Én viszont hatalmas rajongója vagyok a bandának, így aztán szemrebbenés nélkül adom meg nekik a 10 pontot. ;) A 2009-es album viszonylag gyenge lett, de most ismét régi fényükben ragyognak. Anneke meghívása meg telitalálat; mikor elkezdi énekelni, hogy "Deeper scars..." mindig végigfut a hideg a hátamon. :)
Egyelőre inkább értékelni tudom, mint élvezni. Értékelendő a magas színvonalú és egyedi zene, de valahogy nem akaródzik újra meg újra elővenni.
Az előző lemezzel kedveltem meg őket. Ott a szuper dalok eredményeztek egy kövér 10 pontot, most azonban nem voltam úgy elalélva tőlük, de attól még finom kis altatózene ez. :) Ráadásul egyedi és jól felismerhető muzsika, ami manapság egyre ritkábban mondható el.
El lehet képzelni milyen az, ha ezt DT kópiának mondjátok, és én még az eredetit sem szeretem. :) Amúgy olyan kis ártalmatlan zene volt; egyszer meg lehetett hallgatni.
Feléig bírtam. Ha utána jóra fordul a zene szóljatok!
Jaj anyám, sludge/stoner; külön-külön is a kedvenceim, nem még együtt! :D Kap egy semleges 5 pontot, aztán elköszönünk egymástól. o/
Az ének nélküli részek háttérzenének netezés közben elmentek, de másra teljességgel alkalmatlan ez a zene.
Az előző Above c. albumnak jóindulatúan adtam 9 pontot, mert úgy éreztem, hogy rátaláltak a helyes ösvényre. Most azonban már nem tudok lelkesedni sajnos. Unalmasnak és monotonnak tartom ezt a zenét, a számok megkülönböztetéséről meg csak álmodok. Annyit azért a számlájukra írok, hogy egyedi amit csinálnak, és biztos lesz aki szereti ezt a Samaelt. Én meg azt hiszem beletörődök, hogy a régi albumaik zenéjét már soha nem fogom tőlük új lemezen hallani. Nem baj, hallgatom a régieket...
Nagyon sok érdekes és jó dolog van a lemezen, de azért akadnak olyanok is amik nem tetszenek. A Varga lányokat viszont mindig élvezettel hallgattam amikor csak feltűntek. Kedvenc dal a Hübrisz volt.
Semmi különös, csak a szokásos recept szerinti svéd death metal.
Kellemes hallgatnivaló. Csak egy (számomra) negatív dolgot tudnék mondani, mégpedig azt, hogy váltakozik a lemez hangulata. Egyik pillanatban olyan mint egy tomboló szélvihar, máskor meg ártatlan mint egy nyúl
Háát, nem a megszokott Shining, az biztos... Vannak benne jó témák, viszot nekem nagyon furcsa a sok tiszta ének, és kicsit erőltettnek is találom ezt néhol. Kedvenc nóta: Tillsammans Är Vi Allt.
Azt hittem legalább 'keményebb' zene lesz... :( Mondjuk nem azzal van a bajom, hogy nem túl zúzós, hanem hogy van benne jó pár dallamos rész ami nem illik annyira a képbe, meg a néhol előbukkanó kórus-ének sem a legjobb ötlet szerintem, meg nem adja azt a hangulatot, ami miatt rendszeresen hallgatnám ezt az anyagát.
3 pontot a fasza hangzásért kapnak, 1 pontot pedig a zenei tudásukért. Ezeken kívül kevés értékelhető dolgot tudnék felhozni magasabb pontszám érdekében
Nagyon nem szeretem ezt a fajta zenét... Azt hiszem ezzel el is mondtam mindent :)
Nem szoktam ilyen zenéket hallgatni, de ez most jól esett.
A zene az elment egynek, (kicsit a Qualm-hoz tudnám hasonlítani, bár vannak eltérések) de az ének az sokat rontott a produkcióból. Viszont ezt az kompenzálta, hogy kevés vokál volt benne. Így ez egy közepes.
Nekem sajnos (vagy szerencsére?) nem jönnek be az efféle muzsikák... Viszont az tény, hogy voltak pillanatok, amiket élveztem e zaj-halmaz hallgatása közben, bár elenyésző a számuk...
Egész hallgatható lemez, viszont vannak részek, amik érdekesen hatnak...
Nem vagyok valami nagy death metálos, de ez tetszett!
Most már két hete hallgatom, mindig úgy vagyok vele, hogy tetszik, nincs vele semmi bajom, de különösebben nem hat meg, és mire másnap előkerül újra, semmit nem tudok belőle felidézni. Úgyhogy itt fel is adom, és a Novembers Doomról továbbra is az fog eszembe jutni, hogy "de jól nézett ki a Pale Haunt Departure borítója".
Igen, ez tényleg zseniális. Nekem most sikerült először megszeretnem egy Shining albumot úgy igazán (az atyaúristen Klagopsalmert még anno nem). Zeneileg is tetszik, pl. a szólók nagyon el vannak találva; jól szól, ami e műfajban ritka, mégsem árt neki; a hangulat magával ragadó, a tiszta énekes részektől olvadozom. A Tillsamans är Vi Allt című számtól meg a padlón koppant az állam. Nem kérdés a pontszám.
Valahogy az AN durvább és elviselhetetlenebb zeneként élt a tudatom mélyén, így a dallamosság kellemes meglepetésként ért, ez a fajta zúzás jöhet, tetszett. Annyit azért megjegyeznék, hogy az ilyenféle vokálért előszeretettel szólunk le menő metalcore zenekarokat; mondjuk engem konkrétan nem zavart.
Remekül elmegy a háttérben, észre sem veszi az ember, mikor van vége.. ami baj, legalábbis a "nem árt, de nem is használ" kategóriáért kár ennyire megtanulni muzsikálni. Mert a zene hangulat nélkül olyan mint az öööö.. tavaszi eső látványa az illata nélkül, szóval a történetnek itt részemről tényleg vége.
Tény, hogy itt-ott már fájóan lötyögős és mű. Meg az is, hogy hosszú és ellaposodik legkésőbb a felénél. Az anyanyelvhasználat is zavart, bocsi rokonok. Ugyanakkor a borító alapján azt gondolom, ők sem vették halálosan komolyan magukat, én sem őket. Annyira azért pár résztől eltekintve (igen, a Hanska eleje :) nem vállalhatatlan: ötletek és jól eltalált, lendületes ritmusok akadnak, némely dallamos rész sem éppen feledhető kategóriás, és a lelkem mélyén lakó ősdiszkós jól eltáncikált rá perecsütés közben. És már azt is tudom, mit fogok hallgatni a jövőben futás közben.
Ez a fajta gitárhagzás határozottan idegesít, az ének szintúgy. De nem ezért pontozom le, hanem mert iszonyatosan unalmasnak találtam a pofás szólóktól eltekintve, és megveregetem a saját vállam, hogy korán kelős nap ellenére ma sem aludtam el rajta.
Hallgattam, hallgattam, és vártam, mikor lesz belőle ténylegesen zene. Csak jönnek a különböző témák egymás után, de az egésznek inkább kísérleti hatása van, mint hangulata. Az ének addig hiányzott, amíg meg nem jelent. Mindamellett az ígéret benne van a demoban, hogy egyszer esetleg összejön egy jó lemez.. épp csak meg kell még tanulni dalokat írni..
Szinténelfogult ugye.. ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy hajlandó voltam a Lux Mundit addig hallatni, amíg lapos és semmitmondó új anyagból (amelynek azonban minden pillanatán rajta a bélyeg, hogy ez bizony Samael) végül csak kikerekedtek a jó dalok, feltűntek a zseniális Xytrasos témák ésatöbbi, amit az ember a mostani Samaelben szerethet. A Ceremony of Opposites-t visszasírók viszont valószínűleg hiába próbálkoznak vele; én mondjuk sosem tartoztam közéjük.
Érdekes és nagyon hangulatos lemez, különösen magyar viszonylatban, meg vagyok lepve. A női ének különösen tetszett, (a férfi kevésbé), a zene is élvezetes, a sötét középkori sztori ötlete meg tetszik, bár nem hazudom azt, hogy nagyon megértettem volna belőle bármit.
A szokásos kérdésre, hogy a sok másik standard, meg minőségi jelzőt megkapó svéd death lemez közül miért pont ezt venném le adott esetben a polcról, ez esetben a borító a válasz: beteg :D
Vannak szerethető részei, de ettől még kívül tágasabb. Delfint sem tartok itthon, csak mert nem kakkantja tele az udvart és ügyesen bánik a strandlabdával.
Ritkásak benne a télire is eltehető részek, mint amilyen az első vetés zöldségünk ágyása.
A dallamok kapnak pár pontot, de ugye senki nem akarja, hogy leírjam mit is gondolok a lemez egészéről, külön fejezetet szentelve az "éneknek"!
Nehezen szültem meg a pontszámot (nem voltak rendszeresek a fájások), de végül úgy döntöttem, hogy azt is figyelembe veszem, hogy rengeteget szólt körülöttem. És még nem végeztünk egymással...
Ez a másfél éves pontozásom alatt az első, hogy emlékezetből osztogatom az érdemeket. Megjelenésekor gyorsan kielégítettem kiváncsiságomat, majd olyan gyorsan töröltem, hogy a Delete gomb keltette légörvény a küszöb alatt kisettenkedve átrendezte a kúpcserepeimet. Most egydimenziós madárfészek-lakópark.
Ez a három nem az a három, mint amit a Tomi volt Kati lett kapott. Ez máshogy idegesített: untatott.
A lemez nem ér ennyit, csupán 8,5 körül állna ha figyelembe venném az utolsó pár szám fejletlenségét és eltekintenék attól, hogy egyszerűen rabja lettem a többinek.
A második lehallgatásra már előkészítettem egy pohárka vöröset, meg egy gyertyát. Azonban csak annyit értem el, hogy a láng körül kába éjjeli pillékből kialakult önálló naprendszert egyre homályosabban szemlélhettem.
A fickó, mint énekes mindent visz. Mármint minden odaadható pontot.
Van olyan messze tőlem, mint a norvég fjordok a klimatizált kappanszórtírozótól.
Nagyon jó lemez!!! A lassú dal tényleg gyönyörű és talán még az MTV is leadja! :-)
Tetszett, de nem érintett meg teljesen.
Anaal Duó - ettől én nem akarok félni, inkább kitöröltem! :-) ...bár inkább csak mosolyogtam a hallgatása közben! :-)
Az utóbbi idők egyik legjobb progresszív lemeze. A DT-nek lesz mit csinálnia, hogy legalább ehhez hasonló jó albumot hozzanak ki az új dobossal! Nekem a hangzással sem volt semmi bajom, nem értem a többieket, na de mind1. :-)
Gyere kislány gyere, a disco clubban szól már a zene. :-)
Eszembe jutatta a Black Sabbath-ot, de kb. csak ennyit ért nekem ez a lemez.
Volt szerencsém már megismerni a DeMo-t, de én nem igazán kedvelem ezt a matek metal-t, bár vannak az albumon fasza témák és megoldások. Ha ennyire jó gitáros lennék, mint ők, akkor zeba-val simán csinálnánk ehhez hasonló anyagot. :-)
Nem könnyű lemez, de azért megszerettem! :-)
Magyar bandától ilyen zenét még nem hallottam, ha jól emlékszem. Nem rossz, amit művelnek! ...hogyan Prüszköl a tenger? :-)
Fura hangzás, kicsit unott, bár azért nem rossz, de nem is jó!
Közel azonos a véleményem a Shiningnél leirtakkal,de ezt egy hangyafasznyival gyengébbnek érzem a svédek albumánál.
A néhol hisztériába átcsapó kemény durvulatokat remekül ellensúlyozzák az akusztikus,elszállós, tiszta énekkel támogatott dalbetétek.Van pár szürke pillanat,de egészében nézve egy abszolút hallgatható,izgalmas korong.Nem utolsó sorban pedig van egy mindent vivő Tillsamansuk!
Nagyon tetszik a lemez extrémitása,nem mindennapi hangvétele.Ellenben a percekre levetitett artikulátlan üvöltések száma messze meghaladta a számomra még elfogatható mértéket.Igy a tartalom:10 pont a külalak:3 pont .Tehát akárhogy is számolom a dolgozat átlaga pontosan pont 9 pont.
Dream Theater nyomvonalán mozgó svéd proggerek,akik amerikai pályatársukhoz hasonlóan szintén hajlamosak elveszni a témák sűrűjében.Kiváló lemez,de miért vártam egész idő alatt Petrucciék Forsaken opuszának refrénjét berobbanni?
Én nem is értem,hogy ezeket a zseniális disco,trance,rave,stb,, alapokat miért kellett elcseszni mindenféle szir-szar torzitott gitár témákkal.Förtelem.....
Pocsék énekhang ide,ocsmány boritó oda,az ilyen mélyen a 70-es években gyökerező muzsikából bármikor,bármennyit képes vagyok elfogyasztani.
Ez még nagyon az út eleje.Nem tudom mennyire lesz életképes ez a formáció,de anno a Taigetoszról fix hogy repült volna.
Velem született betegség a Samael-undor.Egyszerűen taszit a zenekar bárminemű megnyilvánulása,pl: legutóbb két hét éber kómás állapotba kerültem az Above meghallgatását követően.Nos túl vagyok a Luxon és jelentem nem fájt,nem fájt,köszönöm a lekvárt,de ha fizetnének érte,akkor sem tudnék magasabb osztályzatot adni rá.
Az én bűnöm,hogy ezidáig elkerültem a veszprémi srácok előző hanganyagát,Ezt most bepotolván,egyfajt fejlődési iv mindenképp tetten érhető,de konceptalbumnak számomra ez kissé kaotikusra sikeredett.A boritó az AIC Jar Of Flies anyagát juttatta eszembe,igy párszor már meg is pörgettem a seattle-i klasszikust a régi idők emlékéért.Szóval ezért külön köszi.
Hülyén hangzik ez pont tőlem,aki a Thencet ajánlgatom már jó ideje,de volt egy olyan érzésem mintha egész album alatt egyetlen számot hallgatnék.
Jó, oszt jóvan
Most inkább szép és szomorkás, mint ocsmány és cinikus, de így is jó.
Az egyetlen zenekar akiktől még nappal is félek
Fáradt mint a 30 éves BTR 80-asból kicsepegő motorolaj
Tudtam én, hogy veritek a majmot diszkóra! :D Szemérmetlen bagázs!
itt is hazavág ám mindent ez a szar rikácsolás, nem csak a Toszkrúnál...
ufff... asszem ahogy baathory kisasszony a Darkwaternél megemlítette, itt is nagyobb a technikai tudás a zenei alázatnál és a komponálási képességnél. De minek?
Nem hiszem, hogy előkerülne, de egyébként korrekt anyag.Én meg a Bestial Devastation-t várom 125 éve a Seputól, mert az bizony mekkora trúúú volt...
LSD kritika
Fasza, odabaszkodós standard death lemez.
Ahogy ezelőtt, jelen esetben is hiányolom azt a bizonyos nem létező másodpengetőst, aki még súlyosbítaná a helyzetet, és vmi árnyalt fakó-barna színt vinne a muzsikába. Ettől eltekintve viszont hozzák a tőlük már jól megszokott minőséget, de a tiszta ének meglepetést is okozott ezúttal. Kinek hogy, rám éppenséggel semleges hatást gyakorol az említett "újítás", és a "What Could Have Been"-t is kissé erőltetettnek tartom, bár kétségtelenül beleillik a képbe.
Nehéz ügy. Egyszerre vonz, és taszít már csak a Född hangulata is, de épp ez a kettősség teszi, és tette eddig is érdekessé számomra a Shining muzsikáját. Emésztgetem még a produktumot, és idővel majd kiderül, mennyire lesz tartós a barátság..
Kötelező tuning program lehetne mondjuk a "Fürge ujjak" lelkes olvasótábora számára, már ha létezik még a magazin! Azt hiszem, rövid időn belül ipari méreteket öltene a home made termelékenység..:) Amúgy egész kellemesen elszórakoztattak Anaal-ék, de ezúttal sem jósolok nekik túl nagy jövőt, még a dallamosabb megközelítés ellenére sem, a lejátszóm bérleti jogáért folyó csatákban.
Egész kellemes is lehetne a korong, ha a hangzást nem a mélyvizi területekre irányítanák a skacok. Kár érte! Egy CSISZOLTABB master csodákat tehetne a történet befejezésével, bár ezen felülemelkedve is csak egy fakó DT kópia maradt volna számomra.
Nem vagyok egy vaskalapos kőrocker, de ez helyenként még nekem is sok(k), viszont szépszámmal akadnak emlékezetes momentumok is a korongon, bár nem hiszem, hogy sokkal többet ki lehetne hozni ebből a vegyületből egy egy lemezes elhajlásnál.
Mocskos egy sárba húzó anyag, ami péppé (avagy forgáccsá?) gyalulja az agyszövetet, a maga nemes egyszerűségével. Nyers, és "undorító"... Épp ahogy szeretem.:)
Leginkább a Nesray - Albtraum című munkájához tudnám hasonlítani a dolgot, ám ott dalközpontúbb megközelítéssel szembesülhet a gyanútlan fülelő. Mindazonáltal jelen esetben is ígéretes a termés, de kétségtelen, hogy érlelésre szorul még.
Ügyes, roppant ügyes.:)
Ez most nem jött be. Inkább punnyasztó hatással volt rám a cucc, mintsem hogy felkeltette volna az érdeklődésemet. Úgy érzem, sokkal több van a legénységben annál, mint amit ezen az albumon produkáltak. Tehát, talán majd legközelebb!
Kényszerű kényszerkezelés. A tipikus köpjünk a tenyerünkbe, osztan daráljunk nyers húst szindróma alatt... Meglehet, hogy mesterien ötvözték a Death metalt a saját világukkal, ám ez engem sajna még nem győzött meg. Maradjunk annyiban, hogy korrekt, ám felejthető alkotás az "In Grisly Rapture".
A Dan Swano-vel készült két utolsó lemezük tetszett a legkevésbé. Most mintha léptek volna egy kicsit visszafelé, de mégis "frissen-üdén". Az ilyen zenéknél szeretem, ha jobban dominál a doomos felhang, de Novemberék csak nevükben azok.
Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy ez jó vagy nagyon jó. Nem jutottam dűlőre.
Ugyan "dallamos" lett itt-ott, de ez még így is háború az elejétől a végéig, ahol nem sokszor van fegyverszünet. A tiszta énekhangos részek is remekül illeszkednek a pusztításba.
Az album kapcsán felmerült bandák mindegyikét jobbnak tartom, mint Darkwaterékat és nálam ez csak átlagosan közepes. Ha annyira jó lenne, akkor előkerülne még, de biztos, hogy nem fog.
A múltkor is emlegetett ...and Oceans neve merült fel ismét, bár Ők annak idején komolyan csinálták, ez meg olyan viccféle. Nem volt ez annyira rettenetes, egy-két effektől eltekintve.
Nem igényeltem annyira most a változatosságot, így ezért kellemesen teltek vele a percek.
Nem igazán nekem találták ezt ki. Nem is igazán tetszett.
Azok közé tartozok, akik nem a blackes Samaelt szeretik, ezért örülök, hogy egy számomra nem túl élvezetes anyag után visszatértek abba az irányba, amivel a Passage-el elindultak. Igazából semmi más meglepetés vagy újítás nem történt.
Egyedi zene, egy olyan bandától, amit korábban nem ismertem. A lányok teljesítménye elismerésre méltó, a több féle nyelv használata szintén kelllemes meglepetés. Remélem még hallunk majd Róluk!
Már néha kezd csömöröm lenni az ilyen death cuccoktól, ilyenkor lehúznám, lepontoznám meg minden. De aztán mindig találok valami kis érdekességet és megjön a kedvem.
"Megnyaltam a szájam szélét utána"
"Olykor bárány, olykor farkas"
"Ha bolonddal beszélsz, bot legyen kezedben!"
"Napfényt nem rejthetni véka alá!"
"Nem tudja az ember, mire virrad..."
"Olyan, mint a püspökáldás"
"Ha jó volna, a kutya is megenné"
"Ha nagy volt is a kukaca, de kicsiny a legye"
"A méreg kóstolással is árt."
"Kilelt a szerelemhideg"
Egész jó.
Eléggé jó.
Nagyon jó.
Lehetne jobb is.
Nagyon nem jó.
Jó.
Majdnem jó.
Lehetne jobb is.
Egész jó.
Nagyon-nagyon jó.
Ez az első lemez, amit hallottam tőlük, de az nekem is egyből lejött, hogy a MDB mellett Opeth és Katatonia ízek is gazdagítják ezt a valóban ízletes egytál ételt. A desszert, a hab azon a bizonyos tortán pedig Anneke vendégszereplése, akiből sohasem lehet elég!
Személy szerint a másik Shininget se vetem meg, no de azért ez a horda valamivel tényleg jobb! A lemez nagyon szépen építkezik, a dalok egyre erősebbek lesznek rajta, a 3., leghosszabb című nóta szólói élményszámba mennek. Baa-val egyetértve a Tillsammans pedig fenomenális!
Kis mimóza lelkemet több helyen is bántotta a végletekig fokozott zenei agresszió, a fülemet meg a vokális teljesítmény. Viszont a dallamos ének továbbra is ott van a szeren és talán valamivel kevésbé kaotikus ez a lemez, mint elődje...
Profi, de egyúttal elég lélektelen zene ez. Egyébként valami hasonlóban utazott anno a mi Stonehenge-ünk és Da Capo-nk is, csak nekik sikerült több érzelmet, mélységet vinni a dalokba!
Már a borító előre sejteti, hogy egy pimasz bandával van dolgunk! A finn nyelv már önmagában elég vicces (bár ugye 2 angol nyelvű dal is van a lemezen), de ahogy a '90-es évek disco zenéit, ütemeit keverik a metallal, egy nem kiemelkedő, de mindenképp üde színfoltként elkönyvelhető albumot eredményez. A finn-magyar nyelvrokonságban meg lehet, hogy mégis van valami, mert a 3. nótában a "f@szkalap" szót vélem kihallani...:D
Valóban súlyos és szerintem elég paráztató is...mondjuk máshol meg inkább nevetséges:P Azér' az nem semmi, amit az Ain't No Sunshine című szívfacsaró andalgóból létrehoztak! Nesze neked romantika!:D
Valóban találó a lemez címe, ugyanis teljesen demó hatását kelti a cuccos. Vagy az én készülékemben van a hiba, vagy tényleg némelyik dal kevésbé jól szól, mint a többi...Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem egységes a hangzás. És a "variációk egy témára" szlogen is áll ám!
A kezdő nóta bitang jó! Aztán hallgatásról-hallgatásra a többi is kezd önálló arculattal bírni, de egyelőre még nem tudok lelkesedni. Mondjuk az utolsó dal zeneileg ha csak egy rövid időre is, de a múltba réved. Aztán a következő lemez majd eldönti, hogy valójában merre is masírozott az igazság...
Már most unikumnak számít, amit művelnek, de lesznek ők ennél még jobbak is! Nincs mese, rá kell feküdni arra az énekre!
Szó mi szó sokkal jobb, mint a "kakasos" utótagú banda!:D És hallgatása közben csakúgy röpködtek a súlyok a kezeimben!
Őszintén megmondom, megjelenés óta bele-bele hallgattam, de nem hozott lázba. Jónak tartom, de tőlem ők mindig is távol álltak, pedig imádom az efféle zenéket. Ettől függetlenül a pontszám nem alacsony, mert ennyit bőven megérdemelnek, minőségi munka! Egy pici hiányérzetem van csupán: nálam nem működik a receptjük. Ez olyan, mint egy marhapörkölt: hiába imádom, el lehet készíteni tízujjlenyalogatós-fimomra is, de kevésbé tökéletesre is.
Zseniális!
A téboly és az agresszió legtökéletesebb esszenciája! Ráadásul a minden számban előforduló csipetnyi "dallam" nemhogy finomítaná, hanem inkább felkorbácsolja az energiákat. A hangzás és a profizmus lehengerlő: hallgatás közben az fogalmazódott meg bennem: az ember vagy elismerően meghajol, áldoz a Nathrakh oltára előtt, vagy felőrli a zene, és maga válik áldozattá. Kérdés (akár a pontozók között): ki melyik lesz? :)
Hát ez úgy elment mellettem a háttérben, hogy mire észbekaptam, a végére értem. Semmi nem maradt meg belőle, csak a delete gomb füstölgése.
Nekem semmi bajom az efféle indusztriál zenékkel: pl a Gorgonea Prima egy nagy kedvenc. Ez inkább az ...And Oceans-ra hasonlít, még annál is talán "populárisabb" témákkal, ami annyira nem jön be feltétlenül. Ettől függetlenül a kellő energia, extrémitás, lendület, morbid humor megvan bennük abszolút, és szívesen meghallgattam többször is!
A sok hiba ellenére is vállalható lemez lett, de többet belőlük sem eszem. Engem annyira mondjuk nem idegesített, inkább untatott.
Ez így ebben a formában nálam nem működik! Majd ha egyszer egy értelmes lemezt kiadnak akkor talán. Témák halmaza, amik között sok jó is van, csak nem áll össze a kép.
Önmagában jó lenne, a recept jó, már csak a szakács dolgozhatta volna jobban össze az alapanyagokat. Desszertet fel sem szolgálta, ejnye!
Egyedi, és varázslatos! Amúgy Emp tökéletesen leírta a cikkében a lényeget. (Európai viszonylatban is) nagyon erős 9-est akartam rá adni, de az extrém ének helyenként zavaró mivolta miatt vontam le fél pontot. Nagyon jó úton haladnak, ha ezt az irányt tökéletesítik, akkor meg lesz az igazi áttörés!
Megint a szokásos sablon: korrekt, de semmi extra. Lassan már belefáradok ezekbe a zenékbe.
A legutóbbi tompább teljesítmény után ismét régi fényükben tündökölnek. A dalok nagyszerűek, a tiszta ének is kiváló, az Annekével készült dal meg gyönyörű.
Kétségtelen, hogy Kvarforth barátunk kevésbé volt világfájdalmas hangulatban e lemez készítése közben, mint mondjuk a Halmstad idején, azonban így is épp elég erős a hangulati elem ahhoz, hogy meg tudjon ragadni. Nagyszerű munka.
Egyelőre ennyi, aztán még a végére kiderül lesz-e belőle 10. :-) Nekem nagyon bejön, bővítették az eszköztárat, ezúttal változatosabban taglóznak le mint eddig, de az elsöprő durvaság megmaradt.
Másodosztályú DT kópia a nagyokénál sokkal gyengébb dalokkal és élettelen hangzással. Inkább az "eredeti"...
A komolyabb indusztriális muzsikákkal én is jól meg tudok lenni, de ez a műanyag technos tinci-tánci nagyon gagyi, számomra az égvilágon semmi élvezetet nem jelent a hallgatása.
Jó súlyos, tetszett, szerintem a vokál is hozzájárul a súlyossághoz, bár változatosnak nem mondható, ez tény. :-)
Ha lehet az ilyen instrumentális matekozós zagyvaság még a táncolós metálnál is jobban idegesít. :-) U.i.: Tévedtem, nem teljesen instrumentális. Bár az lett volna. Ének miatt még fél pont levonva.
Elég egyhangú, nem köt le túlzottan.
Izgalmas, nehezen kiismerhető, sok hallgatást igénylő zene, sok erénnyel és kisebb hibákkal. Ha muszáj lenne választanom, akkor az előző lemezt választanám.
A két körrel ezelőtti Demonical jobban megfogott, ez Roggástól se tudott eddig közelebb férkőzni hozzám.
Egyáltalán nem bánom, hogy bekerültek a repertoárba az Opethes/Katatoniás hatások, színesítik a zenét. A What Could Have Been c. dal meg szép, csak felesleges, meg egy kicsit leülteti az anyagot.
Egyáltalán nem olyan beteg és szélsőséges, mint amit korábban megszokhattunk, de hogy minőségi zene az elvitathatatlan.
Az előző lemez egyértelmű folytatása, ha lehet méginkább dallamosabb előadásban, B oldalas számokkal, kevésbé hatásosan.
Ha leszámítom azt a már-már általánosnak mondható kis jelenséget, hogy a hangzás száraz és élettelen, a gitárok hátrébb vannak a kelleténél és szinte eltűnnek a többi hangszer mellett, akkor egy baromi jó szimfo-prog-powerrel leszünk gazdagabbak.
A kínok kínja elmaradt, meg is lepődtem magamon. Ha egy Rammsteinnek vagy Marylin Mansonnak van közönsége, akkor a TK-nek is lesz.
Háromnegyed órányi hangyaháború a TV-ből max. hangerővel legalább ekkora élmény lett volna.
A jövőre tekintve én azért még nyitvahagynám azt a lehetőséget, hogy egyszer majd egy profibban összerakott lemezükkel felkelthetik a figyelmemet.
Igazából ha valaki elmesélné nekem, hogy milyen is ez a friss Samael album, és össze lenne szedve milyen alkotóelemekből épül fel, az alapján bizony kurvára kéne hogy tetsszen. Nem is értem hogy a valóság miért áll ilyen messze ettől.
Pár éve a demós korszakukban ki nem néztem volna belőlük hogy egyszer ennyire egyéni, messziről felismerhető stlussal fognak bírni. Várom mindenesetre a 3. nagylemezt. :)
Surranópályán azért szép kis favorittá érett a Revolting! Egyre jobbak.
A thrash metal riff rogton a lemez elejen nagyon elkapta a figyelmemet. Kar hogy ez csak egyszer ketszer bukkant fel ez utan. De persze ezen kivul is nagyon tetszett. Neha egy kicsit vontatott, (peldaul az egesz 'What Could Have Been' dal) de ezt a lemezt nem fogom egy hamar elfelejteni.
A 'Förtvivlan, Min Arvedel' videoclip-je nagyon jo volt. Az egesz lemez nagyon egyedi meg kulombozo a tobbitol.
Itt van a tipikus Annal Nathrakh hangzas; ami eleve nagyon egyedi, de ez onmagaban nem eleg. Az osszes utobbi lemezuk mind nagyon tetszett, es a mai napig visszatero, de erre a lemezre nem tudom ugyanezt mondani. A dalok nagyon egyformak, es ez a szandekosan torzitott enek mar inkabb idegesito mint barmi mas.
Itt minden a helyen van; ugyhogy nem baj hogy a Dream Theater-re ennyire hasonlit. De a vilaghires DT-bol meg is csak egy van.
Pont az ilyen skaninav, ugra-bugra, disco, industrial zenet szoktam kikerulni. De nem tudom teljesen le huzni mert az 'electronica'-n kivul nagyon tetszett.
Mar egyedul az otletes szolok miatt kb. 8-nal kezdodik; a majdhogynem tokeletes doom/sludge/stoner metal-rol nem is beszelve.
Lehet hogy ez csak az en velemenyem, de en valamiert nem hiszem hogy ez egy hivatalos sorozat album. Zeneileg meg nagyon 'ossze-vissza' hangulatu.
6
Fel pontot adok azert mert el csapta az idot; volt mit hallgatni mikozben a gitaromat ujra huroztam. De azon kivul semmit nem talaltam ezen a lemezen amire pontot tudtam volna adni.
Meg egy old-school, tipikus sved death metal zenekar. Mufajban korrekt munka; de sajnos ez a lemez bisztos el fog veszni a szamtalan hasonlo, vagy majdhogynem egyforma lemez mellett.
Nem kiugró, de mindenképpen méregerős album. Több, mint 20 év és 8 sorlemez után is a death/doom élvonalában vannak. Kedvencem az Of Age... páros.
Végül is előzetes félelmeim nem igazolódtak, ez nem az a Shining....ez a jobb! Büszke hetes és még a szólókat is megdicsérem.
Páratlan intenzitás és - viccesen hangzik - dalközpontú megközelítés jellemezte most a bandát. Tartósan képtelen vagyok hallgatni, de egy - egy röpke félórára segít levezetni a rejtett agressziómat.
Egy újabb eseménytelen fejezet a klónok háborújából. Nem rossz ez, jók a zenészek is, de semmi hatással nincs rám. Időpazarlás.
Anyanyelvüket még csak - csak elviselem, de a jóízlést messze meghaladó élettelen, idegesítő műanyagot nem.
Puritán riffek, letaglózó súlyosság. Mégis van valami optimista kisugárzása. Doom/sludge/stoner a legjobb tradíciók alapján...Hangot neki!
Rosszabbra számítottam. A nem egységes sound ellenére eldörgött vidáman, de maradandó nyomot nem hagyott.
Utoljára a Ceremony tetszett maradéktalanul. Azok voltak a szép idők....
Útkeresésnek érzem, ahol fő szempont az volt, hogy minél messzebbre kerüljenek az aktuális trendektől. Nos, ez sikerült, de a jó daloktól is messze kerültek....
Talán az ABBA az egyetlen svéd zenekar, ahova Rogga testvér nem tette be a lábát. Addig nem is baj, amíg ilyen míves lemezek készülnek a vezérletével.
Olvasom a terebélyes diszkográfiát és csodálkozom, hogy még nem találkoztam a zenekarral. Nagyon passzol a hangulatomhoz ez a zene. A Katatoniát idéző Of Age and Origin és a záró Shadow Play a csúcspont nálam, de mindegyik dal lenyűgoző. Dan Swano-nek pedig még mindig jó füle van, a hangzás pazar. Köszönöm kérdőjelnek az ajánlást! :D
Fél tucat hallgatás után kezdtem csak megadni magam a lemeznek. Nagyszerűen ötvözik az extrém metált a néhol ambientes, néhol folkos részekkel. Pazar epikus szólók (bár nem vagyok szólópárti), és még a dallamos vokálra sem lehet panasz. Az I Nattens Timma valamire nagyon emlékeztet... Hanguatilag a német Deine Lakaien-t idézi, bár a párhuzam egész biztosan vélelten. Első találkozás, de a Shining-gal való kapcsolatom nem lesz rövidtávú.
Nagyon extrém, energikus, magával ragadó lemez, de a harmadik szám után már besokalltam. A végére pedig a katatónia állapotába süllyedve néztem jobbra-balra, és a paranoia korbácsa által széthasított tudattal vártam a gonosz eljövetelét. Lehet hogy el is jött? Nem tudom. Remélem, nem lesz maradandó károsodásom. Nekem ez már sok, de elismerem, hogy odapakolták.
"Általában borzasztó dolog a zene, írja Tolsztoj - mi is az tulajdonképpen? Én nem tudom. Mi a zene? Mit csinál? Azt mondják, a zene hat, borzasztóan hat, de egyáltalán nem lélekemelő módon. Nem lelket felemelő módon, vagy lealacsonyító módon, hanem lelket felizgató módon hat. A zene hatása alatt úgy látszik, valamit értek, amit nem értek, hogy képes vagyok valamire, amire pedig nem vagyok képes." Nos, a Darkwater zenéjéről mindez nem mondható el.
Kimondottan szeretem az ipari zenéket, de ezektől a lityi-lötyi szintetikus témáktól a falra másztam. A Hanska kezdésénél azt hittem, hogy Pa-Dö-Dö-t hallom. Disco metal.
Szeretem az ilyet, de nem ilyen orgánummal. Mellesleg attól hogy súlyosak a riffek, vihettek volna bele némi furfangos dolgot is. Plusz egy nap/dal és máris nyolc - fél kilenc lenne a pontom.
Ígéretes, nagyon ígéretes! A sound egységtelensége az egyik legbosszantóbb. (Innen üzenem a brigádnak, hogy ha megkapom a "puritán" mixet, szívesen készítenék egy remastert!) Megvan az ihletettség és a tudás, már csak formába kellene önteni egy igényes szövegeket ordibáló frontemberrel. Várom nagyon a következő anyagot!
Elfogult vagyok. Örömmel vettem, hogy visszatértek a Passage / Reign of Light / Solar Soul csapásirányhoz az előző - számomra rosszul sikerült - Above után. Igaz, semmi újat nem hoztak, de legalább megmaradtak olyannak, amilyennek szeretem őket.
Amit a szövegekből kihallok - booklet híján -, az tetszetős nagyon. A hangzás itt is hagy kivetnivalót maga után - mint az összes valamire való, de lottó ötössel nem rendelkező honi brigádnál. A női vokálok felettébb üdítőek és ötletesek, sőt az átvezetők is meggyőztek. Nagyon tetszik a koncepció! A magyar nyelvű szövegeket előnyben részesítem... Úgy, ahogy a Fuge-tól, tőlük is átütő következő lemezre számítok! (A károgás viszont nagyon élettelen. Ki kell szenvedni :D azt a hangot, kérem alásan!) Hajrá!
Mint a 180-as HP győztese, a Demonical: ez is csontig hatolt.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 181. 182. 183. 184. 185. 186. 187. 188. ... 503. Full screen Vertikális nézet
2011. június 4.
Sheol Baaron baathory bahon bush csokiice emp Enysmon jpeter Linci Mighty_Ravendark oldboy Perszepeta ∑:
1. Sheol
Novembers Doom
Aphotic
10 8 7 6.5 9.5 7.5 8 8 9 9 8 8.5 8 8.5
2. Pistike66
Shining
VII: Född Förlorare
8 8 10 6 8 8 8.5 9 8.5 8 8.5 8.5 9.5 8.3
3. Perszepeta
Anaal Nathrakh
Passion
8 7 8 4 3 9 9.5 8 9 7 9 6 10 7.6
4. Mighty_Ravendark
Revolting
In Grisly Rapture
7 8 6 5.5 5 6 8.5 6 7 10 9.5 7 7 7.3
5. jpeter
Guilthee
Homunculus Paradoxon
7 7 8.5 5.5 7 6.5 8.5 6 9 6 8 8 8.5 7.1
6. baathory
Samael
Lux Mundi
7 4.5 9 6.5 8.5 5 8.5 8.5 8 6 7 7 6.5 6.9
7. bush
Darkwater
Where Stories End
5 4 5 9.5 10 8.5 4 7 5.5 8 7 7 5 6.6
8. viribusunitis
Dopethrone
Dark Foil
5 8.5 4 3 4 9 3 9 7 6 7.5 6 6 6.5
9. bahon
Fuge
DeMo
3 5 5 9.5 6 4.5 4 6 5 4 6 5 4 5.3
10. emp
Turmion Kätilöt
Perstechnique
3 2 7.5 3 4 3 7 7 6 5 4 6.5 7.5 4.9
∑:
6.3 6.2 7 5.9 6.5 6.7 7 7.5 7.4 6.9 7.5 7 7.2 6.9
baathory 2011. június 4., szombat, 09:00
baathory
Csatlakozott:
2008. november 23.
Hozzászólások: 574
Válasz oldboy üzenetére:

Gondolom előtte még az ajánlók kilétére is fény derül...


Megtörtént.
oldboy 2011. június 4., szombat, 08:48
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Lassan indulhat az új kör!
Sheol, Pistike, ÉBRESZTŐŐŐŐŐ!!! :-D
Gondolom előtte még az ajánlók kilétére is fény derül...
zeba 2011. június 3., péntek, 20:28
zeba
Csatlakozott:
2010. május 9.
Hozzászólások: 1704
Válasz bahon üzenetére:

Már szeretnék egy nappal öregebb lenni. Újra kezdhetném a várakozás cukormázának nyalogatását. Oly jó is az. 8-|


Hamarabb eljön az, mint mit legjobban remélünk...
--

bahon 2011. június 3., péntek, 20:14
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Már szeretnék egy nappal öregebb lenni. Újra kezdhetném a várakozás cukormázának nyalogatását. Oly jó is az. 8-|
bush 2011. június 3., péntek, 17:30
bush
Csatlakozott:
2010. március 9.
Hozzászólások: 708
Válasz MotherRoad üzenetére:

Nem mindegy neked, hogy mit miért írt?!


Nem
--
http://rockmetalfusion.tk/
MotherRoad 2011. június 3., péntek, 16:47
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Nem mindegy neked, hogy mit miért írt?!
bush 2011. június 3., péntek, 16:26
bush
Csatlakozott:
2010. március 9.
Hozzászólások: 708
Baaron - a Darkwater lemezére írt kommented "1 pontot pedig a zenei tudásukért" ugye csak poén akart lenni?
...vagy komolyan gondoltad? :-D
--
http://rockmetalfusion.tk/
Baaron 2011. június 3., péntek, 15:58
Baaron
Csatlakozott:
2011. február 4.
Hozzászólások: 276
Válasz bahon üzenetére:


Akkor írd le százszor, hogy "Csak eredeti hanghordozón hallgatok zenét."! =|:


Akkor és csak akkor, ha megtanítol, hogy hogyan lehet megtalálni ilyen elrejtett dolgokat a neten, mint pl a Füge lemeze. -.- |-D
--
Fő a lényeg!
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.08 seconds to render