Devin Townsend interjú
Azt mindig is tudtuk, hogy HevyDevy elég különc, de az interjú során egy-két meglepő dologra is fény derült. Az viszont nem az, hogy humora is van a fickónak...

GreenWitch: Hello Devin, GreenWitch vagyok, Budapestről. Mi a helyzet, hogy vagy ma?


Devin Townsend: Minden rendben, jól vagyok. 10-es skálán 7-esre értékelném a jóllétem.

GreenWitch: Oké, kezdhetjük?

Devin Townsend: Igen.

GreenWitch: Rendben. Először is mesélnél egy kicsit magadról? Kicsoda Devin Townsend? Nem a zenész, akit a színpadon látunk, hanem az ember a mindennapokban?

Devin Townsend: Hmm... 42 éves, kopasz fehér bőrű férfi vagyok, aki május 5-én látta meg a napvilágot... Nagyon analitikus, elemző vagyok, ami nem túl egészséges. De amikor nem dolgozom, nagyon nagyon egyszerű, átlagos életem van: szeretek enni, meg az egyszerű dolgokat. Ha feleslegesen kell beszélnem, akkor nyugtalan leszek, és ilyenkor túl sokat beszélek.
Zenélek, vannak gyerekeim... Nos igen... Szeretem a basszusgitárt, szeretem a gitárt van vagy harminc lemezem meg egy kutyám és három macskám. Szeretem a kávét és vegetáriánus vagyok, illetve próbálok az lenni...
Nem drogozom, és nem iszom. Azt hiszem, ennyi.

GreenWitch: Köszönöm! Ahogy láttam tele vagy ötletekkel. Már számtalan albumod megjelent, amin rengeteg dal van. Mik azok a dolgok, amelyek megihletnek és zeneszerzésre ösztönöznek?

Devin Townsend: Az önfejlesztés számomra a legfontosabb, ebben a zene egy eszköz, nem is a zene fontos számomra igazán, hanem a folyamat, melynek során létrejön a zene. És ez az, ami számít.

GreenWitch: Melyek a legfontosabb mérföldkövek illetve kihívások a zenei karrieredben, és miért pont ezek?

Devin Townsend: Nos, szerintem a félelem, mert általában az élet más dolgainak árnyékában rejtőzik, és féltékenységként, haragként értelmezzük. Az akadályok, amikkel szembesülünk életünk során, általában a félelmen alapulnak, legyen az félelem a sikertől, a kudarctól, vagy az emberektől. Ezekkel a félelmekkel való szembenézésem során alakult ki a zeném.

GreenWitch: Elégedett vagy az eddigi karriereddel?

Devin Townsend: Persze!

GreenWitch: Váloztatnál valamin, ha lenne rá módod?

Devin Townsend: Volt egy nadrágom, amit tizennyolc éven keresztül hordtam... Jó lenne, ha lenne még egy ugyanolyan nadrágom, mert azóta nem találok olyat sehol.


GreenWitch: Akkor most, mielőtt a Z2-ről kérdeznélek, térjünk rá az előző albumodra, a Casualities of Coolra. Elég sok idő telt el a megjelenése előtt. Mi ennek az oka?


Devin Townsend: Mert őrült vagyok. A sok határidő miatt nagyon be van osztva az időm, sok a nyomás mind a menedzsment, a kiadó és a banda részéről, ezért akkor tudtam a legjobban dolgozni ezen az albumon, amikor volt szabadidőm, és nem szorított semmiféle határidő.

GreenWitch: Személyes kedvencem a Flight című dal és a videója. Fűz ehhez a dalhoz valami személyes?

Devin Townsend: Igen, nagyon jóban lettünk az énekesnővel, én írtam a zenét és ő a szöveget. Ez volt az első alkalom, hogy valakivel közösen írtam számot, és még élveztem is.GreenWitch: Október végén jelent meg a Z2, mesélnél erről egy kicsit?

Devin Townsend: (nevet) Ez egy hatalmas, furcsa káosz, így tudnám legjobban jellemezni. Mivel az életem is egy nagy káosz, a sok munka és határidők betartása miatt, ez született belőle – hiszen a zeném is mindig az élet alapján íródik. De nagyon büszke vagyok rá, mert extrém és bonyolult viszont élvezetes. Ez az album egy visszatekintés is az életemre: nagyon bonyolult, és nehéz bármit is kibogozni belőle – sok szerencsét hozzá!


GreenWitch: Ez egy újabb közös munka Anneke van Giersbergenel. Ahogy láttam nagyon jól tudtok közösen dolgozni. Hogy kezdődött ez a közös munka és most hogyan dolgoztok együtt?


Devin Townsend: Küldött nekem egy videót, amiben az egyik dalomat énekli. Én nem szeretek énekelni, sose akartam énekes lenni, csak belecsöppentem ebbe a szerepbe. Az énekesek általában dramatikusak és idegesítőek – én is az vagyok, de legalább megértem saját magamat. Lényeg, hogy meghallottam, ahogy énekli a dalomat, és arra gondoltam, hogy ez nagyszerű, én úgy se szeretek énekelni, ezért felhívtam és később elkezdtük a közös munkát.


GreenWitch: Lehetőséget adtál a rajongóidnak, hogy közreműködjenek az albumon. Ahogy elnéztem a listát a weben megszámlálhatatlanul sokan éltek is ezzel. Milyen visszajelzéseket kaptál ezzel kapcsolatban?


Devin Townsend: Több ezren vettek részt a kórus feléneklésében, nagyon elsöprő érzés volt látni, hogy ennyi ember összefogott, pedig én általában eléggé kínosan érzem magam, ha ekkora figyelem irányul felém. Rádöbbentem, hogy nem vagyok egyedül, hanem nagyon sokan szeretnének részt venni a zeném létrehozásában. Voltak köztük profi énekesek – jobbak, mint én! – néhányan pedig inkább csak üvöltöttek, de mind felkerültek az albumra.

GreenWitch: Ez lesz a második alkalom, hogy fellépsz itt Magyarországon. Hogyan emlékszel vissza az előző koncertedre? Milyen volt a magyar közönségnek játszani?

Devin Townsend: Az egyik legrosszabb fellépésem volt, a hangom is béna volt és nem voltam túl jó hangulatban, de ígérem, hogy legközelebb ez nem fog előfordulni.

GreenWitch: Mitől lesz jó számodra egy koncert?

Devin Townsend: Több dologból áll össze. Számít, hogy éppen milyen állapotban van a hangom, a hangulatomtól is függ és a banda dinamikájától. Magyarországon épp nem voltam kibékülve magammal, de bocsi, legközelebb biztos, hogy jobban fogok teljesíteni!

GreenWitch: Hogyan készülsz fel egy koncertre?

Devin Townsend: Skálázom és pánikolok (nevet) Az volt a furcsa a magyar koncerten, hogy aznap épp esett, amit szeretek – a napos időt utálom – a fellépés reggelén ittam egy jó teát, lezuhanyoztam, de végül a színpadra lépés pillanatában dől el minden – és akkor épp úgy esett, hogy nagyon rosszul ment minden, mintha az univerzum esküdött volna össze ellenem. Nem tudom megmagyarázni.

GreenWitch: Voltál már Magyarországon az előtt? Úgy értem, turistaként.

Devin Townsend: A koncert napján voltam először Magyarországon, és a fellépésen kívül nagyon jól éreztem magam! Nagyon szép ország!

GreenWitch: Mire számíthatunk a márciusi koncerten?


Devin Townsend: 80-90%-kal jobb produkciót mondjuk? (nevet) Komolyra fordítva a szót, ez egy headliner fellépés lesz, szóval teljesen más tészta, mint az előző koncert volt. Még csak most állítjuk össze az egészet, úgyhogy nagyon részletesen nem tudok mesélni róla, a lényeg hogy király lesz!

GreenWitch: Mondjuk a Casualities és Z2 egy showban?

Devin Townsend: Casualities nem hiszem, hogy lesz benne, mivel az teljesen más műfaj, az egyik heavy metal, a másik pedig country, mindkettő egy másik világból. Mint mondtam, még nem igazán volt időm gondolkozni a koncert felépítésén – sajnos egyszerre csak egy dologra tudok koncentrálni.
Mivel te nő vagy, ezért te biztos tudsz egyszerre több dologra figyelni ellenben a feleségemmel, aki szintén nő, de ő is csak egy dologra tud koncentrálni, mint én. Jelenleg az interjúkkal vagyok elfoglalva, szóval talán jövő héten sikerül jobban belemélyedni a koncert témába...

GreenWitch: Üzennél valamit a magyar rajongóknak?

Devin Townsend: Nagyon szép ország, és az emberek is nagyszerűek – igaz, hogy nem nyilatkozhatok az összes emberről, de akikkel találkoztam mind nagyon kedvesek voltak. Remélhetőleg nem leszek beteg, és odatehetem magam a koncerten, ha már múltkor nem sikerült annyira sajnos.

GreenWitch: Köszönöm szépen az interjút, találkozunk márciusban!

Devin Townsend: Köszönöm, viszlát!
Devin_Townsend_interju
Írta:
GreenWitch
2015. február 26., csütörtök, 21:22
Facebook:
Naeramarth - The Innumerable Stars (2017)
Kritika, McFrost1977 @ 2018. február 7., szerda, 11:48
Devin Townsend Project - Transcendence (2016)
Kritika, farrrkas @ 2016. október 20., csütörtök, 23:18
The Epic Industrialist Tour - 2012.12.02. A38
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2012. december 12., szerda, 04:54
Devin Townsend Project - Epicloud (2012)
Kritika, oldboy @ 2012. október 14., vasárnap, 11:22
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render