Hell is Empty And All The Devils Are Here (2007)
„Az Anaal Nathrakh egy céllal jött létre – hogy a világvége betétdala, a gonosz zenei esszenciája, gyűlölet és erőszak megzenésítője, a necro szellemiség valódi zenei megtestesülése legyen”

Rögtön itt az elején leszögezném a gyengébbek kedvéért, hogy a zenekar neve az 1981-es John Boorman klasszikus Excaliburjában, Merlin sárkány megidéző varázsigéjének kezdő szavai és semmi köze nincs egyéb emberi testrészekhez… (jól van kedves olvasó, te tudtad, de sokan asszociálnak rossz irányba)

Amit a zenekar magáról ír, annyira fedi a valóságot, hogy szinte mást nem is kellene hozzátenni. De azért mégis. A Hell is Empty albumot hallgatva ismét sikerült a birminghami bandának, a mottójuknak abszolút megfelelő zenét kreálni. Tényleg más nem jut az ember eszébe a friss anyagot hallgatva, mint világvége, pusztulás, kosz és szenvedés… A valódi agresszió ilyen mérvű koncentrált megtestesülését csak nagyon kevés zenekarnál véltem eddig felfedezni. Minden egyes szám egy pusztító kénköves vihar, minden egyes szám maga a gonosz megtestesülése. De itt ne csak agyatlan hangszerkínzásra, tessék gondolni. Nagyon is megírt mind a tizenegy tétel. A tiszta hangzásnak köszönhetően érthető az első hangtól az utolsóig minden. Mondjuk az előző és szintén kiváló Eschaton album blackes, koszosabb hangzását, most egy deathmetalos tisztább gitársound vette át. A Hell is Empty-t hallgatva ismét nyugtáznom kellett –mint ahogy arra az Aeternus kritikámban is utaltam-, hogy sok esetben mennyire hajszálvékony a válaszvonal death és black között. Egy-két gombtekerés a stúdióban és máris inkább death lesz valami a blackből… Na mindegy, egy kicsit elkalandoztam. Vissza a Hell is Emptyhez.

Az introt követő tíz pokoljárás mindegyike megkapó, megjegyezhető riffekkel, sokszor Garmot idéző tiszta refrénekkel megtűzdelt atomtámadás. Egyébként messze nem vegytiszta black a zene, hol Impaled Nazarene-re hajazó punkosabb ritmusokra, hol egy klasszikusabb gitárszólóra, hol modern deathmetalos megoldásra kaptam fel a fejemet, mindemellett V.I.T.R.I.O.L. sokszor bomlott elmére utaló üvöltése, hörgése csak hab a vérestortán.

Végtelenségig ragozható a dolog, de szerintem más nem fontos az albummal és a zenekarral kapcsolatban, csak annyi, hogy ismét egy színvonalas ultraviolence albummal lett gazdagabb a világ. Egyétek, vegyétek mert finom! Ja és próbáljátok ki, hogy a Hell is Empty-t hallgatva mennyire gonoszan lehet nézni reggel az undok buszsofőrre. Teljesen új dimenziók nyílnak meg az ember előtt!
Anaal_Nathrakh_Hell_is_Empty_And_All_The_Devils_Are_Here_2007
Kiadó:
Stílus:
death-black metal
Értékelés:
 
Pont
: 9.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Solifugae(intro)
2.Der Holle Rache Kocht In Meinem Herzen
3.Screaming Of The Unborn
4.Virus Bomb
5.The Final Absolution
6.Shatter The Empyrean
7.Lama Sabachthani
8.Until The World Stops Turning
9.Genetic Noose
10.Sanction Extremis (Kill Them All)
11.Castigation And Betrayal
Írta:
emp
2008. február 28., csütörtök
Facebook:
Anaal Nathrakh - The Whole of the Law (2016)
Kritika, ZolixiusRex @ 2017. február 1., szerda, 17:24
Szerkesztőségi kedvencek - 2016 - Kollégáink ajánlják!
Kultúra, Werewolfrulez @ 2017. január 29., vasárnap, 22:37
Fukpig - Spewings From a Selfish Nation (2009)
Kritika, Xhavael @ 2012. június 30., szombat, 15:14
Brutal Assault 2009 - 2009. augusztus 8., Jaromer
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2009. augusztus 13., csütörtök, 12:50
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render