2-3 számot még érdeklődéssel meg is tudok hallgatni, azonban utána óhatatlanul elkalandozik a figyelmem, mivel szerintem minden dal egykaptafára készült. Aki kitalálta, hogy 1 óra hosszú legyen a lemez az nem volt komplett. :)
Tökös rock/metal lemez, nekem bejött.
Korrekt anyag mind hangzásilag, mind zeneileg. Tetszik.
Nagyon jól sikerült ötvözni a komolyzenét a death/doom metallal az ausztrál csapatnak. Az elképzelés nem új ez nyilvánvaló, ám meglehetősen kevés csapat próbálkozik vele. (Inkább tolják a szar metalcore-t, azt biztosan el lehet adni.) A következő albumuk a "Requiem - Fortissimo" jövő év elején jelenik majd meg, és állítólag azon nagyobb szerep jut majd a keményebb, metalosabb részeknek.
Ja kocsiban biztos jó lenne, de csak ha a szél- és motorzaj elnyomja a zenét! :|
Egy kurva hangot nem tudtam megjegyezni ebből az összevissza zenéből. Hallatszik, hogy találomra választottad, kolléga. :P
Azt hiszem a hápéseket tökéletesen meg fogja osztani az anyag. :D Én a magam részéről azt mondanám, hogy ez egy fantasztikus lemez, imádom ezt a lebegős, elszállós hangulatot. Anneke egy istennő!
Zúzás és dallamok egész jó keveréke. Azonban ebből 58 perc már túl sok egyben.
Nekem a WASP valahogy sosem volt a favoritom. Ez most sem változott. Bocs, de elment mellettem az album.
Nagyszerű album, az EP-jükhöz (2004-es) képest nagy fejlődéssel. Az énekes kissé Depeche Mode-os dallamai is kifejezetten tetszenek.
Egészen változatos és kellemes hallgatnivaló. Talán, ha rövidebb nótákkal és változatosabb tempókkal találkoztam volna az albumon, a pontszám is magasabb lenne.
Igazán jó anyag, jó hallgatni is, de ennyi és nem több. Sok-sok utánérzés.
Ezzel a lemezzel egy bajom van, az egyéniség hiánya. ettől függetlenül a mostani trendbe tökéletesen illik, így akár a nagy vízen túl még hatalmas sikereket is hozhat nekik. Ettől eltekintve hallgatható.
Ezzel lehet szállni. Meg jobban is bejön, mint az utóbbi Gathering cuccok.
Fejlecsavarós metal. Kiváló eszköz a szürkeállomány lecsiszolására.
Blackie bátyó felett is kezd eljárni az idő. A hangja kopik, már nem olyan érces, inkább rekedt. A dalai azonban még mindig jók.
Meglepő váltásokkal telepakolt, de alapvetően a mai metal trendhez igazodó zene. Egy-egy motívum magával tudna ragadni, ha nem következne utána valami kiábrándítóbb. Összességében ez egy jó bemutatkozás.
Gyönyörű, mély zene - eddig nincs is probléma. Sőt az első szám kifejezetten tetszett, aztán egyre jobban elkezdett motoszkálni az agyamban, hogy ha nem váltok vmi élettel jobban megtöltött zenére, akkor bealszom.
Az album címéhez híven vissza a gyökerekhez: észidiszis rock'n'roll találkozik a nagy fehér blues rockjával. Nyerő kombináció - nem csak a napfényes órákra. :)
Arctalan. A neve alapján azt hittem death metal lesz, azán mint kiderült van itt minden death kivételével. El csörög-zörög a háttérben, néhány témát még el is találtak, de ebből nem lesz világszenzáció.
Na, ez pont egy fokkal jobb, mint az uccsó Gathering lemezek.
Intenzív meg minden csak hát minek, semmi mást nem lehet hallani ezektől a "hudekurva kőkemények" vagyunk metalcore bandáktól mint metal zenekarok által már ezerszer eljátszott riffeket dallamokat, pont olyanok mint a multicégek túltermelés ezerrel nem baj ha a raktár csurig van
Ohhh a nagy öreg WASP zenekar, mióta vannak a pályán 40-30 éve? talán már visszakéne vonulni aztán évente búcsúbulikat adni, úgy mint itt Magyarországon a "nagy" zenekarok teszik (illés, omega, piramis stb stb) amikor kiürül a zsebük, izgalommentes hard rock, nem jobb mint 30 éve és nem is rosszabb
Számomra pont olyan semmitmondó mint a magyar bandák 99%-a
Sheol, nem szép dolog ez! tessék metal lemezt ajánlani, a jó ponthoz nálam kibaszott kevés ha 10 percenként megpengetjük a gitár húrjait
Korrekt blues lemeznek hangzik, de sajna semmi hatással nincs rám
Rábökésre ajánlottam a lemezt, ekkor még nem gondoltam volna, hogy ez a lemez kapja a legtöbb pontot tőlem, pedig aztán e korong sem az igazi, amerikai barátaink mindent egybe pakoltak amit mostanság trendi nyomatni, vannak dalok amelyekben ez nagyszerűen sikerült és vannak dalok amik bűzlenek a töltelék szagtól, ennek fényében igazán érthetetlen miért kellett 15 dalt felzsúfolni erre a lemezre, igazán helytálló a mondás, "A kevesebb néha több"
Huh, nehéz perceket okozott, a metalhoz semmi köze, aludni viszont biztos tökéletesen lehet rá, remélem soha nem találkozok a nevűkkel..
Zsír témák, disznó hangzás, fejletekerő intenzitás. Engem megvettek...
A legutóbbi Winger album után ez is kellemes meglepetés. Valószínűleg azért, mert nem hallgatom agyon ezt a stílust! Néha elő fog kerülni.
Hát a kisebb ellenállás felé idnult el a banda. "Rockosabb", "gyorsabb", "könnyedebb" mint elődje, de sajna az énekhanggal és az énektémákkal nem tudok megbarátkozni. Nekem nagyon hiányoznak az igazán fülbemászó refrének. A hangzás korrekt.
Úgy gondolom ismét egy különleges albummal lettem gazdagabb! Figyelni fogom a zenekart. Ritka az ennyire mély doom-os hangulatzene. Azért az biztos, hogy az anyag megírása előtt átnyálazták a Dead Can Dance életművet!!! (De ez nem negatívum, sőt.)
Most ennyi. De tetszik. Azt hiszem nyáron a kocsiban, a tengerparthoz közeledve 9 pontot is megérne. Dehát ugye se nyár, se tengerpart szóval két pont ugrott. (szerencsére kocsi van :))
Hölgyeim és uraim a metáldiszkont megnyitott. Csak most akciós kiszerelésben beszerezhető egy helyen, egy csomagban powermetal, Rasmusos finn dallamosmetál, disszonáns és szaggatott modern témák, sok fülbemászó dallamos vokál egy csipetnyi metalcore-ral megfűszerezve! Igazán kedvező ajánlat így karácsony előtt!
Csodálatos album. Az utóbbi pár The Gathering kiadványra simán veri a köröket!!!
Hogy az Equinox című dal miféle koncepció keretében került fel az albumra nem tudom de ez a szám legalább fasza lett nem úgymint a többi. Mindennap várom hogy ez a divatműfaj megmurdeljen de nem akar az istenért se :’’’(
Jóféle
Kellemes meglepetés! Még az ének témák lehetnének ragadósabbak de amúgy nagyon rendben van.
Nem csak csatahajó kollega pontjával de kommentjével is maximálisan egyetértek.
Tipikus kocsikázós zene szeressem az ilyet.
Ez a stílus kavalkád néha összeáll…de legtöbbször nem :)
Istennő? Jah az önkritika hiányában szenvedők istennője :)
Intenzív, technikailag remek album. Méltó folytatása a megkezdett sorozatnak.Ezúttal a dalokba sem lehet igazán belekötni. Legfeljebb annyi, hogy egy kicsivel kevesebb dal is elég lett volna.
Blackienek most egész jól kijött a lépés. Jó lemez.
Újabb minőségi hazai anyag. Csak így tovább!
Nem az a fajta zene, amit mindennap elővesz az ember, de előfordulnak olyan hangulatok, amikor nélkülözhetetlen.
Öreguras bluesos hard rock. Kocsiban elmegy.
Rosszat nem mondhatok rá, csupán nem az én zeném. Trad. metal, power és metalcore stílusjegyek hallgatható elegye. Semmi több.
A The Gathering mítosznak már vagy 10 éve vége. Nincs más dolgunk, mint sok sikert kivánni Annekének ebben a formációban.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. ... 505. Full screen Vertikális nézet
2007. december 22.
Sheol 9000Sanyi Caayn Dolmen emp kispatak viribusunitis ∑:
1. kispatak
WASP
Dominator
8 6 8 6 8 9 7 7.4
2. Sheol
Virgin Black
Requiem: Mezzo Forte
9 7 6 5 9 8 8 7.4
3. 9000Sanyi
Solar Scream
Divider
7.5 8 7 5 7.5 8 7 7.1
4. viribusunitis
Heaven Shall Burn
Iconoclast
6.5 7 8 5 9 4 9 6.9
5. emp
Agua de Annique
Air
10 8 5 3 10 3 8 6.7
6. Caayn
Great White
Back To The Rhythm
5 7 9 5 7 8 6 6.7
7. Dolmen
Destrophy
The Way of Your World
5 6 7 7 7 6 6 6.3
∑:
7.3 7 7.1 5.1 8.2 6.6 7.3 6.9
Heaven Shall Burn - Wanderer (2016)
Kritika, ZolixiusRex @ 2017. január 22., vasárnap, 08:19
Anneke van Giersbergen válaszolt
Interjú, 9000Sanyi @ 2013. szeptember 25., szerda, 13:32
Anneke van Giersbergen - Drive (2013)
Kritika, 9000Sanyi @ 2013. szeptember 24., kedd, 05:54
Anneke - 2010. november 29., A38
Koncertbeszámoló, ragnes @ 2010. december 5., vasárnap, 15:17
Solar Scream interjú - a második nagylemez kapcsán
Interjú, 9000Sanyi @ 2010. augusztus 24., kedd, 12:41
Solar Scream - Bare To The Bone (2010)
Kritika, 9000Sanyi @ 2010. augusztus 19., csütörtök, 00:05
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.024 seconds to render