Érdekes kis lemez ez , de 10X inkább ez mint eccer a "Heavy Metal Könyve".................................
Számomra ez a lemez maga a viccccc , szar ahogy van ...........
Ezen a héten magasan ez a lemez a legjobb.....................
Nem rossz album bár nemis kiemelkedő, azt nagyon sajnáltam hogy elég kevés a gyors rész a lemezen....
Hm mit irjak , elkezdödött és eccer csak végelett, élőben biztos jobb ...............
Ennél sokkal jobb lemezek készültek már ebben a stílusban ...........
Számomra ez semmivel nem rosszabb lemez mint amit a rikogató barátaink előadnak!................
Még most is áll a hátamon a ször a faszi hangjátol, isten mentsen hogy mégeccer valaha meghallgasam ezt az albumot........
Biztos lesz majd jobb is ..............
néha voltak jó pillanatok, néha hátra kellett lépnem nehogy rámhányjanak
lásd kritikák, ez tényleg a HM könyve
végre nem aludtam el! jó lenne kevesebb károgás, kicsit több folk elem, valahogy a Cruachan sokkal kellemesebb volt. Év albuma? várjál még kispatak, még sok van hátra, meg már volt azért egy Death Angel és egy WASP lemez is ez előtt :-)))
a világért sem akarok kötözködni a stílus magyarázatokat illetően, de mi az a thrashcore? Egyébként találó az elnevezés valami olyasmi lehet ez is. Ezt már korábban páran eljátszották előttük, valami korai Sepura emlékeztett engem, de arra több idő volt hogy megkedveljem
Inkább a Szajnába ugrottam volna, Párizsban ha választani kellett volna a koncert és az öngyilkosság közül. És ezért még fizettek emberek belépőt is? Csak azért vagyok most ilyen jó szívű (3 pont) mert volt egy 1394-is a csapatban és az beállította az alaphangot.
ok amit csinálnak a fiúk, de már ez is kezd tucatzenévé válni, nem találtam benne sok új vonást (Malmsteen tekerések, power dobok, billentyűk, az utolsó dal(?) pedig annyira kaotikus hogy a 8-asból alább kellett adnom sajna bocsi Philo, még mindig kísértenek téged ezek a mű zenekarok :-))
Nem tudom ezt a borzalmat kik adják elő, de olyan mintha egy romos bérház alagsori pincéjében egy kivénhedt Sokol rádióval vették volna fel ezt a zajt.
Ha megszbadul majd Ralf attól a hiedelemtől hogy ő Rob Halford, akkor jó is lehet majd egyszer ez, ha ez megvan, akkor kellene aki tucatriffek helyett zenét is tud szerezni. A borítón jól néz ki az a sas ez +1 pont. :-))
Borzasztó nehéz volt beszerezni, és meg sem érte...
túl hosszú ebből a zenéből elég lett volna 30-35 perc is :)
Ez bizony év lemeze gyanús.
gyenge
45 percig zörgött ez az album de a thank youkon kivül semmire nem emlékszem :) (6 pontból egyet elvettem mert igazságtalan lenne az 1349-el szemben ha ez az album több pontot kapna :) )
Háttérzenének elmegy
nagyon vékony
Jójó de ez azért messze van a Nuclear Fire albumtól
Csak egy két jó pillanat volt az albumon a többi felejthető
Ez így nagyon-nagyon gyenge, kb.4-5 szám részlete, fele az ami értékelhető, ezeket egy picit tovább kellett volna dolgozniuk és a végén kiadni egy Ep-n.
Kellemes darab, de nálam az első albumot nem múlja felül, az maradt a favorit.
Mostmár volt időm többször meghallgatni az albumot, minden eddigi kritikámat visszavonom, és elismerem ez legalább olyan jó, mint az első album volt.( TJ: az észrevételed jogos!!! )
Ez egy jól sikerült thrash/thrashcore album.
Ezt a fajta zenét én otthon a négy fal között hallgatva nem tudom élvezni. Élőben a koncert biztos többet nyújt...
Minden újdonság és egyéniség nélküli átlagos zene, szerintem a lemez címe igen találó erre az albumra.
Nem vagyok egy nagy black szakértő de nekem ez kifejezetten tetszett, valahogy jó hangulatban hallgattam meg.
Egy kicsivel több agyalás a dalokon, egy jobb énekes, több érzés és erő a dalokba és akkor akár kedvenccé is válhat a csapat.
Itt jópár érdekes és jó zenei részt gyúrtak egybe úgy, hogy a végeredmény elég rémes lett.
Átlagos album. Volt egy-két jó szám, de semmi extra.
Nagyon jó heavy album. Hellstartól nem vártam ilyen jó albumot. :)
kellemes folk muzsika
Nagyon nu-metalos
Nagyon jól sikerült album vagy koncert, ahogy tetszik. A Marduk kedvelőknek kötelező!! Be is szerzem a dvd-t. :)
Jó kis tempós muzsika, Philo, Te is megleptél. :) Erre se tudok 9-nél kevesebbet adni.
Az 1349-től elvárható volt a jó album, de az utolsó szám mégsem az igazi. Ezért nem 10.
Egész jó összhatású album
Jó kis album, de valahogy nem fogom napi 10x meghallgatni. :)
nagyon vegyes a számok minősége, talán ha a 15ből kiszórtak volna 5-6 szart akkor jó is lenne, ja és a nyu metal elemeket is hagyhatták volna a francba!!! vannak rajta érdekes ötletek, ettől függetlenül ezt az atlantiszt elsüllyeszem a kukám mélyére :))
hallgatható album, néhány helyen még ötlet is van benne (azért túlzásba nem vitték)
annyira nagyon nem jó mint az első de mivel az 11 pont volt minimum :) ezért ezis bőven 10 :) amúgy Jari a lemezfelvétel után szállt ki! úgyh ezen még a régi énekes dalol
nem rossz bár néha nagyon unalmas és az énekesnek is vannak elég gáz megnyilvánulásai (pl alap ordibálás)
nem rossz koncert jó hangzással, de azért már hallatszik rajtuk h mér is váltak meg Legion-től (kár h többnyire World Funeralos számok vannak)
még azoknak a szánalmas riffeknek is örültem amik végre megszakították a monoton galoppolást (bár a csóka hangja bejött)
korrekt Black album, kitűnő hangzással
csak azért kapott ilyen sok pontot mert a varázskirályság után hallgattam őket bár ez is inkább a fémtragédiát minősíti
nem túl profin megkomponált album, elég monoton is néha, de a témák jók, több paganos riffel még a monotonitás se lenne gáz :)
Túl sok a töltelékszám, a Cold Black Days meg elmehetne simán az új Amorphis albumra :-)
Kicsit csalódott vagyok, mert csak egy háromnegyed Dream Evil albumot kaptam, ugyanis a Lets Make Rock-The Sledge-No Way számoknak semmi közük a DE zenéjéhez, ennek ellenére ez egy nagyon jó album, az első szám messze 10es fölött van, mondjuk a The Mirrort simán lehagyhatták volna... Nekem a csávó hangja baromira tetszik, azt meg nem értem, hogy mért ne lehetne jó egy heavymetal lemez fejleszaggató sebesség nélkül...
Csatlakozok Vortexhez, nagyon magasra tették a lécet az előző lemezzel, azért egy 9est megér :-) Az év lemezével meg várjunk még az új Hammerfallig, vagy vlmelyik Sava tag projectjéig :-)))
Hogyha nem lenne az összes számok egyforma, akkor még hallgatható is lenne...
Semmi extra, csak egy jó heavy lemez :-) (Visszavettem 7esre, mert a Primal Feart biztos 8asnak érzem és ez annál azért gyengébb :-)
Hát mit mondjak, nem fogott meg :-)
Kár, hogy nem jöttek Magyarországra, szívesen meghallgattam volna ezt a jó kis albumot élőben is :-)
Egy-két jó résztől eltekintve (pl. Hand of Light) csak fárasztott
Annyira nem jó, viszont kétségkívül érdekes zene. Amúgy csak a Calling the Rain klippjükből ismerem a zenekart, ami nagyon tetszett, viszont ez nagyon más...
Ebben a stílusban (heavy m.) valami nagyon egyéninek kell annak lennie, akire felfigyelek. Ez még nem az az album.
Ezt a zenekart is megviselte az énekesváltás, sajnos. A stílusban jó albumnak mondható az Iron, de az előző klasszikusnak nyomába sem érhet. Végülis nem ez az album rossz, hanem az előző volt nagyon-nagyon jó, és én ahhoz viszonyítok. :) TJ: nem tudtam, hogy a felvételen még a régi énekes volt. Csodálkoztam is, hogy ennyire hasonló hangú énekest találtak, aki a hörgős részeket ugyanúgy hozza, csak a tiszta részeknél marad el kissé... Viszont akkor az új énekest még nem hallottuk...
fogalmam sincs, milyen stílus ez, miattam akár metalcore is lehet, hallgatás közben úgy sem stíluselemzek, utána meg kit érdekel ha jó? :)
Az élő előadás inkább elvesz ebből a zenéből, mint hogy bármit is hozzátenne. Ez így, ebben a formájában nekem nem tetszik.
Az eredetiség nem az album erénye, és mivel ez nem éppen a kedvenc stílusom, ezért itt zavar is. Az unalomba fulladástól csak a szólók mentik(?) meg a lemezt. Az utolsó szám nagyon gáz, de legalább felrázott szendergésemből.
most egyetértek Philoval, a hangzás tényleg sokat ront a produkción, pedig a zene amúgy nagyon jó, nekem így is nagyon tetszik
fanoknak, ill. műfajjal most ismerkedőknek tudom ajánlani, nekem nem tudott elég érdekes lenni
eleinte még nagyon tetszett, de minél többet hallgatom, annál rosszabb...
A kép, ami beugrik, amikor a zenekarra gondolok, az az, hogy az utolsó klippjükön, amit láttam az énekes bácsinak kibebaszott hosszú haja volt :-). Akkor is elég egyéni zenét játszottak, szerencsére ez most is igaz rájuk. Ha az egyre több csapatnál fellelhető nyafogós éneket leszámítom, akkor ez az album egy igencsak brutal darabocskára sikeredett!!!! Viszont sajna az érzelgősebb részek nálom negatív pontokat eredményeztek, így csak 8-t kapott...
Az első szám után azt hittem, hogy ebből egy hatalmas tízes lesz, oszt csalódtam... Ebből a metal-os könyvből ugyanis hiányzik egy-két olyan fejezet, mint pl a "szélvész tempó-elsöprő lendület", vagy a "metal torok"...bátor dolog volt egy ilyen albumnak ezt a címet adni....viszont kellemes meglepetés volt hallani a korai Scorpions témákat, néhol Ozzy-s részeket.....amúgy meg kellemes kis zene lett, de messze van a tökéletestől...
Minden pillanatát élveztem! Tökéletesen elegyítette a régi Amorphisos témákat, a Children of Bodom technikájával, és a Falconer folkos beállítottságával. Persze lehetne máshoz is hasonlítani, de felesleges....Kishűsvizű, ez telitalálat!!!
Igazából nem tudom, milyennek kellene lennie ennek az albumnak, de így nem az igazi... Vagy nyomják ezerrel a thrashes témákat, nagyon durva énekkel, vagy melódiázzanak tiszta énekkel....nekem valahogy a kettő keveréke nem nagyon jött be, de azért voltak jó pillanatai az albumnak.
Ez jó, és kész...
Ha végre elfelejtenék a black-esek, hogy csak akkor jó a zenéjük, ha szarul szól, akkor megérhetjük, hogy az ilyen típusú bandák még Philo-tól is 8-9-eket kapnak! Jó volt az album, de nagyon-nagyon gyenge volt a minőség....
Nekem a Jaws of Death, meg a Nuclear Fire jobban bejöttek, de ezzel az albummal sincs semmi baj. Tökéletes Primal Fear kópiabanda :-))))
Erősen Ancient hatást éreztem bennük, bár a közelükbe nem értek. Az intró szerű öt perces valami szinte fölösleges volt...bele lehetett volna nyomni másfél percbe :-).

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. ... 506. Full screen Vertikális nézet
2004. április 24.
Dolmen Hellstar kispatak kopi lenin TJHooker Tomka Vortex Philosopher ∑:
1. kispatak
Ensiferum
Iron 2004
9 8 10 10 8 10 9 8 10 9
2. Hellstar
Dream Evil
The Book Of Heavy Metal 2004
5 10 9 8 9 7 9 7 8 8
3. Tomka
Primal Fear
Devils Ground - 2004
5 6 8 7 7 5 8 7 8 6.6
4. kopi
God Forbid
Gone Forever - 2004
7 5 6 8 5 6 7 8 7 6.5
5. Philosopher
Magic Kingdom
Metallic Tragedy - 2004
6 7 7 5 9 3 7 6 9 6.3
6. TJHooker
1349
Beyond the Apocalypse - 2004
5 1 5 7 9 9 4 8 6 6
7. Dolmen
Atrocity
Atlantis - 2004
7 6 6 4 5 5 7 7 8 5.9
8. Vortex
Finnugor
Darkness Needs Us - 2004
5 4 6 5 8 8 4 6 4 5.8
9. lenin
Marduk
Funeral Marches and Warsongs (...
6 3 5 5 10 7 3 4   5.4
∑:
6.1 5.6 6.9 6.6 7.8 6.7 6.4 6.8 7.5 6.6
1349 - Dødskamp ’EP (2019)
Kritika, Armand @ 2019. május 8., szerda, 10:09
Moonsorrow - Kivenkantaja (2003)
Kritika, boymester @ 2019. április 6., szombat, 08:46
Funeral Mist - Hekatomb (2018)
Kritika, boymester @ 2018. július 21., szombat, 19:46
Vintersorg - Till fjälls, del II (2017)
Kritika, boymester @ 2017. augusztus 18., péntek, 11:33
Midgardsblot Metal Festival - 20-23.8.2015, Borre, Vestfold, Norvégia
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2015. szeptember 4., péntek, 10:05
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.028 seconds to render