Nagyon megérdemelt a külföldi szerződés, pláne ezt a lemezt hallva. Ha rajtam múlt volna, Laura még többet hörgött volna, hadd egye a penész a puhapöcsöket. :P A kedvenc számom a Leszek a Hold, még úgy is, hogy a balfék Korpiklaani belekontárkodott.
Annyit valóban el kell ismerni, hogy ez a legjobb albumuk egy jó ideje, ám attól még ez a finn karattyolás hosszútávon rossz hatással van az idegrendszeremre.
Az elismerő bólogatás kb. 3 szám erejéig kitartott, de aztán már kezdtem unni a dalok nélküli brutalitást. A hangzás szerencsére igazi fejszaggató lett; mondjuk ehhez a fajta zenéhez muszáj is, különben elvész az ereje.
Mi akik jelen voltunk a stílus születésekor nem nagyon tudjuk már ezt a sokezredik rókabőrt értékelni. Ebben a stílusban borzasztóan nehéz már olyat alkotni amire felkapnánk a fejünket.
Feladta a leckét a lemez rendesen. Messze nem érzem olyan erősnek, mint az In Hora Mortis Nostrae, és így nagyon hosszúnak is tűnt. Lehet, hogy hónapok múlva többet adnék rá, egy nyolcast azonban mindenképp megér most is.
Sokkal ötletesebb, érdekesebb death metal lemezeket hallottunk már az évek során.
Több megjegyezhető momentum nem ártott volna, mert így jobbára csak a nagy csépelésre emlékszek vissza.
Közepes albumnak vélem; van ettől jobb is, rosszabb is. Ha csak a hazai viszonyokat nézem, akkor ettől jobb az arány.
Nagyon nagyon hangulatos, és az extrém ének ellenére is azt merem rá mondani, hogy szép zene. Elismerésem az ukrán srácoknak.
Doom/death metal hörgéssel és szép női énekkel. Nem számít nagy újdonságnak ez a kombináció, de nem vall szégyent az album a hasonszőrűek között. Kellemesen elszórakoztatott.
Olyan ez, mint kiönteni nagyanyám spenótját. Tudom, hogy hazai, hogy tele van vitaminnal, hogy már-már pofátlanság nem tisztelni a fáradozását, de én ezt nem tudom megenni, soha nem is tudtam. (Az ének miatt azt hiszem, amiről, ahogy.)
Na hát ez a lemez már nem lesz worst 100-as, mint az előző :D Tetszik a Murhat, van valami súlyos hangulata, ami megfog. A finn nyelv használata engem is zavar kissé, főleg, mert időnként magyar szavakat hallok ki belőle..
Van az a jelenség, mikor próbákon valaki számok közti szünetben nekiáll random gyakorolni valamit. Néha többen; na erre emlékeztet a Brain Drill. Szerintem nem csak az irigység miatt idegesítő. Pedig néha összeáll rendszerré az elszabadult virtuozitás, lehet szólni kéne nekik, hogy vágják ki az élvezhető részeket, nehogymár..
Korrekt, jól elvoltunk; bár sem a kedvenc zenekaromra, sem a kedvenc lemezemre nem találtam rá benne, de nincs is miért bántanom.
Örülök, hogy megismertem. Azért nem 10, mert nem minden hallgatásnál áll össze teljesen az élmény. És szerintem a jellegtelen kanvokál az esetleges gyenge pont, nem a csaj.
Ha a srácok vártak volna még egy kicsit ötletekre is, miután nagyon megtanultak zenélni, jobban örültem volna. A Downwards Into Unlight-ban a 3. percnél az a nevetés (?) mindent visz :D
Ha minden szám utolsó néhány perce olyan szépen meg lett volna oldva, mint az elsőé, meg a címadóké, akkor szívesebben viseltem volna a többi rész darálását. Így nem, max néhány gitártéma marad még meg szép emléknek.
Jaj de semmi közöm hozzátok.. mindamellett a célközönsége számára szerintem elég szerethető lemez ez. A borító jól néz ki, a zenéhez mondjuk sehogy nem illik, inkább valami közepesen gagyi horrorfilm plakátjaként tudnám elképzelni..
Véletlenül ezt a lemezt hallgattam meg először a 10 közül, és gyanítom, ez fog a legtovább is velem maradni. Szép is, black is, érdekes is; és egyetlen gyenge pillanatot sem sikerült benne felfedeznem.
Ez meg a tipikus doom metal lemez. Semmit nem csinálnak rosszul, csak épp kiemelkedően jól sem. Vagyis de, a hölgy éneke kap egy extra pontot.
Nekem jobban tetszik, mint az előző. Igaz, így is csak minden második szám éri meg az újrahallgatást. Gollam vendégszereplését mellőzhették volna, mert amúgy jó hanggal megáldott énekeseket hallok. A Hajdútáncot meg nem bírom nevetés nélkül hallgatni, ugyanis magamat látom, ahogyan küzdök a centrifugába rosszul berakott táncoló gépszörny megzabolázásáért. Na, az az igazi Hajdútánc!
Még a hóvirágok és tőzikék is visszabújtak a vakondtúrásról legörgölő fagyott földhantok alá.
Elszomorító, ha egy lemez számaiból csak a szünetjeleket tudom értékelni. És ráadásul még azzal sem halmoznak el.
Zeneileg az én világom, viszont kár volt az unalmas hörrögetésért. Azért korpakirázásra tökéletesen alkalmas!
Mindenképpen körgyőztes nálam, de hogy mennyit ér, azon annyit gondolkodtam, hogy a végén agyalapszalagszakadást kaptam. És nem ajándákba. És nem Tréfitől. És nem Gézanapra.
Értetlenül állok mögötte, mint kígyó a braille nyomtatású könyv előtt.
Dobtalaníthatatlanságban szenvednek? Miért kellett ennyire telepakolni bőrütlegeléssel, nem értem. De még így is győztek a húrosok által kiképzett dallamhadseregek. És ráadásul még a hörgés is "tiszta".
Kiszámítható, hallgatható.
Enysmon által leírtak alapján cséplő-károgó/kereszténygyűlölő/vontatott/elszállós lemezt vártam (brrrrr), és kaptam. És jött a meglepetés, mint Tréfi díszdobozainak kibontásakor. Durrrrr! Ez jóóóó! Ebből a nem kimondottan nekem kitalált összetevőkből a Khors legénysége képes volt egy olyan elegyet alkotni, hogy még én is kedvet kaptam az újraindításra, az újraindításra, az újrain...
Doom értő füleknek biztosan csemege, de nekem még egy adóbevallás kitöltése is szórakoztatóbb, mint ezt hallgatni és közben várni a lemezt megmentő utolsó számot.
Elkészült a legpopulárisabb lemezük. A mulatós részek nem jöttek be, de az már biztos, hogy ezzel a lemezzel igen komoly sikereket fognak elérni magyar és külföldi szinten is!!! Én drukkolok nekik. :-)
Az előző lemezek tényleg gyengébbek. - Pasi Koskinen idén lesz 7 éve, hogy távozott az Amorphis éléről. A pontszámom is legyen annyi!!! :-)
Műfajában kiemelkedő lehet, de engemet nem hoz lázba ez a tech-death-grind metal.
Számomra az utóbbi idők legjobb modern göteborg-i metal lemeze Ausztráliából. A vendégszereplők egyike Christian Alvestam pedig rátette az i-re a pontot!!!
...egyszerűen fantasztikus. Kedvenc dal : Bleeding the New Apocalypse
Körömreszelés fél órán keresztül egy-két szórakoztató pillanattal!!!
Insomnium-al teljesen egyetértek, bár azért voltak szép pillanatai is a lemeznek. :-)
Blaze Jurassic tényleg nem egy B.Dickinson, de legalább nem sikoltozik. :-) 15 éve biztos bejött volna ez a lemez, bár most sem lehet panasz rájuk, mert profi zenészek és alapjába véve nem is rossz, amit művelnek!!!
Dalokat nem tudnák kiemelni, de háttérzenének tökéletesen megfelelt, sőt!!!
Itt is csak azt tudnám irni, amit a Khors lemezénél is. Fél pont levonás a csajszi hangja miatt van!!! :-)
Olyannak érzem az Ígéretet mint a Kikelet lemezt: kicsit sokat akart fogni a banda. Akkor a dalszerkezetekkel, az énekkel, szöveghangsúlyozással, most a plusz hangszerekkel (tul.képp a Fajkusz Bandával). Persze ez csak szőrszálhasogatás, mert ezt az albumot is sokat fogom hallgatni - de a Szelek-et még többet.
Esetenként a végtelenségig széttorzított ének simul a vonszolósabb témákra - na azok szinte fájnak. Akinek ez jó, hát tessék.
Egy death metalt kedvelő cimborám azt mondta, a halál metal zúzzon, daráljon le, ne tekkknikázzon, meg csűrjön-csavarjon. Na, ez az utóbbit csinálja. Ebből a katasztrófa-lemezből bőven elég lett volna a számonkénti 15mp-es sampler gyűjtemény.
Arctalan, de nem rossz.
Az előző lemezüknél is említettem már: mi a frásznak 10-12 percig húzni ezeket a számokat. Összefolyós katyvasz.
Jó hangzású skandináv típusú death. Nálam ez éppen négy, se több se kevesebb.
A feketeség/halálság ellenére bejövős zene. Odapakolom a Watain mellé.
Kitűnően sikerült visszatérés. A démon kiszabadult.
A hasonszőrű munkák közül csak az érdekes szintihangjaival tűnik ki.
Lassan a teljes doomolós mezőnyön végigrágom magam a hp-nak köszönhetően. :) Nox-ék előadásában egyetlen pozitívumon tudtam felfedezni: a megfelelően alkalmazott női ének. A többit már hallottam nem egy orosz/ukrán stb. bandától.
Azon a véleményen vagyok, hogy egy folkos extrém metál lemezen egyáltalán nem szentségtörés a hörgés-károgás! Az én meglátásom szerint eddig is csinált jó albumokat a Dalriada, de összességében azok az évek mégiscsak a várakozás évei voltak, mert mintha most értek volna össze igazán azok az összetevők, amitől Dalriada a Dalriada. A nóták, illetve a szövegek képesek az embert szomorúsággal elönteni, vagy éppen megnevettetni. Pont, mint amilyen a folklórunk...!
A Kuolema nálam is szép emlékeket hoz elő, így nagyon valószínű hogy a fenállásuk legelején elkészített munkáik maradnak az örök viszonyítási pontok velük kapcsolatban.
Üres és lélektelen, sorry. Mindemellett fárasztó is de kegyetlenül....Technikás, képzett zenészből ma már annyi van a világon, mint nálunk diplomás munkanélküliből!
Nehéz egyértelműen állást foglalni. Nem rossz cucc....Alvestam meg már évek óta az egykori Scar Symmetrys dallamokból él, pedig jó hangja lenne!
Nekem sajnos soha nem állt össze eléggé Project Hate-ék zenéje. Nem tudom hol hibádzik...kicsit nehéz falat.
Bő fél óra kíméletlen terror a hallójáratok ellen - bevallom többre nincs is szükség. Instant kedvenc lett!
Kisujjból kirázott alapriffek tömkelege. A kezdő Locked In már olyannyira megalapozta a ponttal kapcsolatos elképzeléseimet, hogy valahonnan a béka segge alól kellett visszaküzdenie magát a cuccnak...nem is sikerült...Rekedten meg lehet énekelni, de ez már nagyon erőlködős!
Egyszerű, szép, igaz és letisztult...így is lehet pagan metalkodni hivalkodás nélkül, sőt így érdemes...!
klasszikus vonalvezetésű doom/death, ami bizony szürkeségbe tud süppedni, de ez valahol a stílus sajátja is....a szép női vokál ebben a környezetben is nagyon megállja a helyét, ennek hiányában 6 pontnál tényleg nem érne többet.
Voltam már korábban Dalriada koncerteken, az a sajnálatos helyzet Laura hangjával kapcsolatban hogy a nő egy nagy stúdiótrükk. :D Eszméletlen sok utómunka lehet vele...stúdiózáskor. A Korpiklaani-s vendégszereplés elég gyengére és igénytelenre sikeredett, a Fajkusz-Bandának viszont kijár a dícséret.
Én voltam annak idején az aki ajánlotta ide a Noitumáát, de egyértelműen nem azért mert annyira tetszett volna! Szar volt az de nagyon! A Murhat meg hosszú ideje a legjobb.
Ami előtt fejet tudok hajtani e lemez kapcsán, az mind csak technikai jellegű...a hangzás, a zenészek játékának sebessége és precizitása magas szinten van, de ha death metál hallgatására adom a fejem, elengedhetetlen a hangulat, a fílinges szólók jelenléte. A fene se kiváncsi erre a monoton légkalapácsolásra.
Szellemiségében és "lelkületében" ez egy slágeres poprock zene, akár csak az Mercenary új anyaga.
Megváltás volt mikor vége lett! El tudom ismerni a tudásukat, a szerzemények mögött nem kis munka állhatott mire minden kis apró részletet így összeraktak, a profi samplerekről nem is beszélve, de attól hogy elismerem őket még nem evidens hogy tetszik is. :)
Csúnya és barátságtalan a zene akárcsak a borító. Azt hiszem van annyi rálátásom a dologra, hogy azt mondhatom; Nekem ugyan nem, de a stílus szerelmeseinek ez egy jóféle rágcsálnivaló.
Ez egy egyszeri és megismételhetetlen találkozás volt az Allfaderral. Nem is kerül elő többet!
Egész jó, kerek dalokat hallok annak ellenére is hogy önálló arculattal nem igazán rendelkeznek. Százával hallok ennél sokkal rosszabb tradicionális heavy zenéket!
Sajnos a lemez nem tud végig érdekes maradni! Pedig vannak benne érdekes elképzelések, a klasszikus progressziv megoldások jelenléte azért kicsit meglepő és furcsa ebben a környezetben.
Tonnás súllyal nehezedik a hallgatóra a lemez hangulata. Az igazi aggályom, hogy érzésem szerint sem a doom hívők, sem a szimfós-gótikus-csajosmetálos zenehallgatók nem fogák megtalálni igazán a számításukat a Nox Aureával.
Fenntartásokkal fogadtam az új anyagot, mivel a még Echo Of Dalriada név alatt napvilágot látott és az Arany album idején újra feldolgozott Walesi bárdokkal ugyancsak magasra tette a mércét a csapat, amit úgy érzem azóta sem sikerült túlszárnyalniuk. A népi hangszerek előtérbe kerülése ráadásul a gitártémák nem törvényszerű háttérbe szorulását és lassú, de biztos hanyatlását okozta. Vastagabb, arányosabb hangzással nagyobbat ütött volna, ám az Ígéret így sem gyenge.
Végre valami! Necces ám még jelen pillanatban a Black/Groove/Nu Metal párhuzam, de oda se neki! Az utóbbi évek legkellemesebb meglepetéseként könyveltem el. Sokat hallgatós cucc lesz a Murhat, és a pontszámom is ingoványos talajon imbolyog még..
Elborult pillanataimban szívesen felhajítottam az előző Apocalyptic Feasting-et, ám a pusztítóan technikás játékon kívül nem igazán láttam potenciált a bandában, és ez ezúttal is így van. Elhiszem hogy nagyon tudnak, DE illene elkezdeni "dalokat" is írni a 3. album után! Haj-rá!:)
Nem érzem, nem értem, passz! A jellegtelenség cimkéje viszont sajna szembeötlő fecniként fityeg a levegőben. A Morte Noir kétes fennhangját ugyan nem vártam, de elszórakoztatott néhány gyenge perc erejéig.
Vak vazet világtalant, és ezúttal meggyőző szinten képzelegve. Elképzelhető, hogy párszáz év múlva talán már mint alapmű fekszik majd a porban, elhantolt földi lényegtelenségünk okát kitapintva...
Miindíg is tetszett a Death/Trash összefüstölt keveréke. Ha a '90-es években jelent volna meg a Necromantaeon, talán még mindíg alpműként emlegetném. Huzatos és pazar mutatvány ez kérem.
Circus Maximus. Broáf, ami földet érve a képembe fröccsen, pedig még hányingerem sincs..:)
Mi rosszat tettem, hogy íly módon kell vezekelnem? Puska kellett volna b+!:)
Mintha kibontakozóban lenne egy "új" irány az utóbbi időben. Ahogy a svédek ötvözték a Death/True Metal szerkezetek kínálta lehetőségeket, az ukrán bandák is előszeretettel elegyítenek Black/Pagan/Doom/Psychedelic szinten. Élmény volt letolni sokadjára is. A The Fog pedig magasan viszi a prímet.
A dolog lényegét tekintve egyetértek Zeba kollégával, a maradék meg csak úgy elment mellettem. Egye meg a szakács disznaja!:)
az Arany-Album után az Ígéreten sem vélek felfedezni sok önállóságot a dalszövegek terén. Ez kinek rossz, kinek jó....Nekem az a kavalkád, ami ezen a lemezen van megfekszi a gyomrom. Egyszerre hagyományörző, autentikus hangszerekkel, extrém vokállal, totálisan oda nem illő szájharmónikával, mulatós gagyiskodással, effektezett szintetizátorszólóval (Mennyei Harang vég), tiszta zenei kirakodóvásár. (A Hozd el Isten úgy 3.15-től egy nagy-nagy WTF.)
Szerintem érezték már, hogy az előző két-három lemezzel nagyon mellélőttek, ugyanis sikerült idén az eddigi leerősebb produktumukat összehozni. Én a Noitumaa után már végleg eltemettem őket!
Brain Drill-ék más dimenzióban alkotnak. Abban biztos vagyok, hogy sok zenekar örülne ha ezen a szinten lehetne! :D
Amennyire szerettem régen a melodic death stílust, mostanában pont annyira kezdenek ellenérzéseim lenni. Rémesen semmitmondó, Christian Alvestam kommersz hangjának meg már lassan minden ilyesmi albumon fel kell tűnnie??!
Mindig is jól nyomták ezeket az apokaliptikus témákat, mondhatni védjegyszerű zenét játszanak. Viszont 8-nál azért nem tudok többet adni, mert lehetne ezt sokkal koncentráltabban, dalszerűbben is előadni.
Na, ez odabasz. Semmi felesleges körítés, csak nagybetűs death metál.
10 éve léteznek, és nem beszélhetünk arról hogy lenne kialakult arculatuk, stílusuk, egyéniségük. Ez épp elég kritika egy norvég banda számára.
Magyar viszonylatban feltétlenül megállják a helyüket, 100%-ig magyar piacra is készült dalok ezek az angol nyelv ellenére is, úgyhogy így nézve rendben van! Azért az ének lehetne valóban éneklés, az komolyan gyengíti a szinvonalat...
Adja magát a pontszám, igazi nemesfém. :)
Melankolikus doom/death valahol a régebbi Swallow the Sun környékén, női énekkel. Nem lehet nem szeretni!
Emlékeim szerint régebbi korongokon is volt valami hörgésszerű vokál, nem tudom, hogy most mi ez a hiszti. Lehet, hogy Laura morcoskodása kicsit trendi ízű, de engem nem zavar. A népi hangszerek remekül illeszkednek a muzsikába, a szövegek meg olyanok, amilyenek lenni szoktak. Számomra a Dalriada művei sohasem hasonlítottak a Korpáskláni bulizenéjére. Fél pontot adok azért, amiért a magyar nyelvet használva mérkőznek meg a nagyvilágban. Tessék másoknak is utánozni őket ( nem a zenéjüket )!!!
Pár gyenge album után készítettek egy bűnrossz korongot. A Murhat jelentős minőségi ugrás mindezek után, mondhatni az év pozitív meglepetése eddig. Egyetlen korábbi dolgukat sem tudnám ajánlani, így, aki nem ismeri őket ne törje össze magát a beszerzésükkel, hallgassa ezt a cuccot!
A debüt jobban tetszett.
El voltunk együtt egy kicsit és kb. ennyi.
Nem különösebben kedvelem az indusztriális vonalat, de ezt az egy bandát kedvelem. A In Hora Mortis Nostrae a favoritom, de a minőség nem romlik ezzel a lemezzel sem.
Régi sulis halálfém különösebb meglepetések nélkül.
Közel két hét hallgatás után ennyinek érzem...
Mivel újság mellékletként is megjelent, így nem kellett a "promóciós" változatot beszerezni. Véleményem szerint, ebben a stílusban ők a legjobbak kishazánkban. ( azok közül persze, akiket hallottam eddig ) Leginkább a Buffet Rock tetszett a hegedű miatt.
Előbukkant egy-két banda neve a lemez hallgatása közben, de mindez jó értelemben. Néhol mintha az Amorphis is felsejlene. Egy újabb erős keleti anyag!
A kedvenceimmel nem érnek fel, de így is kiváló hallgatni való egy MDB és egy Saturnus korong között.
Vannak kiemelkedő momentumai, de valahogy már nem az igazi. Talán a tempón kéne lassítani.
Az előző lemezek rendkívül dícsérő recenziói után meg sem hallgattam azokat. Az új album viszont tuti, hogy minőségi emelkedés hozzájuk képest,mert igazán nem találok benne kivetnivalót.
Elismerésre méltó hangszeres tudás, de csak ennyi.
A szintimentes pillanatokért kapott ennyit, különben roppant idegesítő divatmetál-izé.
Ismét rendkívül jó anyagot tettek le. Hibázni nem tudnak.
Aprítós old-school death metál, ahogy kell, meglepik nélkül.
Kellemes lélekhorzsoló muzsika.
Nem idegesített, ez jó pont. Ellenben a vokál jellegtelensége degradáló erővel bír. Külöben sem tudom milyen az ilyen zenéből a jó. Talán elmegy-kategória ez.
Utaztató zene, és az instrumentalitás is jól áll neki.
Kiváló doom/death csoda.
Ha így folytatják, akkor a következő album címe Bizonyíték lesz...:D Nekem pont amiatt tetszik az Ígéret, hogy zeneileg, hangulatilag olyan színes, mint a borító. Azért a címadó nóta témája (bujdosás) szerintem nem egy ilyen virgonc-vidám kíséretért kiáltott. Mindenesetre a Mennyei harang kiküszöböli a csorbát az Indulj el egy úton kezdetű, a Muzsikás együttes által népszerűvé tett (a Másfélmillió lépés Magyarországon főcímdala volt) nóta felidézésével!
Ez az első lemez amit hallok tőlük és az elmondható, hogy nem taszít az Aurája.:D Azért én nem bánnám, ha Pasi jóval többet énekelne, hisz emlékeim szerint elég jól megy neki...:P
kb. ilyesmi zenét tolna a Zero Hour, ha átmenne death metalba...Ön és közveszélyes cirkuszi mutatvány.
A 2 körrel ezelőtti MyGrain lemezét, ami szinte ugyanez a stílus, erősebbnek tartom!
Az új leányzó nagyon jó abban a hisztérikus éneklésben, amiben a Madder Mortem énekesnője, vagy mondjuk Skin is jeleskedik. Az már más kérdés, hogy egyik hölgy sem a szépségéről híres...:P Nekem ugyanannyira tetszik, mint az előző lemez, csak azért nem adok rá max. pontot, mert ezúttal elmarad az újdonság ereje. Jahhh és legközelebb bátrabban azokkal a samplerekkel, ipari zajokkal!
Ha ilyen a Purgatórium, akkor már inkább a Pokol!
Az itt-ott felbukkanó jó kis váltások, fajin szólók ellenére nem tartom kiemelkedőnek a lemezt.
Az én értékítéletem, ízlésem szerint a Demonlord mindig is a ciki kategóriába tartozott. Ezúttal sincs ez másként. Ha naprakész, XXI. századi power-alapú metalt akarok hallgatni honi banda prezentálásában, akkor csakis a Thornwill jöhet szóba!
Valóban szép zene, mert a hangulat, a dallamok feledtetik az amúgy egyáltalán nem rossz extrém vokalizálást. A szinti meg ilyen jó kis space-rockos dolgokat nyomat, amiről még az Omega űrkorszaki lemezei is beugrottak, meg természetesen az Amorphis. Főleg a My Kantale, Tuonela, Am Universum.
Korrekt, de egyúttal szürke is. Maradok a MDB lemezeinél!
Igazi hungarkium minden szépségével, karakterével és hibájával együtt. Nekem mindig is egy kicsit zabolátlannak hatott, amit csinálnak, úgy futnak a dallamok, meg ritmusok, mintha sokszor ők maguk sem tudnák, hogy hova tartanak. Ettől még marha jól szórakoztam, soha rosszabb csuhajdát!
A mélyen tisztelt pontozóbizottság többségével ellentétben, én nem vagyok képben az Ajattara diszkográfiával, de ha szerintetek ez egy kimondottam jó lemez a régiekhez képest, akkor én messze elkerülöm még a nyomát is a korábbiaknak. Az Aura és Apilas című számok miatt tudok még egy fél pontot adni.
Egész jó kis tanulmányt lehetne összedobni abból, hogy hányan kapnának epilepsiás rohamot adott időtartam alatt, ha Brain Drill szólna a betegváróban. Nekem majdnem sikerült, pedig 4-5 számnál nem mentem tovább. Nálam ez már a zaj kategória.
Egy-két jobb nótától eltekintve (Aeon Displacement, Sum Of The Universe) én magam semmi kiemelkedőt, kuriózumot nem hallok ebben a bő egy órában.Tucatjával jönnek a hasonló melodeath cuccok mostanság. Igen rég volt, hogy ebben a stílusban valaki számomra maradandót alkotott, az Universum sem tette.
Írtózatos egy fenevad született, ami talán még jobban tetszik, mint az előző anyaguk, mondom ezt akkor is, ha néha azért belefúlunk a mindenek feletti komplexitásba. Kemény dió az egyszer biztos, de megéri fejtegetni. Így teszek én is lassan egy hete. Folyamatosan.
Csatlakoznék Oldboy kommentjéhez.
Mindig is értékeltem, ha a súlyos muzsikát igyekezett az adott banda színesíteni nyugodtabb részekkel, dallamos gitárjátékkal. Itt is meg van ez a fajta törekvés, inkább a dalok terén érzek hiányosságokat. Elbólogattam az elején, a végére viszont belefulladtam a megjegyezhetetlen darálásba.
Közepes dolog lett ez, pedig a hangszeres játékkal nincs komolyabb problémám. Kezdhetném sorolni a hibáit, de mivel gyakorlatilag mindent leírtatok (vokál; egyediség, ötletesség hiánya; érthetetlen borító...), így inkább kiemelek egy-két kedvemre való nótát: Get out of the Rock, Don't care
Magasan kiemelkedik az áltag black sötétségből, és bizonyosan repíti az embert, ha kitárja szárnyait. Feltehetőleg az én készülékemben van a hiba, hogy jelenleg szárnyaszegett állapotban üldögélek. Érdekesnek hat minden esetre a zenei alapkörnyezet köré rakott hangszerelés, korábban nem hallottam hasonlót. Elismerem, de nem tudom maradéktalanul szeretni.
Borzasztóan hosszú, monoton, és gyakorlatilag egy hangra sem emlékszem belőle. Nagyon vártam a végét.
Igazi gyöngyszem, ráadásul magyar :) Sokat fejlődtek, gyakran felkaptam a fejemet, hogy nesze neked Korpiklaani... Vannak apróbb szépséghibái, de ez nem sokat von le az értékéből. Nemzetközi viszonylatban is megállná a helyét a pontszámom!
Nem rossz lemez, de engem nem győzött meg teljesen, és ennek fényében nem sok esélyt látok arra, hogy beszerezzem a korábbiakat (pláne a kommenteket olvasva).
A hétvégi nagytakarítás után, a Brain Drill hallgatása közben kaptam kedvet ahhoz, hogy egy kicsit átrendezzem a bútorokat a szobában (na mármint nem törtem-zúztam), erre tökéletesen megfelelt a zene. A háttérben elment, de semmi másra nem jó, 2 hallgatás után sem emlékszem belőle semmire. Igaz ezzel így van az a szegény áldozat is, aki befekszik a Brain Drill gépezete alá, és péppé zúzza, lapítja. Annak is már tökre mindegy minden.
Nem volt gondom a végighallgatással, de nem is barátkoztunk össze. Legközelebb talán mutatnak valami kiugrót is.
Úgy érzem most magam, mint Baathory a nagymamája spenótjával, azzal a különbséggel, hogy én időnként szívesen eszem spenótot, máskor meg nem esik jól. A Project Hate-tel dettó így vagyok, 4-5 hallgatás után sem sikerült végképp megemésztenem - bár kitudja, előfordulhat, hogy nem is lehet - a zene jó (9 pont körül), az üvöltözős ének rondít be picit, bár a női ének is furcsa ebben a közegben nekem.
Rendben van kisfiam, ülj le, 8-as! :)
Korrekt, de csak néha kaptam fel a fejemet 1-1 jó témára. Nem hiszem, hogy sokat hallgatom majd, ahhoz több kell ennél.
Fiatalabb koromban szerettem 1-2 számukat, de már évek óta eltávolodtam még az efféle metaltól is... koncerten biztos fasza, de itthon hallgatva nem tudok mit kezdeni vele... nem hinném, hogy én öregszem.
Osztom Sheol véleményét, hozzáadva a sajátomat... azt a plusz fél pontot :)
A szürkénél egy kicsit "barátibb", erre mondják azt, hogy szürkebarát? :) Jókis dallamos doom/death, lehetne kicsit több emlékezetes, fogósabb téma is (női énekes részek pl. kifejezetten hangulatosak: erre legjobb példa a Mother Aletheia Chapter 2 tétel). Nekem kellemes csemege volt, ha nem is a legnemesebb fajta!
Igazán ritkán mondok ilyet :-) de most én is úgy érzem, a hörgést nyugodtan lehetett volna száműzni erről a lemezről mind férfi mind női vonalon, a női gáz, a férfi fölösleges. Ezt leszámítva viszont nagyszerű, mindkét énekes kiválóan énekel, a zene pedig sokszínű és érdekes. Kedvenc: Hozd el isten, ez a nóta nagyon el van találva, de még említhettem volna másikakat is...
Rég nem hallottunk ehhez foghatóan jót az Ajattarától, az előző Noitumaa című förmedvény után meg már el is temettem őket, ennél fogva ez nagyon kellemes meglepetés.
A zene ultrabrutál, a hangzás gyilkos, de dalok nem nagyon vannak. Rövid távon jól tud esni, hosszabb távon fárasztó.
Számomra nem mond semmit.
Hatalmas nagy muzsika, ahogy az már megszokott tőlük.
Jól megragadták a death metál lényegét. Semmi csillivilli, szintiprüntyögés, ilyesmi, csak brutalitás. Na meg dalok. :-)
Nem rossz, azt nem mondhatom, de lehetett volna jobb is. Ami legjobban tetszett, az a kétrészes címadó darab.
Néhány, szép emlékeket idéző régi klasszikuson kívül ez már nem az én műfajom, de így is többet kapott volna emlékezetesebb dalokkal (kivéve talán Kill Your Memory) és jobb énekkel, ez utóbbit meglehetősen jellegtelennek találom.
Sok mindent nem tudok hozzátenni a többiek által elmondottakhoz, nagyszerű zene.
Kellemes muzsika, bár én sem vagyok biztos benne, hogy sokszor elő fog kerülni a sok klasszis kelet-európai cucc között.
Remélem ez a dalszerzői véna kitart még egy darabig!Nem vagyok mértéktelenül megelégedve,de a magyar folk mellett mindenesetben kardoskodok!
A nyelvrokonságra való tekintettel ..(Altalaj - Murva)című lemezét hagytam a fárasztó hétköznapokra, nagyon nem ösztönzött semmire,mindamellett akár cseremisz nyelven is lehetett volna így se úgy se értettem semmit annyira hörgős volt az vokalista!
Vannak jó másodpercek,miliszekundumok! Csak a teknikázás és extremítás miatt 7-es!
A csapon kifolyó dallamáradat távozott is a lefolyón,ami a sok hangjegytől el is dugult!
Csak az elektronikus színezéssel nem békültem ki! Én már csak ilyen maradi vagyok!
A death metal flórája-faunája felvonultatott!
Volt egy pár tingli-tangli téma a közepén de ennek ellenére jó az anyag!
A hat pont azért,mert csak egy hazai!!! lemez, de hogy piaca lesz-e ennek azt nem tudom!
A Hammond orgonás dalszerkezetek visszarepítettek a 70-es évekbe, mintha pogány Deep Purple lett volna!
Hála azért mindig volt valami dalszerzési fux,ami tovább döccintette az amúgy korrekt anyagot!
A kevés kivételes magyar metal zenekar közül nem értem hogy miért pont ezek kaptak világszerződést. Az Ossian vagy a Moby Dick (például) szerintem jobban megérdemelték volna a világ figyelmét. Több ok miatt sose szerettem a Dalriada-t; és ez az album után nem is fog megváltozni a véleményem.
Mestermunka: Itt minden a helyén van.
Úgy érzem mintha ezt már százszor hallottam volna. Ez persze nem jó jel.
Ezen a lemezen nekem csak kb. 2 dal tetszett igazán; a másik 6 dal az albumról szerintem nagyon átlag volt.
Bíztam benne, hogy nem a kommersz irányba indulnak el. Tévedtem. Pedig az intro után még bizakodtam. Amit fel szoktam hántorgatni nekik, az továbbra is áll. Egyébként meg jó lemez lett!
Kínosan rossz lemezek után végre egy hallgatható munka. Elég a kísérletezésből, ez a járható út.
Az elismerés a technikai felkészültségnek szól. Kiváncsi lennék egy élő bulira...Nehéz elképzelni, hogy képesek hasonlóan megszólalni koncerten.
Szerintem jó ez a lemez. Nem ők tehetnek róla, hogy egyre kevesebb hasonlót hallgatok. Mára a stílusalapítók is önismétlővé és unalmassá váltak.
Ösvénytaposók. Ahol ma járnak, ott már ritka a levegő.
Hagyománytisztelő death, ami képes kellemes perceket okozni, de a kedvencek közé nem kerül be.
Brutális death/black norvég minőségben. Preciz, technikás játék, gyilkos sound, finom harmóniák jellemzik. El lehet veszni a részletekben....Ajánlott nagy hangerőn zavarni...
Olyan, mint a menzaebéd. A javát kiszedegeti az ember, a többi mehet a kukába. Hallhatóan sok energiát fektettek a lemezbe a fiúk, de úgy érzem nem fog megtérülni.
Csodálatos zene. Az igazi kuriózumát az utaztatós billentyűs hangszinek jelentik, de a dalszerzők is kifogástalan munkát végeztek. Ja kérem, Kelet - Európa.....!
Hiányzik belőlük az a fajta muzikalitás, amit az orosz/ukrán zenekarokban mostanában megtaláltam. Elmegy, de minek hallgassam, amikor sokkal jobbak is vannak a színtéren....
Régebben az állt a profiloldalamon, hogy meghallgatok mindent, csak jó legyen - persze ez szubjektív. Komolyzenétől az extreme metalig jöhet bármi, ami kedvemrevaló. Nos, ez kedvemrevaló, csak hangulat kell hozzá. Most megvan az is!
Nem ismerem a munkásságukat, néhány dalt ugyan hallottam tőlük régebben, de nem hagytak bennem mély nyomot. A Murheiden Kilta industrialos riffjei nagyon hatásosak, ez elsőre megmaradt. Nem fogom sokat hallgatni, az biztos, de ha gyilkolászni támadna kedvem a helyi sötét telepen, lenne rá esély, hogy ez bömbölne közben a fülemben. A pontszám még képlékeny, talán elkapom még a lemezt egy megfelelőbb hangulatban.
Öncélú komplexitás, tudásfitogtatás? De még mekkora! Nem tudom, innen hovatovább. Kommerszség-kultiváló, labilis lelkületű egyéneknek idegnyugtató használata javallott! 10 pontnál többet nem tudok adni. :D
Ez a >gőteborgi< stílus - vagy minek nevezik - sohasem érintett meg. Nagyon vártam hogy a végére érjek! Kár érte, mert az elképzelés és a >hangszerismeret< meglenne... :(
Ez az első találkozásom velük. Nem jön nekem össze ez a női vokál a zenével. Alapjában nincs semmi gond vele, nagyon szépen énekel a csaj, egyszerűen csak nem áll össze a kép. A zene viszont jó. A bőgő soundja hatalmas, külön dícséretet érdemel, imádom ezt a röfögő hangzást! Jók a dalok is, egyedül a szólók idegesítettek. Több effekt elfért volna, ha már >industrial<.
Kb. ugyanazt tudom mondani, mint az Allfader-nél. A Purgatory-nál annyival jobb a helyzet, hogy erős Morbid Angel diéta érződik a dalokon és nincs erőltetett károgás.
Van ebben a brigádban kurázsi, de el kellene szakadniuk a sablontémáktól. Néha a kései Carcass-t idézte, máskor a Gorefest-re gondoltam (pedig évekig eszembe se jutott még a nevük sem); és egy kis Bolt Thrower-t is belehallottam. Összességében nem rossz a Black Blood Flux, de a fűszerezés lehetett volna finomabb is.
Sohasem voltam az a "lánccsörgetős" típus, így viszonyítási alapom sem nagyon van. Mindenesetre hallottam már rosszabbat is, de ebből a stílusból jóideig bőven elég volt ennyi.
Kicsit avantgarde, de inkább hangulatban, mint a dalszerkezetekben. Kicsit "space black", de csak a szinti miatt. Kicsit Thy Catafalque, de nincs olyan merész és ötletes.
Szembesítéses napjaimat élem. Korai My Dying Bride, konkrétan a Turn Loose the Swans. Nekem teljesen ez jött le röpke 17-18 év elteltével is. De a Nox Aurea labdába sem rúghat azzal, amit akkor a MDB megalkotott. Emendare a befutó nálam. Ehhez a stílushoz több érzelem szükségeltetik.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 174. 175. 176. 177. 178. 179. 180. 181. ... 503. Full screen Vertikális nézet
2011. február 26.
Sheol baathory bahon bush Caayn chipmonkey Critical_Message Enysmon insomnium jpeter Mighty_Ravendark oldboy Otitis_Media ∑:
1. chipmonkey
Khors
Return to Abandoned
9 10 8 7 5 9.5 7 9.5 10 8.5 8.5 9 7 8.3
2. Mighty_Ravendark
The Project Hate MCM...
Bleeding The New Apocalypse (C...
8 9.5 8.5 10 5 7 3 10 8 9.5 9.5 9.5 9 8.1
3. Sheol
Dalriada
Ígéret
9 4 6.5 8 9 9 7.5 6 4 9 7.5 8 9.5 7.3
4. Pistike66
Ajattara
Murhat
6 8 4.5 7 4 7 9 8 8.5 8 8 7 5.5 7.2
5. insomnium
Nox Aurea
Ascending in Triumph
8 6 5 6.5 5 8 7 7 9 8 9 6 5 7
6. rudolftor
Purgatory
Necromantaeon
6.5 5 5 5 4 8.5 4 9 9 7 8 3 3 6.7
7. viribusunitis
Allfader
Black Blood Flux
7 6.5 8 6 6 8 3 5.5 5 7 8 5 6 6.7
8. bush
Universum
Mortuus machina
5 8 8 10 6 7 8 5 4 6 5 5 6.5 6.2
9. zeba
Brain Drill
Quantum Catastrophe
7 5.5 2 5 2 4 3 4 8 7 7 4 1 5.7
10. Caayn
Demonlord
Only The Dead Are Safe
5 5 7 6.5 8.5 2 8 3 6.5 6 6 4 6 5.3
∑:
7.1 6.8 6.3 7.1 5.5 7 6 6.7 7.2 7.6 7.7 6.1 5.9 6.8
oldboy 2011. február 26., szombat, 14:33
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Válasz bahon üzenetére:


Látom a végére hagytad a fehér levest! =|:

Jaja!
Egy előző hozzászólásomban jeleztem is, hogy a végére valamivel magasabb lesz az átlagpontszámom.
Fel is tornáztam 5.3-ról 6.1-re! ;-)
bahon 2011. február 26., szombat, 14:30
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz oldboy üzenetére:

Jöhet az új kör! m/

Látom a végére hagytad a fehér levest! =|:
oldboy 2011. február 26., szombat, 14:25
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Jöhet az új kör! \m/
Sheol 2011. február 26., szombat, 12:04
Sheol
Csatlakozott:
2004. január 11.
Hozzászólások: 1188
Este hatra kész leszek! \m/
--

oldboy 2011. február 26., szombat, 11:54
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
De szép sor, vagy épp oszlopmintát alkotunk Sheollal... (hrhr)
bahon 2011. február 26., szombat, 11:45
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Sheol meg disszidált Bolíviába? Vagy netán Ghánába? O.o
bahon 2011. február 24., csütörtök, 20:50
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
És az egyik enyém is!
Köszönöm Sheol és Gf! Jobb így.
Linci 2011. február 24., csütörtök, 18:10
Linci
Csatlakozott:
2010. április 28.
Hozzászólások: 3130
Válasz Sheol üzenetére:

Mostantól meg lehet nézni külön a törzsgárdás pontokat, és az olvasóikat is.


Végre-valahára,
Megvalósult Emp álma! :-)
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.069 seconds to render