Mikor kezdtem metalt hallgatni (úgy 1990 tájékán) sok Scorpions-t hallgattam. Aztán megvilágosodtam, hogy létezik black és death metal is, nos azóta nem hallgatok hard rockot. :D Egyébként nem mondanám hogy vacak lenne az album, jó volt kicsit nosztalgiázni. A csapat rajongóinak biztosan szerez majd néhány kellemes órát.
Nekem nagyon bejött a dalokból áradó sötét és komor hangulat. Alan énekhangja pedig tényleg zseniális, hihetetlen mértékű szomorúság kifejezésére képes. Kiváló hallgatnivaló.
Volt itt minden: Pantera, Messugah, progmetal, hardcore, és ezek vegyítéséből született az album. Az énekes hangja hosszabb távon az agyamra ment, hangulat pedig 0 sugárzott a dalokból. Persze zúztak rendesen, de ha ilyesmire vágyom, akkor inkább egy jó death metal album jön szóba.
Egyik-másik dalszövegen jókat röhögtem, de ettől több reakciót nem váltott ki belőlem a lemez. Túl sok jó album van ahhoz, hogy ezt mégegyszer meghallgassam.
Voltak jó pillanatok a lemezen, de összességében nem fogott meg. Tipikusan a jól megvagyok nélküle kategória.
Dallamos death metal hallható az albumon, amolyan Göteborgi stílusban. A srácok svédek (minő meglepetés), és egy nagyon jó lemezt hoztak össze. Tökéletes hangzás nagyszerű dallamokkal. Persze hallottunk már ilyesmit ezelőtt, de akkor is....
Szerencse hogy a végére hagytam ezt az albumot, mert bár sokan mondták én is csak megerősíteni tudom, hogy nem 1 hallgatásos zene. Viszont már így a 10. körül olyan szinten tetszik, hogy nem is lehet vitás a 10 pont. A sok tucat album közül messze kimagaslik, minden perce élmény, és minden újabb hallgatáskor újabb élményekkel leszünk gazdagabbak. Imádom a károgást, és a dallamos éneket is, még sok ilyen albumot kívánok magunknak.
Nos nekem még mindíg az Angels Fall First a kedvencem, de ezért nem vonok le pontot, mert ettől függetlenül ez egy csodás album. Tarja éneke pedig mint mindíg, most is meseszép.
Hallgatható black metal produktum, de a középmezőnyből nem emelkedik ki, az is biztos. True albumhoz képest a hangzása nem olyan rossz.
Nekem a Scorpions a 80-as éveket jelentette, ez sem rossz önmagában, de ha ahhoz kell hasonlítani, akkor öreges
Olasz nyelvleckének jó volt a lemez eleje, de ennyire öngyilkos hangulatom utoljára 13 éves koromban volt mikor nem jött el a csaj a randira :-)) zenét én keveset hallottam, az AA pedig nem mutatta ki foga fehérjét
Nem túl agyas zene, néha a Nuclear Assault jutott eszembe, voltak jó kis zúzos részek és nyugisabbak is, a dobos jól szétpüfölte a számokat jó értelemben, elég lett volna ebből egy EP is.
nehéz összemérni egy Nightwish albumot ezzel...tipikus magyar rockzene, semmit nem változott 1992 óta.Borz a dalom
Jó, csak már volt aki ezt már bemutatta korábban (D.T.)
A szinti sokat javított rajta, határozottan hallgathatónak tűnik
ez meglepően jól esett, még Borknagart ide...mikor lesz koncert?
Ez bizony nagyon jól sikerült! Az eddigi legjobb lemezük szerintem
már a csapat nevével is bajban vagyok mert elég kimondhatatlanra sikerült, a zene pedig nem kelt nagy feltűnést
Nem volt rossz de nem hiszem hogy mostanában újra meghallgatnám :)
Nos azt hiszem ha A.A. Nemtheanga egy nyálas popslágerre énekelne nekem az is teccene :D (óriási élmény hallgatni lenyűgöző előadásmódját).Maga a zene nem a legeredetibb talán csak az ambient hatások különböztetik meg a hasonló bandáktól.
Egy két perctől eltekintve nagyon rossz vót
Az első szám még teccett a többi meg nem
Semmi különös de nagyon kellemes hallgatnivaló
Kellemes kis album bár semmi újjal nem rukkolt elő
Számomra az egyik legjobban várt album volt ebben az évben és első hallgatás után még nagyon furcsa volt.2-3. hallgatás után már megvolt a 9 pont.Most 4-5. meghallgatás után is inkább a 9 ponthoz van közelebb de én megadom rá a 10 pont mert nincs az a Borknagar album ami idővel ne érne be 10 pontá :)
Profi munka de ugyanúgy mint az előző albumnál itt is hiányzik az egyedi hangulat ami az Oceanborn/Wishmaster párost jellemezte.Nekem nagyon hiányzik ez a hangulat és ezt még a szimfonikus nagyzenekari részek se tudják pótolni. Ezzel együtt ez egy jó album és ha nem Nightwish névvel jelenne meg még a 10 ponton is elgondolkoznék.
Olyan érzésem volt az album hallgatása közben mintha ezeket a srácokat valaki felhúzta volna aztán addig játszanak amíg lenemjárnak(hiányoltam a lassabb részeket) a hangzás is lehetne jobb de azért összességében jobbak mint a legtöbb trú csapat
Hiányzik belőle az a feeling ami a régebbi albumaikat jellemezte. Olyan érzés volt hallgatni, mintha kényszerűségből, búcsúalbumnak szánva készült volna.
Nekem spec a tényleg fantasztikus ének mellett az album zenéje is tetszett. Nehéz, mély, sötét, komor de ugyanakkor érzelemmel teli, gyönyörű és felkavaró is egyben.
Sok jó kritikát kapott az album a nemzetközi lapokban. Jó kis album, nagyszerű dobossal, jó ötletekkel, de van még hová fejlődniük. És az olyan zajokat mint az utolsó szám mellőzhetnék.
Gyengusz... Ezért kár volt újra összeállni. Nagyon messze van ez zenében, hangulatban és szövegben egyaránt a régebbi albumaiktól.
Végy egy turmixgépet, tedd bele néhány nagy prog metal banda albumát, keverd tíz percig és a végeredmény pont olyan mint ez a lemez. A maga nemébe jó, de én inkább hallgatom az eredetit.
Kellemes meglepetés, nagyon tetszett, kifejezetten jó. ( Köszi Sheol!!! )
HATALMAS ALBUM. Változatos, kidolgozott, ötletes, igényes egyszóval mestermunka. Nagyon nehéz lesz ebben az évben bárki másnak felülmúlni. Az ilyen albumok miatt hallgatok metalt.
Ez is egy jó kis album mint az összes többi tőlük, nekem egy picit túl kiszámítható zenét rejtett. És még mindig nem tetszik mikor Tarja szövegéneklés helyett óóózik, meg áriázik ( pl. Siren ). Ha Nightwisht akarok hallgatni nem ezt fogom feltenni.
Ennél tényleg van rosszabb és jobb black metal album is. Ez olyan jó átlagos hallgatnivaló, ennél ma már sokkal több kell ( legalábbis nekem ).
Kb. minden 2. szám a hallgatható --> 5 pontról indult, de mivel még azok se túl jók, így marad a 4.
Hát ez meg mi???
Ez egy nagyon gáz lemez... Alig bírtam végighallgatni.
Ellenben mindenki véleményével szerintem ez is jól sikerült Akela album. :)
Nem valami túl nagy szám. Néha cserélhettek volna öntőformát.
Tűrhető, de azért ez a 2 alkalom elég volt belőle egy időre...
Volt egy-két nagyon jó rész, de sajnos az album közepe kicsit levitte a pontot.
Talán az eddigi legjobb Nightwish album. Jól összeszedett, elég pergős muzsika.
Nem rossz, de valami hiányzik belőle...
:-) :-) :-) ...erősen gondolkodta, hogy csak ennyi lesz....nos, ha majd lesz gyermekem, talán hasonló zenékkel fogom hajlítgatni a törékeny lelkét a metal felé....nos mi lennénk a fémforgácsolók......de kérdem én, hol itt a fém....sajna nem múlt el a Scorpions gyöngyhajú lányos korszaka nyomtalanul, és hol van már a klasszikus nyolcvanas évekbeli dupla koncertalbum feelingje.....az a zene az elsők között volt, amit gitárzenéből hallottam, és jódarabig a hatása alatt voltam......jó is kicsit álmodozni.....
Meg tudok érteni minden szomorkodó emberkét, én is sokat tapasztalt vagyok világvége hangulatban, bár talán nem is hinnétek pont rólam...de sajna, most az életem pont egy olyan szakaszát élem, amikor nem tudok mit kezdeni egy ennyire letargikus zenével. Elismerem, de jelenleg az értékítéletem alapján számomra csak 6-ot ér...
....nah ja....először azt hittem, hogy valami szar göteborgbuzi zene lesz, unottan is hallgattam az első számot.....oszt jött a megvilágosodás....a második szám....ember! gondold el, undorral hallgatom, és egyszer csak elkezd a fejem magátől bólogatni...no nem, nem az álom nyomott el........a lábam is nyomja ezerrel.....mi a fasz ez??? osz gyorsan még meg kellett hallgatnom vagy ötször......nah, ja...nem hibátlan, de valami NAGYON ÁLLAT!!! progresszív, tehát nálam nyerő.. .ha még lenne benne keleti téma is, bizti 10-t kapott volna :-)......az albumot 41-percesnek tekintem, tehát az uccsó számot inkább hagyjuk......nah, ja......EZ ÁLLAT VOLT!!!! - kopi, ettől még a pácienseid is rokkernek állnának, úh meló alatt ne nyomasd :-)..... riska lenne a köv szerk a forgácson :-) :-)
Egész addig nagy rajongója voltam a zenekarnak, mígnem egy szép napon egy szombathelyi koncerten Főnök a színpadon rókázva "adta elő" az Akela számokat. Akkor radikálisan megváltozott a véleményem a zenekarról. Ezekből a faszikból (már amit láttam az alapján) hiányzik mindennemű művészi alázat. Én, aki szintén hangszeresnek mondhatom magam, és van valami elképzelésem a zenélés miértjéről, nem tudok ilyen mentalitású emberekkel mit kezdeni....a lemez :-) +1 pont az első három albumért, +1 pont, mert nem true-black :-), +1 pont mert mégis csak magyar, +1 pont, mert néha megmosolyogtatott--- fáj - dalom.... :-)
Míg a Dreamscape-nél a Dream Theater által képviselt prog metal poweresebb feldolgozását láthattuk, addig a Sun Cagednél a DT progosabb vonulatait hallhatjuk. Imádom, ahogy belemennek a sűrűjébe, és az még lenyűgözőbb, ahogy a látszólagos összevisszaságból egy kerek egészet raknak össze! A 2004-es év első olyan nekem tetsző albumát hallottam, amire azt mondhattam, hogy progresszív....Először is szeretném megköszönni Philonak, hogy ajánlotta, másodszor szeretném megköszönni Vortex-nek, hogy szánt rám öt percet, és kiírta ezt a cd-t....Emellett megkérnék minden hp résztvevőt, és forgács olvasót, hogy ha hasonló albumokkal találkozna, akkor azonnal jelezzen!!!
Teljesen átlagos, jellegtelen gőteborgi zene. Ez a műfaj képtelen továbbfejlődni (sőt, a legjelesebb képviselője, az In-Flames még vissza is fejlődött), a libabőr a környéken nem volt, pedig a fűtés be sem volt nyomva. Néhány fiatal megtanult hangszeren játszani, oszt összedobtak valamit....ennyi. Egy fokkal jobb, mint az Abazagorathrathagrappha...
Az instrumentális számon kívül egy hangjára sem emlékszem :-)
Számomra sosem volt szimpatikus zenekar a Nightwish, bár minden lemezüket hallottam, és erősen próbálkoztam velük. Valahogy úgy vagyok velük, hogy egy-egy szám tökéletes és meg is elégszem ennyivel...Ez az album is jó, bár nekem úgy tűnik, hogy ez a zenekar is inkább a zeneipar részévé kezd válni (elüzletiesedik) és nem marad meg unikumnak. A szinfónikus részek jók, bár már mintha hallottam volna hasonlót a Theriontól, a Metallicától, vagy mondjuk mint ahogy a munkatársam mondta -ez tiszta Star Wars- :-) Minél többet hallgatom, annál kevésbé tetszik, és a második szám tuc-tuc-os dobja (valamelyik számban még van) egyszerűen feldühített...
...hám szinte hihetetlennek tűnik, de régebben rengeteg ilyesmi zenét hallgattam....mára szerencsére sokat javult az ízlésem, és ha valami nagyon durvára vágyom, akkor beteszek egy Deicide-t, vagy Cannibal Corpse-t, vagy Morbid Angelt....durvaságban azokat überelni lehetetlen...akko miért is hallgatnék ilyeneket? Na jó, ha má black, akkor is ott a klasszikus Dissection - Storm or the.... black-be meg az a top...Egyébként ez az album köröket ver az eddigi úgynevezett TRUE bandákra mind minőségileg, mind ötletekben...
lehet csak jókor hallgattam de egész élvezetes volt, ennek ellenére monoton volt és a riffek repertoárja is elég szegényes volt
unalmas zene, nemtom miez nekem inkább Ambientre hasonlított mint Metalra, ezt a kevéske pontot is az énekes kapta :)
rájöttem mérnem szeretem az ilyen úgynevezett "progresszív" dolgokat, h a gitáron csak ritmusokat játszanak, tanácsom azlenne h álljon be még1 dobos és akkor jutna hely a dallamoknak is :)
Zene erős közepes, de élvezhető. szövegek jók
hellgatható de nem kiemelkedő, számok kicsit egyformák
már korábban próbálkoztam a bandával de akkor nagyon sablon zenéjük volt, ennél kicsit előre léptek, de nagyonnagyonkicsit, hallgatható
Zseniális, nekemis 3-4. hallgatásra ért be, eddig még Borknaar nemtudott úgy váltani h ne maradt volna jó a zenéjük :) bár én jobban örülnék ha vlhogy visszajönne Simen, mert Dimmuban nemsokat hallani :(
jó meg egyedi meg minden ... csak az a bajom vele mint az összes eddigi Nightwish-el, unalmas, elsőre elmegy de sokadszorra dögunalom volt nekem, valszeg a sok töltelékriff miatt (fantáziadús riff nemis nagyon volt)
jó jó de vlmi hiányzik
Nem volt ez rossz...
Az énekes tényleg nem rossz, de egyéb pozitivumot nem fedeztem fel...
Vannak ennél sokkal jobb lemezek a stílusban, nem fogott meg igazán, azér 1-2x meg lehet hallgatni... Az utolsó szám mit keres a lemezen??
Sajnos ez már nem az igazi, de azért ezen is vannak jó számok, Mestervizsga és Éhesek vagyunk miatt +1 pont :-)
Nem rossz...
Ez most nagyon bejött... a Hearse-től vártam ilyen jó albumot még az előző hp-n
Ez aztán a kellemes meglepetés :-) Nem hittem h ennyit adok rá, de nagyon jó album lett...
Ezt sztem nem kell magyarázni :-)
Engem az ijen zenék nem tudnak igazán lekötni
régebben sem hallgattam sokat, ezután sem kell...
Nem tudom mi ez, de már nagyon kellett. Én már csak ilyen megátalkodott depresszionista vagyok... :)
Érdekes darab, meglepetésekkel. Talán még meg is tartom...
sohasem tudtam azonosulni ezzel a zenével, meg a szövegükkel, stílusukkal, ezért soha nem is tetszett igazán, viszont olykor jót röhögtem rajtuk :)
Az énekes miatt nem fogom töbször meghallgatni, de a zene amúgy egész jó volt
Megbízható melodic-death album, semmi több. Akinek ez kell, az örülni fog neki. Nekem egy kissé jellegtelen volt.
Ez nekem csalódás. Nem találtam benne semmit, ami megfogott volna. Részeket esetleg, de egész dalt nem. Imádott dalnokom pedig néha kifejezetten idegesített. Persze lehet hogy csak még hallgatni kellene, de nem visz rá a lélek...
Nem rossz, de nem is kiemelkedően jó. Az a 2. szám tényleg ijesztő volt. Lehet, hogy ezzel szereznek új híveket, de vesztenek is...
Ez egy jól sikerült true black album, és mint olyan, ez egy 9-est ér nálam. Azt hiszem, valaki örülni fog ennek az albumnak... :)

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. ... 504. Horizontális nézet

2004. május 22.

  Nightwish - Once - 2004
Tomka
Borknagar - Epic - 2004
TJHooker
Skyfire - Spectral - 2004
Sheol
Sun Caged - Sun Caged - 2004
Philosopher
Textur - Polars
kopi
Void Of Silence - Human Antithesis 2004
kispatak
Scorpions - Unbreakable - 2004
Hellstar
Abazagorath - Sacraments of the Final Atrocity - 2004
Vortex
Akela - Forr a dalom - 2004
lenin
   
  1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.  
Sheol 10 10 10 6 6 9 6 7 4 7.6 Sheol
Hellstar 10 6 6 8 7 3 7 4 3 6 Hellstar
kispatak 9 10 8 8 6 10 7 6 6 7.8 kispatak
kopi 8 10 9 7 8 9 6 6 5 7.6 kopi
lenin 9 7 6 5 3 3 4 7 9 5.9 lenin
Philosopher 8 6 6 10 9 6 7 6 4 6.9 Philosopher
TJHooker 6 10 6 6 4 3 6 6 6 5.9 TJHooker
Tomka 10 9 9 7 7 4 7 4 7 7.1 Tomka
Vortex 8 6 7 8 8 10 7 9 5 7.6 Vortex
  8.7 8.2 7.4 7.2 6.4 6.3 6.3 6.1 5.4 6.9  
Nightwish - Once - 2004 Borknagar - Epic - 2004 Skyfire - Spectral - 2004 Sun Caged - Sun Caged - 2004 Textur - Polars Void Of Silence - Human Antithesis 2004 Scorpions - Unbreakable - 2004 Abazagorath - Sacraments of the Final Atrocity - 2004 Akela - Forr a dalom - 2004    
Scorpions - Lovedrive (1979)
Kritika, Armand @ 2019. január 15., kedd, 21:02
Northward - Northward (2018)
Kritika, oldboy @ 2019. január 5., szombat, 10:50
25. Rockmaraton - Dunaújváros, Szalki-sziget, 2015.07.13-19
Koncertbeszámoló, Xhavael @ 2015. július 28., kedd, 20:29
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render