General Chaos interjú 
Biztos vagyok benne, hogy a páran emlékeztek az izmos debütáló albumára a német hordának, amely úgy hengerelt le, mint egy kibaszott dózer.  Nem is oktalan mindez, hiszen a General Chaos legénységének tagja Hendrik Bache, akit ismerhetünk Protector illetve a Dew-Scented formációkból, aztán itt játszik Florian Müller is, aki tagja volt a Dew-Scented és Crack Up halmazának is. Illetve itt is zenél még Carsten "Antek" Rudo, aki felelős a ritmusszekcióért, s tagja volt a Such a Surge-nek. Éppen ezért gondoltam arra; ez tökéletes alkalom lenne, hogy postumus interjút készíthessek egy azóta már feloszlott bandával.
Sajnos Hendrik Bache nem bólintott rá a felkérésemre, ezért meg sem próbáltam már Florian Müller-t. Azonban Antek szívesen ment bele a dologba, így hamarosan fogok leközlök egy kis német crossover történetet is, haha – hatalmas köszönet jár érte Jan-nak! De addig se az időt húzzuk, nézzük a válaszokat, melyeket Antek és a basszus gitáros Henrik Schwaninger adott kérdéseimre.
Kérlek beszéljetek a General Chaos jelenéről és múltjáról! Ha információim helyesek, még turnén vagytok vagy éppen most fejeztétek be?


Henrik: Kezdjük a múlttal! Mikor a Such a Surge feloszlott Antek elkezdett riffeket gyártani és dalokat írni. Ismertük egymást évek óta és mindenki csatlakozott az új bandához. Én voltam az utolsó aki kb. 2 éve belépett. Ami a jelent illeti, nagyszerű! Megjelent az album és annyit akarunk játszani amennyit csak lehet!

Antek: Henrik és én háttértechnikusként dolgozunk. Sokat turnézunk és az időbeosztásunk szigorú. Megpróbálunk közben elcsípni a General Chaos-nak néhány show-t.

Hogyan fogadta a közönség a debütöt?

Antek: Vegyesen, szörnyű félelemmel, kibírhatatlan boldogsággal és legfőképp a legfontosabb kérdéssel az emberi történelemben: Miért?

Pletykák keringenek arról, hogy a General Chaos csak egy side-project és valójában a banda nem aktív, csak megjelentetett egy CD-t. Mi ezzel kapcsolatban az igazság?

Antek: Határozottan nem vagyunk side-project. Semmiféle aktivitás nincs a szigorú programunk miatt. Szeretnénk nyomatni néhány show-t áprilisban és talán lesz esélyünk játszani néhány nyári fesztiválon. Nagyon szeretünk játszani a színpadon!

Milyen érzés együtt lenni olyan zenészekkel, mint Hendrik Bache vagy Florian Müller? Mit tudtok a Crack Up feloszlásáról és annak körülményeiről?

Antek: Azt hiszem, sokkal több a hülyeség az életünkben, amióta találkoztunk velük, hehe... Semmit sem tudok a Crack Up feloszlásáról. Talán Flo tud valamit, mert játszott velük turnén.

Henrik: Nagy dolog játszani velük, miután évek óta barátok vagyunk, de még nem játszottunk együtt. Mindig faszságokat csinálnak és sok marhaságot beszélnek. De azt hiszem mindannyian azt csináljuk...

Ki készített a borítót és miről szólnak a szövegek? Kiemelnél néhányat? 

Antek: A borítóképet Fabian Fuhrberg, az akrilfestés armageddon mestere készítette. Ő egy berlini jó barát. Bérelt egy műtermet és mindent megfestett kézzel. Tényleg nem akartunk egy újabb unalmas digitálisan megfertőzött darabot nyitott testekkel és erdőben felakasztott ostoba hullákkal.
A szövegeink inkább személyes élettapasztalatok, mint kitalált történetek egyszarvúkról, tömeggyilkosokról (egyszarvú tömeggyilkosok: micsoda nagyszerű dalcím!). A Svédszív (Swedeheart) című nóta a basszerünkről, Henrik-ről szól, aki félig svéd. Mikor berúg mindig hangosan beszél, az összes pénzét elcseszi és mikor haza ér, énekli a Reign in Blood-ot. A Black As Disease nagyon személyes szöveg egy barátság megszakadásáról.

Mennyire vagytok megelégedve a Cyclone Empire-rel és hogy an jött létre velük a szerződés? Ők léptek kapcsolatba veletek, vagy ti kerestetek kiadót a Calamity Circus-nak?


Antek: Kerestünk egy kiadót és végül megszorulva megszereztük a CE-t. Nagyon elégedettek vagyunk velünk. Igazi metal fanok és nagyon benne vannak. Úgy hívom őket, (en-)cyclopedia empire.

Henrik: Nagyon otthon vannak a bandában, nagyon beleásták magukat! Még digipakba és poszterbe is beleegyeztek, nagyon szeretik a műalkotást!

 Kérlek soroljatok fel 5 kedvenc thrash és 5 kedvenc death anyagotokat, esetleg HC-t, ti tudjátok barátaim!


Henrik:
Slayer - Reign in Blood
AutopsySevered Survival
EntombedWolverine Blues
MetallicaKill ´em All
DeathLeprosy
Morbid AngelAltars of Madness
MerauderMasterkiller
Malevolent CreationEternal
S.O.D. Speak English or Die
Anthrax Among the Living
Bon Jovi Slippery when Wet

11 lett, hehehe... Ne felejtsük el a Motörhead-et, Guns´n´Roses-t, New York Dolls-t, Alice Cooper-t, The Ramones-t, Kiss-t, Mistifis-t és a Sex Pistols-t!

Antek:
Exhorder - The Law
Exhorder - Slaughter in the Vatican
Autopsy - Retribution for the Dead
Slayer - Reign in Blood
Obituary Cause of Death
Entombed - Wolverine Blues
Down Down 2
DeathSpiritual Healing
MerauderMasterkiller
MetallicaMaster of Puppets
Olvastátok a kritikámat a lemezetekről?

Henrik: Olvastuk a cikket de sajnos senki nem beszél közülünk magyarul...Valaki megpróbálta lefordítani, de nem biztos, hogy minden jól sikerült... De amennyire megértettük, nagyon jó lett! Kíváncsian fogjuk majd olvasni nemsokára a hivatalos fordításodat.

Antek: Godzilla felkér egy táncra!

Henrik: hehe, ez nagyon jó! Én azt mondom, egy zenei kamion show feltankolva burgerrel és sörrel! Sztereóban! Hehe...

Azóta kész lett a dolog,
itt csekkolhatjátok!

Sör vagy bor?


Henrik: A bor finom, de a whiskey gyorsabb, az öngyilkosság lassú töménnyel, ezt mondja Ozzy a Suicide Solution-ben! A sör jó a haverokkal éjszaka a városban de amikor randi van és egy lánnyal ebédelek, borra váltok!

Antek: Nem költesz sokat randikon. Mindig időben tárgyra térsz. A sört részesítem előnyben. Utálom a gyomorégést a bortól.

Hogyan érzitek a gazdasági válságot, mennyire tapasztaljátok ezeket a dolgokat, amik a világban történnek? Szerintetek ki a felelős ezekért?

Őszintén szólva én személy szerint nem nagyon érzem a krízist. A zenészek mindig le vannak égve, nem számít, hogy krízis van-e vagy nem, hehe...

Mit tennétek, ha a boldogság egy alma lenne?

A. felvágnátok és megennétek
B. kifényesítenétek és félreraknátok
C. Felvágnátok apró darabokra és akkor ennétek, ha szomorúak vagytok
D. Körtére cserélnétek... :}

Antek: Feleségül venném.

Henrik: Megint egy jó kérdés! De ha Antek megeszik egy almát, beteg lesz tőle, mert a teste nem tudja hasznosítani az egészséges táplálékot! Csak rósejbnit, döner kebapot, burgert és currywurstot eszik, bármit ami angol...

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak?


Henrik: Vegyétek a lemezt: Kell a pénz még több Autopsy Live-ra és burgerre Anteknek, hehe...Vegyétek fel velünk a kapcsolatot, ha kell jegy néhány show-ra! És nézzétek meg a Black Belt nótára készült klipet!


Utolsó szavak?

Antek: Még nem halott!

Henrik: A második Carnivore album híres utolsó szavai: nyugi!

Remélem egy nap felléptek Magyarországon is, mert a zenétek kellően bunkó, modern és barbár ahhoz az itteni fiatalságnak, hogy a káoszotokat át tudják élni!

Henrik: Nagyszerű lenne! Reméljük, venne jegyet valaki a magyarországi koncertjeinkre! Szeretnénk előadni a Calamity Circus-t az országotokban! Ha valaki szeretne velünk kapcsolatba lépni koncertjegyekért, menjen a www.myspace.com/generalchaostheband oldalra vagy keresse a GeneralChaosOfficial-t Facebook-on!
General_Chaos_interju
Írta:
haragSICK
2011. február 3., csütörtök, 22:09
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.021 seconds to render