Witchcraft / Age Of Agony
Age Of Agony vs. Witchcraft (2016)

Én általában erősen kritikus vagyok a feldolgozásokkal kapcsolatban, mivel nagyon ritkán hallottam olyant, amelyik az eredetivel minimum azonos szintet hozott volna egy dalt. Jelen esetben viszont érdekes a helyzet, mert itt inkább átdolgozásokat hallok, ahol egy kicsit arra is ügyeltek az előadók, hogy az eredeti hangulatból is cseppentsenek a tányérba. Death metal csapat játssza a black metal horda dalait és viszont.
A két zenekart teljesen felesleges bemutatni, főleg a Fémforgács olvasóinak. Ehelyett arra gondoltam, hogy a kiadvány hátteréről kérdezem ki azt az embert, aki a fizikai manifesztációja mögött áll. Ezek a bandák teremtettek maguk körül egyfajta kultuszt, és ilyenkor a kulisszatitkok romboló hatással tudnak hatni erre, ezért csak a legszükségesebb infókat érdeklődtem meg Káger Balázstól, a Neverheard Distro működtetőjétől.
Viszont akkor előbb magáról a zenéről.


Az Age Of Agony az első a sorban.
A basszusgitártémák végig magas fekvésben mennek eredetileg a két Witchcraft dalban, ami lágyan megúsztatja őket, és nagyon örülök, hogy a Krisztián ezt így hozza feldolgozásban is. Kálmán is próbálja blackes károgásra fordítani párszor az orgánumát, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Nem is baj. Érdekesebben hat a dal előadva mélygyomrossal. Károgva már hallottuk. A Hegyek felettem lemezről válogattak egyébként a zalaiak.

Marha érdekes azt figyelni, hogy a két társaság miképpen próbálja a másik műfaj stílusjegyeit hozni, ugyanakkor hogyan nem tudnak / nem akarnak kibújni a saját énjükből. Angmar például az 2008-as AOA lemezről (Follow the Way of Hate) kölcsönzött On the Way of Hate-ben meg sem próbálja a Kálmán által alkalmazott gyomorhörgést nyomni, mégis egy kicsit mélyebb az orgánuma, mint általában szokott lenni. A beüvöltözései és a röhögések viszont kegyetlenek. Ezek megvannak a Brothersben is (Machinery of Hatred - 2011).

Hangszeresen nagyjából mindkét csapat azt adja vissza, ami az eredeti felvételeken van. Az énekek viszont, mint azt fentebb említettem, nagyon izgalmasan kavarnak be. Egy olyan metalrajongónak, aki nem ismeri a két bandát, csak egy szimpla split album ez, akik viszont igen, roppant izgalmas hallgatnivaló.Személyes kitérő... Én a black metalt jobban zabálom, mint a deathet, viszont így, hogy átjátszás zajlik a másik stílusba, nem tudnám eldönteni, hogy kinek jobb a játéka. Rendkívül érdekes kísérlet.

A hangzás arat, igazi trufa-metal, erővel telt, darál. Az AOA által játszott két nóta kicsit tompábban szól, mint a WLR által kevert Witchcraftok.
Amire viszont muszáj még kitérjek kitérni az a fizikai megjelenés. Asztalra pakolt harci kellékek (7,62-es lőszerek, jelvények, vállap), a másik oldalon pentagram, koponya, egy felborult kupa, mindez elválasztva középen egy szuronnyal. Jól idézi a két zenekar érdeklődési körét. Maga a korong meg egészen hihetetlen megoldással készült, ezt inkább lefotóztam, mert így érthető meg igazán...

A Balázzsal megejtett diskurzust ITT olvashatják Önök.

Witchcraft_Age_Of_Agony_Age_Of_Agony_vs_Witchcraft_2016
Kiadó:
Stílus:
black / death metal
Értékelés:
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Age of Agony - Fekete és hideg (Witchcraft cover) (04:17)
2.Age of Agony - Hegyek felettem (Witchcraft cover) (03:28)
3.Witchcraft - On The Way Of Hate (Age of Agony cover) (03:30)
4.Witchcraft - Brothers (Age of Agony cover) (03:30)
Írta:
Nagaarum
2017. március 24., péntek, 18:31
Facebook:
Türböwitch - Napalm to Posers + Live in Debrecen (2018)
Kritika, Nagaarum @ 2018. július 23., hétfő, 16:33
Nemere - Vérmező (2017)
Kritika, Nagaarum @ 2018. június 26., kedd, 18:07
Zvijer - Vječnost truleži (2017)
Kritika, Nagaarum @ 2017. november 20., hétfő, 10:20
Hamvak - I (2017)
Kritika, Nagaarum @ 2017. október 5., csütörtök, 12:30
Skullthrone - Demo III (2017)
Kritika, Nagaarum @ 2017. szeptember 1., péntek, 10:16
Vrag - Remete (2017)
Kritika, Nagaarum @ 2017. június 21., szerda, 09:18
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.023 seconds to render