Doomsday Machine (2005)
A zenekar 2003-as Anthems Of Rebellion albuma után idén megérkezett az új Arch Enemy mű. A lemezt a Doomsday Machine címre keresztelték a svéd csapat tagjai. A banda 10 éves és ez már a hatodik nagylemezük a sorban. És eddigi munkáságukat ismerve, nagy bizalommal vártam idei művüket. Sajnos a megjelenést követően távozott a csapatból Mike Amott öccse Chris. Helyére már találtak gitárost Fredrik Akesson személyében.

Nos, akkor nézzük magát a lemezt. Amit első hallásra is el lehet mondani a róla az az, hogy nem sok változást hozott a 2003-as Anthems Of Rebellion-hoz képest. A már jól megszokott minőséget hozza a banda. Az Amott testvérek gitárjátékában ezen a lemezen sem találhatunk semmi kivetni valót. Sharlee D'Angelo (bass) és Daniel Erlandsson (dob) által hozott alapok is mind a helyükön vannak. Talán a legszembetűnőbb rossz pont a csapatban Angela Nathalie Gossow énekesnő. Nos, igazából a legnagyobb gond vele kapcsolatban, hogy nagyon egysíkú amit csinál. Nincs azzal baj, hogy agyon effektezik a hangját és azzal sincs gond hogy hörög, hiszen ez mégiscsak egy melodikus death metal lemez lenne, de hogy meg sem próbál némi dallamot belecserkészni abba, amit csinál és ezzel kicsit változatosabbá tenni vele az ének témákat, ez azért elég nagy negatívum. Példaként hoznám a Nemesis című szerzeményt, erre a dalra forgatta a csapat az első klipet és ez egy olyan dal, ami zeneileg nagyon közel áll hozzám és véleményem szerint a refrén rész megkívánta volna a változatosabb énektémát. Amit mindenképpen kiemelnék a lemezzel kapcsolatban azok a gitárdallamok és a szólók, egyszerűen zseniálisak. Jobbnál jobb dallamok, melódiák kerültek erre a albumra is.

Végezetül azt kell mondjam, itt az új Arch Enemy lemez, nagyon vártam és nem is csalódtam benne, de mégis van egy kis hiányérzetem. És ami ezt a hiányérzetet okozza az nem más, mint az ének. De az ember mindig reménykedik, talán majd a következő albumon, ami mindenképpen vízválasztó lesz a csapat életében. Én úgy gondolom nem lesz egyszerű pótolni Chris-t a gitárosi poszton. Hát, majd meglátjuk. Mindenesetre ajánlom a lemezt a csapat eddigi rajongóinak, mert ők nem fognak csalódni benne. És ajánlom a nagyszerű dallamok kedvelőinek is, és persze a melodikus death metal kedvelőinek.
Arch_Enemy_Doomsday_Machine_2005
Stílus:
Melodikus Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Enter The Machine
2.Taking Back My Soul
3.Nemesis
4.My Apocalypse
5.Carry The Cross
6.I Am Legend / Out For Blood
7.04:59
8.Skeleton Dance
9.Hybrids Of Steel
10.Mechanic God Creation
11.Machtkampf
12.Slaves Of Yesterday
Írta:
Dolmen
2005. október 7., péntek
Facebook:
boymester 2012. augusztus 23., csütörtök, 11:22
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Sok ismerősöm húzta le ezt az albumot, meg jó pár kritika is...de valami megmagyarázhatatlan okból nekem ez a kedvenc lemezem tőlük. Teljesen kilóg a megszokott sorból, sokkal sötétebb hangzása van és a Nemesis az eddigi leghitelesebb slágerük. Angela hangjának monotonitása egyfajta szárazságot és némi szögesdrót érzést ad a zenéhez, nekem ez kifejezetten tetszik, elvégre ez mégsem Krisz Rudi, hogy dallamokkal kényeztessen:)
--
Youtube csatorna
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.05 seconds to render