Path Of A New Era EP' (2013)
Nos, ha a magyar death, brutal death, grindcore színtér egyik prominens, külföldön és szakmailag is elismert (és még jelenleg is aktív) zenekaráról kellene először szót említeni, akkor az embernek egyből a Gutted munkássága jut az eszébe.
A megalakulásuk óta folyamatosan fejlődő zenekar számomra a 2010-es kiadású „Mankind Carries The Seeds Of Hell” albummal nyerte el végleg a tiszteletet. – Olyan alapműről van szó, ami erősen ajánlott mindazon death-metal rajongók számára, akik az igazi vad, őrült és nem mellékesen vértől gőzös zenék kedvelői. – Komolyan mondom, hogy a harmadik album annyira mocskos és brutális, hogy az ember szó szerint a szájában érzi azt a jellegzetes és ismerős „fémes ízt”. - Ráadásul az a borító... Meghül az ember ereiben a vér.
Ezek tudatában pedig szinte már akár bulvárosnak is tünhet, hogy ez a székesfehérvári, veterán death metal horda sem úszta meg, - sok más zenekarhoz hasonlóan - hogy ne váljon meg egy alapító tagjától, Kovács Zsolt dobostól. A meglepő hír hallatán sok rajongó gondolatban pedig azonnal el is temette a zenekart.

Természetesen a banda megmaradt tagjai nem adták fel, és még tavaly elkezdték a dalszerzést. Az eddigi információk szerint tehát készül a negyedik egész estés lemez, amelyet a jövő évben jelentetnek majd meg kanadai PRC Music égisze alatt. Addig is, hogy ez a tetszhalottnak hitt – sajnos duóra fogyatkozott zenekar - csillapítsa az „étvágyunkat”, a fenti címmel kiadott egy digitális EP’-t.
Lássuk hát, hogy mennyire fogja elfojtani éhségünket a szóban forgó zenei mű.
Az EP’ egymagában „sajnos” csak három számot ígér, egy intrót és két új nótát. – Tehát első ránézésre semmi különlegessel nem találkozunk. „Bontsuk” hát ki azt az EP’-t.
A „Chaos Of Beginning” a rábízott funkcióit teljes mértékben kielégíti, az ember érzi – de legalább is reméli - hogy itt valami olyasmi fog történni, amire egyszerűen nem lehet csak úgy felkészülni. – Ismerve a zenekar eddigi munkáit, valószínűleg semmivel sem tudnánk ráedzeni arra, hogy ne lepődjünk meg.
S valóban… Ehhez semmiféle komoly tréning nem elég.

A „Cosmos Of Humans” olyan erővel mászik a pofánkba, hogy az első sokktól még levegőt is elfelejtünk venni. – Drótos Gabi és Hajnali Sanyi igazán kitűnő munkát végzett, egyszerűen fogalmazva: így kell a death metalt játszani. – Ezt a nyers brutalitást semmilyen horror film sem képes lefesteni, csakis maga az élet, vagy egy minden poklot megjárt, erősen bomlott emberi elme. Üresjárat? Hah… Felejtsd el!

Kicsit bizarr, de a modern fizika könyvekbe is nyugodt szívvel beleírhatnánk, hogy a „Fades Away”-ben felszabadított energia nagy valószínűséggel évekre elláthat energiával egy kisebb települést is. Ráadásul ebben az opusban olyan mennyiségű riffhalmazt kapunk „ajándékba”, amiből más zenekar akár két albumot is nyugodtan meg tudna tölteni.


A Gutted által lerakott újabb mérföldkő egyszerűen tanítani való. Az EP’ messzemenőkig elérte a célját. – Csak „éhesebb” lettem tőle. Tartsatok ki Ti is, addig amíg meg nem jelenik az új album. – A stílus szerelmeseinek egyszerűen kötelező anyag.





Gutted_Path_Of_A_New_Era_EP_2013
Kiadó:
Stílus:
Death Metal/ Grindcore
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Intro:Chaos Of Beginning
2.Cosmos Of Humans
3.Fades Away
Írta:
ZolixiusRex
2013. május 6., hétfő, 12:03
Facebook:
ZolixiusRex 2013. május 10., péntek, 08:50
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Válasz guttedsanyi üzenetére:

Itt meglehet hallgatni az EP-t mindenféle regisztrálás nélkül:
http://prcmusic.bandcamp.com/album/gutted-digital-ep-2013
Üdv!


Thanx, mindannyiunk nevében. :-)
--
Dark Mother, Mother Divine!
boymester 2013. május 9., csütörtök, 20:46
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Nagyon ott van. Egyetlen szívfájdalmam, hogy mellőzik a magyar nyelvet...ilyet igen is jó lenne a saját nyelvünkön, valami vérlázító szöveggel, mert legtöbbször csak a nyálunk csorgatjuk valami brutálisnak titulált külföldi szövegre, amikor magyarul is ki lehet fejezni kedves dolgokat...
--
Youtube csatorna
Belial 2013. május 9., csütörtök, 20:17
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 734
Besza-behu. Nem gondoltam volna hogy itthon is készül ilyen zene ilyen minőségben.

(yes) \m/
ZolixiusRex 2013. május 9., csütörtök, 00:33
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Válasz guttedsanyi üzenetére:

Remek írás! Ezer kösz a támogatásért!
Itt meglehet hallgatni az EP-t mindenféle regisztrálás nélkül:
http://prcmusic.bandcamp.com/album/gutted-digital-ep-2013
Üdv!


(yes) \m/
--
Dark Mother, Mother Divine!
guttedsanyi 2013. május 8., szerda, 16:19
guttedsanyi
Csatlakozott:
2009. december 9.
Hozzászólások: 10
Remek írás! Ezer kösz a támogatásért!
Itt meglehet hallgatni az EP-t mindenféle regisztrálás nélkül:
http://prcmusic.bandcamp.com/album/gutted-digital-ep-2013
Üdv!
Perszepeta 2013. május 7., kedd, 02:22
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Ez még engem is meglepett, valóban zseniális!
Necron 2013. május 6., hétfő, 18:10
Necron
Csatlakozott:
2011. november 4.
Hozzászólások: 424
Ez már-már Nile-i magasságok!!! :-*
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.052 seconds to render