Bokor
Vermin Soul (2008)
 
Ami igazán megnyerte a tetszésem anno a Bokorban, hogy már a debüt albumon, az Anomia 1-en olyan hangzással és erővel szólaltak meg, amivel ritkán találkozni. Másrészt a stílusok, amik átszövik a zenéjüket széles skálán mozognak de mégsem mesterkélten jelennek meg. Bármennyire is felismerhető egy-egy mozzanat, s talán már társítanánk is, hogy S.O.A.D.-os, Toolos, Mastodonos, Opethes, rá kell jönnünk, hogy ez bizony a svéd Bokor.  

 
Nem érzem, hogy az első album sikerét akarnák megismételni, mégis sikerült olyan igényeset alkotni, hogy nem tolod félre vagy bentebb a polcon. A Vermin Soul első hallgatása alatt az volt az érzésem, mintha egyenes folytatása lenne az Anomia 1-nek. A hangzást közel ugyanolyanra sikerült belőni (kevesebb a zaj a magas hangokon), de ami alapból jó volt, azon minek is változtatni, nem? Ha el kellene döntenem a 2 eddigi nagylemez közül melyik a jobb, nagy dilemmába esnék, a két gigász: Migrating vs Iesu from Mattoroso (kevésbé pörgős, de amikor a progresszívből átcsap Toolos arcoskodásba a közepén az nagyon bűntet!), vagy a Best Trip a Mosquito Dreams ellen, aminek kezdése címéhez hűen álmodozó, szép mint mondjuk egy Fissure szám Bokor előadásban. De ott van pl a Seven Teeth Playfair (Out Of The Pit Of Oblivion), ami pillanatnyilag a nagy kedvenc nálam, a lassan csordogáló ének és refrén ebben üt a legnagyobbat. Watching the Western Desert Freeze death metalos kezdése és pörgése helyenként még Yakuza-ra is emlékeztető keménysége is kellemes pillanat az albumon. Az ...and in September Father meg Anathema és Katatonia számokra jellemző kietlenséggel szólal meg.


 
Az egyetlen hiányérzetem a Vermin Soul-lal kapcsolatban, hogy nem került rá a Smoke On The Bog ( www.youtube.com/watch ) című szám, kár érte. Röviden ez az album is ígéretes és kiemelkedő, unalmas pillanatok nincsenek rajta. Ajánlanám azoknak, akik szeretik a bizarr váltásokat a stílusok és hangulatok között egyaránt vagy akárcsak a cikkben említett bandák bármelyikét.
Bokor_Vermin_Soul_2008
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Progresszív-Modern-Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Viral Prophesies
2.Oh Glory In The Void
3.Varmint Soul
4.Iesu From Mattoroso
5.Mosquito Dreams
6.Seven Teeth Playfair
7.Watching The Western Desert Freeze
8.…And In September, Father
Írta:
Amarant
2008. november 28., péntek, 10:00
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render