Andromeda Unchained (2007)
A dán progresszív metalt játszó Anubis Gate zenekarnak az Andromeda Unchained a harmadik albuma. Az előző két kiadvánnyal (A Perfect Forever - 2005, Purification - 2005) sajnos nem sikerült megismerkednem, de a myspace oldalukon található két dal alapján a stílus és a zene minősége hasonló. Leginkább a Symphony X és a Queensryche keverékeként tudnám leírni, néha elektronikus témákkal fúűszerezve.

A zenekarban az énekért nem más, mint Jacob Hansen a felelős. Sokan „istenkirály” énekesnek tartják, én viszont inkább valami Russel Allen stílusú énekessel tudnám inkább elképzelni ezt a zenét. Remek dallamokat hoz, elképesztő tehetségről, technikáról, illetve zenei hozzáértésről tanúskodva, azonban nekem mégsem az igazi. A gitárosok (Jesper M. Jensen, Kim Olesen) játéka első osztályú. Első hallásra fülbemászó dallamok, nyakatekert szólók, matekos riffek. Minden, ami ehhez a zenéhez elengedhetetlen. A basszer-dob (Henrik Fevre, Martin Sorensen) páros remekül együtt van. Masszív alapokat szolgáltatnak a zenének.

Mégis hiányzik az, ami kiemelné az Anubis Gate-et a tömegből, ami kicsivel érdekesebbé tenné annál, ami. Szépen eljátszogatják, amit tudnak, de hiányzik belőle a különlegesség. Az amitől az emberek azt mondják, hogy ez állat, ezt azonnal hallanom kell.

A hangzás nem szakítja le a fejem, főleg akkor tűnik nagyon vékonykának, amikor a gitár is magasabb tartományokban mozog, de bőven élvezhető. Sok jó szám van a korongon, azonban egy kedvencet nem tudnék megnevezni. A jobbak közül való a címadó Anromeda Unchained, a Ressurectiuon in Time, illetve a Points of no Concern. A többi sajnos elég közepesre sikerült.

Ha az Anubis Gate-nek sikerülne kicsivel több fantáziát vinnie a zenéjébe, s ha rátalálna, arra a bizonyos fent említett különlegességre, akkor tutira vevő lennék a következő albumukra.
Anubis_Gate_Andromeda_Unchained_2007
Kiadó:
Stílus:
progresszív heavy metál
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Freak Storm At Post Zeta... one child missing...
2.Snowbound
3.Waking Hour
4.Andromeda Unchained
5.Banished From Sector Q
6.Beyond Redemption
7.Resurrection Time
8.Escape Pod
9.This White Storm Through My Mind
10.The Final Overture
11.Take Me Home
12.Point Of No Concern
13.The End Of Millenium Road
14.The Stars Of Canis Minor
Írta:
Skinner\
2007. szeptember 5., szerda
Facebook:
Anubis Gate - Horizons (2014)
Kritika, oldboy @ 2014. augusztus 12., kedd, 10:43
Anubis Gate - Anubis Gate (2011)
Kritika, oldboy @ 2011. szeptember 24., szombat, 10:03
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render