N.K.V.D
Totalitarian Industrial Oppression (2016)
Nagyon sokáig forgattam tanácstalanul az N.K.V.D., Totalitarian Industrial Oppression lemezét.
Mi ez, valami elvadult NSBM?

Úgy nézett ki, sőt, az első számcímek is erre hajaztak egy látatlannak. Aztán leesett, hogy ez pont az ellentétes oldal eszmerendszere lesz. Aztán még tovább kutatván csak annyit leltem a szövegvilág tekintetében: történelem, totalitarizmus, diktátorrendszerek, elnyomás. Igazán vidám témák. No, de mi is akkor az N. K. V. D.?

Lényegében egy francia, egyszemélyes industrial black metal, ám így is több, mint tíz éve borzolja a kedélyeket Loïc.F. Nem titkoltan a hajdanán használt önkényuralmi jelképek villognak sok anyagáról. Az, hogy azonosulnunk kell-e ezen mondanivalóval a zene élvezetéhez, avagy nem... egy jó kérdés, nem szeretnék ennek a bírája lenni. Egy biztos: nem vallom magam aktívnak a politikai életben, de a zene egyszerűen zseniális.

Ez kérem egy olyan kiadvány lett, amit az elejétől a végéig élvezni lehet. Ha megfeledkezünk ezekről a kellemetlen dolgokról, amik esetleg zavarhatnak minket, egy igen igényes és színes, profi módon felépített albumot kaphatunk. Sikerült elkapni a zenében egy olyan magas fokú paranoid gitárreszelést, amit aztán agyontorzított sikoltásokkal, kiáltásokkal tarkított Loïc.F.

A dob inkább vontatott, egy katartikus huzavonára emlékeztet, mintsem dinamikus darálógépezetre. Ennek ellenére - vagy pont emiatt? - az atmoszféra, amit érzünk, rendkívül nyomasztó, valóban egy elnyomó érzést generál lelkünk legmélyén. Nincsenek a zenében frappáns gitármegoldások, inkább kegyetlenül sötét témák folyamatos keverése.

Gondolom senki sem lepődik meg, mikor először az Aborym ugrott be hangzásvilágilag. Szerintem ez sokaknál így lesz, mert az N. K. V. D. teljesen Aborym, ha levesszük róla az agresszívabb témákat. Ennek ellenére is totálisan élvezhető az anyag, sokszor beraktam egy-két nótát a lemezről... például az alant linkeltet is. Ha választanom kéne, ő lenne a totál févörit.

Roppant mód leleményesen és élvezhetően lett összehozva ez az anyag, bátran ajánlom minden különlegességet kereső embernek. Nálam telitalálat volt.


N_K_V_D_Totalitarian_Industrial_Oppression_2016
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Industrial Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Ch.R.I
2.Kadyrovski Klan
3.Die blinde Wissenschaft
4.Incipit SSSR
5.Sloboda
6.Geheime Staats Polizei
7.Incipit SSSR
8.Ibn Al Khattab
9.Alkhan-Kala
10.Geniul din Carpati
11.Krasnaya Paranoia
12.Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija
13.Grozny
Írta:
Xhavael
2017. február 20., hétfő, 10:19
Facebook:
Plutonium - Born Again Misanthrope (2016)
Kritika, baathory @ 2016. május 8., vasárnap, 15:13
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render