NGC Prod.
Kalmah
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1991
Származás:
Finnország
Oulu
Aktuális felállás:
Pekka Kokko
ének, gitár
Antti Kokko
gitár
Timo Lehtinen
basszus
Janne Kusmin
dob
Veli Matti Kananen
billenytűk
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Kalmah
Rögzítette:
Born2bwild
2004. október 5., kedd
Utolsó módosítás:
mekong
2018. március 4., vasárnap, 19:34
Szerkesztés:
szerkesztes
Kalmah
A Kalmah története 1991-ben kezdődött, mikor Pekka Kokko és Petri Sankala megalapította az Ancestort. Két demó után Antti Kokko gitáros csatlakozott hozzájuk.
1998-ban 5 melodikus thrash/speed/death metal demó és 5 különböző bőgős után eljött az idő, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba.
Az Ancestort eltemették, és Kalmah néven alakultak újjá. A felállás a billentyűs Pasi Hiltulával egészült ki.
Új lendületével a Kalmah belevetette magát a dalszerzésbe promó CD-jükhöz. A dallamos death/thrash/speed/black metál promo, a "Svieri Obraza" meghozta számukra az áttörést és kapcsolatba léptek a Spikefarm Records-szal. A banda - Pekka Kokko, Antti Kokko, Petri Sankala, Pasi Hiltula és Altti Veteläinen - nem vesztegette idejét, és a Tico-Tico Stúdióba vonult. A Swamplord története elkezdődött...
A "Swamplord" 2000 telén zúdult a világra. Az album rögvest begyűjtött egy tonna dícséretet és nem csoda, a Kalmah erőteljes és intenzív metálzenéje egyszerűen lélegzetelállító. Az együttes egy csomó interjút adott és rengeteg pozitív véleményt, amely elárasztotta a Spikefarm irodáját és a banda weboldalát.
Adtak néhány koncertet Finnországban, mielőtt visszatértek próbamocsarukba a következő lemez, a "Swamplord" elkészítéséhez.
2001 novemberében az együttes visszatért a Tico-Tico Stúdióba, hogy felvegyék a "They Will Return"-t. A felállás megváltozott kicsit Altti és Petri távozása miatt. Azonnal pótolták a két hiányzó tagot Timo Lehtinen basszusgitárossal (a Catameniából) és Janne Kusminnal a dobok mögött.
A "They Will Return" album bemutatja mindazon szempontokat, amelyek a Kalmah-t ilyen hihetetlenül jó együttessé teszi: tökéletes kivitelezéstől és gazdag melódiáktól a hatalmas intenzitásig.
2002 nyarán a Kalmah adott pár koncertet Finnországban és egyet a Wackenben, amely nagy sikert aratott. Ősszel az együttes elkezdte új stúdióanyagának összerakását. Kemény gyakorlás és próbaidőszakok után a mocsár urai visszatértek a Tico-Ticóhoz 2003 februárjában 10 új gyilkos nótával. Az új album a "Swampsong" címet kapta. A kemény gitárhangzás vezette dallamos mocsármetál, amelyet a Finnvox stúdióban fejeztek be.
Kalmah - For the Revolution (2008)
Kritika, snecy @ 2008. április 19., szombat
Kalmah - The Black Waltz (2006)
Kritika, Dolmen @ 2006. február 28., kedd
Rajongók
Weide downfall666 Sandygirl heavy Harciporcica Ianus Sodominator
paganmantis Pewoon Xlalika Asgaard WolfHammer AsesinaReina Cruel Intention
voyager PAGANLORD NightWolf986 Efferus Hatebreeder HITMAN Kabocza666
Nordawind Morsimperator viribusunitis cannibalkaresz snecy  
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render