Már az EP-nél is írtam, hogy várom az új lemezt, ami nem okozott csalódást. Privát véleményem szerint a szimfonikus metálnak igenis helye van itt.
Legalább itt még nem hozták fel Boltendahl vokálját, mint negatívum :D A "foshányás" meglátásom szerint meg inkább egy-két alant belinkelt "alkotásra" lehetne értendő, mintsem erre.
Jó időnként egy kis szado-mazo metal. Még mindig jobb, mint "megbaszva egy késsel" :)
A borító tényleg kaki, de a zene jól bepelenkázza ezt
Milyen ostobaság már ezt a zenét valami "falunapon megszólaló" faszsághoz hasonlítani. Hol hasonlít ez Fásy Ádám és társaihoz. Dehát az irigység nagy úr, mivel a srácok remekül használják hangszereiket és még underground szinten is kiváló hangzású lemezt tettek le az asztalra
A banda tagjai nem mai csirkék. Hogy ízléstelen legyek: olyan ez a lemez, mint a vén fasz, verhetetlen :)
Volt már jobb albumuk (az első 3), de zenében és hangulatban valóban sokat fejlődtek és elmentek egy komorabb irányba, ami szintén jól áll nekik
Ez a folk nem a "fokamra" való :)
Inkabb nem mondok semmit, csak azert irok ide mert en sem szeretem ha ures ez a buborek.
Olyan bandak ugrottak be mint, Exodus,Sodom,Kreator,Grave Digger.Ez nem negativum, sot, viszont sokkal frissebnek hatott ez a lemez mint az emlitett bandak utolso 1-2 albuma.Egyetlen bajom ezzel a german metal trash metal vonnallal, hogy mindig raunok a vokalra, most is ez van.VISZONT EZT meg fogom hallgatni,a karcos vokallal sokkal jobb illetve itt ott a Motorheadet is eszembe jutatta, ami mindenkepp extra pont. A Chainsaw Lilly kedcencem lett :)
Mindenki ismeri a banda multjat es hogy mit tettek le az asztalra, szerintem a jobbak kozt vannak, de ok is kaptak hypeot rendesen, nekem ez a lemez egyelore meg nem hozta az a haast amitol bekenefosni.Kap meg eselyt, de ma egy baratsagos 6 pontal bucsuzunk egymastol. Ujra hallgattam, nem kellet vola.
Borzasztoan unalmas, semmitmondo lemez lett, egy picit sem lett tobb a vilag tole.Ez a formacio teljessen kifulladt.Korabbi lemezeiket anno hallgattam ezt nem fogom, 3 alkalom utan ugyanazt erzem, tobb eselyt nemkap.
Kifejezetten szeretem a Norveg Black Metalt, de ez... hat nem nagyon jott at sem a black sem a fagyossag, leginkabb tekernek mint allat, elismentek melllettem anelkul hogy komolyabb hatast gyakoroljanak ram.Ami kulon roossz pont hogy ez mar a 3. albumuk, tehat elvileg nem kezdok, de ez a lemez elso demonak menne el maximum.
Olyan bandak ugrottak be mint, Exodus,Sodom,Kreator,Helloween.Ez nem negativum, sot, viszont sokkal frissebnek hatott ez a lemez mint az emlitett bandak utolso 1-2 albuma.Egyetlen bajom ezzel a german metal trash metal vonnallal, hogy mindig raunok a vokalra, most is ez van.
Inndokolatlanul hosszu, kb mint egy faradt bucsus zenekar, ez meg kocsma zenenek is keves.
Tisztelet es alazat van, nagykepuseg sznobsag nincs, monumentalitas es szepseg van, hangzas hangulat zsenialis.
Nálam a The Divine Conspiracy, és a Design Your Universe című albumaik pörögnek rendszeresen, azok 10 pontos lemezek. Ez is majdnem tökéletes!
Érdekes projekt, és laza stílusegyveleg. Számomra egyszeri meghallgatás is elég volt. Nem nekem szólnak.
Szeretem a black metal-t, de ez a zenekar sosem tudott elkapni a zenéjével. Ettől függetlenül ez egy jó lemez, de nálam most csak ennyit ér.
Az egész anyag szét van esve. Olyan érzésem volt a hallgatása közben, mintha egy kezdő bandát hallgatnék. Kár érte. Imádom a death metal-t, de ezúttal őszintén be kell vallani: ez egy gagyi lemez. Egyedül a gitárjáték érdemel pontot.
Nekem tetszenek a folkos black metal dolgok, különösen anyanyelven előadva. A norvég trió harmadik lemezének ugyan kicsit lapos a hangzása, de a zene így is élvezhető.
Zeneileg tökéletes thrash muzsika, karcosabb énekkel még nagyobbat ütne. Ettől függetlenül profi alkotás.
A finnek nagyon érzik ezt a folkos metal zenét, a mandolin, a sámán dob és egyéb kegyszerek használata tovább emeli a színvonalat. Ez egy komoly, minőségi lemez, ékes példája a finn kultúrának és népi hagyományoknak.
Úgy tűnik, ez most egy folkos HP, több irányból megközelítve. Ezt a zenét nem szabad metal-ként értékelni, mert nem az. Viszont fantasztikus hangulata van, a különböző hangszerek (furulya, síp, kürt, stb.) széles palettájának alkalmazása rendkívül egyedivé teszi a dalokat. Szerintem nagyon szép, lélekre ható, spirituális és szomorú. Ritkán adok magas pontszámot ambient zenékre, de ez engem most megtalált.
Érdemei elismerése mellett, nem tetszett.
Egy egyedi hangzásvilágú black metal csapat. Már az elején igen magasra tették a lécet az Ugra Karma lemezzel, ami szerintem a mai napig a legjobb lemezük és egy kortalan alkotás, akár ma is ki lehetne adni. Aztán hatalmas lemez még a Latex Cult, de lehetne még sorolni. Ellentmondást nem tűrő, megalkuvást nélkülöző zenéjük, extrém és bizarr előadásmódjuk mindig is tetszett. Az új lemez jó lett, a jobb lemezeik közé tartozik. A banda legalábbis számomra egy legenda, így a pontszámom sem lehet kérdéses.
Hát lehet, hogy ez volt a koncepció és nem Chris volt a ludas (mint ahogy ezt először gondoltam). Lehet, hogy egy emészthetőbb, kevésbé hörgős lemezt akartak. Valahogy túl profi zenekar ez ahhoz, hogy az énekes esetleges bénázása miatt legyen ez ilyen, bár ezt sem kizárni, sem megerősíteni nem tudom. Nekem az Undead és az Unborn lemezek jöttek be igazán. Még nem akarom temetni a zenekart, ezért adok neki egy tűrhető pontszámot biztatásképpen.
Ez a lemez az ékes példája annak, hogy lehet ezt a stílust dallamosan is csinálni. Nyilván, aki zombihányásszerű vokálra és pincében való idétlen csörömpölésre számított az csalódni fog. Itt jól megkomponált dalokat és dallamokat hallani. Kellemes meglepetés, köszönet az ajánlónak!
Az előttem pontozók már mindent elmondtak, de annyival még kiegészíteném, hogy rég hallottam ilyen jó anyagot ebben a stílusban. Minden szempontból tökéletes alkotás!
Én rendíthetetlenül és megingathatatlanul tartom magam ahhoz, mintegy fixa ideálom, hogy maga a METAL mint zenei műfaj globálisan azaz szőröstül-bőröstül UNDERGROUND!!! A metal mint műfaj olyan szinten el van nyomva, mindig is el volt, de most szerintem még inkább, hogy teljesen felesleges metal és metal között különbséget tenni aszerint hogy melyik az undergroundabb. Namármost ezen kis hitvallás után rátérve ezen METAL lemezre, ami kurvára nem kocsma vagy sörmetal lett, hanem egy keményebb más irányba tekintő nagyon jó lemez. De ha sörmetal lett volna akkor mivan? Arra is adnék legalább 7 pontot. Mert a sörmetal az valami szentségtörés? Nevetséges! Ez a lemez egy teljesen jól felépített kemény folkos METAL, ami UNDERGROUND és kész!!!
1 óra 6 percben egy valami indián kántálásszerű sámánzene, uram irgalmazz. Soha többé ne kerüljön elém ez a borzalom. Megmosolyogtatóan gagyi volt. Az ERA ezt ezerszer jobban csinálja. Ja és még mielőtt megkapnám, hogy fúj kommersz ménsztrím ERA, szar pop gagyi, én azt sem hallgatok csak ismerem és az is valami hasonlót nyom, csak számomra élvezetesebben.
Az Ugra Karmával valóban magasra tették a lécet. Ez az album annak csak a pislákoló árnyéka tele elcsépelt 100 ezerszer eljátszott klisé témákkal. Okés hogy ?ikonikus? banda. De ha nem tudnak valami bombasztikus csinálni még várhattak volna hat évet ezzel is? talán a jövő disco black metal korszakában ütős lenne.
Pffff.... Eddig se volt egy korszakalkotó? most sem. Attól, hogy brutális még sz.r.
Na ez már thrash. Így kell egy bandának visszatérnie.
A mulatós (sör) metal továbbra sem az én asztalom. Azért egy finn falunapra elmennék.
Az atmoszféra és a tisztelet. E kettő ami átjön és megtagadó a zenéjükben továbbra is.
Na most az van, hogy szerintem ez nagyon fasza lett. Eddig nem nagyon hallgattam őket, valahogy elmentek mellettem a lemezeik, de ez elsőre átjött. 10-szer lekörözi az újabb Nightwish anyagokat.
A Latex Cultot nagyon bírtam, amikor kijött. Ezzel sincs baj, egyszerűen már ritkábban van hangulatom a gyors tekeréshez.
Én imádok egy csomó SFU albumot: első, TRUE CARNAGE!!, Un- sorozat, Commandment... de ezt az új lemezt nem értem. Zeneileg sem igazán jó, bár már a Torment is vér unalmas volt, de legalább nem szólt ilyen fosul. Barnes mesternek meg senki nem mert szólni, hogy vegye újra a komplett ének sávot két fűmentes hónap után, igaz, tényleg olyan, mintha egy éppen újra meghaló zombi énekelne. Nagyon béna lett...
Szeretem a folk metált, de inkább a borongósabb fajtát. A Dalriada, Arkona bandákat bírom, szerintem a női ének különösen jól áll ennek a stílusnak. Az érzékelhető, hogy elmentek egy komolyabb irányba, de engem még mindig nem találtak meg.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 442. 443. 444. 445. 446. 447. 448. 449. ... 503. Full screen Vertikális nézet
2021. június 19.
Belial dimmurtal Husky Armand mike666 ∑:
1.
Artillery
X
10 7.5 8.5 10 8   9
2.
Hellryder
The Devil is a Gambler
9.5 8.5 6 8     8
3. Husky
Impaled Nazarene
Eight Headed Serpent
8.5 5.5 7 10 3 8 7.8
4.
Avertia
N?r nordavinden kaster kniver
8 5.5 7.5 9     7.5
5.
Korpiklaani
Jylhä
9 1.5 8.5 8.5 2 5 6.9
6. Belial
Wardruna
Kvitravn
4.5 9.5 9 1 7   6
7.
Six Feet Under
Nightmares of the Decomposed
8 3.5 5.5 7 2 4 6
8. CarolusRex
Epica
Omega
8.5 1.5 9 5   9 6
∑:
6.8 5.4 7.6 7.3 4.4 6.5 7.1
Moonsorrow - Kivenkantaja (2003)
Kritika, boymester @ 2019. április 6., szombat, 08:46
Tökfejű leszek - még ha van is belőle elég - FEZEN 2018: Az első nap
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. augusztus 23., csütörtök, 10:09
Rockstadt Extreme Fest 2017 - Augusztus 10-13, Barcarozsnyó, Erdély
Koncertbeszámoló, farrrkas @ 2017. augusztus 19., szombat, 22:02
Midgardsblot Metal Festival - 20-23.8.2015, Borre, Vestfold, Norvégia
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2015. szeptember 4., péntek, 10:05
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.029 seconds to render