Kicsit hosszú, kicsit fárasztó, de bőven vannak kedvemre való részek is. Csak hát az összkép nem győzött meg arról, hogy nekem ezt újból elő kéne vennem.
Értékes anyag, ami sok hallgatást igényel. Olyan bandák jutottak eszembe, mint a Moonspell, a korai Depeche Mode, The Sisters Of Mercy, The Cure, The Mission. Néhol mondjuk átmegy öncélúba, az tényleg - ha nem is idegesítő -, de legalábbis felesleges.
Tényleg, a Twilight of the Gods lemezt idézi (számomra). Csak az sokkal jobban tetszett.
Tipikus thrash, nem hozott lázba egy cseppet sem.
A szokásosnál jobban tetsző death metal.
A folkos metal nem az én asztalom. Igazság szerint az Aebsence-en kívül ebben a műfajban még nem győzött meg egy banda sem. Igaz a gödöllőiek kicsit másképp nyomják, így nem is veszem egy kalap alá a Månegarm-féle bandákkal őket.
Én a dallamosabb HC/punkot bírom inkább. Nem leszünk barátok. Ennek ellenére minőségi cuccnak tűnik és a hosszát tekintve se estek túlzásba. A borító meg telitalálat.
Lásd ismertető!
A maga nemében jó ez, de egyrészt hallottunk már ilyet, meg ennél jobbat is szerintem, másrészt meg túl hosszú ez így. Produkciós szempontból mondjuk rendben van, az nem vitás.
Az a "másfeles"énekhang néha komolyan zavart. A zene meg szimfonikus sci-fi metal? Lehet, én nem fogom hallgatni.
Kevesebb mint aminek elsőre tűnt.
Hát elég érdekes volt, hangulat mindenképp kell hozzá, mert ő maga nem teremtimeg hacsak nem megőrjíteni akarnak.
Mostanában nem hallottam ilyen minőségi munkát ebben a stílusban, a Bathoryhoz hasonlítják többen is, nem véletlen, de azért azt nem éri utol.
Nagyon gyorsan unalomba fullad.
Kifejezetten tetszik, szerintem ez egy tökéletes lemez.
Semmi kiugró.
???
Sanyi teljesen jól összefoglalta, de az én szívemnek kedves ez a műfaj így egy picit többet adok.
Végig se bírtam hallgatni, ez nekem nem kell.
Ez túl sok a jóból. Vagy 20 perccel hosszabb a kelleténél és valóban érnek össze az alkotóelemek.
Erőltetett és öncélú, mindemellett unalmas.
Ez nem más, mint az Isole tagjainak károgósabb zenekara. Ha a By Honour c. bemutatkozóhoz hasonlítom, akkor ez egy közepes lemez. Ott legalább a varjak sem jutnak ilyen nagy szerephez...
Nem vagyok elutasítója a thrash újratermelődésének, de akkor már legyen a minőség is ott, ahol azt meghatározták annak idején! Nagyon jókat hallottam a lemezről, a kezdésnél mosolyogtam is rendesen, hogy ez jó lesz, de aztán unalomba és önismétlésbe fordult. Az unalomért leginkább az énekes felelős.
Erős lemez, de olyan, mint a kötelező pörkölt vasárnaponként...
Nem kiugró, de profi anyag, jó ideje hallgatom.
Úgy öt percig igen mulatságos volt, utána idegesítő, de szerencsére nem túl hosszú.
Hazai viszonylatban 10/8, globálisan nézve 10/3, így marad az 5 pont. Vannak erőteljesen középszerű zenekarok, akik egy adott közegben ki tudnak emelkedni, a'la Mood és utózenekarai.
Egész hangulatos, de a hosszával én sem vagyok kibékülve...
A szívemhez közel álló zenészek alkotják ezt a gárdát, de egy más műfajban... Ha Ayreon zenéjét akarom élvezni, akkor azt hallgatom, nem ezt az utánzatot, ami sok helyen vegytiszta lopás, csak a különböző alkotóelemekből nem sikerült összeállítani semmi maradandót. Ettől függetlenül a gitárszólók, az ének, hangzás teljesen profi. Harmadszor sem sikerült levenniük a lábamról.
Fárasztó helyett inkább unalmasat mondanék, legalábbis egyben. Dalonként kellemes. Technikailag is jó.
Hát én is többet vártam, ez most nem győzött meg, pedig szeretem Lovecraft-et.
Bathory hiánypótlás.
Kellemes. Az Entrails-hez hasonlóan ők is erősen hagyománytisztelők, csak én a death metalt jobban szeretem.
Régisulis svéd death, mindíg jöhet, főleg így.
Mondjuk örültem volna, ha az új Ensiferum csak majdnem ennyire jó lett volna.
Szerintem ez jó hc punk. 14-15 évesen napi hallgatnivaló lett volna, most már csak szimplán tetszik.
Én már a Mood-ot sem értettem annak idején, ez sem talál meg.
Nekem végig tetszik. Mondjuk az Omen-ben nem tudom mire vélni, hogy szinte hangra pontosan benne van a Brave riffje(Katatonia), amire még rátesz egy lapáttal a hangzásbeli hasonlóság.
Sci-fi témájú konceptlemez, nálam ez már jó indítás. A prog metállal az szokott lenni a problémám, hogy általában unalmas és/vagy nyálas. Most itt egyiket sem vélem felfedezni, helyette egy jó ízléssel tálalt hangulatos zeneművet hallok. Azért több helyen még fért volna bele pár hangulatfokozó elem.
Nagyon izgalmas a gitárok dallammunkája és a szólók. A többi része csak szimplán jó. Az szintén tetszett, hogy jól egyensúlyoznak a technikás death bonyolultsága, és a lendületesen groove-os megoldások között. Így (majdnem) kibírható egyben egy death (thrash) metal lemez, így jöhet a technika is. Mert nincs a hangulat elé helyezve. Emlékeztet a hazai Farcry-ra, vagy a francia 7th Nemesis-re. Redrum jól mondta: valóban hoznak valamit a stílus színezéséhez.
Elképesztően idegesítő zene időnként, de muszáj újra és újra hallani. A vége felé haladva egyre mélyül a téboly, ugyanakkor hallgathatóbb is lesz. Nem ismerek ehhez hasonlót.
Kiváló! Az ilyen viking zene jöhet bármikor. Időnként tényleg hasonlít a Bathory-hoz. Még az énekeket is sikerült ahhoz hasonlóan hamisan prezentálni néhol.
Lerúgta a vesém, kupánvágott, kitaposott belőlem mindent. Ahogy illik. Kőbunkó thrash, ahogy szeretem.
Boymester! Vasárnaponként rántott húst zabál a magyar nem? Vagy az a proli? Műbőrkalapban az olajkályha mellett, kanállal :-D A zene ennyire mozgatott kábé... Olckúl death. Nem nekem szól.
A Óóóóó-óóóóó-óóóóó részektől a falra másztam, egyébként eeeeemegy egynek... vagy mégsem... a felétől totálisan belecsömörödtem. Sablon hegyek...
Én viszont csipázom a punkot... Ha egy kicsit változatosabb lenne (ahogy pl. a P.F.A.), többet is adnék. Lehet, hogy majd adok is pár nap múlva.
Ugyanazt tudom mondani, mint a múlt heti Apey And The Pea esetében. Csak itt plussz az ének is taccsra vágott. Hogy is mondjam. Elképesztően idegesít a Gábor hangja. Valami borzalom... Nem artikulál, helyette két magánhangzót ismer: Büilwrküimildgiüvülibrüri... A zene meg olyan szürke, mint a borító. Erősen korlátos a zenekar gondolkodása.
Izgalmasan indult, de egy kicsit egysíkúvá vált.
Boymester megmondta. És úgy van, ahogy megmondta. Kivéve a hangzást. Ez a gitár csúnyán túl van vezérelve időnként. Általában idegesítenek az angolban azon szövegek, ahol túl sok a -ion (-ság, -ség) végződés a szavaknál. A Sepulturára is jellemző.
Dalokra bontva nem rossz, egyben kissé fárasztó.
Nagyon furcsa egy képződmény, nem nagyon tudok vele sokra menni. Az előző lemezt sokkal könnyebben be tudtam fogadni valamiért, ez inkább csak idegesített. Elhiszem, hogy sok hallgatást igényelne, de nem hinném, hogy kedvem lenne sok hallgatáshoz. :-)
Monumentális.
Dögunalmas, mint a thrash általában.
Körülbelül így kell ezt művelni. Más kérdés, hogy ennél nagyobb szenzációt már nem okoz.
Folkos zene, szerencsére nem a Finntroll-féle tinglitangli módon. Pontszám még változhat.
Nem vagyok rajongója se a grindcore-nak se a crust punknak. Ha nem lenne ilyen rövid, ennyit se kapna.
Az előző lemezt így utólag úgy érzem, túlzottan felpontoztam, ezt most nem fogom. Ezzel együtt nem találom rossznak, a nem túl acélos éneklés és valóban igen "érdekes" kiejtés ellenére sem.
Több szerzemény túl van nyújtva, mindemellett nagyon kellemes hallgatni.
Hallottam már sok rosszabbat ennél. :-)
A Vektor mellett a másik modern "thrash" zenekar, akik valóban hoznak is valamit a stílus színezéséhez. Azért tettem időzejelbe a thrash jelzőt, mert valójában már nem is. Inkább egy technikás valami. Van benne death, thrash, progresszív és még sok minden érdekesség. Ennek ellenére mégis nagyon egységes az album, talán a végére ereszt le egy kicsit, de nem tud zavarni, ha ezelőtt ilyen fantasztikus dalokat írtak, mint a The Hive, az Arch Fiend, vagy éppen a bendzsóval nyitó Invidious, de még sorolhatnám. Valami ilyesmi kalibert vártam ettől az albumtól, úgyhogy elégedett vagyok.
Sokkal elvontabb zenére számítottam itt a beharangozók alapján. Kezdetben még tetszett is, de mivel kb. ugyanaz ment végig az albumon, így elég hama rá lehetett unni. Az énekes meg... pedig a zenében voltak finomságok.
Hát... lehet, hogy stílusilag hasonlít a Bathory-ra, de minőségben köze nincs hozzá. Egyszerűen nem tud olyan atmoszférát teremteni, így egy-két jobb pillanattól eltekintve (pl. a Nifelheim eleje) szinte végig unalmas és ez a károgás is ront az összképen.
Valóban... Kőbunkó thrash és annak rendje és módja szerint halál unalmas.
Kifejezetten jól indult, leginkább a Bloodbath ugrott be, de sajnos beigazolódott az, amitől féltem. Minél többet hallottam belőle, annál inkább fogyott a kedvem. Ilyenkor látszódik, hogy nem túl kreatív emberek dolgoznak az ilyen zenekarokban (ellentétben pl. a Bloodbath-el), így pedig hiába ütős a hangzás, hiába harap, ez mind korán elmúlik, ha nincsenek mellette jó dalok, amikbe lehet kapaszkodni.
Hallottam már rosszabbat is, de így sem váltott ki belőlem semmit ez az album.
Nem is tudtam, hogy az én lakhelyemen is létezik ilyen stílusú zenekar, úgyhogy ez nagyon meglepett. Egyébként kellemes album, nincsenek rajta nagy megfejtések, de a saját műfajában szerintem megállja a helyét.
Én is hadilábon állok a stoner műfajjal. Az Apey And The Pea teljesen kellemes volt ennek ellenére, ezt a Magma Rise-t viszont kb. 2-3 dal után simán csak ki akartam nyomni, annyira gyenge volt az egész. De hősiesen végig hallgattam a hangpróba kedvéért! :D
Igazából semmi extra, de a forduló többi lemezéhez képest még mindig kellemes.
Nem nagyon szokott egyezni a véleményünk Beliallal, de ez most kivétel. Már az első hangjegynél tudtam, hogy nagyon nehéz lesz nekem ezt végig hallgatnom, de megtettem. Többször viszont ezt már nem szeretném átélni.
A dalírási képességek hiányát nem lehet elfedni a széttechnikázott játékkal és a követhetetlen (meg néhol banális) dalstruktúrákkal. Pont ugyanezek miatt nem működött nálam egyik korábbi Revocation album sem - a Vektorral ellentétben, akik közel zseniálisak. Nagyon fárasztó ez majd 50 percen keresztül, a dobolásnak ezen módját szintén eléggé rühellem.
Ilyesmi valóban jöhet mindig, de ahogy hallgatom egyre többet, úgy jövök rá hogy a korai Entombedeket és Dismembereket hallgatom, csak más borítóval, 2013-ra felcímkézve. Kedvelem az Entrails-t, de ez most nagyon kibukott, és kicsit átverés-szagú is a történet.
Jó ez, nagyon is, viharsarok fastcore powa'...
Ez szerintem speciel most pont egy szerethető stoner album, az antiéneklés ellenére is. Nem tudom mitől működik, de működik.
Most azon töprengek, vajon van-e esélye annak, hogy a lemez összpontszáma két hét múlvára megduplázza az általam adottat...

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 239. 240. 241. 242. 243. 244. 245. 246. ... 493. Full screen Vertikális nézet
2013. augusztus 24.
9000Sanyi Belial boymester jpeter mike666 Nagaarum Pistike66 Redrum insomnium bahon ∑:
1. mike666
Ereb Altor
Fire Meets Ice
7 8 7 9 9 9 9 5.5     7.9
2. Belial
Entrails
Raging Death
7.5 9 8 8 9 5 8 6 7   7.6
3. Linci
Toorn
Kronieken van het Einde
7 7.5 7 8 8.5 7.5 7.5 6.5     7.4
4. Pistike66
Månegarm
Legions of the North
6 7 8.5 8 8 5.5 8.5 6     7.2
5. Redrum
Revocation
Revocation
7 6 6 6 7 9 7 9 5   7.1
6. boymester
Violator
Scenarios of Brutality
6 4 8 5 7 10 5 5     6.3
7. Nagaarum
Space Mirrors
The Other Gods
8.5 7 5 5 4 8.5 5 5.5     6.1
8. bahon
Jupiter Society
From Endangered To Extinct
6.5 3.5 6 5.5 8 6 6.5 3.5   8.5 5.7
9. godfucked
Another Way
Az idő rövid története
6.5 1 4 6.5 7.5 8 4 7 9   5.6
10. 9000Sanyi
Magma Rise
The Man in the Maze
8 5 5 8 5 3 7 3.5 7   5.6
∑:
7 5.8 6.5 6.9 7.3 7.2 6.8 5.8 7 8.5 6.6
Nagaarum 2013. augusztus 23., péntek, 20:52
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz mike666 üzenetére:

Ez a kör most nem kedvezett a hazai versenyzőknek :-(

Igen, sajnálom az Another Way-t egy kicsit... (hrhr)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
mike666 2013. augusztus 23., péntek, 16:11
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Ez a kör most nem kedvezett a hazai versenyzőknek :-(
--
ma kicsicsókáztam egy ukulelehörcsögöt
bahon 2013. augusztus 14., szerda, 07:57
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Gondolom arra, hogy nem gyülekeznek benne kis kék pontok.
De bevezethetünk még egy színt, mondjuk a divatos cikláment az öt pont alattiakra; az olyan kis ...uzis. |-D
9000Sanyi 2013. augusztus 14., szerda, 07:50
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz Nagaarum üzenetére:

Nagyon fekete az a pontmező :-)


Melyikre gondolsz?
--
9000Sanyi
Nagaarum 2013. augusztus 13., kedd, 22:59
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Nagyon fekete az a pontmező :-)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
9000Sanyi 2013. augusztus 11., vasárnap, 11:13
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz Nagaarum üzenetére:

Erre azért nem számítottam.
40 perc sem kellett és meglett a hátralévő hat ajánlás :-*

Az amnesztiának pozitív hatása volt.
--
9000Sanyi
Nagaarum 2013. augusztus 11., vasárnap, 10:59
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Erre azért nem számítottam.
40 perc sem kellett és meglett a hátralévő hat ajánlás :-*
--
Nagaarum YouTube Csatorna
bahon 2013. augusztus 11., vasárnap, 10:58
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Még az enyémet is? Ez nagy felelőtlenség volt... (6)
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.058 seconds to render