A New Disease Is Born (2007)
A Nigthrage jövője némiképp kérdőjelessé vált számomra, amikor Tompa, majd Gus G. is továbbállt a bandától, illetve a Century Media is dobta őket. Nálam a Descent Into Chaos album abszolút favorit volt, azzal nagyon magasra tették a lécet, s a New Disease is Born-al nem is tudták túlszárnyalni. Na nem mintha nagy gondok lennének, csak nehéz lett volna még egy olyan bivalyerős lemezt összehozni, nem is sikerült, de a banda ettől még fitt és erős.

A dalok kevésbé fogósak. A Descent albumon, minden dalban volt minimum egy olyan téma, vagy riff, ami leszedte a fejed. Kevés a jó szóló, a dallamos refrén, és a tökös riff. Van ezekből is, de csak elvétve találni.

A nyitó Spiral az album legjobbja. A maga dallamos énektémáival, húzós riffjeivel, s az utolsó részében hallható fejszaggató groove-jával azonnal hat. A Reconile egy igazi metalcore tétel. Minden megvan benne amitől metalcore a metalcore. A Death-Like Silence pörgős tempója, gyors, szaggatós riffjei azonnal megvadítják a tisztes adófizető rocker embert. A Condemned Club akár In Flames is lehetne, főleg az utóbbi Reroute to Remain korszakukból való. A Scars of the Past, pedig inkább a Clayman érából való. A De-Fame nem nagyon tudott megfogni, nem úgy az azt követő Scatching. Gyors, dallamos, dühös. Tökéletes.

A következő három szám a Surge of Pity, az Encircle illetve a Drone elég közepes szerzemények. Még talán a Spiritual Impulse, ami kicsivel a többi felett van. Kellemes a kezdő téma, kellemes a refrén. A lemezt záró akusztikus, instrumentális címadó tétel hangulatos levezetése az albumnak, bár egy kicsit vontatott.

Az énekes Jimmie Strimell kicsit énekelve változatosabban, a gitárosok tudásába nem lehet belekötni, csak kreativitásukba. Henric Carlsson basszeros, s Alex Svenningson dobos, masszívan hozzák az alapokat, erre sem lehet panasz.

A lemez mégsem működik, nálam legalábbis. Azonban aki elkötelezett híve a metalcore zenéknek az mindenképpen rohanjon a boltba az A New Disease is Born-ért.
Nightrage_A_New_Disease_Is_Born_2007
Stílus:
metalcore
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Spiral
2.Reconcile
3.Death-like Silence
4.A Condemned Club
5.Scars
6.De-Fame
7.Scathing
8.Surge of Pity
9.Encircle
10.Drone
11.Spiritual Impulse
12.A New Disease is Born[Instrumental]
Írta:
Skinner\
2007. május 21., hétfő
Facebook:
Disarmonia Mundi - The Isolation Game (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. december 19., szombat, 17:53
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render