NGC Prod.
Judas Priest
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1969
Származás:
Nagy-Britannia
Birmingham
Aktuális felállás:
Rob Halford
ének
Glenn Tipton
gitár
Richie Faulkner
gitár
Ian Hill
basszus
Scott Travis
dob
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Judas Priest
Rögzítette:
glenntipton
2004. szeptember 1., szerda
Utolsó módosítás:
mekong
2014. május 7., szerda, 03:46
Szerkesztés:
szerkesztes
Judas Priest
Rövid biográfia:

A zenekar 1969-ben alakult Birminghamben, Angliában. Az alapító tagok voltak: K.K. Downing gitáros, és közeli jóbarátja, a basszusgitáros Ian Hill. Fiatal, lelkes és tehetséges kezdő rock-zenekarként első koncertjüket Essingtonban adták 1971-ben. Kettejük mellé csatlakozott még Alan Atkins énekes és John Ellis dobos. A Judas Priest nevet Atkins előző zenekarától "örökölték", eredetileg pedig Atkins egy Bob Dylan dal címéből vette, a The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest-ből. Folyamatos koncertezés vette kezdetét, de ekkor már a dobok mögött Alan Moore ült, igaz, nem sokáig: 1971 végén Chris Campbell vette át a helyét.

Az 1972-es év javarészében úton voltak Angliában, majd 1973-ban Atkins és Campbell is elhagyta a zenekart. Ezzel azonban nemhogy rosszabbra, de sokkal jobbra fordult a csapat sorsa. Csatlakozott ugyanis hozzájuk az énekes és volt színházi világítás-technikus Rob Halford , és a dobos John Hinch – mindkét zenész a Hiroshimából érkezett. További angliai turnézás következett, majd egy ötödik tag lépett be a zenekar életébe: Glenn Tipton , aki a Flying Hat Band-ben zenélt előtte.

1974-ben először turnéztak külföldön: Németországban és Hollandiában, hazaérkezésük után pedig lemezszerződést írtak alá egy kis angol kiadóval, a Gull-lal. Debütáló bakelitlemezük, a Rocka Rolla 1974 szeptemberében jelent meg. Azonban nem voltak elégedettek a felvételekkel, Hinch ott is hagyta a csapatot, helyére Alan Moore érkezett vissza.

A Judas Priest-et az 1975-ös Reading Fesztiválon való fellépésük egy sokkal szélesebb közönség számára tette ismertté. Második lemezük, a Sad Wings Of Destiny, melyet Jeffrey Calvert és Max West producerek segítségével készítettek el, hatalmas fejlődés volt a bemutatkozó albumhoz képest. Azonban a jó kritikák ellenére sem lett kasszasiker, és pénzügyi helyzetük még mindig kilátástalan volt. Ekkor Alan Moore másodszor is – és ezúttal végleg – kilépett a zenekarból.

A megmentő a CBS Records volt, aki nemzetközi lemezszerződést írt velük alá, és a Sin After Sin című album igen jól sikerült, a lemezproducer Roger Glover volt, a Deep Purple basszusgitárosa. A lemez munkálatainál a dobok mögött már Simon Phillips ült. Ö mint vendégzenész játsztott a lemezen. Első amerikai turnéjukon már Les Binks volt a dobos, akivel az első közös albumuk, a Stained Class mérföldkőnek számít a zenekar pályafutásában. A következő, Killing Machine című nagylemezen található első slágerlistás kislemezük, a Take On The World (# 12). Az 1979-es japán turnén vették fel az Unleashed In The East koncertalbumot, és még ugyanebben az évben ismét doboscsere történt: Binks helyére Dave Holland érkezett a Trapeze-ből.

Népszerűségük akkor nőtt meg jelentősen, amikor a Kiss-szel és a AC/DC-vel turnéztak együtt. A British Steel című album az angol nagylemezlista 4. helyén indult, és olyan nagy slágereket tartalmazott, mint a Breaking The Law, vagy a Living After Midnight. Felléptek az 1980-as doningtoni Monsters Of Rock fesztiválon, majd elkészítették a Point Of Entry korongot, rajta a nagy slágerrel, a Hot Rockin-nal. Újabb angol és amerikai turnék következtek, valamint a Screaming For Vengeance album felvételei, és ez a zenekar történetének talán legsikeresebb időszaka volt, olyannyira, hogy az album dupla-platina lett az Egyesült Államokban. 1984-ben a Defenders Of The Faith következett a sorban,amely szintén platina lett, majd a kicsit kommerszebb Turbo. Aztán 1987-ben egy koncertlemezt publikáltak Priest...Live címmel, egy Texasi koncert felvételeiből. A '88-as Ram It Down című albumuk visszatérést jelentett a tiszta heavy metal stílushoz, ugyanakkor ezzel egyidőben a banda népszerűsége csökkenni látszott, Dave Holland helyét pedig a Virginia államból származó Scott Travis vette át, aki előtte a Racer X-ben zenélt.

Ugyan már nem övezte általános elismerés a Judas Priest-et, ám továbbra is a legmarkánsabb heavy metal fellépők közé sorolták őket. 1990-ben rögzítették a Painkiller című új hangzású albumot. A British Steel óta a második legmarkásabb albumuk lett. Halford hangja tele vadsággal, s a gonosszal. Hatalmas siker.

A Painkiller turnén a társuk a Pantera volt, s ez elég volt ahhoz, hogy Rob kicsit nehezebb Pantera-szerű thrash metalt szeretett volna csinálni a már így is elég vad heavy metal Judas Priestből, persze ez a többieknek nem tetszett, így Rob bejelentette kilépését. Ez idő tájt ő volt a Black Sabbath énekese (1992-ben helyettesítette az akkori Sabbath énekes Ronnie James Dio-t, az Ozzy Osbourne szólókarrierját "lezáró" Costa Mesa-i koncerten előzenekarként fellépő Sabbath-ban), sőt együtt dolgozott a Panterával is, majd saját thrash metal projectjét, a Fight-ot vezette, majd később a Two-t, majd végül Halford néven dolgozott, és adott ki lemezeket.

A többiek hosszas gondolkozás után abban maradtak, hogy Halford is pótolható valahogy. 1997-ben a Judas Priest ismét stúdióba vonult, hogy rögzítse Jugulator című albumát, és hogy bemutassa a banda vadonatúj énekesét, Tim "Ripper" Owens-t. Nagy érdeklődésnek köszönhetően 2001-ben rögzítették az új stúdióalbumot, Demolition címmel.

Rob 2003-ban bejelentette, hogy szeretne újra a régi barátokkal zenélni, így Rippernek mennie kellett, aki a Jon Schaffer vezette Iced Earth amerikai power-heavy bandában talát helyet.
2003-ban Rob Halford visszatérésével újraegyesült a klasszikus felállású Judas Priest. A következő lemez felvételeit egy világ körüli turné előzte meg, melynek egyik állomása Budapest volt (a SummerRocks fesztivál keretében a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán). A Painkiller album után 15 évvel jelent meg a várva-várt visszatérő album Angel Of Retribution címmel, melyet ismét turné követett. A Judas Priest 2008-ban kiadta új albumát, mely a próféciáiról híres Nostradamus életét dolgozza fel. Az albumot Magyarországon június 17-én adták ki. A konceptlemez a következő hónapban a harmadik legeladottabb lemez volt Magyarországon. Azonban a kritikák elég gyengék lettek. 2009-ben kiadták a A Touch Evil: Live koncertalbumot.

TAGOK:

Robert Halford - ének (1973-1992, 2003-)
Glenn Tipton - gitár (1974-)
K.K.Downing - gitár (1969-2011)
Ian Hill - basszus (1969-)
Scott Travis (1989-)

Tim "Ripper" Owens - ének (1996-2003)
Alan Atkins - ének (1970-1973)

Dave Holland - dob (1979-1989)
James "Les" Leslie Binks - dob (1977-1979)
Alan Moore - dob (1971,1975-1976)
John Hinch - dob (1974)
Chris Cambell - dob (1972-1973)
John Ellis - dob (1970-1971)

Vendégzenészek:

Simon Phillips - dob (1977, a Sin After Sin albumon)
Don Airey - billentyű (1990,2001,2005,2008)
Jeff Martin - segéd ének (1986, a Turbo lemezen)

---------------------------------------------
DISZKOGRÁFIA:
glenntipton 2011. augusztus 22., hétfő, 08:28
glenntipton
Csatlakozott:
2009. augusztus 1.
Hozzászólások: 470
Üdv minden Priest rajongónak!

Sajnálattal vettem észre, hogy ennek a bámulatosan páratlan zenekarnak nincs egyetlen különálló magyar rajongói vagy egyéb weboldala sem (ha tévedek javítsatok ki), ezért én nemrég elkezdtem egy G-portálos weboldalt a zenekar tiszteletére amit magyar rajongói oldalnak kereszteltem el.

Gyorsan a lényegre térve: az iránt szeretnék érdeklődni, hogy közületek, Priest rajongók közül lenne-e valakinek kedve társszerkesztőként csinálni egy nagyobb szabású weboldalt a zenekarnak? Persze nem muszáj azt csinálni amit én elkezdtem, csinálhatunk bármilyen oldalt. Az oldalon mindenféle dolog szerepelne ami a zenekarral kapcsolatos, fórumokat lehetne nyitni stb.


HA VALAKIKET ÉRDEKELNE A DOLOG ÍRJANAK IDE, VAGY KERESSENEK AZ E-MAILEMEN: kriszrudolf@indamail.hu

AZ ELKEZDETT OLDAL CÍME: http://www.judaspriestmetallian.gportal.hu
thomas lord 2011. április 24., vasárnap, 21:44
thomas lord
Csatlakozott:
2009. november 5.
Hozzászólások: 10865
Kenneth "K.K." Downing gitáros elhagyta a Judas Priest-ot.
glenntipton 2010. január 2., szombat, 13:44
glenntipton
Csatlakozott:
2009. augusztus 1.
Hozzászólások: 470
Na felrakom akit érdekel a Love You To Death (Album: Ram It Down, 1988) magyar dalszövegét. Itt a forrás:http://www.hotdog.hu/doksi/doksi.hot?d_id=48308

Love You To Death

[Tipton/Halford/Downing]

Felviszel, aztán mindketten elfekszünk
Egész nap forgunk, heves zajokat csapva
Teljesen az ágyadhoz vagyok kötözve
Szívesebben lennék a fejedben

Ne tedd ezt, Így csináld oh yeah
Eltaláltad a helyet, adj bele mindent
Nem érdekel

Megtanítalak egy leckére
Amit nem fogsz elfelejteni
Miért nem spórolsz lélegzeteddel
Mert halálra foglak szeretni

Elérkezem a pontra, nem bírom visszatartani
Aztán könnyítesz rajtam támadásoddal
Te vagy a legjobb akim volt, ha így akarod
Sosem állsz le, te nagyszerű izgató

Ne tedd ezt, Így csináld oh yeah
Eltaláltad a helyet, adj bele mindent
Nem érdekel

Megtanítalak egy leckére
Amit nem fogsz elfelejteni
Miért nem spórolsz lélegzeteddel
Mert halálra foglak szeretni

Olyan helyekre tudsz elvinni, ahova gondolni sem mertem volna
És mikor bekapcsolod szerelmed rajtam
Baby, te vagy a show sztárja

Olyan helyekre tudsz elvinni, ahova gondolni sem mertem volna
És mikor bekapcsolod szerelmed rajtam
Baby, te vagy a show sztárja

Megtanítalak egy leckére
Amit nem fogsz elfelejteni
Miért nem spórolsz lélegzeteddel
Mert halálra foglak szeretni
glenntipton 2010. január 2., szombat, 09:27
glenntipton
Csatlakozott:
2009. augusztus 1.
Hozzászólások: 470
Válasz thomas lord üzenetére:


a painkiller. (8)


Az tényleg jó (yes)
thomas lord 2010. január 1., péntek, 19:25
thomas lord
Csatlakozott:
2009. november 5.
Hozzászólások: 10865
Válasz glenntipton üzenetére:


Melyikre gondolsz?

a painkiller. (8)
glenntipton 2010. január 1., péntek, 02:47
glenntipton
Csatlakozott:
2009. augusztus 1.
Hozzászólások: 470
Válasz thomas lord üzenetére:

Ez a legjobb album.Számomra. (yes)

Melyikre gondolsz?
thomas lord 2009. december 31., csütörtök, 19:33
thomas lord
Csatlakozott:
2009. november 5.
Hozzászólások: 10865
Ez a legjobb album.Számomra. (yes)
Tücsi 2009. december 30., szerda, 22:25
Tücsi
Csatlakozott:
2009. december 30.
Hozzászólások: 3
Hátheló! (:
Nagyon fasza lett a szerki.
\m/
..tücsi.. (whistle)
Rajongók
ANGELGRINDER Rendes84 Robert Lew heavy Sandygirl neirda
Unknownsoldier Linhildr Mindenholottlevo Schuldiner WAFFEN SS Kulagép csehszlovakze
cefoo hammerengő Cantara FesztKoncertBLOG Kittinéni Sempi Pewoon
zolinho Kerry kalapacsroland delindagirl ketchup369 Bosch BlackBarbar
Ronin The 7th Evil NightProwler Warbringer Porce Avvoltoio Cruel Intention
csaszibike v.csaba Hellion Farkaskölyök FlyingV Mechanix ÉnZsu
Efferus Downing glenntipton mekong THERION6666 Rastata stewe
kopaszcsabi Geezer vicsori2 FémFaló Pistike66  
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.103 seconds to render