Ez is egy egyszemélyes formáció. Az előd egy atmoszferikus black metal banda volt, ez meg inkább afféle gót hatású doom/death a korai Anathema, a Paradise Lost, az Opeth vagy a Katatonia nyomán. Nem rossz, de hogy ennek milyen létjogosultsága van 2021-ben, hát...
AZ a fajta black anyag, amiben van annyi különlegesség, hogy kedvelni tudjam.
Sokszor írtam már, hogy nem a death metal a kedvenc stílusom, de ebben a lemezben most volt elég különlegesség. Egyébként egy monstrum, ami rám szakadt és agyonyomott.
Hosszabb, mint amennyire izgalmas. Vannak kellemes percek, jó témák, de olyan nem akadt, ami a 67 perces játékidőt indokolná... Háttérzenének tökéletes post cucc, amibe stoner témák is vegyülnek. Hallottunk már ilyet, nem egyet.
Van benne munka, meg egy sor pozitívum is (hangzás, kellemes szólók), de összességében nem nekem szól.
Egész pofás post cucc. A Triad Anathema rokon témái például nagyon tetszettek.
Vannak jó punk zenék, ez - maradjunk annyiban, hogy - hozza a kötelezőt. Itt-ott apró kikacsintásokkal a szintipop irányába is. Engem a francia nyelv sem zavart. De amúgy ez csak egy stílusgyakorlat.
Profi, sodró, lendületes, ötletes. Még barátkozunk, de kell még néhány hallgatás. Nekem a Hazai EP a csúcs a Cadától, így ahhoz mérem.
Ez engem irtózatosan fárasztott. Érzem benne a munkát, meg hogy számukra ez fontos és beletették, amit szerettek volna, de nem nekem szól.
Ez is egy monstrum, jó pillanatokkal (Molten Black Erth, Three Years os Famine), de ebben kicsivel kevesebb különlegeset találtam, mint a Memoriam lemezében.
Többször is meghallgattam. Jólesett.
A Where the Corpses Sink Forever lemezük a legmeghatározóbb metal élményeim egyike, annak idején gyakorlatilag 0-24-ben ment. A későbbi kiadványikat lejtmenetnek éreztem különösen a 2017-es Death an laugh... lemezt. Persze Seregor vokálja mint mindig, most is élményszámba megy. Most az új lemezzel úgy úgy érzem, jó irányba indultak el, de még messze vannak attól, hogy megint lenyűgözzenek. Mindig is követtem a munkájukat, most már optimistábban várom a következő anyagot.
Nem értem, hogy jön most ide az Opeth? Vannak hibái, kicsit az énekesnőt többet hallgattam volna meg lehet, hogy lehetett volna egy kicsit nyesegetni, de nálam akkor is maximális pontot ér.
Jó kis old school cucc. Tetszett ez a mélyre hangolt erőteljes hangzás.
Általában könnyen meg lehet venni az ilyen post black cuccokkal, de a végére kissé unalmas lett, a vokál is egyhangú.
Végül is hallgatható, de a folyamatos francia kántálás komolyan próbára tett.
Teljesen hidegen hagy ez a groove-os modern metál. Érezni a minőséget, de nem nekem szól.
Egynek elment. Semmi különöset, vagy egyedit nem hallottam. A borító itt is tetszik.
Zeneileg rendben van erőteljes, arányos. De a vokállal vallatni lehetne. Végighallgattam, de nem tudtam megszokni. Nehezen tudok olyan élethelyzetet elképzelni, hogy még egyszer elővegyem ezt a lemezt. A borító viszont "szép".
A zenekar "fiatalsága" része volt az enyémnek is, úgyhogy hiába nem hallgatok már hasonló zenét, erre képtelen lennék kevesebbet adni, mert itthon egyértelműen a minőséget képviselik.
Nekem ez is iparos munka, de olyan, ami évtizedek óta változatlan minőséget képvisel. Le a kalappal.
Egyetlen ember, művésznevén Occulta hívta életre, és működteti ezt az egyszemélyes belga projektet, melynek zenei stílusát több internetes oldal is más-más jelzőkkel illeti. A választék: melankolikus dark metal, illetve atmoszferikus post-black metal. De ennek igazából nincs jelentősége. A lényeg, hogy a lemez minden egyes dala külön-külön tud hatni az érzelmekre. Nagyon szépek a gitárdallamok, melyeket megtépáznak a kétségbeesetten üvöltő vokálok. Mindenképpen kiemelném az 'Apocalypse 3.0' című dalt, amely szerintem a legerősebb tétel a lemezen, de az összes dal tartogat valamilyen finomságot. Nekem nagyon tetszik!
Imádom a zenekar minden egyes ötletét, a tökéletesen felépített koncepció köré szőtt dalaikat, a hitelességüket. Iszonyatosan jó horroros hangulatot képesek teremteni, a klipeket nézve is mindig csak ámulok, és végig borzongok minden pillanatot. A hollandok a dalszerzői képességgel sem állnak hadilábon. Szerintem óriási lenne valamelyik lemezüket megfilmesíteni! Az egész Carach Angren úgy jó, ahogy van. Többször láttam őket koncerten, és mindannyiszor lenyűgözött a zene és a színpadra vitt látvány összhatása. Mindössze azért jár egy piciny levonás, mert van ennél erősebb lemezük, de ez is majdnem tökéletes!
Nagyon súlyos ez a brit death metal lemez! Amennyiben egy világmegváltó, korszakalkotó zs-moll szonátát keresel, akkor tekerj tovább! Ha viszont földbe döngölő, brutális riffekkel telepakolt, régi sulis death metal imádó vagy, akkor horgonyozz le egy időre a lemeznél! Ígérem, hogy mire elérsz a 'Mass Psychosis' című dalhoz, már nem is fogod érezni, ahogyan teljes erővel mellbe vág a dörmögő basszusgitár letaglózó hangja. Így kell ezt csinálni! De jó lenne egy koncert!
Lehet, hogy pont a megfelelő hangulatban hallgattam végig az albumot, de nekem tulajdonképpen semmi bajom sincs ezzel a skót prog/sludge/stoner/rock zenével. Nagyon ritkán hallgatok ilyen zenét, és annak ellenére, hogy emlékezeteset nem nyújtott, nincs okom negatívumot felhozni ellene. Ez részemről egy nagyon erős hetes!
Az albummal kapcsolatos bővebb információkért kérlek olvasd el a lemezismertetőmet! :)
Nagyon depresszív hangulatot áraszt a lengyel post-metal banda harmadik nagylemeze. Baráti sörözésekhez kevésbé ajánlom, ám amennyiben szeretnél minél jobban elmélyedni saját lelki nyomorodban, ahhoz tökéletes társ lesz az album minden egyes hangja.
Hát ha valami nem nekem szól, akkor az a punk zene. Sohasem tartottam többre ezt a stílust, mint - a szó jó értelmében vett - bohóckodásnak, és polgárpukkasztásnak. Azt el kell ismerni, hogy a komolyabb bandák hatása a metal színtérre is hatást gyakorolt (lásd: SLAYER - Undisputed Attitude), de az irányzat képviselői sosem tudtak hozzám közel férkőzni. A komplett album nincs húsz perces, de már alig vártam, hogy vége legyen. Senkit sem megbántva, ezúttal is maradok semleges.
A stílust nem igazán kedvelem, ez a lemez sem nekem szól. Mindemellett meg kell jegyeznem, hogy az alkotás rendkívül profi, nyugati színvonalú. Többször láttam már őket koncerten, és szerintem a színpad az ő igazi terepük, mert élőben még több dögöt tudnak vinni a dalokba. A banda rajongóinak mennyei manna lesz az album!
Mindig is szerettem ezt a zenekart. Magukban hordozzák a Dissection által tökéletesre fejlesztett svéd black metal összes védjegyét. Igazi nagy kedvencem tőlük a 2003-ban megjelent Sheol című album, de tulajdonképpen mindig stabilan hozzák a minőségi fémzenét. Nem igazán tudok, és nem is akarok belekötni semmibe, ez egy nagyon kerek, erős lemez, minden a helyén van.
Azért tetszik nagyon a komplett lemez, mert nincs túlgondolva. Minden egyes hangon hallatszik, hogy zsigerből jön, csuklóból nyomják a jobbnál jobb old school death metal szerzeményeket. Már a második dalnál (Molten Black Earth) felálltam: ment a léggitár és a headbang! Ennek a lemeznek minden tétele koncertekért kiált! Egyszerűen hibátlan alkotás.
Jó lemez.
Kellően különleges és izgalmas minőségi anyag ez ahhoz, hogy kiérdemelje tőlem a 10 pontot. Remélem Carach Angren pólós alkoholistákkal nem találkozott senki kocsmában... :XD
Mint hatalmas Bolt Thrower rajongónak nem volt kérdés a magas pontszám.
Nem volt rossz, de annyira jó sem. Mondjuk a "csak" 6 pontba az is szerepet játszott, hogy most zömében jó lemezek voltak beajánlva és ebben a mezőnyben ez ennyi.
Nagyon erős mezőnybe került a banda, de nincs mit szégyenkezniük, helytálltak!
Érdemei elismerése mellett nem tetszett.
Olyan kis vicces ez a lemez a szopóálarcos borítóval és az idétlen szövegekkel. Köszönet az ajánlónak! Mint ahogy a lemezt úgy az értékelésemet sem kell komolyan venni. :)
Tényleg minőségi csak nem nekem szól.
Nem ismertem eddig őket és nem is fogok közelebbi ismeretséget kötni velük. Jó lemez, de nem kiváló! A hangzás terén látok elsősorban problémákat (vokál és dobhangzás).
Minőségi death metal, ami úgy old school, hogy közben megfelel a mai kor kihívásainak. Már-már melodikus death metalba hajló rifforgiák. A vokál meg hab volt a tortán, teljesen jó és csak növelte a számok élvezeti értékét. A hangzás meg elképesztő milyen éles és brutális. Köszönet az ajánlónak! Az év egyik legjobb death metal lemeze...
Hat nem nagyon ertettem meg hogy mire gondolt a kolto........de voltak rajta jo pillanatok.
Ez G jo volt, igazi old skull, en szeretem nagyon az ilyet, kicsit nehol komotosabb volt a kelletenel.
Konkretan untatott, az Opeth leggyengebb lemeze is jobb mint ez, se nem profi se nem orom zene ez, inkabb csak erolkodes.
Asszem erre mondjak azt , hogy kivalo iparos munka, viszont ez tenyleg kivalo volt;
Nagyon sok jobb zenekar jutott eszembe mikozben hallgattam, az irany jo, de meg nagyon nincsenek keszen, es depi vagy nem ,black vagy nem, dalokat kell irni nem teteleket.
Engem szorakoztatott, a Punk egyuttesek kulsosegben valo megnyilvanulasai soha nem erdekeltek, de magat a zenet hallgatom szivesen. NEM VOLT EZ JOBB VAGY ROSSZABB A FAJTARSAINAL.
Fesztivalra vele!!!!!
Stabilan hozzak amit elvarok toluk, volt mar jobb albumuk is.
Ehhez nagyon nincs mit hozzafuzni.
Az első lemezük valamennyire nekem is bejött, de ez nem az én zeném. Nagy horror rajongó vagyok, de ez egyáltalán nem talál meg. A zenét az újkori (2000 utáni) Dimmu Borgirhoz hasonlóan giccsesnek és üresnek érzem. Ha horror hangulatú metált akarok, akkor King Diamondot (be is raktam gyorsan a Conspiracyt), ha meg hamisítatlan horror hangulatra vágyom, akkor dark ambientet tolok. Amúgy meg hogy illeszkedik a Gyűrűk Urából vett zenekarnév a banda horror metál koncepciójához??
Az első albumtól kezdve imádom ezt a lassú, döngölős war death metalt, amit nyomnak.
Elsőre ez is nagyon bejött, de aztán kicsit untam. De kellemes volt azért.
A borító alapján nem számítottam sok jóra. De esti főzőcskézés közben egész kellemes háttérzene volt. A probléma vele, hogy utálom a francia nyelvet, meg hogy nem igazán érdekes a műfajában nézve, vagy csak én nem vettem észre, hogy mitől az. Meg valahogy fura, hogy egyszemélyes punk zenekar....
Ők mindig olyan 7-es banda voltak. Hallgatható, amit csinálnak, de elég izgalommentes. Ez egy picit jobban tetszik, mint a korábbi anyagok, sokszor az Ancient jutott eszembe.
Az Asphyx lemezeknél általában nincs nagy megfejtés. Főleg igaz ez az újabbakra. Egyszerűen leszakítja az arcod!

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 438. 439. 440. 441. 442. 443. 444. 445. ... 503. Horizontális nézet

2021. április 24.

  Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus
Black Sigma - Lost
9000Sanyi
Memoriam - To the End
Husky
Asphyx - Necroceros
Baalberith - Manhunt
dimmurtal
Naglfar - Cerecloth
DVNE - Etemen ?nka
banya07
Cadaveres - Ars Moriendi
Moanaa - Embers
Cuir - Album
Armand
   
  1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  
10 10 8 9 7.5 9 3 3 5 1 6.4
9000Sanyi 7.5 7 7.5 7 6.5 6 7 8 7 6 7 9000Sanyi
banya07 8 9 8 4 8 7 10 7 7.5 3 7.2 banya07
boymester 8 7.5 8 8 8 7 7 9 7 4 7.4 boymester
dimmurtal 9.5 8.5 9 10 9 9 7 7 7 5 8.1 dimmurtal
Husky 10 8 9 10 7 7.5 6 6 5 1 7 Husky
Belial 6   8 10 8 7 4 7 7 7 7.1 Belial
mike666 5   9 10 7 7.5       6 7.4 mike666
  8.8 8.3 8.3 8 7.7 7.6 6.7 6.7 6.4 3.3 7.2  
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus Black Sigma - Lost Memoriam - To the End Asphyx - Necroceros Baalberith - Manhunt Naglfar - Cerecloth DVNE - Etemen ?nka Cadaveres - Ars Moriendi Moanaa - Embers Cuir - Album    
Sempiternal Deathreign - The Spooky Gloom (1989)
Kritika, boymester @ 2018. október 29., hétfő
Galoppmetaltól a Prodidzsájig - FEZEN 2018:A második nap
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. szeptember 2., vasárnap, 19:11
Anatomia - Cranial Obsession (2017)
Kritika, boymester @ 2017. november 11., szombat, 17:23
Spectral Voice - Eroded Corridors Of Unbeing (2017)
Kritika, boymester @ 2017. november 11., szombat, 15:17
Acephalix - Decreation (2017)
Kritika, boymester @ 2017. szeptember 25., hétfő, 22:08
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.03 seconds to render