Nem fogom megmagyarázni, de szerintem nem is kell.
A jó munkához idő kell. Neki elég egy boxutca-áthajtásnyi. A lemez messze nem tökéletes, néhol túl sok homokot fúj szemembe a szél, de a vadregényes oázisaiban könnyen kimoshatom.
Szeretetláng.
Mittomééééén...
Jó tudni, hogy ha egyszer össze akarok zavarodni, erre a lemezre bármikor számíthatok.
Szeretetpernye.
Nem ismertem eddig. Kovács 3 Béla mintájára a kezdőcsapatba soha nem fog bekerülni, pedig egész ügyesen eldekázgat akár hétig is. Néha ugyan messzire gurul tőle a labda, de többnyire sejti, hogy hová fog érkezni.
Sajnos hallgatása közben szalmaszállá száradtak az izzadságmirigyeim, így nem hiszem, hogy a rajongójuk leszek.
Sűrű ásításokkal maradtam csak az ébrenlét pezsgő világában.
A két akusztikus ráadás a csúcspont. Van ilyen...
Ez egy trilógia harmadik része, ezért egyben kell hallgatni a 3 albumot, de ha külön külön nézem az albumokat akkor is mester művek.
Nyálas, idegesítő.Elképzelni nem tudom hogy mi az ami miatt ezt valaki szórakoztatónak találja.Ezzel vallatni lehetne.
Ez valami hihetetlen jó volt, máris beszerzem a korábbi anyagaikat.Remélem hasonló minőségűek.A Black Sabbathos részek meg kellemesebbek voltak mint sok eredeti Sabbath korongon.
Ezen a lemezen rágódtam a legtöbbet , mert elméletileg közel áll hozzám ez a stílus.De ez valahogy nem bírt megfogni.Bőven megkapták az esélyt kb vagy 12 alkalommal.
ODABASZ!!! Brutális,kegyetlen,technikás,buta,állat kb ezek jutottak eszembe.
Ez a gyerek tud jó zenét is csinálni. Ez nem az.
Nem egy kiemelkedő teljesítmény.Jó volt, tetszett, talán még 1-2-er meghallgatom.
A hangulat amit nyújtanak, és azt amilyen minőségben teszik nem érdemel kevesebbet.
Pont olyan szórakoztató volt és olyan jólesett mint a Trashold
Ez valami nagyon veszélyes cucc, kell hozzá a türelem. Háttérzeneként próbálkoztam vele, de még így is belefájdult a fejem. Nem ismerem a trilógiát (bár ugyebár az csak egy van:)), de lehet, hogy megfelelő hangulatban végigtolom, mert érdekes, azt meg kell hagyni. De most nem jött el az ideje. Eddig a The Work Which Transforms Goddal találkoztam csak tőlük, az nagyon bejött.
Érdekes, de hosszú távon állati idegesítő tud lenni. Nagyon ötletes, de lehetne változatosabb is kicsivel, mert unalomba fullad.
Akármekkora a hype, nálam nem kerül be a top prog metal lemezek közé egyetlen albumuk sem, ez is dög unalom lett.
Minőségi heavy/doom, hard rock muzsika. Ennyi nekem elég a 9 ponthoz, csak azért nem 10, mert a 2004-es debüt jobban tetszik egy fokkal.
Perverzióból élvezhető.
Olyan szinten elborult, hogy az már tetszik is kicsit. A jazzes futamok és a halálsikolyok édes egyvelege. Beteg zene, beteg emberektől hasonló beállítottságúaknak. Attól függetlenül, hogy közel van a hallgathatatlan zajhoz, igencsak ötletes. Letisztultabb, instrumentális poszt metal szerűségként még jó is lenne.
Heavy Deavy lemezeit Strapping Young Lad korszakában imádtam, azóta a kismillió projektjével csak fáraszt és untat. Vannak itt kérem zseniális dolgok, csak megint jól összekutyulva, majd hányás szerűen az úttestre juttatva, ahol még párszor át is hajtanak rajta, végül kis zacskókba gyűjtve és a szemétbe dobva...
Apád-anyád kinyírom black/death az amcsiktól. Amikor valami tiszta vokállal próbálkoztak belefájdult a fejem. Pár jó riff, dara és váltás,aztán kifújt a tudomány.
Hozzák a kötelezőt, de csak a szokásos kellemes háttérzene szinten, nem kapom fel rá a fejem.
Lehet utálni James LaBrie hangját, vagy akár szeretni, de szerintem a DT egyéniségéhez jó 40%-al hozzájárult. Millióból fel lehet ismerni, ahogy a zenekar zenéjét. Most ezt kapjuk, uncsi kiadásban, szolgaszerű másolással közvetítve és kiugró dallamok, énekhang nélkül.
A fene tudja, de rohadtul elkapott. Már az előző kettő se volt rossz, de ez viszi a pálmát. Nah, az Epitome XVII miatt nem bírtam megállni a 10-et. Teljesen szétvisz az a song.
Vicces, a zene maga nálam 8-as, viszont rengeteg 10-es momentumot szállított, többet mint az elmúlt fél évben bármi más. De mégis úgy érzem, hogy nem ér többet 8-nál. Más albumokba is belehallgattam, és azt kell mondanom, hogy nagyszerűen dolgozik, mert nagyon szinten tartja magát. Meglepődtem. Mi lenne, ha tényleg komolyan nekiülne egy albumnak és évekig dolgozna rajta? Túldolgozná, vagy zenei tömegpusztító fegyver jönne létre?
Legszívesebben rávágnék egy tízest, de önmagukhoz képest nem ér ez annyit...
Egyszerűen képtelen vagyok elképzelni, hogy ezt többször hallgassam. Tényleg nem rossz (sőt), meg felidéz sok dolgot bennem, de ennyi. Ha egyszeri hallgatásra szavaznék kapná a maximum pontszámot, de minél többet pörög, annál inkább csökken. Furcsa, mert teljesen fordítva működik ez az album nálam, mint általában a többi.
Nem tudom, lehet velem van ma a baj, de ez jókedvre derített, pedig ezt nem akartam. :D Ez is teljesen ellene megy mindannak, amit eddig mötál terén tapasztaltam. Rossz zene, de a jobbik fajtából.
Nem is tudom. Elképzeltem egy kicsit kevesebb agresszivitással, és jobban tetszett. Nem mintha baj lenne vele, de így volt kiemelkedő alkotás számomra.
A Deconstruction-nal nálam nagyon magasra tette a lécet, de úgy látszik sikerült nagyjából szinten maradni, még ha teljesen más feeling uralkodik is az Epicloud-on.
Túl tömény, túl hosszú, túl vad. Egyik sem probléma külön-külön, de így egyben a három... megígértem, hogy nem mondok csúnya szavakat, de... na jó nem mondok csúnya szavakat.
Az vokál bántja a fülemet... még a nőivel megbarátkoztam, de a férfi az számomra rombolta az élményt, méghozzá nem kicsit. Pedig a magát az alapot órák hosszat tudnám hallgatni, mert zseniális hangulata van.
Megtanultam, hogy az ilyen zenét más füllel kell hallgatnom már, mivel unom. Ez nem rossz, de nem bírtam kinyitni azt a másik fület, szóval a megrekedt az "elmegy" szinten.
Az előzmények tükrében nagyon meglepett, hogy egy ilyen viszonylag könnyen emészthető, mégis azért gondolkodásra késztető lemezt hozott ki a Blut Aus Nord. Ez az irány határozottan tetszik...
Meglepően autentikus zenét tartalmazó lemezei vannak a srácnak, bár bevallom, ezen kívül csak két idei és néhány tavalyi művébe ástam bele magam igazán. Azt nem hiszem hogy valaha lesz annyi időm hogy munkásságának akárcsak a negyedén is átrágjam magam, ettől függetlenül nagyon tudom üdvözölni az autentikus keleti dallamvilágú zenéket!
Az első három dal szuper - ezekben még a Yes és Sieges Even zenekarok szelleme is megidéződik, legalábbis nekem - utána valahogy szimplán unalomba fullad a lemez. Pedig ez nem Damian Wilsonon múlik, mert ha még élne Andrew McDermott, ő is elismerően csettintene a teljesítményét hallva!
Unatkoztam rajta, de ugyanez a helyzet a hetvenesek évek alapműveivel is, nagyobbrészt. Nem nekem találták ki, így aztán ezek a múltidéző bagázsok sem mozgatnak meg.
Szinte valőszínűtlen magasságokba emelkedett ez a zenekar underground körökben, ami kicsit furcsa, mert csak egyszerűen szimplán jók.
Messzemenőkig finom lemez. Mondhatni csemege a black metált szélsőségesen szeretőknek, és még a tűréshatárokat is képes feszegetni..az a jó!
Nincs baj az ő különcségével, mert megvan ennek a zenének is a létjogosultsága. De az, hogy elismerem, nem egyenlő azzal hogy kedvelném is!
Nem egy világmegváltó vagy újításra törekvő lemez, de szívesen hallgattam. A vokál lehetne sötétebb és gonoszabb...
Unalom a köbön, részemről. Pedig szép zene, kimunkált is és igényes is, de az undormányt és a fertőt többre taksálom!
Elsőre ál-prog szarakodásnak tűnt, aztán valahogy sokadszorra is...ma újra felmelegítettem a "kapcsolatot" a lemezzel, de ugyanúgy felesleges időtöltés volt, mint pár hónapja.
Egyszerűen eddig egyetlen lemezük sem mozgatott meg és a kötelező hallgatás tényén kívül nem is maradt meg más belőlük. Biztos űberállatvilágmegváltópower5000 meg minden, csak ez ellen speciel véd az ojjektumom.
ugye a keleties hangszereket, drámaiságba öltöztetett népi ingyom-bingyomokat nagyon szeretjük. El is viszi a dolgot a hátán, azonban a felszínt megkapargatva előbújnak a hiányosságok is. Hosszú távon igen repetitív, sokszor szerkezettelen, céltalan. De azért jó hallgatni, csak egy kicsi felületességet igényel a dolog nálam.
Kiváló lemezzel tértek vissza a srácok. Mint ahogy elődei, a MoP is minőségi szórakozást nyújt a saját területén. Engem meggyőzött.
Jó ez, nagyon is, de azért a Graveyard megeszi reggelire és lassan érkezik a következő étkezés is!
amatőr, ötlettelen és pocsék (olyanok a dallamok, mintha Richard Clayderman gitározna)
buta
A Ziltoid óta nem készített heavydevi számomra is teljes mértékben élvezhető anyagot. Az Epicloud viszont ismét képes lekötni az elejétől a végéig. Lehet ez annak köszönhető, hogy a sok toty-moty baszakodás, semmicsűrés most lemaradt a lemezről.
idegesítő
Igen mértékletesen vagyok csak képes a DCD művészetének hódolni, lévén a nagyon lassú dolgok untatnak. A pontom erősen szubjektív. Az igazat megvallva tud ez a fajta zene bizony masszívan unalmasnak is hatni. Nagyon-nagyon el kell csípni a pillanatot.
Igazából ha csak úgy fülelgetem egészen elszórakoztat. Odafigyelve viszont úgy érzem, hogy ez a prog. vonal egyre inkább zsákutca. Egyetlen egy hangszín és egyetlen egy hangjegy sincs itt, ami ne hatna ismerősnek más lemezekről. Kifulladt ez a mozdony. Elszaladtak a lovak, elrepedt a gőzhenger, a víz elforrt és a gépezet csikorogva, erőlködve egy helyben vonaglik.
A legjobb lemez, amit hallottam tőlük, de ez sem lesz a kedvencem.
Tökéletes háttérmuzsika volt az olvasáshoz, egyszer sem terelte el a figyelmemet a könyvről, nem kellett állandóan felkapnom a fejem. Amennyiben kimondottan ez lenne a cél, akkor tízes lenne, de valószínűleg nem így van, ezért kap hatot.
Élvezhetőbb volt, mint az Affector, de csak annyira, mint amikor kínzás közben kiveszik a szádból a rongyot és végre üvölthetsz.
Egyértelműen a mostani forduló legjobbja, legalábbis nálam.
Ebben a mezőnyben ez még erős is.
Néha nagyon kemény meló ez a zene hallgatás. Nem is tudom, hogy stílustól függetlenül melyik a gyengébb, ez vagy az Affector. Inkább különbséget sem teszek.
Csinált már olyan korongot, ami jól esett, de ez nem olyan.
Semmilyen késztetést nem érzek a későbbi találkára. Itt és most a kezdet egyben a vég is.
Régebben de szerettem az ilyen típusú zenéket, most meg már csak unom. Úgy vagyok vele, mint a legutóbbi Arcanával.
Nagyon nehezemre esett végig bírnom. A két akusztikus darab volt a késforgatás a sebben. :)
Zseniális
Még háttérzenének sem tudom elképzelni. Ez nem az én világom.
Nagyon kellemes. Felüdülés volt hallgatni a két előző után. Nem a saját albumaikra gondoltam (azokat nem ismerem), hanem a jelen hp-ra :))
Bennem nem idéz fel semmit, hacsak nem azt, hogy gyerekkoromban még nem hallgattam ilyet :)) Aztán később sem, mert egyszerűen nem jön be nekem ez a stílus.
Bocs a hasonlatért, de nekem a szomorú részeknél a Futrinka utca zenéje ugrott be. Ami akkoriban megríkatott, itt viszont jókedvre derített :)) A nem szomorú részektől meg szétment a fejem :/ Sorban a harmadik szám meg olyan, mintha valami orosz punkzenekar szerzeménye lenne :DD
Még meggondolom ér e nekem ennyit egyáltalán. Nem volt kellemes élmény végighallgatni :/
Nem is értem mit keres a táblázat alsó részében :( Hiszen ez gyönyörű muzsika!!!
Arra jó volt, hogy néha-néha mosolyra fakasszon :)
Az ötödik dal utolsó két percében éreztem valami különlegességet, de előtte is és utána is egyformán unalmas volt. A keleties dallamok már kis mennyiségben is rossz hatással vannak rám, a hölgy éneklési stílusa meg csak olaj volt a tűzre...
Ezeket a dallamokat már hallottam 'Valahol az időben'...
Nekem egy kicsit egyhangú, de a hangzás kárpótol.
Egyáltalán nem kötött le, de azért van benne fantázia, csak nem a számomra.
Az énekes hangja nem tetszik, na meg azok az elektronikus efektek. Kicsit steril a gitárhangzás, de jól össze van rakva az egész. Kedvenceim nem lesznek az biztos.
Nem pörgetett fel de, simogatta a fülemet.
Marhajó kis témák, nekem bejön. Már csak a hangzáson lehetne javítani.
Gyilkos tempó, gyilkos témák, gyilkos hangzás. Ehhez is kell profizmus.
Ez nekem nagyon tingli-tangli.
Ez is ér annyit, mint a Dodecahedron.
Szép de nekem nem kell.
Profi zenészek. Változatos, színes, hangulatos csak a végére egy kicsit sok volt.
Ez a zenekar nekem eddig valamiért kimaradt. De hiba volt. Nagyszerű zene ez, már meghallgattam mind a három 777 lemezt, nagy királyság. Azért nem tökéletes, tehát a pontszám csak 9. Ja igen, a borító nagyon jó lett.
Hát nem tudom. Előszőr Sri Chinmoy jutott eszembe a temérdek kiadvány láttán és most is azt hiszem, ha legalább fél évet fordított volna a srác (tudom, most már ketten vannak) egy lemezre, akkor nagyon jó zenéket tudnának létrehozni. Mondjuk a mennyiséget figyelembe véve nem rossz az anyag, de azért nekem ez csak közepes most. Nem tudok felülemelkedni a mennyiség/minőség kérdésen.
Nálam sem kerül be a top prog lemezek közé, mert nem szeretem a prog metalt :) A viccet félretéve, jobb mint az Affector, de biztos, hogy nem veszem elő még egyszer. Nekem a metálzene nem erről szól.
Valóban kellemes zene, bár nem valószínű, hogy még egyszer meghallgatom, nem azért, mert rossz, sőt! Csak nem szokott hangulatom lenni az ilyen zenéhez. Viszont objektíven tekintve a 7 pont lazán adható. A magyar Witchcraft új lemeze sokkal jobban fog érdekelni.
Azt hiszem, ez a banda valamiért nagyon alulértékelt. Tény, hogy nem túl profi zenészek (ahány éve léteznek, mondjuk lehetnének azok is), de szerintem a King Diamond féle horror koncepció, a tradicionális heavy metal és a black metal egy nagyon szerethető és hangulatos fúzióját hozták létre. Az előző nagylemezt eddig erősebbnek gondolom, de ez is tetszik.
Teljesen meg lettem győzve. Hát igen, nem vagyunk egyformák, nekem a mostani eresztésből ez a legütősebb cucc. Szélsőséges, offenzív, súlyos, ez az, amiről a metálzene szól. A zajtól távol áll, tény, hogy beteg, skizoid zene, de egyszer sem válik öncélúvá, feleslegesen művészkedővé. Ezek arcok nagyon ráéreztek valamire. A bookletben a lemezt Ligeti Györgynek ajánlják. Azért kíváncsi lennék, hogy tetszene neki az anyag :).
Anyám, hát ennél még az Affector is jobban tetszett. Unalmas, langyos, számomra 0 szórakoztató értékkel bír.
A hangzás tetszik, a dalok átlagosnak mondható darabok, a klip jópofa (Adversary). Pozitív az összkép, szeretem az ilyen zenét, az album hossza mondjuk nem indokolt.
Tiszteletből megadom a 7 pontot, mert jó zene ez, csak manapság már hidegen hagy a Dead Can Dance.
Hát ez durva volt. A két nyitány egész korrekt volt, de utána... hát nem tudom, mondjuk úgy, nagyon untam. A pont a zenei tudásnak szól.
Számomra a jelenleg legizgalmasabb metálzenekar a Blut Aus Nord. Most is elállt a lélegzetem. Ez a három és feledik jelöltem az év lemeze címre. Pistike mondta jól, hogy a BAN zenészei már-már művészek (bár egy párszor elgondolkodtam, hogy nem Vindsvalból áll-e egyedül a banda. Szóval GhÖst és W.D.Feld léteznek-e...). És soha nem gondoltam volna, hogy így fog záródni a 777 trilógia. Az utolsó előtti dal az meg... uhhh...
Először féltem, hogy ilyen mennyiség mellett nem lehet minőséget produkálni, de teljes egészében meg lettem győzve. Eddig négy lemezét hallgattam meg a moszkvai Sztahanovnak, most pedig belekezdek az ötödikbe. Javítás: haton vagyok túl. Kezdem érezni, hogy mi a gyengéje.
Már tényleg nem kezdem újra az okfejtésemet, hogy mi a progresszív zene és mi nem, de aminél eddig nem értettem, legalább tudtam, hogy egyesek miért hallják annak, ennél viszont még erre sem tudok rájönni. Jövőre az Iron Maiden is az lesz? Az Affectornál tényleg jobb. A That's Why We Came viszont NAGYON tetszett. Ha minden dal olyan lenne, 9 pontot legalább adtam volna rá.
A Sabbath és a Zeppelin vonal még mindig nem mozgat a 70-es éveket utánérző bandák közül (pedig próbálkozom, gyűröm a Sabbath lemezeket időközönként, hogy vajon miért...) Mindig is Floyd/Heep és Purple rajongó voltam (és vagyok most is). Korrekt lemez, de védett vagyok sajnos. Attól meg nem lesz valami pszichedelikus, hogy három bontott akkordot elcsilingünk az overdrive-on. A hangzás viszont tényleg kiváló. És ja, én is a magyar Witchcraftot várom inkább.
Az időnként feltűnő sablonossága ellenére is tetszett. Iszonyú jól szól először is, másrészt változatos. A divatot messziről leköpi. A vokalizálás pedig lehengerlő.
A hangzás szerintem egészen kiváló. Mellesleg ez egy tök jól összerakott pszichedelikus zene. Soroljam még? Mentes mindenféle felesleges erőfitogtatástól, csak szimplán keveréke a rothadásnak, gonoszságnak, a szépségnek és a fájdalomnak. Talán nem ebből a négy dologból áll a világ? Néha komolyan elgondolkodom, hogy a fül fizikai felbontóképessége személyenként változik. Én itt hallok gyönyörű dallamokat is a zaj alatt. Keresem az okot, hogy miért ne adjak rá tízest. Az elkövetkező 10 napban lesz még rá időm...
Na jó. Most eldőlt számomra, hogy Devy bácsi művész... Egész eddig ez kérdés volt számomra. A hangzás mondjuk nem a szívügyem... Néha mint egy fix vastagságú brutál hurkafolyam. Igaz, a zene egész jó, jobban tetszik, mint a legutóbbi. De aki zenebohóc, annak számomra nem a metál-mezőnyben a helye. A metál nem vicc. Ami viszont biztos, hogy őt aztán képtelenség alapos hallgatás nélkül pontozni. Anneke meg angyal, mint mindig.
Az általános iskolások pólóin díszelegnek ilyen bandák. Nem hallom a zenét ettől az idióta kiabálástól meg a lábdobtól.
Érdekes, bár azt hozzátenném, hogy talán ez az a műfaj, ahol a nagy nevek leginkább túl vannak misztifikálva, miközben a feltörekvő próbálkozókra rámondják, hogy csak hangjegypakolászás. Szóval épp mostanában hallgatom Senmuth ambient-szintetizátoros anyagait, és szerintem semmiben nem maradnak el az itt elhangzottaktól, sőt... Ez a lemez számomra kimondottan uncsi. Az utolsó dal tetszett legjobban.
Sznobergrupp... Az ilyen zenészek a saját tudásuk rabjai. Soha nem fognak tudni felszabadultan zenélni. Technika mind fölött, Technika kegyetlen, Technika sötétbe zár, a Technika az Egyetlen. Közel érzelemmentes 75 perc volt. Sheolt ez kinyírná :-D
Egyértelműen a trilógia ezen záróakkordja tetszik legjobban. Valóban szép zenét rejt! És ha a három lemez általam kiosztott pontjait átlagolom, akkor stílszerűen 7 jön ki... :)
Azt hiszem kiváló háttérzeneként funkcionálna Rejtő légiós történeteihez! Hmmm... Van még egy pár olvasatlan "péhóvárd" a polcomon, lehet, hogy ki is próbálom...
Meg fogom "kritizálni" miután letudtam kötelező promóciós köreimet.
Jó ízlése van a Frodó gyereknek! :D Fajin hard rock muzsika, simán odatehető a klasszikus bandák lemezei mellé! Szerintem van olyan jó, mint a Hisingen Blues!
Mikor éppen nem gyors témákat játszanak (ami azért gyakran előfordul!), inkább hasonlít a zenéjük egy extrém vokalizálással megbolondított, okkultista heavy metalra... Tény, hogy van egy sajátos, síri/túlvilági hangulata a lemeznek.
Itt-ott idegesített, de többnyire kifejezetten tetszett... Bár ha 1 hallgatás után kellett volna pontoznom, akkor más lenne a szitu.
Lásd Threshold!
Egyszer becsülettel végighallgattam, de képtelen lennék a duplázásra. Szinte végig rohamtempóban nyomják, ami majd' 50 percen keresztül baromi fárasztó. Az a dallamos énekkísérlet meg mintha egy nőcitől származna... Mondjuk a lényegen nem változtat.
Valahogy sosem tudtak megfogni, pedig több lemezükkel is próbálkoztam. Ezen a kezdő nóta a legjobb, Brendan hangja és nyújtásai bizsergetőek. Aztán jönnek sorban az egyforma tempójú dalok. Tény, hogy kifejezetten hangulat függő a pontszám nálam is, ha sikerül ráhangolódnom, megér egy hetest, ha olyanom van, akkor meg csak egy 4-est. Szóval ezzel a hatossal még jófej is vagyok! :D
Valóban, a technikával nem spóroltak, viszont sokkal fukarabbul bántak az érzelmekkel, a hangulattal. Ilyen szempontból nagyon hajaznak a 21. századi Dream Theater-re. Bár gondolom sokan egy kalap alá fogják venni ezt, és a Threshold lemezét, én ott jóval több emóciót érzek!
A következetesség mintapéldája. Ennél stílusosabban nem is zárhatták volna le a trilógiát. Lenyűgöző.
Hangulatos, a keleti hangulatot itt is szeretem.
Nagyjából egyetértek Insomnium véleményével, nekem sem jön át annyira valamiért, mint néhány régebbi lemezük. Valahogy kissé unalmassá válik a lemez második felére.
Valahogy a dalok nem annyira jók, mint pl, valóban a Graveyard esetében. Nem rossz persze, de lehetett volna jobb is.
Annyira nem jön át a hangulata egyelőre. Tényleg inkább extrém heavy metalhoz közelít.
Beteg és súlyos, de ötletes. Egyáltalán nem öncélú zaj.
Legalább nem olyan unalmas, mint az utóbbi időben lenni szokott, de akkor is eléggé elegem van Devyből...
Tömény és súlyos, ami nem lenne baj, sőt, de: 1. hosszabb a kelleténél, 50 perc ilyenből már kicsit sok, 2. a vokál nemcsak hogy nem elég gonosz, de néhol szinte inkább mosolygásra ingerelt, mint borzongásra, ráadásul igen egyhangú is. Ezek miatt sajnos nem tudom többre értékelni, na meg azért is, mert összegyűlt itt most néhány igen jó anyag és muszáj viszonyítani...
Ez sem érdemel kevesebbet. A DCD mindig is zseniális volt a maga nemében, most is az, a szünet nem ártott meg.
Kliséhalmaz, de legalább a kellemesebb fajtából. (Persze, tudom, ma már nagyon sok zene az, csakhát vannak műfajok, amelyeknek a kliséit az ember szívesebben hallgatja, mint másokét, ez van. :-))
Bocs a fanoktól!
Megnyílt a csillagkapu ,és átlépett rajta az Enterprise legénysége! Mit találtak ott? Egy oroszt! Spock tudta hogy baj van vele, ezért normális mederbe terelték az idő kontinuun és ettől majd legközelebb évente csak egy lemezzel jelentkezik! Remélhetőleg nem egy ilyen szájberamonré gagyvarékkal!
Ezt már kiveséztem,és az én progresszív igényeimet teljesen kielégítette!
Hosszútávú bólogatásra kényszerített! Kicsit olyan mintha a Black Sabbathba a Robert Plant énekelne!
Én egy black metal bandánál nem teszem magasra a hangszeres tudás mércéjét,mert felesleges!Ámde nem is ez fontos itt,hanem a hangulata.
Amikor az emberek befestik pucér testüket ,majd papíron hemperegnek,az performansz!Én ettől a zenétől az egér zsinórjával fojtogattam magam!Az performansz?
Amennyire termékeny a művész úr,csalódnék ha nem jelentkezne valamilyen formában a közeljövőben!
Black metalhoz sok,death metalhoz kevés!
Ha valamit saját szórakoztatásomra hallgatok,az csak is metal lehet! De aki vállalja a HP-t annak kijuthat a kéretlen látókör bővítésből is! Sebaj!Majd semlegesítem valami pusztalattal!
Kedvelője vagyok a prog metalnak,és csak az énekes orgánuma nem tetszett!
Az ígéretes trilógia tetőpontja. Nincs mese, ez maradandó élmény!
Vannak elég tré lemezek is a sorban, de a többség tényleg rendben van. Pedig csak a borító alapján szoktam le-letöltögetni töle....
Talán több idő kéne ide, de most türelmetlen vagyok. Elsőre csak ennyi jött le.
Míves metál, ahol tanítani való dallamok, fenséges szólók, igényes hangszerelés, kitűnő sound marasztalja a vájt fülű rokkert a hangszórók előtt. Egy színjózan Blackmore, egy kis kései Black Sabbath, milliónyi - édes-keserű, mosolygós-bús - hangulat kavarog itt. Bódító, zseniális...
Sokat dolgoztak a dán gyerekek ezen a lemezen, ez hallatszik is. A hangulatos témák pozitív irányba billentik a mérleg nyelvét. Egy darabig marad.
Többször is átlépte azt a bizonyos határértéket, máskor meg kifejezetten frissnek és újszerűnek hatott. A 7, 8, 10 perces dalokat soknak érzem...
Emelkedni látszik a pontszám, az utolsó három anyagot figyelembe véve, de még mindig nem az igazi. A hangzás továbbra is remek.
Elmegy, semmi különös. A szólók és az ének nem tetszenek...
Kedvencem az Aion, de ebből is lehet szerelem...
Nekem az akusztikus dalok sem tetszettek. Üres, szétfolyik...
Jó témák vannak rajta, de én valamiért céltalannak érzem ezt a zenét. Vagy nem én vagyok a célközönség. Egy hozzám hasonlóan türelmetlen emberhez, csak akkor jutnak közel a többszörhallgatós zenék, ha elsőre valami (hangulat, egy-egy jobb dal, emlékezetesebb pillanat) elkapja, ami miatt van kedve még egyszer meghallgatni. Itt semmi ilyen nem volt. Viszont rövid, ami kétségtelenül nagy erénye:)
Jajj, én ezt nem tudom nagyra értékelni. Borzalmasan mű szobametál, olyan mintha vett volna valamelyik arab piacon egy folklemezt, hazavitte volna és rájátszotta kedvenc metálriffjeit szar minőségben. Manapság bárkinek lehet lemeze? Ha már ez a keleties hangulat, akkor inkább a Serart lemeze.
Egyszer próbálkoztam Thresholddal, évekkel ezelőtt, akkor sem győztek meg, de ez alulmúlta minden várakozásomat. Az énekes valami borzalmas, a gitártémák pedig olyanok, mintha Petrucci kidobott ötleteiből lennének összeválogatva. Az effektek, és a szinti játék itt-ott tetszett, más pozitívuma nem volt.
Nagyon zsírosdeszka ez a lemez, szerintem jobb is, mint az általuk idézett korszak művei (najó, azért a Dio korszakos Black Sabbath más tészta:). Én csipázom a retro cuccokat, ez is megvett kilóra, azon már meg sem lepődtem, hogy svédek. Nekem ők bármit csinálhatnak, az tetszik. Lehet, hogy lélekben svéd vagyok.:)
Még próbálkozok vele. Szerintem a hangzás szörnyű, mert ez a non-stop káosz idegesítő tud lenni. Egyelőre nem adom fel, ugyanis hallom az értékeket a zajmassza alatt, ellenére, emellett ez a noise core-ba ágyazott black elég érdekes koncepció, hogy adjunk neki még egy esélyt. UPDATE: Mivel a View from Hverfell dalhármasa végül is tetszik, ezért egy fél pontot emelek. Igazából nem lenne ez rossz, ha nem ennyire a polgárpukkasztás lenne a céljuk.
Fura ebben az "iszonyat sötétek és komolyak vagyunk, mert a világ egy szar" hozzáállású metalmezőnyben Devin bácsi, aki gyakorlatilag egy zenebohóc. Viszont sztem teljesen rendben van ez a lemeze, a pop, cukormázas körítés meg most nagyon megfogott. Ünnepélyesen kijelentem, ez volt az első, amit végig tudtam tőle hallgatni.
Asszem ez nem a könnyen emészthető muzsikák fordulója... Úgy álltam neki, hogy a sárga földig lefikázom ezt a lemezt, aztán három szám után vinnyogva mentem volna bocsánatot kérni a szerzők lábai elé, annyira meggyőzött a produkció. Mivel az ilyen lassú hömpölygés, nem az én stílusom, ezért ennél jobbra nem tudom értékelni, de az énekes faszi egy zseni annyi szent. Lisa Gerrardos számok nekem már annyira nem bejövősek, csak simán tetszetősek.
Én szeretem a magamutogatós, tekerős zenéket is, ha jó. Ez viszont borzalmas. Csaponganak ide oda, percenként témát és tempót váltanak koncepció nélkül. Nem tudom, hogy mi a rosszabb az ötlettelen gitárjáték, az ebben a közegben totál jellegtelen énekes, vagy a vidám vasárnapot idéző szövegvilág.
Az agyam kissé lezsibbadt, az idő megállt, de egymás után érdemes meghallgatni a trilógia darabjait. Kiváló munka. Meghajlás.
Kellemes, nosztalgikus zene. Elég gyakran beugrott a Led Zeppelin is. Talán ez adta a kellemességét?
Kapaszkodók nélkül zuhansz a mélybeee.
Kedvelem ezt a zenekart, bár eddig csak youtube-on füleltem őket. Ebben sem találok sok kifogásolnivalót remek a hangulata, de hallottam már ennél bőven jobb BAN szerzeményeket is.
Tipikusan az a "Progresszív" Metál/Rock zenekar, amiket nem bírok. Lényegében az ilyen albumokat nálam a jó ének tudja felhúzni, de ebben az esetben ez is, mint ahogy a muzsika is elég erőtlen. Najó, azért akadnak benne elfogadható részek is.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 216. 217. 218. 219. 220. 221. 222. 223. ... 505. Full screen Vertikális nézet
2012. október 6.
bahon Belial boymester Grimmjowgod insomnium Irsfa jpeter Linci lostmind17 mike666 Nagaarum oldboy Pistike66 ∑:
1. Pistike66
Blut Aus Nord
777 - Cosmosophy
4 9 5 10 9 7 7.5 10 6 9 10 9 10 8.1
2. viribusunitis
Witchcraft
Legend
6.5 9 9 5 5 8 8 5 6.5 7 5 9 7 7.2
3. oldboy
Threshold
March of Progress
9.5 2 6 9 7 8.5 5 9 6.5 6 4.5 10 7 7
4. Mighty_Ravendark
Dodecahedron
Dodecahedron
1 9 6 6 9 9 3 5 7.5 9.5 10 7 9 6.9
5. Nagaarum
Senmuth
Eastextures of Soundstones
8.5 3 7 8 8 7 5.5 5 6 5 9.5 7 8 6.8
6. Sheol
Dead Can Dance
Anastasis
5.5 9 8 5.5 4 8 5 5 4 7 7.5 6 10 6.6
7. Grimmjowgod
Devin Townsend Proje...
Epicloud
7 3 5 9.5 3 8.5 5 10 4 4 8.5 10 7 6.5
8. mike666
Denial of God
Death and the Beyond
6 5 4 2 7.5 3 7 2 7 8.5 8 6.5 5 5.7
9. insomnium
Ikkadian
Of Alpha and Omega
4 6 5 3 9 5 5 2 7.5 7 6 3 5 5.3
10. bahon
Affector
Harmagedon
9.5 2 5 4.5 4 6 3 5 6.5 5 2 5 6 5
∑:
6.2 5.7 6 6.3 6.6 7 5.4 5.8 6.2 6.8 7.1 7.3 7.4 6.5
Nagaarum 2012. október 5., péntek, 12:26
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Mike ancient behemoth-tá vált! (gun)
Perszepeta 2012. október 5., péntek, 11:53
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz mike666 üzenetére:

Holnap este MAYHEM!!! m/

Remélem majd ír valaki részletes élménybeszámolót róla!
Majd ha itt Londonban eljutok koncertre, én is írok, mondjuk az Ahab beígért 2 órás bulija eléggé kecsegtető.
mike666 2012. október 4., csütörtök, 10:48
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Holnap este MAYHEM!!! \m/
bahon 2012. szeptember 30., vasárnap, 22:06
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
:-D
Rudolftor! A nyakblankolás nem performansz, de segíthet szervátültetésnél. =|:
Belial 2012. szeptember 29., szombat, 11:56
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 734
Válasz Sheol üzenetére:


A csaj énekes gothic zenéket szeretik hanyagolni!
Csak gondoltam segítek. (a)


Huhh , köszi a tippet,de azt azért én is hanyagolni fogom. :-)
Nagaarum 2012. szeptember 27., csütörtök, 19:08
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz Grimmjowgod üzenetére:Áh, megszoktam a többes számot. :-D


Értelek titeket! (gpig)
Grimmjowgod 2012. szeptember 27., csütörtök, 11:41
Grimmjowgod
Csatlakozott:
2009. szeptember 13.
Hozzászólások: 362
Válasz Nagaarum üzenetére:

Grimmy! A Senmuthot nem túldolgoznÁK, hanem túldolgoznÁ, mivel egyszemélyes zenekar. :-)


Áh, megszoktam a többes számot. :-D
--
"Ladies and gentlemen, I now see my life's purpose:
I AM THE MIGHTY MASTURBATOR!"
Nagaarum 2012. szeptember 27., csütörtök, 08:04
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Grimmy! A Senmuthot nem túldolgoznÁK, hanem túldolgoznÁ, mivel egyszemélyes zenekar. :-)
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.064 seconds to render