Tetszik ahogy a női ének zenét színesítő szerepét megvalósították, ezáltal egy éteri hangulatot adva a muzsikának. A zene is elég érdekes és sokrétű, szóval kellemes hallgatnivaló.
Nem értek egyet sneckó kollégával, hogy ilyen lemez sok jelenik meg egy évben. Való igaz, hogy a black metal kiadványokkal Dunát lehetne rekeszteni, na de hiába ha a 95 %-ka hulladék. Jelen hangpróbán szereplő lemez, szerintem messze kiemelkedik az átlagból, nem csak nagyon jó hangzása, de nagyon eltalált hangulata miatt is. Persze tudom lesz itt kevés pont gazdagon, már csak a stílusa miatt is. :(
Remélem nem veszett ki végleg a keménység a bandából, mert ez az akusztikus tötymörgés nagyon unalmas.
Kellemes hallgatnivaló sok jó pillanattal.
Mi ez a musical förmedvény?
E! (A borító hátulján szereplő Gyurcsány apánk némi meglepetést okozott ugyan.) 8-)
A címadó nótán kívül nem sok említésre méltó dolog található a lemezen.
Nem értek én ehhez. :(
Jól mondja empi.
Alapvetően bírom a csajos metal zenét, de itt a hölgyemény áriázása hazavágja a lemezt.
Félelmetes...
Hangulatos, szép meg minden, de rohadt nehéz mellette ébren maradni.
Korrekt zene. Sokkal inkább ez, mint a Nevermore. Szép volt Warrel.
Hát ettől sem lettem Oliva rajongó.
Kellemes rockzene. :)
Black metalos elemek nélkül jobban tetszene. A srácoknak van érzékük a harcos, hősi metalhoz. A következő lemez jobb lehet.
Dallamos rock a dallampártiaknak. Jövő héten élő demonstráció... ott a helyünk!
Még néhányszor nekifutok, de alapból jól indítottak.
Ez most valahogy nem került közel hozzám, olyan arctalan az egész album
Semmiképpen nem keverhető össze az album azokkal a szarokkal amit black metal címkével kiadnak és valami hallgathatatlan csörömpölést hallani rajtuk, igazat adok Sheolnak a stílusa végett itt a hangpróbán túl sok jóra nem számíthat, bár az is igaz hogy annyira nem is nagyszerű alkotás
Mintha valami relaxációs zene szólna :(
Elrecseg a háttérben de semmi különlegeset nem tartalmaz, kiemelkedőnek aztán meg végkép nem nevezném
Szólt és nagyon nem bántam, hogy vége lett!
Rock zene ? :((( sajnálnám ha ez lenne az!! a take me home című igazán nagyszerű nóta még lanyha pop zenének is erős túlzás
Vannak jobb pillanatok rajta, de igazából ezek nem emelik ki a középszerűségből
Osztom snecy véleményét, hallgatható meg minden, de biztos, hogy többet nem veszem elő
Nagyszerű összetett muzsika, sok ilyen kellene
Nagyon nem szeretem ha hülyének néznek. Nem tudom értékelni az olyan zenéket amiből süt a középszer, puffognak a közhelyek és a sablonos témák. A srácok mindent beszereztek a Gothic-Medieval-Death közértben, csak attól, hogy van ecseted, meg vásznad, még nem vagy festő, csak kókler... (a csajt meg csak úgy spontán megfojtanám)
Hááát ez az ének nekem ultra nyers és hallgathatatlanná teszi a zenét és bár a black metal mindíg is a szívem csücske volt, az ilyen anyagokkal soha sem sikerült megbarátkoznom. Maradok a Khold, Koldbrann, Code, Nidingr, Dark Funeral és Thorns féle blacknél. sajnálom...
Jah. A srácok kicsit sokat hallgattak Tenhit és ez jött ki belőlük. Azért szerintem maradhatnának azon az úton, amit eddig jártak.
Van egy-két piszok jó nóta az albumon, meg van pár gyengébb is, szóval elég vegyes a véleményem, de még így sem rossz hallgatnivaló ez. Meg hát azért csinál szólólemezt egy ilyen kvalitás, hogy kicsit kiélje magát. Ennek fényében abszolút elfogadható és fogyasztható a vegyesfelvágott.
Egésszen eddig az albumig vitattam, hogy Jon báttyó érdemben vinné tovább a Savatage hagyatékot, de a Global Warning ott veszi fel a fonalat, ahol az überzseniális Wake Of Magellan letette. Ha ez az album lett volna akkor a következő Savatage anyag, azt hiszem nem így alakultak volna a dolgok... Mindenkinek kötelező, akinél a top 10-ben van a Wake Of Magellan.
Lehet hogy ezért most megköveztek, de nekem akkor is tetszik! :D (egyre jobban)
Hol van már a szépemlékű Einherjer meg a Mithotyn és társaik. No azt nem mondom hogy zeneileg marha nagy párhuzam lenne köztük, de a hangulat könnyes nosztalgiába fordított :D (jár a jó pont)
Kellemesen eldünnyögött munka alatt, nincsenek ezzel nagy gondok.
Na ha valaki pár nap után átfogó képet kap az anyag egészéről és érdemben tud az itt hallható zenéről véleményt mondani, azt legalábbis kétségekkel fogadom. Szerintem napok elteltével is max az dönthető el, hogy akar-e az ember foglalkozni vele, beleborulni és felfedezni. Hát én most lemerülök. Egyelőre 8, de az objektív véleményem még messze van.
Vártam már ezt az albumot nagyon és igen csak meglepett mert nem erre számítottam. Sajnos a női ének ide is begyűrűzött de szerencsére csak mint színesítő elem van jelen így még simán elviselhető.
Franciák :|
Tagadhatatlan hogy ez már egy nagyon másfajta muzsika de számomra ugyanolyan hibátlan mint az eddigi műveik.
Mint valami lightosabb Nevermore korong csak sokkal szerényebb dalokkal.
Lásd Septic Flesh
E?
Véleményem szerint mindig is a műfaj második vonalához tartozott a banda és ezen ez az album se változtatott. Jó amit játszanak de valami mégis hiányzik amitől igazán nagy lehetne.
Valóban igen gyengén sikerült szerzemények kerültek fel erre a lemezre.
Megszeretni ne tudtam de tény hogy érdekes és változatos album.
Ehh, megint nem lettem meggyőzve a női ének kulcsfontosságú szerepéről, de zeneileg sem állnak közel hozzám.
Nekem még annyit sem jelent ez az album, mint snecynek. Hmm, ez van.
Engem se felkavarni, se megnyugtatni nem tudtak.
Csak a név és az énekhang miatt ennyi...
Szerettem volna egy kimerítő lemezismertetőt írni, de a gépem néhány napos halála és egy kényszerű költözés megakadályozott ebben. Így csak röviden: Ez kérem szépen igazi és hamisítatlan Savatage, úgy, ahogy csak Oliva mester tudja csinálni. Én ugyanis a korai albumokat jobban kedvelem Tőlük. Isten-Király-Császárság ez, kérem szépen. Év albuma várományosa nálam!
Azért van ebben az anyagban valami. Középtájban kicsit beülnek ugyan, de a végén ugyanolyan jól folytatják, mint az elején.
Nem nekem szólnak...
Általában kedvelem ezt a fajta AOR/HR muzsikát, itt viszont csak fos dalok vannak.
Voltak rajta egészen szépen kidolgozott részek és amúgy semmi gond nincs ezzel az anyaggal. Korrekt, de azért nem fogják elkapkodni előletek a boltból.
Kifejezetten hangulatos folk/doom/black egyveleg az oroszoktól....néhol egy kis női operás énekkel vagy akusztikus gitártémákkal, változatosan.
Nincs vele gond, nem rossz black anyag, csak szerintem ilyenből túlontúl sok megjelenik egy évben...
Számomra ez egy nagyon kellemes hallgatnivaló. Néha megnyugtat, néha felkavar....Egyébként meg az Agallochra nem jellemző a divatorientált bóvli amúgysem, szóval a megszokott színvonalat kapjuk...kár hogy rövid :{
Én bírom a Nevermore-t, de ez a fajta könnyed heavy-s/ rockos megközelítés nem jött be. A This Old Man kezdése viszont tetszett.
Néha olyan érzésem volt mintha egy Boston/Chicago keveréket hallanék a 70-es évekből kicsit keményebb hangszereléssel...mint olyan nem lenne rossz, csak ezt a fajta progrockot nem szeressem.
emp kolléga erősen próbára teszi most az idegrendszereteket, arra felkészülhettek! ;o)) Fogalmam sincs hogy egy ilyen rocklemezre mégis milyen értékelést kéne adni, mert nagyon nem az én zeném.
A mindössze kéttagú csapat előző albumait hellyel-közzel kedveltem, igaz, nem a változatosságról volt híres egyik lemez sem....de a Steadfast még ennyit sem tud felmutatni ebből a folk/viking black metal vonulatból, sajnos szörnyen középszerű.
Szintén nem érzem magam kompetensnek az efajta oldszkúl hard rock esetében, ám az énekesnek egész jó hangja van és még értékelhető dalok is vannak a kissé hosszúra nyújtott lemezen.
Szimfonikus/Atmoszférikus death a jobb fajtából, nekem tetszett.
Azért az oroszokban is meg lehet bízni. Jóféle anyag. Ezek a kelet-európai zenék többnyire különleges aurával rendelkeznek.
Jól - bár kissé sterilen - megszólaló album. Van néhány momentum, amire felkaptam a fejem. Az énekest sürgősen cserélni.
Az ember nem ezt az ivartalanított anyagot várná tőlük. Pedig nagy kedvenceim voltak anno..
Szerencsére nem akart egy újabb Nevermore lemezt kiadni a saját neve alatt, és ez így jó. Kellemes.
Egészben végighallgatva unalmas. Nagyon filmzenés, nagyon mesterkélt.
Autós-motoros zene. Nincs még itt az ideje. Egy forró nyári nap reggelén biztosan magasabb pontszámot adnék. (Mondjuk; 6.5)
Szerintem semmivel sem rosszabb, mint a korábbi munkáik, sőt....! Hallgattatja magát.Lassan a black jelzőt el is felejthetjük a banda nevével kapcsolatban.Szintiszta viking/folkmetal.
Volt olyan lemezük, ami tetszett (Sahara), de ez nem. Ha ez a maximum, amit ki tudnak hozni magukból, akkor érdemes lenne elgondolkodni a folytatáson...
Néha az az érzésem, túl sok NILE albumot hallgattak manapság. Persze tanulni csak a legjobbtól szabad.
Nem mondom, hogy a szívem csücske ez a fajta folkos/blackes/viking(?) anyag, de ezt szivesen hallgattam.
Kellemes, hanyattdőlős, nyugis muzsika.
Leszögezem, Warrel a kedvenc énekeseim közé tartozik. A szólólemezén némileg könnyedebb, de ugyanolyan érzelmes dalokat hallhatunk, mint a Nevermore vagy a Sanctuary lemezeken. (A pontszám még változhat - felfelé)
Nálam Oliva mester ilyen szeretem/nem szeretem kategória. Ez a lemez is ilyen kettős érzéseket hozott elő belőlem.
Sajnálom, de nem tudok több pontot adni. Az előző lemezükhöz képest ez "harmatos lepkefing". Sajnos!
Nem győzött meg ez a folkos anyag. Nem rossz, hangulatos is, de valahogy nem működik nálam.
Jó kis hard rock lemez, de nekem ennyi és nem több.
Ez nekem túl tömény.

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. ... 504. Full screen Vertikális nézet
2008. március 29.
Sheol Caayn Dolmen emp kispatak maniac snecy viribusunitis 9000Sanyi ∑:
1. Dolmen
Septic Flesh
Communion
8 7 8 8 7 7 8 7 6 7.5
2. 9000Sanyi
Warrel Dane
Praises to the War Machine
7 8 6 8 7 7 6 8 8 7.1
3. kispatak
Radigost
A Stellar Kingdom
8 6 5 5 9 6 8 8 7 6.9
4. snecy
Agalloch
The White EP
6 6 5 7 10 5 10 6 7 6.9
5. viribusunitis
Forefather
Steadfast
6 6 6 8 8 5 5 8 6 6.5
6. maniac
Jon Oliva's Pain
Global Warning
3 6 4 10 7 10 6 6 7 6.5
7. Caayn
House Of Lords
Come To My Kingdom
5 10 6 7 6 4 6 5 7 6.1
8. Sheol
Celestia
Frigidiis Apotheosia : Abstine...
9 3 6 5 3 5 7 7   5.6
9. emp
Danko Jones
Never Too Loud
4 7 2 9 4 8 5 6 6 5.6
∑:
6.2 6.6 5.3 7.4 6.8 6.3 6.8 6.8 6.8 6.5
Illyria - The Carpathian Summit (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 26., vasárnap, 16:19
Warrel Dane, Dreamrites, Ad Astra - 2016.09.15. Budapest, Dürer Kert
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2016. szeptember 21., szerda, 10:47
Warrel Dane - exkluzív interjú - 2016. szeptember 15. Dürer Kert.
Interjú, farrrkas @ 2016. szeptember 17., szombat, 18:06
Agalloch, Crown - koncertbeszámoló - 2015.08.05, Dürerkert, Budapest
Koncertbeszámoló, Xhavael @ 2015. augusztus 11., kedd, 23:52
Agalloch - Faustian Echoes EP (2012)
Kritika, boymester @ 2012. augusztus 29., szerda, 14:13
Behemoth, Vader, Septic Flesh, Nexus Inferis, Huntress - 2012.06.03. Club 202
Koncertbeszámoló, Irsfa @ 2012. június 6., szerda, 19:02
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render