Hold EP (2016)
Egy ideje figyelemmel kisérem a sors "kiszámíthatatlan" útjait, melyek az életemet - is - keresztezik. Sokszor fel is kacagok, mikor olyan lehetetlen összefüggések buggyannak ki az élet nevű játékból, amire tényleg nem számítana az ember. Példának okáért: egy kedves ismerősöm sokáig győzködött, hogy kezdjem el nézni a Twin Peaks-t.

Aztán nagy nehezen rá is vettem magam. Az első pár rész után, amikor már a legendás, "Tűz, jöjj velem" mondat is elhangzik, felkeresett kollégám: kijött az új Perihelion EP, rajta egy Twin Peaks feldolgozással. Azonnal tudtam, kinek szól az anyag. Nem mintha az utóbbi időben nem zsákmányoltam volna ki galád módon a Perihelion anyagok kritikaírási lehetőségét...sorry, kollégák.



Jelen esetben pusztán négy számról beszélünk, mely egy EP ügyén egyáltalán nem kivetni való tényező. Minőség tekintetében természetesen veretlenül zseniális a felhozatal. A Hold egy méginkább kifinomult anyag,  az agresszív elemek rendkívüli mértékben szorultak háttérbe, sokkalta a zenei kiteljesedés, a fülgyönyörködtető megoldások és hatalmas karmokkal lelkünkbe tépő érzelmek uralkodnak a tételeken.

A zenekar - mint azt a hírekben is láthattátok - egy vizuális orgazmussal felérő klipet is elénk tárt, ami velős, elgondolkodtató, ugyanakkor mondanivalója hátborzongató is egyben.  Nem mellesleg igen dicséretre méltó, milyen minőségben tárták elénk a láttatni kívánt képsorokat. Teljesen elragadó. 

Ő a Feneketlen - azóta nagy kedvenc. 



Igazából most hazudtam; amióta kijött a Hold, a teljes anyag nagy kedvenc lett, azon pedig külön elhültem, mennyire Perihelionos is, ámde Twin Peaks hangulatot okádó a feldolgozás, mely az ikonikus utolsó részben hangzott el (amennyiben jól tudom). Úgy látszik amit Gyula egy közelmúltban elkészített interjú alatt elmondott, hatalmas valóságtartalommal bír: vagy Twin Peaks rajongó vagy, vagy még nem tudsz róla.

A Hold úgy érzem, segíthet egy kicsit elmerülni belső gondolatainkban, megélni olyan érzelmeket, melyeket sokáig hanyagol az ember az életéből.

Hogy a következő anyag, mely kijön a debreceni éghasító társaságtól, komolyabb, avagy szintén érzelmekkel telibb lesz...nem tudom. Számomra a mostani vonal is ragyogó. Kissé más, mint amit vártam, de a legkevésbé sem rossz.


Perihelion_Hold_EP_2016
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Avant-garde/Post-rock Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Feneketlen
2.Szárnyakon
3.Hold
4.Sycamore trees (Twin Peaks cover)
Írta:
Xhavael
2016. május 26., csütörtök, 13:47
Facebook:
Thy Catafalque - Geometria (2018)
Kritika, farrrkas @ 2018. május 21., hétfő, 13:03
Perihelion - Örvény (2017)
Kritika, farrrkas @ 2017. október 22., vasárnap, 20:48
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.024 seconds to render