NGC Prod.
Disturbed
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1996
Származás:
USA
Illinois
Aktuális felállás:
David Draiman
Vocals
Dan Donegan
Guitars/Electronics
Mike Wengren
Drums
John Moyer
Bass
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
Rögzítette:
Tia
2008. december 22., hétfő, 21:23
Utolsó módosítás:
Madeleine
2013. február 10., vasárnap, 22:41
Szerkesztés:
szerkesztes
Disturbed
1998 környékén, nem sokkal a banda megalakulása után, felvettek két demó EP-t, „Stupify” és „Perfect Insanity” címmel, amelyeket elküldtek különböző lemezkiadókhoz. A zenekar első átütő sikere a „Stupify” volt 1999-ben, valamint az ezutáni nagylemezük, a The Sickness, ami 2000 elején jelent meg.

Ez az album sztárrá emelte a zenekart. A „Down with the Sickness” című dal nagyon populáris lett és később rengeteg film és AMV betétdalának használták, sőt, a mai napig nagy üzlet van benne. Nem sokkal a The Sickness megjelenése után a Disturbed kiadott egy felújított verziót a „Glass Shatters” című számból, ami „Stone Cold” Steve Austin birkózó bevonuló zenéje volt.

2001-ben felléptek Ozzy Osbourne Ozzfest-jén olyan csapatokkal, mint a Black Sabbath, Marilyn Manson, a Slipknot, a Papa Roach, a Linkin Park, a Black Label Society és a Crazy Town. Nem sokkal később már saját turnéjukon utaztak, ami a Music as a Weapon címet kapta. Az Adema, a Drowning Pool, a Stereomud, és a Systematic zenekar működött közre velük.

A Marilyn Manson 2001-es európai turnéjához való csatlakozás előtt az akkori basszusgitáros Steve „Fuzz” Kmak egy bokatörés miatt nem tudott együtt játszani a zenekarral. Ezt a sebesülését akkor szerezte, mikor leesett a banda chicagói próbatermének tűzlétrájáról pár nappal karácsony előtt. (A lifttel éppen a felszerelésiket szállították, ezért akarta így elhagyni az épületet.) Egy sikeres operáció után az orvosok erősen javasolták neki, hagyja ki a turnézást, nehogy valami komoly sérülés érje a lábát. Ennek ellenére mégis elment zenélni a Disturbeddel 2001. január 11-én és 12-én Chicagóban. Felépülése alatt egy Marty O'Brian nevű újonc helyettesítette. 2002. június 4-én a zenekar megjelentetett egy úgymond dokumentumfilmet M.O.L. címmel, amely – többek közt – bemutatta őket a stúdióban és a turnékon.

2002 szeptemberében kiadták második stúdóalbumukat, a Believe-et, ami rögtön első pozícióban debütált. Erről a lemezről a „Prayer”, a „Liberate” és a „Remember” lett nagyon népszerű. Rengeteg rajongó az új album hatása alatt volt, még úgy is, hogy ez kevésbé hozta az előző lemezük agresszivitását.

A frontember David Draiman adta elő a vokálokat a Jonathan Davis (Korn) által írt „Forsaken”-ben, amely a Queen Of The Damned betétdala volt.

2003-ban a zenekar újra fellépett az Ozzfest-en, majd elindította a „Music as a Weapon II” turnét. Ezúttal a Chevelle, a Taproot és az Unloco egészítette ki őket.

Steve „Fuzz” Kmak 2003 elején lépett ki, közvetlenül a „Music as a Weapon II” után, amelyről David Draiman így nyilatkozott: „Amikor Kmak velünk volt, a Disturbed nem stimmelt egészen; zeneileg és emberileg egyaránt.” A zenekar a rajongóknak úgy jelentette be, hogy Steve személyes okok miatt távozott.[2] Matt Konopinski érkezett a helyére, majd pedig John Moyer, utóbbi a jelenkori basszusgitáros.

A Disturbed turnéra ment a 10 Years-zel és az Ill Niño-val, hogy támogassák a 2005 szeptember 20-án kiadott harmadik nagylemezüket, a Ten Thousand Fists-et, ami a Believe-hez hasonlóan szintén number one-ként debütált Amerikában. Ennek az albumnak van 5 darab B-oldalas száma, amelyek nem jelentek meg a lemezen, azonban szerepelnek különböző kislemezeken és egyéb kiadványokon. A „Hell” című dal például a Stricken kislemezén található. Egy másik szám, a „Monster”, eredetileg egy iTunes-os előrendelhető csomag része volt azoknak, akik korábban megrendelték a Ten Thousand Fists-et. A későbbiekben így ez a dal igen nehezen megtalálható lett, ámde felkerült az említett album „Tour Edition”-jére (a „Two Worlds” című dallal együtt). A negyedik szám a „Sickened”, amely a Land of Confusion kislemez egyik track-je. Az ötödik és egyben utolsó B-oldalas szám a „Criminal”, amelyet sosem adtak ki. A Ten Thousand Fists kiadása utána egy hónappal a Disturbed a Jägermeister tour-on vett részt a Bloodsimple zenekarral.

2006 áprilisában a csapat végigkísérte egy ausztrál turnén a Korn-t, valamint megosztott turnén járt a 10 Years-zel és a Hatebreed-del. Ennek az évnek a közepe táján egy európai körút volt tervezve, de kénytelenek voltak kétszer is elhalasztani, mivel Draiman-nek problémái voltak a hangjával. [3] 2006 végén Draiman keresztülment egy műtéten, ami sikeres volt. Ekkor hagyta abba az ivást.

A zenekar szerepelt az Ozzfest 2006 fellépői között Ozzy Osbourne-nal, a System of a Down-nal, a Dragonforce-szal, az Avenged Sevenfold-dal, a Lacuna Coil-lal és a Hatebreed-del. Ezután pedig elmentek a korábban már kétszer halasztott európai turnéra, majd következett a „Music as a Weapon III” a Flyleaf, a Stone Sour, és a Nonpoint zenekarokkal kiegészülve.

A „Music as a Weapon III” utolsó állomásán, a Wisconsin-beli Madison-ban bejelentették, hogy visszavonulnak dolgozni a negyedik albumon. A cím és a kiadás dátuma jelenleg még ismeretlen.

A Transformers című 2007-es film egyik zenéje az általuk előadott „This Moment”, ám arről még nem derült ki, hogy szerepelni fog-e a következő albumon.

A MySpace-es és a hivatalos oldalukon nemrég megírták, hogy keményen dolgoznak a negyeidk album írásán, amelyet 2008 elején terveznek kiadni. Címe, mint azt bejelentették, Indestructible lesz.

FORRÁS: Wikipédia
Disturbed - Immortalized (2015)
Kritika, oldboy @ 2015. szeptember 8., kedd, 22:22
Disturbed - Indestructible (2008)
Kritika, oldboy @ 2008. szeptember 21., vasárnap, 17:28
Rajongók
Feeliing Sandygirl Unknownsoldier Mindenholottlevo roenick lostmind17 hellgirl
evil666 Kittinéni rico112 The Nightmare Child Ryah ketchup369 nemesis
Rammi Kovi Markovics WolfHammer bush oldboy CreatureOfHell Gyöpy
Hatebreeder Madeleine HARD Dark Raven Cyclonrider AsesinaReina Tia
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.067 seconds to render