyén hátán jelentek meg válogatások, koncertlemezek néha napján pedig egy-egy sorlemez. A Pure Instinct turnéján mutatkozott be az egykori Kingdom Come ütős James Kottak, mint új ütemfelelős. A lemez lassúja, a You And I felmászott a listákra. Úgy tűnt megújulva, friss lendülettel vágnak neki a század utolsó éveinek.
A kisérletezős Eye To Eye album azonban érezhetően visszavetette népszerűségüket. Tanácstalan komolytalan bandát mutatott a To Be No.1 single is...
A skorpiók aztán belevágtak mindenbe... jött a nagyzenekaros lemez a'la Metallica, akusztikus koncert a'la sok zenekear persze mind-mind a nyolcvanas évek nagy slágereivel. A Best of kiadványokat pedig szinte számolni sem lehetett. Aztán a semmiből előbukkant az Unbreakable lemez; olyan nyilatkozatokkal: ... már kipróbáltunk mindent, jöhet újra a rock..." Tény és való a "szemes" korongot nagy ívben veri, viszont továbbra is hiányoznak a fogós témák, az emlékezetes dalok. Egy reményünk lehet... talán a következő stúdióalbumon
újra nagyot homorítanak az öregek. :-)
Scorpions - Return To Forever
Scorpions - Comeblack
Scorpions - Sting In The Tail
Scorpions - Humanity - Hour 1
Scorpions - Live At The Wacken Open Air 2006
Scorpions - Unbreakable
Scorpions - Classic Bites
Scorpions - The Millenium Collection
Scorpions - Bad For Good - The Very Best Of
Scorpions - Acoustica
Scorpions - Pictured Life
Scorpions - Moment Of Glory
Scorpions - Best
Scorpions - Eye To Eye
Scorpions - Big City Nights
Scorpions - Deadly Sting: The Mercury Years
Scorpions - Pure Instinct
Scorpions - Live Bites
Scorpions - Born To Touch Your Feelings
Scorpions - Face The Heat
Scorpions - Hot & Heavy
Scorpions - Still Loving You
Scorpions - Hot And Slow
Scorpions - Wind Of Change (Japan)
Scorpions - Crazy World
Scorpions - Hurricane Rock
Scorpions - Best Of Rockers And Ballads
Scorpions - Gold Ballads
Scorpions - Savage Amusement
Scorpions - World Wide Live
Scorpions - Love At First Thing
Scorpions - Best Of - vol.1
Scorpions - Best Of - vol.2
Scorpions - Blackout
Scorpions - Animal Magnetism
Scorpions - Lovedrive
Scorpions - Tokyo Tapes
Scorpions - Taken By Force
Scorpions - Virgin Killer
Scorpions - In Trance
Scorpions - Fly to the Rainbow
Scorpions - Lonesome Crow
Scorpions - Lovedrive (1979)
Kritika, Armand @ 2019. január 15., kedd, 21:02
Rajongók
69Nostromo79 Dina Ivory Ketrec Mindenholottlevo Linhildr kalapacsroland Janika
patrik1212 Örökmozgó P.-MOBIL FAN NEVERGREENFAN Kamilla Pewoon neirda
LACZKÓCZKI ISTVÁN The 7th Evil rockerlilla1994 Downing Mechanix artofhaven glenntipton
stewe Xrated Cyclonrider Wombat FémFaló  
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render