Nagyon szeretem az ilyen zenét. Nagyon hangulatos.
Nem hallottam tőlük eddig kb semmit valahogy, de ez alapvetően tetszett. Pont a vendégénekeses szám nem annyira.
Ennyi pontot kell ugye akkor adni ha valami teljesen semmilyen? Bár az énekes hangja kicsit Blind Guardionos.
Szerintem annyira nem különleges. Persze, jó, meg borongós meg erős de semmi nagyon különös.
Hát ez elég szürke. Pedig szeretem a műfajt.
Nem is rossz. Kicsit tényleg hiteltelen.
Nem néztem utána hallgatás előtt hogy mi ez, úgyhogy borítóra választottam. Azt gondoltam naivan hogy valami atmospheric blck metal lesz, hát tévedtem. Ez az egyik legirritálóbb zene amit valaha hallottam. Egyszerűen el nem tudom képzelni ennek a célközönségét. Nagyon rossz. Csak azért kettő pont mert néhol a hangszeres részek egészen élvezhetőek, és az énekig a legtöbb szám jól indul.
Nem váltja meg a világot, de korrekt kis death lemez.
Hát ez vérszegény. A szólók kellemesek, de az ének nekem nagyon nem jön be.
Eléggé más zene jut eszembe ugyan a nevükről, de attól még érdekes anyag lett, és azt hiszem, nekem jobban be is jön így, mintha kiadnának 20 év után egy ikszedik régivonalas lemezt, hogy "nézzétek, még mindig tudunk ilyet". Bár a zenekarnév választása pont ezen album címének.. hát fura.
Ha a mikrofonfejű srácnak nem lenne Metallicás pólója, akkor is rájönnék, hogy szereti. A relatíve változatos ének pirospont, bár nem pont sikolyokkal kellene feldobni. Összességében nem vészes, de érdekesnek se mondanám.
Nyomasztónak, töménynek, sötétnek és emészthetetlennek találtam leginkább, utóbbit főleg a vokál miatt. Lehet, hogy épp ez benne a jó, de nekem ez nem jó.
Csak a neve félelmetes ám :)
Tisztára 2in1 kávé ez a lemez, és nemcsak abban, hogy azt se szeretem, de ők komolyan úgy gondolták, hogy itt összejött olyan sok ötlet, hogy ennyi kelljen a világnak belőle? Persze kizártnak éppen nem tartom, hogy rejtőzik itt valami, csak a minősíthetetlen hangzás miatt nem hallom, és az is lehet, hogy csak a készülékem rossz.
Nohát-nohát, érdekes magyar black metal, mik vannak (a vitába nem szállnék be), kellemes meglepetés. A kétnyelvűség mondjuk nem tetszik, meg az ilyen ashes to ashes - dust to dust közhelyek nélkül is jobban örültem volna, de összességében csak így tovább.
Az előzőtől nem voltam elragadtatva, ezt viszont egészen elbűvölőnek találom borítótól csodálatos énekhangon át a teljes zenei élményig. Ha egy szót kellene rá mondani, az minden hangszeres "kicsapongás" ellenére az lenne, hogy: nyugalom.
Inkább tetszett, mint nem, ugyanakkor annyira semmi extrát nem találtam benne, hogy nem tudom, mire adjak többet, hogy tetszik a borító..
Eléggé úgy indultam neki, hogy engem aztán hidegen hagy, amit csinálnak, ami mondjuk így is maradt, de kétségkívül van a dolognak egy megragadó lendülete, így elhallgatni el tudom, csak szeretni nem.
Helyenként sablonos akkordmenetek ide, ótvar szar hangzás és érthetetlen ének oda, ez egy jó lemez, úgyhogy kap 7 pontot, mert jó kedvemben vagyok. UPDATE: a többi versenyző teljesítménye miatt mégiscsak 7 alá rontom őket.
Az újításra törekvés dicséretes, de attól ez még egy elég unalmas albumra sikeredett. A lemezt egyértelműen az ötletes gitárjáték emeli ki, és egy-két eltaláltabb szerzemény menti meg. Érdekes, nekem pont, hogy a sokak által kiemelt Phoenix nem jön be, ellentétben a Nocturnal Flare-rel és a Nekrohavennel. Szóval ambivalensek az érzéseim, és csak azért kap hetes, mert nem volt szívem őket a lengyel kollégák alá pontozni.
Amatőr? Vicc? Hibák? Biztosan mást hallgattam. Szerintem ugyanis elég profi cucc ez, az eredetiséget nagyítóval kell ugyan keresni, biztos vannak ennél sokkal jobb lemezek is, de pont annyi és pont olyan váltások, riffek, ritmusok vannak, amik ahhoz kellenek, hogy élvezhető legyen a végeredmény.
Azért HP-n részt venni néha emberfeletti teljesítményre készteti a zenehallgatót. Sötét, és durva, és húha, annyira kemény ez a zene, hogy a szaruk is kettétöri a vécécsészét. Jó lenne, hogyha ehelyett inkább a zenélésre fordítanák az idejüket. Mert látszólag tudnak, csak nem akarnak.
Dögunalmas produkció lett ez. Pedig jól szól, kellően hangulatos, kellően dallamos, mégis szenvedés végighallgatni. Ebben részben ludas a fárasztó szövegmondás is, aminek én kevés létjogosultságát látom (főleg ilyen mennyiségben). Viszont az olasz nyelv jól áll ennek a zenének.
Nehéz kör lesz, már látom... Nem mondanám rossznak ezt a lemezt, mert a témák rendben vannak, de pont ugyanannyi ötletet és fantáziát látok itt, mint a magyar válogatott bukaresti játékában. Az ének meg egyszerűen kiborító. Kár, hogy mostanság minden underground zenekar a kinek hosszabb a fark... akarom mondani lemeze versenyben kívánja felül múlni a másikat. Ehelyett inkább tessék a zeneírásra több időt fordítani. Köszike.
Nem rossz, nem rossz, honfitársaink jó teljesítményének a kimondhatatlan nevű lengyel kollégák is kárát látták. Én is többre tartom ezt a vonalat, mint a "sikáljunk egy órán át félhangos fekvésváltásokkal és néha basszunk oda random helyekre akusztikus gitármeneteket" fajta blekket. A hangzás pedig penge.
Húha, sokat kell ezt még emészteni, de kincs minden perce. Mondjuk a jazzes énekfutamokból talán egy kicsit sok a végére, de ettől ez még az utóbbi évek egyik legjobb progmetál lemez eddig.
Ez tipikusan az a zene, ahol a dalokat csak a zenekar tagjai és a hardkór rajongók tudják megkülönböztetni egymástól. A koncert pedig biztosan remek lesz. Ez a kör bebizonyítja azt, hogy ilyen töménytelen mennyiségben black/death albumokat hallgatni számomra nem egészséges. Ha nem lett volna lazításként egy Haken, vagy a Trallery, biztos most tértem volna át végérvényesen Lana del Rey hallgatására.
Összességében egy bajom van ezzel a lemezzel: gyenge. Jönnek a riffek, szólók, megy az acsarkodás, ahogy kell, de az ember a vége felé egyre inkább a playlistet lesi, hogy na még hány szám is van hátra. Persze inkább ez mint egy újabb oldschool moslék, de attól a Carcass számomra a Heartworkon kívül nem sokat jelent.
Lassan a lengyelek komolyabb black hatalom lesz , mint az északi országok bármelyike.
Hát ez egy érdekes lemez, a banda neve, múltja és eddigi munkái miatt az embernek akaratlanul is vannak elvárásai.Ha azt nézem hogy milyen a régi albumokhoz képest akkor 4 pont, ha elfogadom hogy ez már nem az a Satyricon , hanem az új hullámos akkor 8 pont, viszont ha nem veszem figyelembe hogy mit csináltak eddig , ha csak erre az albumra koncentrálok és nem akarok bele hallani semmit, se Satyricont se black metalt, csak hallgatom és élvezem akkor 10 pont.
Kiakasztóan pocsék, bár ha viccnek szánták akkor nem olyan gáz, mindenesetre nálam ez kuka.
A hullámzó teljesítmény miatt 7 pont, kár érte mert ebben a csapatban meg van a 10 is talán, kicsit várhattak volna még a lemez kiadásával.
12 egy tucat, asszem így mondják, ez meg pont a flét éri.
Hát nekem ez bejövős, egyetértek azzal amit Zolisiusrex írt , de ettől független vagy ezzel együtt is , örülök ennek az albumnak.
A lemez első fele , annyira magyar mint az állat, nem tudom miért de mi valahogy nem tudjuk őszintén előadni ezt a műfajt.A második felével meg nem tudok mit kezdeni.Így a tervezett 6 pontból 4 lett.
Ez katyvaszkápsznemtommi ,néhol jól tálalva, de nem több.
Nagyon vártam ezt a lemezt, féltem tőle hogy milyen lesz, amitől tartottam az nem igazolódott be, magyarán nem lett egy populáris csak a pénzért reunion album, de ennek ellenére nekem ez csalódás.Maradok a régieknél.
Nagyon elkapta a hangulatomat, úgyhogy elsőre ütött. Lengyelek ismét...
Még nem hallottam minden black lemezt a körből, de nálam ezt nem lesz nehéz lekörözni. Már most leírom, hogy számomra érthetetlen volt mindig is a hype, mert ötlettelen és száraz zenét produkáltak számomra, pedig adtam nekik esélyt bőven korábban is. Szóval közepes.
Teljesen átlagos, másodvonalas thrash metal. A kezdés még egészen jó volt, aztán a közepétől jöttek a töltelékek, az énekessel nagy részt nincs gond, néhol viszont katasztrófa.
Régóta pörög és még mindig van benne érdekesség. Így kell debütálni 2013-ban.
Nagyon mély és jóleső az anyag egyszerűsége ellenére, legalábbis én így voltam vele. A stílus neve: elmélkedős black metal:)
Ez most ennyi, de ezt a hosszú, nehéz torzszülöttet szépen félreteszem téli, hajnali utazásokhoz, akkor talán megtalálja az utat.
Jóféle hazai fekete fém a maga hibáival. Pl.: ének kissé egysíkú, nyelvváltogatás nem sokat segít, vannak lapos pillanatok is.
Könnyed, légies, "hegyvidéki" prog rock hagyományok szerint,ötletes megoldásokkal. Tetszett.
Érzékeny vagyok az ilyen black/death keverékekre, mert anno a Dissection egymagában kijátszott mindent, amit ebből lehet, azt a szintet meg senki nem hozza.
A legtöbb lemezükre jellemzően elkezdődik, aztán meg vége lesz. Közben pár riffen kívül nem kapok semmit,ami túlzottan érdekelne és ne lenne mára tökéletesen elcsépelt. Ez van, nem a szívem csücskei.
Nem szeretnék nagyon beleszarni a propellerbe, látván a jó pontokat, de ez nekem rémesen unalmas és jellegtelen zene. Hiába van hangulata, ha alapvetően elég fantáziátlan a cucc.
ELég érdekes és váratlan váltás...el tudtam volna képzelni egy egészen más Satyricon lemezt 2013-ban, nem is biztos hogy ezt az irányvonalat mondjuk 3 év múlva megint bekajálnám, de most még erős nagyon a hatás!
Marha érdekes, mert ez most pont tetszik, valahogy megvan a bája hogy hemzseg a hibáktól!
igen, a Code666 neve garancia, bár ez a múltra jobban igaz, idén még igazán ütős kiadványuk nem volt...Nem rossz a Carpe Noctem, hangulatilag fasza, de azért eléggé untam magam közben.
Van az anyagban potenciál, de egyelőre nem tudom mikor fogy el a lendület. Egyelőre szivesen hallgatom.
1000 ilyet találok ha szétnézek a neten, nem csigázott fel egyáltalán...
Lelkesednék én a magyar dolgokért, de ahogy a magyar black metálok nagyrésze, úgy ez sem hozott lázba. Félreértések végett, ha ez mondjuk dél-amerikai vagy német anyag lenne, akkor sem kapna több vagy kevesebb pontot.
Az ének nekem nagyon nyálas, meg a billentyűk is eléggé felhabosítják az egyébként sem túl szigorú összhangzást, egyébként eléggé minőségi zene, csak borzasztóan untat! Nem vagyok proggie arc...
egy biztos: közel sem a kör leggyengébbike ez a lemez.
Végülis korrekt visszatérés, bár néhol már tiszta Arch Enemy...összességében azért nem valami előremutató album!
Nem tökéletes, de nagyon jó. Hangzás, hangulat tetszik.
Nem vártam tőle semmit, a Nemesis óta egyik sem tetszik, de bizonyos zenekaroknak minden megjelenéskor adok egy esélyt. Itt a bizonyíték, hogy érdemes, mert ez a lemez azonnal megfogott.
Merész (idióta?) húzás 10 eurót elkérni a digitális kiadványért ilyen minőségű zenével. Van egy fajta amatőr bája az egésznek, de nem igazán jó. Sokkal jobb thrash cuccok vannak manapság.
Nyomasztó és sötét, de hát milyen legyen egy jó black cucc. Énekben lehetne több árnyalat. Nem egységes a színvonal szerintem, néha unalmas, de vannak rajta zseniális hangulatok.
Nem offenzív (ami azért nem jó pont egy black metal albumnál), nem bonyolult(ez jó pont), valójában kellemes. Jó lenne ismerni a szövegeket.
Egész estés hóvihar.
Különös, hogy mennyire mást hall mindenki. Szerintem a hangzás kifejezetten jó, lehet hogy túl sok garázs/hálószoba blacket hallgatok. De nem véletlenül, hiszen sokszor a tengernyi gagyerákság közül kerülnek felszínre a legizgalmasabb dolgok, pont ilyen pár példányzámos kazettákon. Szóval gyakoroljanak csak azok a zenészek, szerte a világban, áldásom rá.
Szerintem nincs ezzel, sem a közönségével semmi gond. Más kérdés, hogy közöm nincs a zenéhez. Pedig elhatároztam, hogy szeretni fogom :)
Kellemes meglepetésként ért, hogy van új Grave Miasma. Újításokat senki ne várjon, dohos kriptametál.
Nem gondoltam, hogy rossz lesz, nem is lett.
Emlékeztet a The Great Old Ones-ra, de annyira nem varázsol.
Nekem is a Volcano a kedvencem a Satyricon új anyagaiból (illetve nekem mindenképpen), ez egy kicsit meglepett...
Milyen hibák??? Technikailag patent az egész lemez... Egy-két apró hiba van a szólókban, de ha az nem lenne, már azért lenne rossz. Nem svájci órát gyártanak, hanem thrasht... A dobos meg kimondottan ötletesen nyomja. A gitáron kívül más hangszerre sem árt a metalban néha odafigyelni kollégák! Az ének néhol mókás, de legalább nem a megszokott. És állati változatos (mellesleg basszusozik is a csávó). A hatások valóban átjönnek, de ez esetben nem zavart, mert összekavarják őket rendesen. Tele vannak a dalok váratlan fordulatokkal. A hangnemek időnként nagyon nem megszokottak. Aki ezt nem hallja, az nem tudom mit hall... A Disease valami eszement jól össze van rakva pl.
Gonosz és mocskos. Ugyanakkor sejtelmes is és rejtelmes is.
Kicsit langyos az összkép. A gitárok viszont nagyon jól szólnak. A dobos meg fantáziátlan.
Ha vannak jó harmóniák és dallamok, nem őrjít meg a zszszszszszszszszszszs... És az ambient részek nagyon ügyesek. Egyben tényleg képtelenség, részletekben vérpesdítő. Néha a Wolves In The Throne Room jutott róla az eszembe.
Majdnem tökéletes. Ráadásul hazai.
Kifinomult és művészi. Tom és Hen is zenélnek benne a To-Meraból. Nem hittem volna, hogy képesek alázattal is zenélni. Szép munka!
Ha nincsenek jó harmóniák és dallamok, megőrít a zszszszszszszszszszszs... Mellesleg a hörgés is halál unalmas. Ez így egészben iszonyú fárasztó. Reverbből annyit sikerült rápakolni a felvételre, ami élvezhetetlenül - értelmezhetetlenül - értelmetlenül összemossa az összes témát. A gitárokból kiherélték a középfrekvenciát, mert nyilván azt hitték, hogy ettől szólnak jó keményen... Nem, ettől csak az történik, hogy nem válik el a basszustól, így az azt pengető zenész legfeljebb dísz a bandában.
Egyre többször kapom meg, hogy nem vagyok vérmetál arc, amit lassan már vállalok is. Ez a lemez pl. hallom, hogy nagyszerű, mégsem bírom pihenő nélkül végighallgatni. Iszonyú tömény, 100% fém, a gitár egész egyszerűen túl sok nekem rajta. Tehát objektív irányba húztam el egy kicsit a pontszámomat. Jó lemez, de nem fogom hallgatni. Egyébként meg, ha Carcass, nálam a kettes és hármas lemez (de inkább a kettes) a csúcs. A 316 L... gitártémáitól viszont szétfostam magam, annyira jók.
Habár a keverés nagyon halkra és a gitárok tompára sikeredtek, ettől függetlenül sokat hallgatom, roppant hangulatos! Az előbbi miatt nem ér nálam többet sajnos.
Ha már újkori Satyricon, nálam a Volcano volt a "csúcs". Ez a hegycsúcs most megremegett, igaz ehhez nagyon sok ismerkedés kellett. Felvillannak szerintem korai korszakos hangulati elemek is (bár ez már régóta nem black metal), mint ahogy ötletek is. Lehetne sokkal sötétebb, de ez van. 7-8-ról indult, most már határozott 9-est adok.
Nem győzött meg, igaz nem is rossz. Egyszerűen a thrash nem az én világom már: a hiba bizonyára bennem van nagyobb részt, nem a zenekarban...
Elsőre a Deathspell Omega ugrott be, pedig a hasonlóság abban nyilvánul meg, hogy kb. ugyanúgy váltogatják a kaotikus őrületet és az elszállós részeket. A Carpe Noctem rendkívül sötét, elborult, érdekes zenét játszik. Bár nem kellene meglepődnöm, a kiadó a Code666...
Érezhető, hogy törekedtek a srácok valami különlegesre, ez nagyobb részt sikerült is (bár úgy látom, ezzel az érzéssel egyedül vagyok), főleg ami a vokált illeti. Pl. a Apparizione Onirica dell'Ombra végén a kórusnál az a hasonlat jutott eszembe, hogy na mivan, a Vatikánba beszabadult a black metal? :) Összességében tetszett, a többit az idő eldönti.
WINTER IS COMING!!! Lehet semmit sem újítanak a műfajon és soknak tűnhet emiatt a 9 pont, de már több napja nem tudom kiszedni a lejátszómból a CD-t, biztosan belefagyott. Vannak itt értékek bőven (Naga is írt párat), örülök, hogy hagytam időt a befogadására. Az ember tényleg érzi az elsöprő hóvihart a bőrén, pusztító, rideg zene.
Redrum nagyon szépen megfogalmazta. Én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem még lesznek ők jobbak is (ezt dicséretnek szánom, mert így is kellemesen csalódtam!). Szerintem a "tiszta" BM nem áll(na) nekik annyira jól, inkább a Thy C.-féle vonal - muszáj a hasonlat, bár a Velm érezhetően próbál, és TUD is EGYEDI lenni - pl a 2. címadó tételben, zseniális! Gondolkodtam a 9-ben, de az csak a "nemzeti öntudat" miatt lett volna, erre nincs szükség. Kérem szépen ez világszínvonalon is egy erős 8-as. (A hangzásbeli problémákat egyeseknél nem értem: fülessel és jó hangcuccon is leteszteltem: szól minden szépen, erőteljesen.)
Azért érzem, hogy változik az én ízlésem is, ha nem is sokat. Az előző lemezre magabiztosan 10-est adtam, most nem tudok. Pedig semmivel sem lett fantáziátlanabb, vagy gyengébb lemez, újfent néhány széles vigyorra késztető nyakatekert zenei megoldással kápráztattak el(pl. Pareidolia).
Inkább nem tetszett, mint igen.
Korrekt lemez!
Sötét,zord hangulata magával ragadó. Az akusztikus részek rendkívűl jól illeszkednek.
Korrekt egy lemez lett.Lassú s gyors számokkal egyaránt fűszerezve.Az tény,hogy más irányt képvisel mint a kezdeti albumok,de nekem személy szerint ez nem okozott akkora problémát.
Tény,hogy nem a thrash metal műfaj megreformálására született ez az album,sőt inkább az elődökhöz nyúlik vissza elég látványosan. De hát ha ettől függetlenül jól hangzik s élvezhető miért ne. Összegezve szerintem igazán jó album lett,főleg debutáló albumként ez egy teljesen megfelelő rajtkő a banda számára.
Iszonyúan jó! Mind hangulat terén mind zeneileg teljesen rendben van.
Kicsit néhol egyhangú mint hangszerek terén mint az énekt erén.
Hozza azt amit egy black metal-nak tudni kell,de semmi többet.
Ha csak a hangszereket veszem figyelembe akkor kimondottan jó. De az énekkel nem tudok zöld ágra vergődni számomra ez túl egyhangú,monoton.
Sajátos hangzása van. De nemhiszem,hogy valaha előveném mégegyszer a jövőben zenehallgatás céljából.
Nem rossz egy album. Talán egy teljes végighallgatásra egy kicsit fárasztó s a végére talán már unalmas is lehet. De ha külön-külön pár szám erejéig veszem elő kifejezetten élvezhető.
Ez engem most annyira nem győzött meg,van benne egy-két jó szám,riff. De nagy valószínűleg ha őket akarom hallgatni akkor munkásságuk előző lemezei felé nyúlok majd.
Egy újabb kiváló lengyel BM album. És hosszú idő után egy olyan atmospheric black metal lemez, aminek tényleg van atmoszférája, nem csak elcsépelt hangulati elemeket dobálnak egymásra. Nem mindig csúszik le könnyedén, de nem mindennapi album, az biztos. Az album címének kimondására pedig inkább nem is teszek kísérletet.
Hullámzik a minőség, de azért inkább a jobb szerzemények vannak túlsúlyban.
Nincs benne erőlködés, mint a régi nagy thrash metal formációkba, de ennek ellenére is teljesen hidegen hagy az egész.
Erősen gondolkodtam a hetesen, de annyira azért nem volt jó, hogy átlépje a határt. Valóban vannak rajta jó dolgok, de túl sokszor leül és kevés benne az emlékezetes pillanat.
Megvannak az értékei, de sajnos elmondható róla az, ami pl. a Wędruj±cy Wiatr-ről szerintem nem, vagyis, hogy tömegesen jelennek meg ilyen albumok. Abszolút semmivel sem emelkedik ki a jelenlegi Atmospheric/Post-Black mezőnyből.
Sajnos túl hosszú, de legalább eseménytelen. Na jó, a javára legyen szólva, elcsépelt.
Nagyon kellemes meglepetés, mert abszolút nem egy sima black metál albumot kaptam, hanem annál sokkal többet. Elvitathatatlan szerintem Kátai Tamás hatása, és ez jó is, mert úgy lépked mondjuk a Thy Catafalque nyomdokaiban, hogy közben nem lehet rá azt mondani, hogy utánzat lenne. Végig megmarad az eredeti hangvétel és jól szét vannak szórva az emlékezetes pillanatok is. A lezárás még mindig itt cseng a fülemben, kiváló. Amikért viszont le kell vennem pontokat, azok a tipikus BM betétek, mint például a Fire, vagy a címadó nyitánya. Ezek rontottak az összképen. A másik, amin lehetne csiszolni, az az ének, de ebből szerencsére nem volt sok. Mindent összevetve ez egy remek album lett, később akár többet is érhet.
Kicsit nehéz osztályozni ezt az albumot, hiszen az utolsó tételeknek szinte minden perce zseniális, az eleje/közepe felé viszont vannak üresjáratok. Legalábbis így elsőre. De ezzel együtt is egy nagyon élvezetes album, simán a Leprous mellett van idén, már ami a Prog. Metált illeti.
Egy pillanatot nem tudnék felidézni belőle.
Szerintem tök sablonos lett. Név ide, név oda.
Profi munka, tuti kiállással. - De a végére nagyon "elfáradtam".
Összességében ez egy jó lemez, a kötelező slágerrel, ami jelen esetben az Our World, It Rumbles Tonight-ra esett. Előzőleg 9-est akartam dobni az albumra, de mivel kiderült számomra, hogy a Phoenix-en nem Satyr bácsi énekel ezért jár a levonás.
Ha lenne olyan cím, hogy "Lopott Riffek Világbajnoksága", akkor ez a zenekar tuti hazavinné az aranyérmet. - Persze, vannak rajta ígéretes részek, mondjuk úgy az album 10%-ában. Eredetiség? Ugyan, felejtsd el, legfeljebb annyi van benne, mint egy tubus majonézben.
Huh, elsőre tömény, és szerencsére utána is. Egyedül a síron túli "énekkel" nem tudok zöld ágra vergődni. - Persze, tudom, hogy nem operáról van szó, de egy kicsit lehetne karakteresebb. - Egyébként meg: elvarázsolt ez a fagyos hangulat...
Vártam, hogy "csak úgy" fültövön vágjon, aztán elaludtam. - Altatónak tökéletes.
Félelmetesen hosszú tételek amelyek az "ősök munkáiból" táplálkoznak. - Újszerű megoldás nincs, de hallgatható, szerethető lemez. - De azért egy új Emperor-nak jobban örülnék, aki megmutatja, hogyan is kell ezt a stílust játszani.
A címadó dal kicsinyt hosszúra sikeredett számomra. Ellenben még sok "Fire" szintű dalt kívánok az együttesnek. - Ez a pogány zene valahogyan mindenkiben ott van, csak jó mélyen eltemetve. - Hát én meg most "jól előástam". :)
A sok "zajos" album után igazi gyöngyszem ez a Ross Jennings hangja által tolmácsolt zene. - Egyszerűen nem lehet nem imádni ezt a "lebegős" zenét. - Ja és amilyen hangulatot a zenekar teremt a Cockroach King-ben, attól lúdbőrzik a hátam. :) - De a többi "dalocska" is kitesz magáért rendesen.
Fasza kis "kriptazene" lenne ez. - Igazán jó témák vannak rajta, de ez az ortodox hangzás a földre vagy inkább alá veti a teljes produkciót. - A gitárhangzás is posvány. :S - Úúúúúúúú, de kár érte.
Mit is mondhatnék?! Ez bizony csípőből is tízes. A szükségszerű "vérfrissítés" is jót tett a korongnak. Persze, ha valaki így közel 18 év után is a régi korongokat preferálja, az tegye. - A hangzás etalon, nem is vitás. - Azt hiszem a "Walker & Steer művek" újabb 18 évre kőkeményen feladta a leckét a követőknek. :)
Ha elfogadjuk, hogy a Satyricon már nem lesz a régi (és talán valahol jobb is így), akkor ez egy jó lemez.
A Deathspell Omega emlegetése nem alaptalan, és ők nekem nagy kedvenceim, így ez is megnyert magának. Hangulatilag kifogástalan, és nekem a zene is tetszik.
Nem egy Necroticism vagy Heartwork, de azért nem nagyon tudok és nem is akarok belekötni, jó ez.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 242. 243. 244. 245. 246. 247. 248. 249. ... 502. Full screen Vertikális nézet
2013. október 5.
asator baathory bandeeraz Belial boymester insomnium jpeter mike666 Nagaarum Perszepeta Pewoon Redrum ZolixiusRex ∑:
1. Belial
Satyricon
Satyricon
8 7.5 7 10 5 9 9 9 8.5 9 9 7 8 8.2
2. Redrum
Wędruj±cy Wiatr
Tam, gdzie Miesi±c opłakuje ¦w...
9.5 8 6.5 9 9 4.5 6.5 8.5 8.5 7 8 8.5 7 7.7
3. boymester
Carpe Noctem
In Terra Profugus
7.5 6.5 4.5 7 9.5 7 5 8.5 9 9 9.5 6.5 7.5 7.5
4. Nagaarum
Velm
Földek
7 8.5 7 4 7 5 7 8.5 9.5 8 7.5 8 8.5 7.3
5. cheerleader
Carcass
Surgical Steel
6 6 7 6 5 6 8.5 9.5 8 7 7 5.5 10 7
6. baathory
Movimento D’Av...
Lacrime Degli Dei
7.5 8.5 6 6 8.5 7.5 5 7 6 8 6.5 6 6.5 6.8
7. bandeeraz
Haken
The Mountain
2 9 9 2 9 3 4.5 6 8.5 8 6 8.5 9 6.5
8. mike666
Battle Dagorath
Cursed Storm of Ages
5 5 5 8 7.5 4 4 9 9 9 5 4 7 6.3
9. Pewoon
Trallery
Catalepsy
6 6 7 2 6 8.5 4 4 9.5 6 9 5 7 6.2
10. godfucked
Grave Miasma
Odori Sepulcrorum
7 6 4 5 7 7.5 6 9 3.5 5 7.5 3 5 5.8
∑:
6.6 7.1 6.3 5.9 7.4 6.2 6 7.9 8 7.6 7.5 6.2 7.6 6.9
ZolixiusRex 2013. október 5., szombat, 09:22
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Válasz Nagaarum üzenetére:


Akkor a fogalmakat nem tisztáztuk...
A csávó éneke kiváló a Tralleryben. Technikailag és ötletek terén is. Mellesleg: énekel, visít, és hörög is... Szóval változatos is. És a hangja is jó.
Hol a hiba??? ;-)


(yes)
--
Dark Mother, Mother Divine!
insomnium 2013. október 5., szombat, 09:22
insomnium
Csatlakozott:
2008. január 14.
Hozzászólások: 200
Válasz Nagaarum üzenetére:

Na... kollégák. Továbbra sem magyarázta meg senki, mitől lenne a Trallery amatőr...
Szerintem pl. az ének minden formában pocsék a lemezen, viszont nagyon illik a zenei környezetbe, és így összhatásában mégis jóvá válik.
Nagaarum 2013. október 5., szombat, 08:15
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz Perszepeta üzenetére:

Naga + Mike, nem is tudtam, hogy tesók vagytok :-)

Hogyne. Az "Erő és a varázslat hősei" vagyunk mindketten! :-)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Nagaarum 2013. október 5., szombat, 08:14
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz mike666 üzenetére:

És mondjuk ehhez képest a Trallery kifejezetten amatőrnek hat, ami nem lenne baj, csak éppen nem kellene énekléssel próbálkozni, ha közünk nincs hozzá:) (az alább hallható zenekar nem is teszi ezt)


Akkor a fogalmakat nem tisztáztuk...
A csávó éneke kiváló a Tralleryben. Technikailag és ötletek terén is. Mellesleg: énekel, visít, és hörög is... Szóval változatos is. És a hangja is jó.
Hol a hiba??? ;-)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
Perszepeta 2013. október 5., szombat, 00:18
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Naga + Mike, nem is tudtam, hogy tesók vagytok :-)
mike666 2013. október 4., péntek, 22:56
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Nem nagyon értek a thrashez, az igaz. Viszont van egy két mai thrash cucc, amit előszeretettel hallgatok. Pl. az alábbi zenekar. És mondjuk ehhez képest a Trallery kifejezetten amatőrnek hat, ami nem lenne baj, csak éppen nem kellene énekléssel próbálkozni, ha közünk nincs hozzá:) (az alább hallható zenekar nem is teszi ezt)


--
ma kicsicsókáztam egy ukulelehörcsögöt
Pistike66 2013. október 4., péntek, 22:33
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Nagaarum üzenetére:

Na! Itt van Pistike. :-D

Nem pontozok végig, de néhányat azé ismerek belőle. :-D
Nagaarum 2013. október 4., péntek, 19:49
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Na! Itt van Pistike. :-D
--
Nagaarum YouTube Csatorna
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render