Bokor
Anomia 1 (2007)
BOKOR, ha svéd barátaink tudták volna milyen vicces névválasztás is ez..de ennek köszönhetően hallgattam meg én is őket. Aztán már egyáltalán nem volt se vicc se poén, csak metal a legjobb fajtából. Az Anomia 1 a debüt albumuk 6 számmal, amolyan igazi szedd szét tedd össze zene, polyritmusokkal, szaggató riffekkel. Leginkább Tool, System Of A Down, Mastodon és Korn nyomait fedeztem fel a számok hallgatása közben.

Na lássuk akkor azt a hat számot, a Crawl ami egy Shakespeare részlet, történetmesélés szerű ének, helyenként arábiai stílusú gitárriffekkel megszórva, közepén egy elszállós résszel nyitja a lemezt. Ezt követi a kedvenc számom a Best Trip, a dallamos ének és a gitár kapcsolata fogott meg benne igazán, kicsit SOAD-os előadásmódban, a végén egy akkora refrénnel, hogy úgy érzem tényleg "It's the best trip i had." Ezután a The Island Of St. Menče következik, és itt ragadnám ki az énekes torkát, eme szép hasonlattal, hogy kifejezzem mennyire tetszik ahogy játszik a hangjával a számok során, szinte bármit, bárhogy kiénekelve. A Convert Into keleties felvezetővel indul, nyugtató énekkel, ami később négy perces hajrázásba megy át. Migrating, az album leghosszabb száma a maga 15 percével mindent felvonultat, amiről a Bokor szól.
Szép váltások, érezni a harmóniát, ugyanakkor olyan fogós részek vannak benne, hogy szét kell fejelni a falat is. Zárásként az Avert Your Eyes egyszerűen tökéletes.

Barátnőm mondta a napokban, hogy nem szeretem az egyszerű zenéket, talán épp ezért imádom a Bokor-t, mert kellően összetett, lassan építkezik a középtempót alig meghaladó számok alatt. Metal ez, de a zúzás nem az agresszióból jön, hanem a szépségből. Na, ezt még lehet én sem értem, inkább hallgassátok meg a lemezt.
Bokor_Anomia_1_2007
Stílus:
Polimorf metál
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Crawl – The Sermons And Dreams Of John Duncan
2.Thunstall
3.Best Trip
4.The Island Of StMenče (Beach Of The Living Dead)
5.Convert Into
6.Migrating
7.Avert Your Eyes
Írta:
Amarant
2007. május 30., szerda
Facebook:
Bokor - Vermin Soul (2008)
Kritika, Amarant @ 2008. november 28., péntek, 10:00
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render